Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Какви песни ще запеят политиците от всички цветове...

особено тези

https://vk.com/vazrajdane

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, andiay написа:

Пич, нета няма да те научи да мислиш...

Не съм те питал за етимологията на думата демоцид...

Питах те, какво означава и за какво е бил ползван термина демоцид...

Посочи ми статия за този термин...

Прочете ли я изобщо?

Или спря до комунизма?

Казах ти, че съм присъствал на лекция на Рудолф Румел...

Когато заговори за демоцида извършван в комунистическите държави, мой колега го попита не е ли извършван демоцид и по времето на Маккарти в САЩ.

Румел му отвърна, че не е, защото е нямало убийства заповядани от властите...

Но моя колега си бе написал домашното и му цитира точни имена на хора от обществения живот на САЩ, които заради маккартизма губят всчко и последствие се самоубиват...

За доста от тях така и не е било потвърдено, че изобщо имат връзка с комунисти...

И пак попита не е ли това демоцид...

Румел смотолеви едно "Може и така да се каже" и смени темата...

След края на лекцията, дойде при моя колега и го поздрави...

Колегата бе един изключително интелигентен и ерудиран чернокож младеж...

И до днес работи като аналитик във висшата администрация на САЩ...

Без значение кой е президент и от коя партия е...

Така че, можеш да се опитваш да впечатляваш някой като казанлъшкото моме с използването на подобни думички, но в мен предизвикваш само присмех...

Пак ти казвам, че днес в Украйна няма нито демоцид, нито геноцид от руска страна...

Не ползвайте думи, чието значение не разбирате...

Чрез гуглето няма да можете да разберете, какво означават...

Липсва ви основата за това...

Прочувствах се. 

Значи маккартизмът "можело да се нарече демоцид", ама убийствата на цивилни от руски военни - не. Гениално. 

И съвсем случайно списващият в Калдата бил и на лекция на Румел, ама съвсем случайничко така. 

И още по-случайно в тая сълзлива история намеси и "чернокож младеж" - от ония дето лошите американци все бият.  

И, за да е поантата въздействаща, въпросният младеж, който направил лошият Румел за смях с маккартизма, работел в администрацията на САЩ. 

Демек, списващият в Калдата е важна особа, дагоЕба... 

А тази важна особа, пред която ние нямаме "Основа", оправдава руските тъпотии с "ама Ирак какво беше" ... 

И все пак ще изведа информацията от това, което преразказа - ако според историята ти, самоубийства при Маккартизма могат да се нарекат Демоцид, то убийства на цивилни в Буча и Изюм от руски военни, НЕ МОГАТ ли да се определят като демоцид?  

преди 2 минути, Anneliese написа:

Ти за какъв се имаш?

радев споделяше идеите на въжраждане - но се обърна вече към НАТО

преди 5 часа, andiay написа:

Т.е. давайки примера с Ирак и Либия, аз не оправдавам действията на Русия...

Тук няма "what about" или "ами ако"...

Та, ще отговориш ли как определяш събитията в Ирак и Либия - те демоцид ли са?

И за да онагледя "високата основа" на Лирическия герой, който в последствие взе да "разяснява" що е то "whataboutism" ... 

Алилуя!  

И, за да разкаже мелодраматичната си история, му отне 5 часа ... До къде я напасне и измисли. 

Затишие пред буря. Както му казват някои.

Най - голямата ми мечта в юношеските години(в разгара на социализма) бе да отида в Америка, за да шиб@м Ракел Уелч...Не ми позволи ОФ-то тогава, м@миц@та им мръсна! Хем им обясних колко лишена от идеологически подтекст е мечтата ми...Сега мога да отида в Америка...макар че едва ли ще ми дадат виза, щото не мисля, че Путин е идиот и ботоксово джудже(знаят те кой какво мисли по въпроса), ама пък тя вече...абе, не ми е точно същата Ракел Уелч, дето... пък и аз вече...нали...

преди 2 минути, vpvelev написа:

Затишие пред буря. Както му казват някои.

