Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, васил козарев написа:

Тоя мост е на територия, която е тяхна според международното право. Сиреч, керченският мост е незаконно построен. :D  

Сиреч, украинските власти трябва да изискат построилия го сам да го разруши, а ако той не го направи да вземат съответните мерки да го сторят те...

Не ми е известно, някъде по света да се ползва атентат за подобно нещо...

Ма ти със сигурност би трябвало да знаеш...

Аз

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, M.Николов написа:

Общо взето - да.

Все едно в България да се разменят части от различни окръзи по времето на НРБ.

Да, в главите на руските тролове само. 

Украинска ССР със собствен парламент = окръг в НРБ. 

Това, че глава родила подобна идиотия има право да гласува, е трагедия за България. 

преди 2 минути, andiay написа:

Сиреч, украинските власти трябва да изискат построилия го сам да го разруши, а ако той не го направи да вземат съответните мерки да го сторят те...

Аз

Още по-гениално умотворение. :D 

Ама вие, русофилите тука сте големи покемони.  

Ако събарянето на керченския мост е тероризъм, какво са действията на РУСИЯ в Украйна, бе? Масовите убийства на цивилни как се нарича?   

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааааааааааааттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

как ще бягат когато сте направили терористичен акт на моста  

сега ще трябва да се бият 

вкарахте си автогол 

натовските генерали 

преди 4 минути, Banesc написа:

как ще бягат когато сте направили терористичен акт на моста  

сега ще трябва да се бият 

вкарахте си автогол 

натовските генерали 

Скоро ще взривим и някоя метростанция в масква, после наред е кремъл, после ленинград 

преди 1 час, N1K17Y написа:

БОМБА НОВИНА, камера е заснела предполагаемият извършител минути преди деянието

hqdefault.jpg

"Прашчай, Григории!...Он взлетел"...

Това си го направиха руснаците за да обвинят после украинците. Ето каква защита и охрана има мостът - ЦЪК

преди 20 минути, васил козарев написа:

Ако събарянето на керченския мост е тероризъм, какво са действията на РУСИЯ в Украйна, бе? Масовите убийства на цивилни как се нарича?   

Няма доказателства според русофилите.

преди 3 минути, васил козарев написа:

Ирак 2003та и Украйна 2022 нямат нищо общо по между си. Темата не се казва "войната в Ирак", а "войната в Украйна". 

А па да не споменавам, че тогава имаше антивоенни протести в САЩ, каквито няма в Русия. В Русия, ако наречеш войната война, отиваш в каторга. 

Вземи прочети какво е whataboutism вместо да правиш свободни съчинения. Понеже съм добър ще го направя вместо теб

Whataboutism са. 

За уотабаутизма със сигурност знам повече, отколкото ти...

Гуглето и уикито са ваши "учители", не мои...

Казах вече, че не оправдавам действията на Русия, така както не оправдавам действията срещу Ирак и Либия...

Ти определи едното за демоцид, което ясно показва, че и тази дума ти е непонятна, но карай...

Невъзможно е нахлуване на чужда държава да бъде определено с този термин, поне според автора на термина...

Но си е друго да се опиташ да изглеждаш начетен, нъл тъй...

Ето ти и типичен пример за уотабаутизъм, това което съм болднал в цитата ти...

Няма лошо да си прост, лошото е когато си внушиш, че не си прост и започнеш да парадираш с простотията си...

Успокоителното за теб е, че не само ти си такъв в темата, а и в реалността...

Притеснителното за нормалните хора е, че ставате все повече и повече...

Във форума сте просто забавни, но в реалността сте бедствие, което дава тласък на деволюцията...

на 7.10.2022 г. в 5:03, M.Николов написа:

Бъбрече, сега, ако ни обясниш и каква е връзката между щатския долар и ЕС цена няма да имаш.

Питай гаджето си Мазния! :hush:

на 6.10.2022 г. в 23:36, FatMan9 написа:

То според Украйна (САЩ) , всичко е Украйна (САЩ). Факт е, че и България е САЩ, както и ЕС е САЩ... нали затова има извършена колонизация - колонизираните територии минават под контрола на колонизатора, САЩ, и стават колонии на САЩ. Украйна, като прокси на САЩ, е всъщност САЩ.

преди 33 минути, andiay написа:

Тцъ, нема логическа грешка, нито уотабаут-изъм...

