Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 17 минути, Без умствен капацитет написа:

няма как да иде до Украйна, то тежи - няма мост;)

Всъщност, не си прав! Моста е възстановен, преди няколко часа - само за леки автомобили. Реално ЖП частта не е била засегната. За камиони и автобуси очакват до полунощ да има фериботна връзка. Информацията ми от "място" - буквално. 

До 3-4 дена ще има втори опит да се прекъсне моста

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, andiay написа:

Пич, ти на колко години си?

Ако си на повече от 16, то имаш сериозен проблем с функционалната неграмотност....

Демоцид е термин предложен от Румел (имал съм честта да присъствам на негова лекция), който термин той въвежда за политика на масови убийства по политически причини, за разлика от геноцида, който е по етнически признак...

Демоцид е възможен само в рамките на държавата от властимащите в нея...

Демоцид във война е невъзможен...

Невъзможен е и в гражданска война...

Като цяло този термин така и не успя да се наложи, поради ред причини, които съм сигурен, че ще откриеш в статията, която ползваш за учебник...

Не думите, които ползваш, за да изглеждаш начетен са признак за ерудираност и знания...

Важен е контекста в който ги ползваш....

Тошко Козарев бе велик цирков артист, клоун...

Васил Козарев е клоун по ген, но посредствен клоун...

Отново 1118 реда пустословене и празнословене. За сметка на това изпълнено с ad hominem нападки. 

Но начинът за търсене на внимание е според нивото на Търсещия го ... 

И не знам защо си помисли, че зле скроените опити за оригиналничене и демонстриране на "остра" мисъл ще ме засегнат някак. 

Но когато постващия поредната доза "прозорливости" няма какво да какво да каже по дадения въпрос, го избива в напъни да се катери по определени анатомични части на опонентите си ... 

Просто поредния сред още 1118 други юзери в този форум ... 

преди 1 час, gagodrago написа:

-----------------

Радват се на терористичните актове на агресора Украйна.

Това върха на тъпотията, която някой е способен да постне дори в този форум. А тук нивото по дифолт е ниско ... 

Трябва да се учим от А и Б в читанката, що е то агресор и на чия територия се водят боеве. Ама важното е да блеснем. 

Укрофилите сте наистина тъпи и това не е обида,  констатиран факт.

Вие не вярвате, но аз категорично вярвам и знам какво ще стане, ако на Владимир Путин му падне пердето. Вие се смеете и подигравате на руската армия, но, за разлика от обикновеното военно въоръжение, Русия си поддържа много добре ядрения арсенал. Украйна не, Но САЩ ще пострадат, защото точно те финансират, подпомагат и насъскват украинските терористи!

Като му падне пердето, ще нареди Вашингтон да бъде бомбардиран с най - мощното възможно ядрено оръжие - "Цар Бомба". Не знам дали си наясно, но мощна на това оръжие е такава, че буквално ще заличи Вашингтон и всичко в района на 50 км околовръст. Оръжието е толкова мощно, че, ако бъде насочено към Белия дом или Пентагона, от тях ще остане само един много дълбок кратер и нищо друго! Всички ще се изпарят на секундата, никой няма да оцелее. Новите "Сатана" са такива, че могат да бъдат изстреляни от всяка точка на света , да преодолеят американската ПВО и да нанесат едновременно тежки удари по столиците на щатите и на страгеическите военни места. Явно и вие, и откачения Джо Байдън наистина искате да проверите тези оръжия дали работят и дали наистина са толкова мощни. Дърпате дявола за опашката.

Без САЩ Зеленски и армията му няма да просъществуват дълго.  А Великобритания, Германия и Франция ще се отдръпнат, няма да посмеят да рискуват да си превърнат столиците на ядрена пепел...............

Това ще стане.

Не вярвате? Добре, сега ще видим. Ще имате възможност укрофилите да видите лично по телевизията как работят "Сатана" и "Посейдон". Тях ги пазят за краен случай. Ще видим после кой ще се смее.

Светът може без САЩ, светът е съществувал и преди САЩ, но без САЩ украинският диктатор е мъртъв!

Искате да видите на живо ядрения потенциал на Русия? Добре, само да не ви замръзнат усмивките после.

Аз бих отправила следното предложение до Джо Байдън и администрацията му:

" Изберете ни един  атол из океаните, дайте ни координатите, и ще ви направим директно показно какво може системата "Сатана".  Пратете самолети с ваши и украински медии, ние ще пратим наши, нека предават директно по телевизията и да видим ефективни ли са или не са "Сатана".

