Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, БаалБек написа:

image.png

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Верно ли, бе мазен? Я дай малко инфо? 

Да, вярно е.

Фуражките са направени от плат и памук. Фуражките не са стегнати около главата и няма как да деформират черепната кост.

И да сме наясно, ако някой има крива глава и криви мисли, това са украинските нацисти, финансирани от Вашингтон, не руснаците.

warcrime.thumb.jpeg.e7d79fc824d9be93d08737f18ce80e46.jpeg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 53 минути, БаалБек написа:

От трол какво може да очакваш.

Виж сега. То е видно на всички, че сега се учиш от форума. Чакаш някой да ти обясни нещо. За да надградиш и бъдеш по-интересен тук, а и сред приятелите ти (ако въобще имаш такива) прочети това:

.....С РИСУНКАМИ....

А ти успя ли да научиш, колко вида капитализъм има?

И кой какво е успял досега да ми обясни тук във форума, че нещо днес цял ден аз обяснявам за мъжкия ти аналог, ма нъл ти е аналог, та мисията е невъзможна...

Отдавна съм спрял да се интересувам от книжки с картинки...

Ти си по тая част, а и вероятно книжката отговаря на нивото ти...

Може пък да ти е по-полезна от гуглето, знам ли...

Похвали се, когато научиш нова дума....

Само внимавай да не стане като с аналога ти и демоцида...

Стискам ти палци...

преди 13 минути, andiay написа:

Значи викаш, че намесването на историята в тази тема е уотабаутизъм?

Ми тогава защо постоянно се правят паралели с нацистка Германия...

Дори в първия си пост днес, ти сравни Путин с Ленин, Сталин и Хитлер...

Не бъркай "намесването" с "изместването" (отклоняването)!

Мисълта ти и логиката започва да ти изневерява, а?

току-що, БаалБек написа:

Не бъркай "намесването" с "изместването" (отклоняването)!

Е, значи Хитлер е намесване, а Ирак и Либия отклоняване, така ли?

току-що, andiay написа:

Е, значи Хитлер е намесване, а Ирак и Либия отклоняване, така ли?

Ако не си разбрал какво имам предвид, язък за цялата ти тирада.

преди 7 минути, andiay написа:

А ти успя ли да научиш, колко вида капитализъм има?

И кой какво е успял досега да ми обясни тук във форума, че нещо днес цял ден аз обяснявам за мъжкия ти аналог, ма нъл ти е аналог, та мисията е невъзможна...

Отдавна съм спрял да се интересувам от книжки с картинки...

Ти си по тая част, а и вероятно книжката отговаря на нивото ти...

Може пък да ти е по-полезна от гуглето, знам ли...

Похвали се, когато научиш нова дума....

Само внимавай да не стане като с аналога ти и демоцида...

Стискам ти палци...

Не се занимавай  с хора като @БаалБек и @miro20 . Това са хора, за които фактите нямат значение. И да вземеш фактите и да им ги навреш в лицето, това няма да промени начина им на мислене.

Аз имам личен опит с това. Обяснявал съм им толкова много научно и статистически доказани факти, а те ме подминават или цитират извън контекст и ми говорят глупости.

преди 14 минути, FatMan9 написа:

Да, вярно е.

Фуражките са направени от плат и памук. Фуражките не са стегнати около главата и няма как да деформират черепната кост.

И да сме наясно, ако някой има крива глава и криви мисли, това са украинските нацисти, финансирани от Вашингтон, не руснаците.

warcrime.thumb.jpeg.e7d79fc824d9be93d08737f18ce80e46.jpeg

И ти си носил фуражка.

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Не се занимавай  с хора като @БаалБек и @miro20 . Това са хора, за които фактите нямат значение. И да вземеш фактите и да им ги навреш в лицето, това няма да промени начина им на мислене.

Аз имам личен опит с това. Обяснявал съм им толкова много научно и статистически доказани факти, а те ме подминават или цитират извън контекст и ми говорят глупости.

Ти пък с акъл на пинчер, какво можеш да обясняваш? Обикновен пернишки чук! Кой те смята за жив организъм?