Просто пример за това как нещо веднъж се възприема като "правда", а друг път като "неправда"...

Уотабаут-изъм в случая е твоето, защото определяш едното за "неправда", но не казваш как определяш другото...

За мен и твоят пример, и моите примери са все "неправда"...

Т.е. давайки примера с Ирак и Либия, аз не оправдавам действията на Русия...

Тук няма "what about" или "ами ако"...

Та, ще отговориш ли как определяш събитията в Ирак и Либия - те демоцид ли са?

Да включим и Чечения. 

Защо на тях не им дадоха да се отцепят от Русия?

преди 2 минути, andiay написа:

За уотабаутизма със сигурност знам повече, отколкото ти...

Цитат

Soviet propagandists during the cold war were trained in a tactic that their western interlocutors nicknamed 'whataboutism'. Any criticism of the Soviet Union (Afghanistan, martial law in Poland, imprisonment of dissidents, censorship) was met with a 'What about...' (apartheid South Africa, jailed trade-unionists, the Contras in Nicaragua, and so forth)."

Виждам.  

преди 4 минути, andiay написа:

Ето ти и типичен пример за уотабаутизъм, това което съм болднал в цитата ти...

Не е whataboutism. :D  

преди 5 минути, BANKATA написа:

Да включим и Чечения. 

Защо на тях не им дадоха да се отцепят от Русия?

Чечня може да включим, ако включваме Косово...

В спора с "ерудирания" колега на Тошко Козарев става въпрос за съвсем друго нещо...

Връщай се и чети на ново...

преди 7 минути, васил козарев написа:

Виждам.  

Не е whataboutism. :D  

Е, прав бях кой е "учителя" ти...

Не уотабаутизъм само за някой, който не знае какво точно е уотабаутизъм...

Както и това, което ти посочваш като пример за уотабаутизъм се приема като такъв само от тези, които нямад представа, какво е...

Я сега обясни и какво е "демоцид", за да стане още по-забавно...

преди 11 минути, васил козарев написа:

Виждам.  

Спорът с него е излишен. Аз затова го наричам "Кучето на Павлов" - той трябва да е с последно изказване. Цитираш ли го, започва да отговаря, но само общи неща, без да навлиза в конкретика (умствен "багаж") и трябва да е последен. 

преди 58 минути, васил козарев написа:
преди 1 час, ivottoshev написа:

Когато ИДИЛ-ци взривяат със самуобийствени атентати театри, мостове, кули, Шарли Ебдо-та и тн. - това е тероризъм. Когато обаче укрите взривяват със самоубийсвен атентат мост - това е вече нещо друго, така ли? 

Тоя мост е на територия, която е тяхна според международното право. Сиреч, керченският мост е незаконно построен. :D  
А обстрелването на украински градове с ракети тероризъм ли е? Русия извършва ли държавен тероризъм? 

А сравнението между Шарли Ебдо и керченския мост, е върха на идиотията, безсрамието и глупостта. 

тошефффф отново счупи тъпомера :) :) :)

Приятелю, от мен да знаеш, че не всичко което не ти изнася, или пък на което не можеш да отговориш без това да е в противоречие с разбиранията ти се нарича "лъжа". Понякога (а при теб доста често), проблемът се оказва в "собственият телевизор" 

Точа изцяло важи за теб , и най вече фейковете и лъжите които представяш за "истина" . :hush:

току-що, andiay написа:

В спора с "ерудирания" колега на Тошко Козарев става въпрос за съвсем друго нещо...

Е, прав бях кой е "учителя" ти...

Не уотабаутизъм само за някой, който не знае какво точно е уотабаутизъм...

Както и това, което ти посочваш като пример за уотабаутизъм се приема като такъв само от тези, които нямад представа, какво е...

Whataboutism, драги е "And you are lynching Negroes", като вместо негрите, точно ти намеси Ирак. И си направих труда да ти отговоря на глупостта с лесно проверими факти. Оттам нататък, това че не знаеш какво е whataboutism също е лесно проверимо още в първия ти коментар след това, където тръгна да си го тълкуваш като "ами какво".  

От там насетне философстването ти и опита ти да си прехвърлиш не знанието, е безплодно и заслужава снизходителна усмивка. 

преди 4 минути, andiay написа:

Мнение за Косово съм давал много пъти, чети на зад.

