Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, andiay написа:

Кои по-точно?

Поне пет пъти съм казвал, че не одобрявам нахлуването на Русия, от чисто човешка гледна точка...

Което не противоречи по никакъв начин на това, че твърдя, че реално Путин нямаше  друг избор...

Също така, от чисто човешка гледна точка, не одобрявам и наложените санкции на Русия...

Което не противоречи на това, че твърдя, че и за това не съществуваше друг избор...

Незнамколкопъти казах, че не харесвам и не одобрявам Путин...

Дори и като политик го намирам за слаб играч...

Което не противоречи на твърдението ми, че се възползваха от проявите му на слабост и не спряха да го провокират, докато не се стигна до днешната ситуация...

За една война никога не е виновна само едната страна...

Просто историята я пишат победителите...

Помня, че бе споменал, че одобряваш първата война в Ирак...

Можеш ли да се обосновеш защо?

С писаниците си не оправдаваш горното си твърдение.

преди 6 часа, miro20 написа:

Хляба тук бил по скъп от тои в Европа ??  И чия е заслугата ? Питаш ли се фундаменталните въпроси, които ще те отведат към отговора че ... именно липсата на лустрация и рашистки зависимости са причина за това ? Плюс червена окраска на  верните цоциалистикомунета ?

Ти се гордееш че гласуваш за Тиквоний, нали?

Тиквоний беше 12години с цялата власт в ръцете си, но не му и мина през акъла да провежда лустрация. Тиквоний против комунетата ли е, или играе с тях?

Тиквоний построи с три милиарда наши пари газопровод на "рашистите". Тиквоний против "рашистите" ли е, или играе с тях?

Само наистина Лоботомиран човек може да вижда в "комунета" и "рашисти" причината за всички злини в България, но да е толкова малоумен че  да гласува за главният им играч у нас. 

преди 7 часа, andiay написа:

Бе ти голяма фикция към тоа интернат, бре...

И там ли не са те приели?

Тцъ, язъък, гадовете му мръсни, тцъ, тцъ...

А що си мечтаеш за него?

Ааааа, явно там е било онова с руснака и скъсаното родопско одеало...

И сега да не те иска, тцъ, тцъ, тцъ....

Е, ясно що мразиш руснаците, мхм...

Няма поо-злобно същество на тази планета, от прелъстена, изоставена, а след това и отхвърлена жена...

Без значение от пола на "жената"....

А за "фотките" ми не се притеснявай излишно, имаш си достатъчно свои проблеми...

И снимам само пейзажна фотография...

Репортажната не ми влиза в полезрението...

Па и природата може да ти предложи и "боен репортаж", па фронта нимой ми предложи пейзаж, фронта го оставям на теб...

Знайш ли, може там па да ти излей късмета, мхм...

За всеки случай си вземи едно родопско одеало, може и да не е скъсано, все някой ша го скъса...

Успех!

1665937092_dsc_0324.jpg

1665936773_dsc_0355a.jpg

Сега вече от интерната ще си приберат фотката.

преди 6 часа, andiay написа:

Миме неориентирано.

Анке пак си неориентирана да не се загуби на фронта докат праиш фотки 

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Колко имаш по география ?

Колкото Тошев май.

Тошев по география е добре. Не е като някои екземпляри тук, които дори и карта са гледали... и пак не могат да я разчетат правилно и им се привиждат несъществуващи граници :giggle1: 

763581440_.png.6a4c50dded42934408bcb4502f052718.png

ПП: Още не можеш да преглътнеш фактът, че именно аз извадих на бял свят географските ти "познания" нали :cool:

преди 11 часа, maxthon написа:

И как се свалят 9 ракети с 8 ракети на борда? Сега ще кажеш с бързо презареждане? Барем едно клипче да бяхме видяли как работи това чудо. То бива хвалене..... Досега само game changer-и видяхме поне 10-15. Какво те кара да мислиш, че и това ще е нещо по-различно?

Че къде е казано , че са свалени ВСИЧКИТЕ от един път? Аман от големи специалисти по ПВО. Американците са доставили тяхно ПВО ,с което се защитава Вашингтон ! Ще им доставят ОЩЕ!

преди 8 минути, bigiadri написа:

Ще им доставят ОЩЕ!