преди 25 минути, andiay написа:

Когато ти казвам, че си функционално неграмотен, го приемаш като заяждане на лична основа...

А това е само констатация, основана на твоите отговори...

Сега трябва да докажеш, че всички тези убити са били умъртвени поради национална, етническа, расова или религиозна принадлежност.

Това да е била целенасочена кампания....

Остава висящ въпроса, защо само отделни членове на тази общностна група са били преследвани и убити, а останалите никой не ги е докоснал...

Когато се използват думите "изцяло или отчасти" се има предвид, че останалите членове на групата са успели да се спасят, въпреки, че са били издирвани...

Няма как да бъде наречен геноцид случай, при който една част са били убити, а друга част от същата общност не е била преследвана и избита, нищо че извършителите са имали тази възможност....

За да обвиниш държава в геноцид, трябва да има държавна заповед за елиминирането на някоя група по горните признаци...

Нямам представа дали и защо са били убити онези хора, но геноцид няма...

Явно не си в състояние да схванеш що е то демоцид...

Последен опит, ще пиша бавно, защото стана ясно, че схващаш изключително трудно...

Руското държавно управление може да извършва демоцид, само на територията на РФ, спрямо своите политически опоненти...

Ако Навални умре в затвора от недохранване или от преумора следствие на тежък физически труд, или бъде убит, а неговите привърженици ги сполети същата съдба - това случай на демоцид...

В Украйна няма как руснаци да извършват демоцид....

Сега започна ли да присветва реотана?

Ето поредното доказателство, че не схващаш, какво ти се пише...

На кой въпрос не съм отговорил?

Да ли оправдавам действията на Русия?

Отговорих - не ги оправдавам...

Както не оправдавам и случилото се в Ирак и Либия....

Дали в Украйна се извършва демоцид от страна на Русия?

Не, не е имало демоцид, невъзможно е поради естеството на термина, освен ако не смяташ, че Украйна е част от РФ....

Дали в Ирак и Либия е имало демоцид?

Да, от страна на режимите на Садам и Кадафи...

А вероятно и днес от страна на управляващите там...

От чужди военни е невъзможно да има осъществяване на демоцид....

Значи викаш, че намесването на историята в тази тема е уотабаутизъм?

Нали говорим за right here, right now...

Що намесваш исторически личности отпреди близо век?

Уотабаутизъм ли се опитваш да правиш?

То можех да дам и пример с Афганистан и от по-близкото минало, а и от настоящето...

Но знаех, че Ирак и Либия са стръвта, която ще те накара да налапаш кукичката и се оказах прав...

Няма нищо по-забавно от това, да накараш един посредствен "нет Ентелигент" да се гърчи, мята и сам да дава доказателство за абсолютната си посредственост и невежество....

Надявам се, че ще продължиш с опитите...

Ох... 

Айде, добре, съгласявам се с една част, че не е "демоцид" поради изложените доводи.  

Обаче остава фактът, че е военно престъпление. 

Цитат

Поредната манипулация. Изречението, което съм написал е : да отиде при Ленин, Сталин и Хитлер. 

Не е като да съм написал "Путин е като Ленин, Сталин и Хитлер". А ако щях да правя исторически сравнения, драги, то щяха да са или с Николай II или Сталин. Сам се сещай защо. 

Цитат

Поредната манипулация. Такъв паралел още по-малко съм правил. Макар че, има основания за това, заради желанието и на Нацистка Германия да промени световния ред. 

Цитат

Уотабаутизъм ли се опитваш да правиш?

Няма как да се опитвам да правя Уатабаутизъм, просто защото в коментара със Сталин, Ленин и Хитлер не отговарям на някого, още по-малко отклонявам отговор чрез въпрос, драги. Отново не схващаш що е то това понятие или се правиш, че не разбираш, или най-обикновена манипулация опитваш. 

Цитат

То можех да дам и пример с Афганистан и от по-близкото минало, а и от настоящето...

Е па естествено, че няма да споменеш затриването на няколко милиона афганци. Русофилщината всячески ще избягва зверствата на Сборная.  