на кое викаш затишие - на фоервеките на моста за рожденния ден на путин

преди 34 минути, Hristo52 написа:

I have a dream...имам си една мечта, значи. Знам, че не е възможна, ама...И тя е следната:

В ООН тайно да се разберат( в качеството на експеримент) РФ да окупира България за 48 часа само, ама да не казват на всеуслишание, че след 48 часа ще си идат...Като истинско да бъде...Ох, искам да видя какво ще се пише по вестниците, какво ще се лее по ТВтата !!!Какви песни ще запеят политиците от всички цветове...Мислите, че ще има протести ли? Не-е-е...ще има взрив от дитирамби и "откога ви чакаме, братушки"...възмутени многолюдни митинги пред онова посолство...знаете кое. Ще предложат на ОС паметника на Съветската армия да бъде повдигнат с 30-40 метра, за да се вижда по-отдалече...Руският ще стане задължителен и т.н....

И това ще го направят същите тези, дето сега лаят , задавени от злоба и старание, срещу тях. С абсолютно същия възторг...и старание.Пък като минат 48те часа и рашките си идат, ще видим част 2ра-Отмъщението на полските мишки.Или как смелият заек, подал се внимателно от тревата, показва кукиш на отдалечаващия се с гръб към него мечок...

----------------------

Точно така е, както казваш.

Такива палячовци дори не се усещат, че будят само присмех и презрение у околните.

Умните хора отдавна са го казали - не плюй там, откъдето си пил вода.

Русофобите в бг-то изглежда ще трябва научат по трудния начин значението на тази сентенция.

Еволюция на българския русофоб:

Idiot1_2.jpg

Idiot2.jpg

преди 29 минути, васил козарев написа:

И все пак ще изведа информацията от това, което преразказа - ако според историята ти, самоубийства при Маккартизма могат да се нарекат Демоцид, то убийства на цивилни в Буча и Изюм от руски военни, НЕ МОГАТ ли да се определят като демоцид? 

Оставям на страна опитите ти да се правиш на саркастичен...

Как беше казал, когат няма какво да кажеш, започва Ad Hominem...

Продължаваме за демоцида и твоето неразбиране на този термин...

За демоцид една държава може да бъде обвинена само за смъртта на свои цивилни граждани, които са били преследвани за своите политически възгледи и държавната власт ги е убила, пратила в лагери и т.н.

При военни действия на територията на чужда държава, демоцид няма как да има...

При гражданска война в една държава, демоцид срещу въоръжени бунтовници не може да има....

В Буча и Изюм, дори да приемем, че е 100% истина, няма демоцид, защото убитите не са руски граждани убити по политически причини...

Няма и геноцид, защото не са избити повечето жители на тези населени места, само защото са украинци...

Иначе казано, не е имало етническо прочистване...

А сега давай пак своите бла-бла опити да се измъкнеш от ескрементите, в които сам се вкара, само и само да впечатлиш...

Аз не съм важен...

Важно е ти дали разбираш, какви думички ползваш..

преди 25 минути, васил козарев написа:

И за да онагледя "високата основа" на Лирическия герой, който в последствие взе да "разяснява" що е то "whataboutism" ... 

Алилуя!  

И, за да разкаже мелодраматичната си история, му отне 5 часа ... До къде я напасне и измисли. 

Попитах те за Ирак и Либия, защото поначало ми бе ясно, че и на идея си нямаш, какви ги плещиш...

Та имало ли е демоцид в Ирак и Либия?

Ако можеш да отговориш на този въпрос, то би могъл и да схванеш, че в него няма уотабаутизъм...

Термин, който също ползваш, но не разбираш...

Давай, потъвай все повече и повече...

Най-обичам някой сам себе си да осмива...

преди 12 минути, andiay написа:

В Буча и Изюм, дори да приемем, че е 100% истина, няма демоцид, защото убитите не са руски граждани убити по политически причини...

Няма и геноцид, защото не са избити повечето жители на тези населени места, само защото са украинци...

Иначе казано, не е имало етническо прочистване...