току-що, Anneliese написа:

Укрофилите

Тука такива няма. Те са на служба към сащ и им е заповядано да се правят и играят ролята, че са с Украйна. Ако утре сащ им каже, край с троленето, следващите ви заплати ще са ако идете да убивате украинци, или българи, едва ли ще се поколебаят.

преди 3 минути, Anneliese написа:

Вие не вярвате, но аз категорично вярвам и знам какво ще стане, ако на Владимир Путин му падне пердето. Вие се смеете и подигравате на руската армия, но, за разлика от обикновеното военно въоръжение, Русия си поддържа много добре ядрения арсенал. Украйна не, Но САЩ ще пострадат, защото точно те финансират, подпомагат и насъскват украинските терористи!

Като му падне пердето, ще нареди Вашингтон да бъде бомбардиран с най - мощното възможно ядрено оръжие - "Цар Бомба". Не знам дали си наясно, но мощна на това оръжие е такава, че буквално ще заличи Вашингтон и всичко в района на 50 км околовръст. Оръжието е толкова мощно, че, ако бъде насочено към Белия дом или Пентагона, от тях ще остане само един много дълбок кратер и нищо друго! Всички ще се изпарят на секундата, никой няма да оцелее. Новите "Сатана" са такива, че могат да бъдат изстреляни от всяка точка на света , да преодолеят американската ПВО и да нанесат едновременно тежки удари по столиците на щатите и на страгеическите военни места. Явно и вие, и откачения Джо Байдън наистина искате да проверите тези оръжия дали работят и дали наистина са толкова мощни. Дърпате дявола за опашката.

Без САЩ Зеленски и армията му няма да просъществуват дълго.  А Великобритания, Германия и Франция ще се отдръпнат, няма да посмеят да рискуват да си превърнат столиците на ядрена пепел...............

Това ще стане.

Не вярвате? Добре, сега ще видим. Ще имате възможност укрофилите да видите лично по телевизията как работят "Сатана" и "Посейдон". Тях ги пазят за краен случай. Ще видим после кой ще се смее.

Светът може без САЩ, светът е съществувал и преди САЩ, но без САЩ украинският диктатор е мъртъв!

Искате да видите на живо ядрения потенциал на Русия? Добре, само да не ви замръзнат усмивките после.

" Изберете ни един  атол из океаните, дайте ни координатите, и ще ви направим директно показно какво може системата "Сатана".  Пратете самолети с ваши и украински медии, ние ще пратим наши, нека предават директно по телевизията и да видим ефективни ли са или не са "Сатана".

Доообре :) 

ПС: "Посейдон" е още на чветеж, а и никой не се притеснява от това "торпедо"

преди 1 час, miro20 написа:

Отново :

Ти верно ли нищо не разбра ?

Е па, те, тия тук не могат и да четат. Това са някакви изкуфели комунисти, чиято младост отдавна е избЕгала и я свързват с "доброто старо време", когато БаЕ Тошо беше с руснаците. 

преди 2 минути, васил козарев написа:

Отново 1118 реда пустословене и празнословене. За сметка на това изпълнено с ad hominem нападки. 

Но начинът за търсене на внимание е според нивото на Търсещия го ... 

И не знам защо си помисли, че зле скроените опити за оригиналничене и демонстриране на "остра" мисъл ще ме засегнат някак. 

Но когато постващия поредната доза "прозорливости" няма какво да какво да каже по дадения въпрос, го избива в напъни да се катери по определени анатомични части на опонентите си ... 

Просто поредния сред още 1118 други юзери в този форум ...

Е, добре де дай да говорим по същество...

Напиши със свои думи, какво точно рабираш под демоцид....

Напиши къде се наложил този термин, кой го използва към момента, има ли съдебни дела за извършване на демоцид...

Сега пак ще прехвърлиш топката към уотабаутизма сигурно...

Имаш ли изобщо мнение по тези въпроси?

преди 1 час, BANKATA написа:

Кажи го на роднините на загаиналите в малайзийският самолет.

Бандеровците в Киев са виновни за цялото развитие, включително и за драмата с този самолет.  Скоро няма да има бандеровци в Киев.   Ще се разбягат като им фалира държавата.

преди 6 минути, Anneliese написа:

Това ще стане.

Искам да те попитам нещо ... 

Ти пиеш по няколко литра на ден 

а) Иван-чай

б) Кока-Кола 

в) Алтай

Носиш фланелка с :

а) Мини Маус

б) Чебурашка

в) Ну погоди

Благодаря. 

току-що, васил козарев написа:

Искам да те попитам нещо ... 

Ти пиеш по няколко литра на ден 

а) Иван-чай

б) Кока-Кола 

в) Алтай

Носиш фланелка с :

а) Мини Маус

б) Чебурашка

в) Ну погоди

Благодаря. 