Цитат

Няма нищо по-забавно от това, да накараш един посредствен "нет Ентелигент" да се гърчи, мята и сам да дава доказателство за абсолютната си посредственост и невежество....

Фундаменталната мисъл, че правя уатабаутизъм сам на себе си, доказва собствената ти глупост, посредственост и невежество. Аз си правя контра-обвинение сам на себе си! С тая простотия предизвика ехидна насмешка. Тука няма "ами какво", както сам се изрази :D 

А любимата ти Русия върви към крах, и сега ще направя паралела с Нац. Германия - като нацистка Германия.   
П.П. Русия върши военни престъпления и един ден ще бъде жестоко осъдена за тях! И ще си плаща, и ще съжалява за тях.  

И крахът ѝ тоя път ще е по-жесток, отколкото в края на Студената война, защото "злия" Запад няма да ѝ купува газа на драго сърце. 

преди 7 минути, БаалБек написа:

Ако не си разбрал какво имам предвид, язък за цялата ти тирада.

Ако ти не си разбрала, какво имам предвид, язък, че си я чела...

Което ме съмнява де...

Дълъг текст, без картинки, скука...

Па и трябва да се опиташ да го осмислиш (принудителен тежък физически труд, водещ до изтощение)...

Ужаст...

Чакам да ме обвиниш в демоцид спрямо вас...

Ма пък аз неам власт, па не стаа...

Язък...

Ей ти един поздрав с картинки...

Много актуален клип...

За еволюцията, преминала в деволюция...

преди 1 час, miro20 написа:

Никой няма да се преобуе на Путлю, не го ли разбрахте. Него го напускат дори собствените младежи и наборници.

Много трудно ще накараш някой по света да отиде доброволно на каквато и да е война. За целта ще трябва да има много голяма пропаганда или подобаващо заплащане. Това със скатаването не е патент на руските наборници.

Когато свърши укропското пушечно месо, Кравария може да заповяда да се попълват редиците от страни като България. При такава хипотеза, ти ще отидеш ли доброволно да громиш злият Путин, или ще се скриеш като мишка?

ПП: Впрочем що не отидеш и сега като доброволец?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Много трудно ще накараш някой по света да отиде доброволно на каквато и да е война. За целта ще трябва да има много голяма пропаганда или подобаващо заплащане. Това със скатаването не е патент на руските наборници.

Когато свърши укропското пушечно месо, Кравария може да заповяда да се попълват редиците от страни като България. При такава хипотеза, ти ще отидеш ли доброволно да громиш злият Путин, или ще се скриеш като мишка?

Пич, ти въобще това, което се разнася из медиите в Русия, как го наричаш, бе ? "Другите просто ще умрат, а ние ще отидем Рая" - това в нац. ефир. :D 

Точно Русия прати в Украйна разни наборници като "пушечно месо". Наборната войска е точно това - месо за обстрел, масовка. :D  

Путин прави мобилизация, ти ще отидеш ли ? Защо ли питам, те руснаците бягат, па ти ли... 

преди 2 часа, gagodrago написа:

----------------------

Точно така е, както казваш.

Такива палячовци дори не се усещат, че будят само присмех и презрение у околните.

Умните хора отдавна са го казали - не плюй там, откъдето си пил вода.

Русофобите в бг-то изглежда ще трябва научат по трудния начин значението на тази сентенция.

Еволюция на българския русофоб:

Idiot1_2.jpg

Idiot2.jpg

на бас че имаш роднини на запад и никой в русия - а да каза че всички са избягали в Франция, да са по далеч от русия:laughing4:

преди 53 минути, FatMan9 написа:

Това не е вярно. Фуражките са направени от меки, не твърди материали, и няма как да ти деформират главата.

Естествено че няма да разбереш.

Фуражката деформира мозъка.

Справка - пРезилдента мухльо-Радев , Янев, Митко , СМС-а  , и т.н.

преди 3 минути, васил козарев написа:

Ох... 