Пак ще се повторя с конвенцията за геноцида

Цитат

(а) Убиване на членове на групата;
(б) причиняване на сериозни телесни или психически увреждания на членовете на групата;

Къде тука пише "повечето жители на тези населени места", ти ми кажи. 

Цитат

само защото са украинци

Е защо са убити? 

Тоест, в Буча дето е до Киев, може да не са убити от руснаците ли?  Демек, местните там лъжат, само "добрата Русия" чрез пропагандната си машина казва "истината" . 

Ако можеш да отговориш на този въпрос, то би могъл и да схванеш, че в него няма уотабаутизъм...

А ти с това си изречение само доказваш, че не разбираш що е то whataboutism...  Самото намесване на Ирак и Либия в темата "Войната в Украйна" е  уатабаутизъм. Избягване на отговор чрез въпрос. Абе, вие що биете негрите/иракчаните/либийците.  

И дори да има демоцид там, това е тема на разговор за неща, случили се преди 10-20 години, демек за раздел "История". Сега говорим за настоящето. За нещо, което се случва СЕГА, в момента! Америка и войните, които води са съвсем различна тема, със съвсем различен контекст, последици и т.н. 

Но самият пример с Ирак и Либия цели определено внушение, иначе можеше да дадеш и примера с Афганистан в края на 80-те. Що не го направи - е ясно. 

преди 27 минути, gagodrago написа:
преди 1 час, Hristo52 написа:

I have a dream...имам си една мечта, значи. Знам, че не е възможна, ама...И тя е следната:

В ООН тайно да се разберат( в качеството на експеримент) РФ да окупира България за 48 часа само, ама да не казват на всеуслишание, че след 48 часа ще си идат...Като истинско да бъде...Ох, искам да видя какво ще се пише по вестниците, какво ще се лее по ТВтата !!!Какви песни ще запеят политиците от всички цветове...Мислите, че ще има протести ли? Не-е-е...ще има взрив от дитирамби и "откога ви чакаме, братушки"...възмутени многолюдни митинги пред онова посолство...знаете кое. Ще предложат на ОС паметника на Съветската армия да бъде повдигнат с 30-40 метра, за да се вижда по-отдалече...Руският ще стане задължителен и т.н....

И това ще го направят същите тези, дето сега лаят , задавени от злоба и старание, срещу тях. С абсолютно същия възторг...и старание.Пък като минат 48те часа и рашките си идат, ще видим част 2ра-Отмъщението на полските мишки.Или как смелият заек, подал се внимателно от тревата, показва кукиш на отдалечаващия се с гръб към него мечок...

----------------------

Точно така е, както казваш.

Такива палячовци дори не се усещат, че будят само присмех и презрение у околните.

Умните хора отдавна са го казали - не плюй там, откъдето си пил вода.

Русофобите в бг-то изглежда ще трябва научат по трудния начин значението на тази сентенция.

А вие, верните комунета, къде ще сте ?

Ще се редите на опашка за медали при Путлю ли ? :)

вижте, богата фантазия имате, но комплексите ви иносталгията нямат нищо общо с реалността в момента :)

Никой няма да се преобуе на Путлю, не го ли разбрахте. Него го напускат дори собствените младежи и наборници.

Никой не иска да гине за един психясал новофюрер. Никой не иска да живее в прогнила от корупция, репресии и крдадлива олигархия.

Е, вас ви изключвам . Вие сте скрити верни терористи. Ако ви каже Путлю, пак ще взривявате църкви ...

пп

Радвам се че си призна... " не плюй там откъдето си пил вода" .

България е пострадала много повече като държава от това че бе в соц лагера , отколкото вие , уреждачите, връзкарите, верните комунета и партийци сте цоцали от държавата.

Вие никога няма да плюете не защото е била добре България, а защото вие сте се уредили и сте цоцали .

При това сте верни на менторите си и бившите служби / пряко подчинени на тези в СССР/  и дори сте забравили че СССР се превърна в най върлия комунизъм който дори в Америка не е имало преди век.