Мноо оригинално...

Велик си...

преди 4 минути, andiay написа:

Е, добре де дай да говорим по същество...

Напиши със свои думи, какво точно рабираш под демоцид....

Напиши къде се наложил този термин, кой го използва към момента, има ли съдебни дела за извършване на демоцид...

Сега пак ще прехвърлиш топката към уотабаутизма сигурно...

Имаш ли изобщо мнение по тези въпроси?

Щом настояваш ще използвам за деяния като в Буча и Изюм, геноцид. До момента го избягвах, по редица причини, но щом русофилите имате забележки по демоцид, ще се поправя. 

Законите на геополитиката са по-силни от илюзиите. Руската империя върви надолу и тенденцията е необратима. Предстои дълъг и продължителен разпад на федерацията. С войната против Украйна Путин отключи тези процеси.

Ричард Ран: Предстоящият китайско-руски конфликт

Сега ще наскачат ватниците и русоробите, само като видят "Ричард Ран"

преди 24 минути, Anneliese написа:

Това ще стане.

От "в момента се оттървават от старото оръжие, съвсем скоро ще изкарат истинското и ще видите вие", стигнахме до "за разлика от обикновеното военно въоръжение, Русия си поддържа много добре ядрения арсенал" :giggle1:

Какъв е следващия етап на специалната операция ? Пропуснал съм, ако си ми отговорила, ти нали гледаш Россия 1, я ни осведоми какво казват, интересни неща май.

преди 8 минути, васил козарев написа:

Щом настояваш ще използвам за деяния като в Буча и Изюм, геноцид. До момента го избягвах, по редица причини, но щом русофилите имате забележки по демоцид, ще се поправя. 

И пак трябва да ходиш на поправителен...

Не е и геноцид...

Но сега ставаше дума за демоцид...

Ти използва този термин...

Чакам да обясниш със свои думи, какво означава...

Можеш ли?

преди 11 минути, andiay написа:

И пак трябва да ходиш на поправителен...

Не е и геноцид...

Но сега ставаше дума за демоцид...

Ти използва този термин...

Чакам да обясниш със свои думи, какво означава...

Можеш ли?

Буквално Демос - народ ; caedo -убивам. Унищожение на народ. Тридесет години им дърдореха, че са измислен народ и изкуствена държава, сега, че били част от руския народ, при това по време на война, която не наричат "война", дори закона им забранява да наричаш "специалната операция" война.   

А това е от конвенцията, регулираща какво е геноцид

Цитат

някое от следните действия, извършени с намерение да унищожи, изцяло или частично, национална, етническа, расова или религиозна група, като такава:

(а) Убиване на членове на групата;
(б) причиняване на сериозни телесни или психически увреждания на членовете на групата;
в) умишлено налагане на групата условия на живот, изчислени да доведат до физическото му унищожаване изцяло или частично;
(г) налагане на мерки за предотвратяване на раждания в групата;
(д) насилствено прехвърляне на деца от групата в друга група.
— Конвенция за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид, член 2

Т. А и т.Б се покриват от деянията на руснаците в Украйна. 

"Русия 1" нямам, заради диктаторския ЕС. "Първи канал" гледам рядко, но поне не пропуснах церемонията по подписването за присъединяването на областите, както и концерта после. Докато онзи през март го изпуснах и много ме е яд. Но добре, че го има вестник "Русия днес".😊

Президентът ни добре направи, че не подписа онова споразумение за Украйна в НАТО.:yanim:

преди 1 минута, Anneliese написа:

"Русия 1" нямам, заради диктаторския ЕС. "Първи канал" гледам рядко, но поне не пропуснах церемонията по подписването за присъединяването на областите, както и концерта после. Докато онзи през март го изпуснах и много ме е яд. Но добре, че го има вестник "Русия днес".😊

Президентът ни добре направи, че не подписа онова споразумение за Украйна в НАТО.:yanim:

пРезидента ти ще подпише всичко, което му се каже да подпише - не е безсмъртен, а се оказа, че има и доста "палава" дъщеря

току-що, васил козарев написа:

Буквално Демос - народ ; caedo -убивам. Унищожение на народ. Тридесет години им дърдореха, че са измислен народ и изкуствена държава, сега, че били част от руския народ, при това по време на война, която не наричат "война", дори закона им забранява да наричаш "специалната операция" война.   

А това е от конвенцията, регулираща какво е геноцид

Т. А и т.Б се покриват от деянията на руснаците в Украйна. 

Пич, нета няма да те научи да мислиш...