Айде, добре, съгласявам се с една част, че не е "демоцид" поради изложените доводи.  

Обаче остава фактът, че е военно престъпление. 

Поредната манипулация. Изречението, което съм написал е : да отиде при Ленин, Сталин и Хитлер. 

Не е като да съм написал "Путин е като Ленин, Сталин и Хитлер". А ако щях да правя исторически сравнения, драги, то щяха да са или с Николай II или Сталин. Сам се сещай защо. 

Поредната манипулация. Такъв паралел още по-малко съм правил. Макар че, има основания за това, заради желанието и на Нацистка Германия да промени световния ред. 

Няма как да се опитвам да правя Уатабаутизъм, просто защото в коментара със Сталин, Ленин и Хитлер не отговарям на някого, още по-малко отклонявам отговор чрез въпрос, драги. Отново не схващаш що е то това понятие или се правиш, че не разбираш, или най-обикновена манипулация опитваш. 

Е па естествено, че няма да споменеш затриването на няколко милиона афганци. Русофилщината всячески ще избягва зверствата на Сборная.  

Фундаменталната мисъл, че правя уатабаутизъм сам на себе си, доказва собствената ти глупост, посредственост и невежество. Аз си правя контра-обвинение сам на себе си! С тая простотия предизвика ехидна насмешка. Тука няма "ами какво", както сам се изрази :D 

А любимата ти Русия върви към крах, и сега ще направя паралела с Нац. Германия - като нацистка Германия.   
П.П. Русия върши военни престъпления и един ден ще бъде жестоко осъдена за тях! И ще си плаща, и ще съжалява за тях.  

И крахът ѝ тоя път ще е по-жесток, отколкото в края на Студената война, защото "злия" Запад няма да ѝ купува газа на драго сърце. 

Човеко, можем да се въртим в кръг до безкрайност...

Аз ти говоря едно, ти си го разбираш спрямо собствените си изкривени представи...

Радвам се, че поне от цялата тая кореспонденция има поне минимална полза - най-накрая реши да признаеш невежеството си и да спреш да използваш термини, които не знаеш какво означават...

Дали Русия извършва военни престъпления или не, ще зависи от изхода на тази война...

Както е било винаги в историята...

Неведнъж съм казвал, че Клио е най-голямата палавница сред музите...

И Русия никога не ми е била любима, все пак съм с дясно-либерални политически убеждения...

Нито пък особено ме интересува, какво точно ще се случи с нея...

Във всички случаи обаче, за никого няма да е добър вариант нейното разпадане...

Освен за такива "форумни герои" като вас, но то е защото не сте в състояние да го проумеете...

Фундаменталното ти заключение, че съм казал, че правиш уотабаутизъм сам на себе си, просто за пореден път доказва, че имаш сериозен проблем с осмисляне на прочетеното...

За демоцида и геноцида ми трябваха часове, докато схванеш, какво означават...

Не бих изгубил още толкова за всяка дума или изречение...

Отдавна съм казал, че за учител не ставам...

Започни с четене, четене, осмисляне, четене, четене, осмисляне и ако вече имаш конкретно питане за нещо неясно, то едва тогава го задай, без опит да "блеснеш"...

Но това е само ако искаш, ако не искаш можеш да продължиш да го ираеш Ентелегент, но поне внимавай пред кого...

А, и избягвай непознати думички...

Избора си е твой...

преди 4 минути, васил козарев написа:

Путин прави мобилизация, ти ще отидеш ли ? Защо ли питам, те руснаците бягат, па ти ли... 

Ако Путин мобилизираше хора за война с главният виновник за сегашната ситуация, според зависи от заплащането можеше и да се замисля.

Само че краварите не излязоха самостоятелно да се бият, а подкупиха с няколко сникерсчета глупавите укри.

преди 9 минути, васил козарев написа:
преди 13 минути, ivottoshev написа:

Пич, ти въобще това, което се разнася из медиите в Русия, как го наричаш, бе ? "Другите просто ще умрат, а ние ще отидем Рая" - това в нац. ефир. :D 

Точно Русия прати в Украйна разни наборници като "пушечно месо". Наборната войска е точно това - месо за обстрел, масовка. :D  

фейкомета тошеффф не може да разбере че украинците се бият за родината си и земята си  , а пушечното месо са рашистките окупатори .