Кога ще се събудите от нирваната от лъжи и "виртуална соц реалност" , другари ?  ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

А вие, верните комунета, къде ще сте ?

Ще се редите на опашка за медали при Путлю ли ? :)

вижте, богата фантазия имате, но комплексите ви иносталгията нямат нищо общо с реалността в момента :)

Никой няма да се преобуе на Путлю, не го ли разбрахте. Него го напускат дори собствените младежи и наборници.

Никой не иска да гине за един психясал новофюрер. Никой не иска да живее в прогнила от корупция, репресии и крдадлива олигархия.

Е, вас ви изключвам . Вие сте скрити верни терористи. Ако ви каже Путлю, пак ще взривявате църкви ...

То мечта на родните русофили е Русия да окупира България още при кризата след Съединението. И това не го знаят само тия, дето или не са учили българска история, или са я учили, ама само избирателно. Затова ги наричам директно национални предатели. 

преди 53 минути, васил козарев написа:

От трол какво може да очакваш.

преди 2 часа, andiay написа:

Напиши със свои думи, какво точно рабираш под демоцид....

Виж сега. То е видно на всички, че сега се учиш от форума. Чакаш някой да ти обясни нещо. За да надградиш и бъдеш по-интересен тук, а и сред приятелите ти (ако въобще имаш такива) прочети това:

Slovar.png

.....С РИСУНКАМИ....

Хехе, моста заминал да търси крайцера Москва май?

А как ще се приберат сега летуващите във военната зона?

067E4707-37D8-4540-8D68-204B7020E939.thumb.jpeg.c34ad377943718cbeb98504679b7ebd0.jpeg

преди 46 минути, васил козарев написа:

Нещо се случва в Москва :

moskwa.jpg

311024894_10225481662880980_5498000570844223651_n.jpg

айдеее...

И ква стана тя ?

"следите '  от кримския "инцидент "  май водят към вътрешен преврат ?  :) :)

преди 1 час, andiay написа:

Казах ти, че съм присъствал на лекция на Рудолф Румел...

Когато заговори за демоцида извършван в комунистическите държави, мой колега го попита не е ли извършван демоцид и по времето на Маккарти в САЩ.

giphy.gif?cid=ecf05e47rfwiskn5xnjrp3vvym

преди 1 час, Hristo52 написа:

I have a dream...имам си една мечта, значи.

image.png

преди 9 минути, васил козарев написа:

Пак ще се повторя с конвенцията за геноцида

Къде тука пише "повечето жители на тези населени места", ти ми кажи. 

Е защо са убити?

Когато ти казвам, че си функционално неграмотен, го приемаш като заяждане на лична основа...

А това е само констатация, основана на твоите отговори...

Цитат

Член ІІ

В тази конвенция геноцид е всяко от следните действия, извършени с намерение да бъде унищожена изцяло или отчасти една национална, етническа, расова или религиозна група като такава:

а) убиване на членове на групата;

b) причиняване на тежки телесни или душевни повреди на членове на групата;

c) умишлено налагане на групата на условия на живот, целящи нейното пълно или частично физическо унищожение;

d) налагане на мерки за предотвратяване на ражданията в групата;

e) насилствено предаване на деца от групата на друга група.

Сега трябва да докажеш, че всички тези убити са били умъртвени поради национална, етническа, расова или религиозна принадлежност.

Това да е била целенасочена кампания....

Остава висящ въпроса, защо само отделни членове на тази общностна група са били преследвани и убити, а останалите никой не ги е докоснал...

Когато се използват думите "изцяло или отчасти" се има предвид, че останалите членове на групата са успели да се спасят, въпреки, че са били издирвани...

Няма как да бъде наречен геноцид случай, при който една част са били убити, а друга част от същата общност не е била преследвана и избита, нищо че извършителите са имали тази възможност....

За да обвиниш държава в геноцид, трябва да има държавна заповед за елиминирането на някоя група по горните признаци...

Нямам представа дали и защо са били убити онези хора, но геноцид няма...