Когато ИДИЛ-ци взривяат със самуобийствени атентати театри, мостове, кули, Шарли Ебдо-та и тн. - това е тероризъм. Когато обаче укрите взривяват със самоубийсвен атентат мост - това е вече нещо друго, така ли? 

Какъв тероризъм, това е специална събаряща операция :giggle1:

преди 56 минути, andiay написа:

Тук няма "what about" или "ами ако"...

Остави ги английските преводи, че и в това не те бива. 

току-що, БаалБек написа:

Спорът с него е излишен. Аз затова го наричам "Кучето на Павлов" - той трябва да е с последно изказване. Цитираш ли го, започва да отговаря, но само общи неща, без да навлиза в конкретика (умствен "багаж") и трябва да е последен. 

Когат някой притежава "умствен багаж" като твоя и твоят мъжки еквивалент, то няма място за спор...

Просто човек трябва да ви се подиграва за забавление...

Явно и за "кучето на Павлов" знаеш толкова, колкото и за капитализма, мхм...

"Умницата" ми тя...

преди 52 минути, andiay написа:

Те поискаха това още 2017 г

https://eadaily.com/ru/news/2017/11/29/ukraina-potrebovala-prekratit-stroitelstvo-krymskogo-mosta

:hush:

преди 6 минути, andiay написа:

Цитат

Демоцид е концепция, предложена от Рудолф Румел поне от 1994 г., за да се опише „умишлено убийство на невъоръжено или обезоръжено лице от правителствени агенти, действащи в тяхното авторитетно качество и в съответствие с правителствената политика или висше командване“.[1][2] Според Румел това определение обхваща широк кръг смъртни случаи, включително принудителен труд и жертви на концентрационни лагери; убийства от неофициални частни групи; извънсъдебни обобщени убийства; и масови смъртни случаи поради държавни актове на престъпление и пренебрежение, като например при умишлен глад, както и убийства от де факто правителства, т.е. убийства от гражданска война.[1][2] Това определение обхваща всяко убийство на произволен брой лица от всяко правителство.[1][2]

Още по-забавно е, да, важи за цялата история на Русия, от империята и СССР, до съвременна Русия, с Политковская, Немцов, Навални, Скрипал, Буча и останалите масови убийства в Украйна. Толкова е забавно, че трябва да си упражнявате тъпотията. 

преди 7 часа, miro20 написа:

Красота :) 

FehfDBWXkAIOMpn?format=jpg&name=large

FehdOypWIAE6ZGd?format=jpg&name=large

къде са зелените и  другите гейове с глобалното затопляне да премерят въглеродните емисии

и да кажат на зеленски че  не трябва така 

преди 1 минута, васил козарев написа:

Е щом намесихме и капацитета Киро Брейка, нещата са сериозни. :wors:

ти дори не си го видял какво говори

подкрепя твоите тези 

преди 39 минути, NewRedDragon написа:

Скоро ще взривим и някоя метростанция в масква, после наред е кремъл, после ленинград 

с какво ще взиривите

нямате гориво  да се отоплявате  зимата 

как се нарича бомбардиране на вражески обекти на собствена територия - аз ако вляза в злом в вас, значи ти ако се съпротивляваш  какво е

С взривяването на моста, Путин си постила атака с тактическо ядрено оръжие. Уж в отговор на "атаката" срещу рашистите. Там в Кремъл са се побъркали. Така си взривиха и свои военни в жилищен блок и после атакуваха Чечня.

преди 1 час, andiay написа:

Аз

а илали право Украйна да го гръмне, ако по него идват бомби в големи количества които убиват много украинци

преди 27 минути, miro20 написа:

Точа изцяло важи за теб , и най вече фейковете и лъжите които представяш за "истина" . :hush:

Айдееее пак "лъжи". И пак само общи приказки без нищо конкретно :giggle1:

Явно това и за теб се отнася:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Ясно. Пак нищо конкретно. За да ме наричаш "лъжец", значи виждаш лъжа от моя страна. Ти обаче такава не посочваш никога.

Приятелю, от мен да знаеш, че не всичко което не ти изнася, или пък на което не можеш да отговориш без това да е в противоречие с разбиранията ти се нарича "лъжа". Понякога (а при теб доста често), проблемът се оказва в "собственият телевизор" 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.