Не съм те питал за етимологията на думата демоцид...

Питах те, какво означава и за какво е бил ползван термина демоцид...

Посочи ми статия за този термин...

Прочете ли я изобщо?

Или спря до комунизма?

Казах ти, че съм присъствал на лекция на Рудолф Румел...

Когато заговори за демоцида извършван в комунистическите държави, мой колега го попита не е ли извършван демоцид и по времето на Маккарти в САЩ.

Румел му отвърна, че не е, защото е нямало убийства заповядани от властите...

Но моя колега си бе написал домашното и му цитира точни имена на хора от обществения живот на САЩ, които заради маккартизма губят всчко и последствие се самоубиват...

За доста от тях така и не е било потвърдено, че изобщо имат връзка с комунисти...

И пак попита не е ли това демоцид...

Румел смотолеви едно "Може и така да се каже" и смени темата...

След края на лекцията, дойде при моя колега и го поздрави...

Колегата бе един изключително интелигентен и ерудиран чернокож младеж...

И до днес работи като аналитик във висшата администрация на САЩ...

Без значение кой е президент и от коя партия е...

Така че, можеш да се опитваш да впечатляваш някой като казанлъшкото моме с използването на подобни думички, но в мен предизвикваш само присмех...

Пак ти казвам, че днес в Украйна няма нито демоцид, нито геноцид от руска страна...

Не ползвайте думи, чието значение не разбирате...

Чрез гуглето няма да можете да разберете, какво означават...

Липсва ви основата за това...

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

пРезидента ти ще подпише всичко, което му се каже да подпише - не е безсмъртен, а се оказа, че има и доста "палава" дъщеря

Не е хубаво да заплашваш президента. Може да се обърне срещу теб.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Той е ваш презиЛдент на комунягите

преди 2 минути, Anneliese написа:

то не е хубаво и ти така да говореш - че ще се обърне срещу теб

I have a dream...имам си една мечта, значи. Знам, че не е възможна, ама...И тя е следната:

В ООН тайно да се разберат( в качеството на експеримент) РФ да окупира България за 48 часа само, ама да не казват на всеуслишание, че след 48 часа ще си идат...Като истинско да бъде...Ох, искам да видя какво ще се пише по вестниците, какво ще се лее по ТВтата !!!Какви песни ще запеят политиците от всички цветове...Мислите, че ще има протести ли? Не-е-е...ще има взрив от дитирамби и "откога ви чакаме, братушки"...възмутени многолюдни митинги пред онова посолство...знаете кое. Ще предложат на ОС паметника на Съветската армия да бъде повдигнат с 30-40 метра, за да се вижда по-отдалече...Руският ще стане задължителен и т.н....

И това ще го направят същите тези, дето сега лаят , задавени от злоба и старание, срещу тях. С абсолютно същия възторг...и старание.Пък като минат 48те часа и рашките си идат, ще видим част 2ра-Отмъщението на полските мишки.Или как смелият заек, подал се внимателно от тревата, показва кукиш на отдалечаващия се с гръб към него мечок...

преди 6 минути, Anneliese написа:

Аз не го заплашвам. А и лицето Радев, достатъчно се обръща вече - не ми пука

преди 1 минута, Hristo52 написа:

I have a dream...имам си една мечта, значи. Знам, че не е възможна, ама...И тя е следната:

В ООН тайно да се разберат( в качеството на експеримент) РФ да окупира България за 48 часа само, ама да не казват на всеуслишание, че след 48 часа ще си идат...Като истинско да бъде...Ох, искам да видя какво ще се пише по вестниците, какво ще се лее по ТВтата !!!Какви песни ще запеят политиците от всички цветове...Мислите, че ще има протести ли? Не-е-е...ще има взрив от дитирамби и "откога ви чакаме, братушки"...възмутени многолюдни митинги пред онова посолство...знаете кое. Ще предложат на ОС паметника на Съветската армия да бъде повдигнат с 30-40 метра, за да се вижда по-отдалече...Руският ще стане задължителен и т.н....

И това ще го направят същите тези, дето сега лаят , задавени от злоба и старание, срещу тях. С абсолютно същия възторг...и старание.Пък като минат 48те часа и рашките си идат, ще видим част 2ра-Отмъщението на полските мишки.Или как смелият заек, подал се внимателно от тревата, показва кукиш на отдалечаващия се с гръб към него мечок...

Лелеййй, ЗКПЧ-тата пак се изсулиха от нищото! Не свършихте ли бе

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Аз не го заплашвам. А и лицето Радев, достатъчно се обръща вече - не ми пука

Ти за какъв се имаш?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.