преди 31 минути, васил козарев написа:

Тоест, в Буча дето е до Киев, може да не са убити от руснаците ли?  Демек, местните там лъжат, само "добрата Русия" чрез пропагандната си машина казва "истината" .

Явно не си в състояние да схванеш що е то демоцид...

Последен опит, ще пиша бавно, защото стана ясно, че схващаш изключително трудно...

Руското държавно управление може да извършва демоцид, само на територията на РФ, спрямо своите политически опоненти...

Ако Навални умре в затвора от недохранване или от преумора следствие на тежък физически труд, или бъде убит, а неговите привърженици ги сполети същата съдба - това случай на демоцид...

В Украйна няма как руснаци да извършват демоцид....

Сега започна ли да присветва реотана?

преди 42 минути, васил козарев написа:

А ти с това си изречение само доказваш, че не разбираш що е то whataboutism...  Самото намесване на Ирак и Либия в темата "Войната в Украйна" е  уатабаутизъм. Избягване на отговор чрез въпрос. Абе, вие що биете негрите/иракчаните/либийците.  

И дори да има демоцид там, това е тема на разговор за неща, случили се преди 10-20 години, демек за раздел "История". Сега говорим за настоящето. За нещо, което се случва СЕГА, в момента! Америка и войните, които води са съвсем различна тема, със съвсем различен контекст, последици и т.н. 

Но самият пример с Ирак и Либия цели определено внушение, иначе можеше да дадеш и примера с Афганистан в края на 80-те. Що не го направи - е ясно. 

Ето поредното доказателство, че не схващаш, какво ти се пише...

На кой въпрос не съм отговорил?

Да ли оправдавам действията на Русия?

Отговорих - не ги оправдавам...

Както не оправдавам и случилото се в Ирак и Либия....

Дали в Украйна се извършва демоцид от страна на Русия?

Не, не е имало демоцид, невъзможно е поради естеството на термина, освен ако не смяташ, че Украйна е част от РФ....

Дали в Ирак и Либия е имало демоцид?

Да, от страна на режимите на Садам и Кадафи...

А вероятно и днес от страна на управляващите там...

От чужди военни е невъзможно да има осъществяване на демоцид....

Значи викаш, че намесването на историята в тази тема е уотабаутизъм?

Ми тогава защо постоянно се правят паралели с нацистка Германия...

Дори в първия си пост днес, ти сравни Путин с Ленин, Сталин и Хитлер...

Нали говорим за right here, right now...

Що намесваш исторически личности отпреди близо век?

Уотабаутизъм ли се опитваш да правиш?

То можех да дам и пример с Афганистан и от по-близкото минало, а и от настоящето...

Но знаех, че Ирак и Либия са стръвта, която ще те накара да налапаш кукичката и се оказах прав...

Няма нищо по-забавно от това, да накараш един посредствен "нет Ентелигент" да се гърчи, мята и сам да дава доказателство за абсолютната си посредственост и невежество....

Надявам се, че ще продължиш с опитите...

преди 3 часа, Anneliese написа:

Аз бих отправила следното предложение до Джо Байдън и администрацията му:

" Изберете ни един  атол из океаните, дайте ни координатите, и ще ви направим директно показно какво може системата "Сатана".  Пратете самолети с ваши и украински медии, ние ще пратим наши, нека предават директно по телевизията и да видим ефективни ли са или не са "Сатана".

Ти да не искаш поста на Дмитрий Песков? :lol6:

преди 9 минути, БаалБек написа:

image.png

Това не е вярно. Фуражките са направени от меки, не твърди материали, и няма как да ти деформират главата.

По темата:

"Украйна е много мила е невинна страна; тя никога не извършва лоши неща и нейните снаряди никога не нараняват цивилни, защото те имат самосъзнание, мнение, и сами избират къде да паднат, за разлика от Руските. Само Русия прави лоши неща, но не и Украйна."

warcrime.jpeg

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Това не е вярно. Фуражките са направени от меки, не твърди материали, и няма как да ти деформират главата.

Верно ли, бе мазен? Я дай малко инфо? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.