Мобилизацията която отчаяно провеждат е мн добър критери кой е "пушечно месо" .

:) 

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Всичките ти простотии са на "база хипотези" . В стил .. " ти аквариум имаш ли ? Не ? - значи си пеееаст "

Не вървиш умньо :hit:

преди 3 минути, miro20 написа:

Естествено че няма да разбереш.

Фуражката деформира мозъка.

Справка - пРезилдента мухльо-Радев , Янев, Митко , СМС-а  , и т.н.

Това "и т.н." включва и тази фуражка, нали?

Бойко Борисов: Първанов го направи генерал, на мен ми козируваше

преди 16 минути, ivottoshev написа:

За целта ще трябва да има много голяма пропаганда или подобаващо заплащане.

виж какво предлага Русия - и прецени, достатъчно ли е да те накара да влезеш в бой

Шефът на Тува разпореди да изплаща на мобилизираните семейства по пет хиляди рубли на дете. А също раздават въглища, дърва за огрев, 50 килограма брашно, два чувала картофи, зеле и една глава добитък, тоест овца

преди 1 минута, ivottoshev написа:
преди 12 минути, васил козарев написа:

Ако Путин мобилизираше хора за война с главният виновник за сегашната ситуация, според зависи от заплащането можеше и да се замисля.

Да, рашистите вземат вече сулю и пулю ... И с телк , и с болести , безогледно .

Бързо ще те вземат и пратят за тор на украинска земя.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Само че краварите не излязоха самостоятелно да се бият, а подкупиха с няколко сникерсчета глупавите укри.

Излязоха отдавна подробности от първите дни на войната след февруари.

Запада въобще не е искал да помага на украинците.

Едва като са видели че Зеленски удържа, че успя да запази Кив и т.н. , чак тогава започна помощ от Запада и натовските страни .

кексчетата от Майдана и 5-те млрд на Нюланд си останаха само фейкове :) 

ама вие си знаете. Всеки път ви ги цитрам, всеки път се правите на нечули невидели и мине не мине време, повтаряте същите фейкове.

:)

Факта че ... "аз знам че вие знаете' е достатъчен. Просто в момента си опонирате "за спорта' с тотални глупости в които за мен е очевидно че сами не си вЕрвате.

ама нали не може да паднете по гръб пред Миро ... :) Трябва да си спорите колко и осрани да сте :)

преди 1 минута, miro20 написа:

фейкомета тошеффф не може да разбере че украинците се бият за родината си и земята си  , а пушечното месо са рашистките окупатори .

Я, колко нескопосано се опита да се измъкнеш :lol6:

Както си говорехме за руските наборници... изведнъж промени темата и почна да плещиш за укрите само и само за да не отговориш на въпроса. Нямате ли нов репертоар в тролска централа, та все едни и същи стари номера се опитваш да пробутваш?

преди 3 минути, ivottoshev написа:

ББ е бил военен ли ??

току-що, ivottoshev написа:
преди 5 минути, miro20 написа:

Я, колко нескопосано се опита да се измъкнеш :lol6:

Както си говорехме за руските наборници... изведнъж промени темата и почна да плещиш за укрите само и само за да не отговориш на въпроса. Нямате ли нов репертоар в тролска централа, та все едни и същи стари номера се опитваш да пробутваш?

Я пак ??

преди 3 минути, ivottoshev написа:

ето ти и видеото дет казва че има, дефицит на рубли и ще се плаща в натура

https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2022/10/8/8a/8a2a4a57-adc9-4acb-b482-c16dc69faee1_240p.mp4
преди 2 минути, miro20 написа:

кексчетата от Майдана и 5-те млрд на Нюланд си останаха само фейкове :) 

Брех, аз на теб ли да вярвам или на очите си?

Виктория Нюланд остави Украйна без сладки и бисквитки - Поглед Инфо

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.