И ще възпрепятстват обединението на 30 милиона казаци при гласувано решение за това в Руската Федерация?   Там никой не се интересува от преценките  в Киев или в НАТО.   Разбирам бандеровците, защото те още много територия ще загубят след Крим.    Нас в ЕС това обаче не следва да ни безпокои.   Не си струва да влизаме в огъня и да си влошаваме положението заради обединението на казаците.   То си е нещо   неизбежно -след всичко което натвориха властниците в Киев след Майдана.  Намесата на НАТО само го забавя и удължава ненужно войната.

преди 1 час, Филипов написа:

Ся на пиндосите и еврогейците ли се молите ?

"Бо плач не дав свободи ще никому,

А хто борець - той здобувае свiт."

Войната само вие можете да я спрете, като се изтеглите от Украйна.

"Де мозок"

Соляр

преди 44 минути, bigiadri написа:

Че къде е казано , че са свалени ВСИЧКИТЕ от един път? Аман от големи специалисти по ПВО. Американците са доставили тяхно ПВО ,с което се защитава Вашингтон ! Ще им доставят ОЩЕ!

Той този Тошев е като другия Тошев, специалист по всичко. Дава акъл на пан Олег, кои ракети за какво се използват.

Войнстваща неграмотност му се вика.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Още не можеш да преглътнеш фактът, че именно аз извадих на бял свят географските ти "познания" нали

Той ми вадел познанията.

Аз имам висше образование, бе момче. Това съм учил и това съм работил цял живот. Какви познания си извадил, дай да те видим, географе.

Картография, два семестъра, курсов проект и изпит. Айретен съм обиколил света амнайсе пъти.

Ти кой си, мишко анонимна ?

преди 45 минути, bigiadri написа:

Е така де пак стигаме до извода за бързото презареждане. Идеята на противодействие на ПВО в тила е да го "претовариш" така да се каже. И му пускаш повече цели, от колкото може да се справи. А какво правим с цели движещи се с повече от 3 мах (за разлика от теб съм прочел какви са възможностите на комплекса)? И тях ги сваляме, но само в социалните мрежи. Е питай снощи в Днепропетровск какво ПВО е сработило?

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

Войнстваща неграмотност му се вика.

Хайде грамотнико, обясни ти как с три пускови установки с ракети (3 мах) и обсег 25 км се отбраняваш срещу хиперзвукови ракети? Или казано иначе добре дошъл при войстващата неграмотност.

преди 1 минута, maxthon написа:

Хайде грамотнико, обясни ти как с три пускови установки с ракети (3 мах) и обсег 25 км се отбраняваш срещу хиперзвукови ракети? Или казано иначе добре дошъл при войстващата неграмотност.

Какво си учил ?

Какво си работил ?

Ти си един анонимник, дето хал хабер си няма за какво пише, също като Тошев.

Поне излезе по тарикат, че не се фана на бас

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Какво си учил ?

Не започвай да задаваш въпроси и да отклоняваш темата. Имаш конкретен въпрос. Ако не можеш да отговориш си замълчи. Все пак не отговаряш само на мен, а на целия форум. Ако те е страх, че нямаш обяснение пак те подканям да си мълчиш по въпроса.

А войната, ако не застрелят Путлер навреме, наистина ще завърши в Москва

току-що, maxthon написа:

Имаш конкретен въпрос.

Какъв въпрос бре. Ни в клин, ни в ръкав.

Аз и на въпросите ти, дето се изкарваше по грамотен от пан Олег не съм отговарял. Още повече, че макар и да не съм работил овенен, съм учил същото, което учат и те.

Ти си нямаш хал хабер от света. Въпросите ти нямат връзка с туй, за което ти казах, че се изхвърляш, затуй не намирам смисъл да им отговарям.

Още повече, че анонимници, като тебе и Тошев, нямат нужда от отговори. Вие знаете всичко по всички теми.

Войнстваща неграмотност.

преди 42 минути, Реджеп Иведик написа:

Какъв въпрос бре. Ни в клин, ни в ръкав.

Сега започваш да четеш баааавно и полека. Как с ракети (3 мах) и обсег до 25 км се свалят хиперзвукови ракети? Ако нямаш отговор подминавай, мълчи си и не се прави ти на специалиста. Аз знам, че нямаш отговор понеже досега щеше да си го дал.  Бонус тема за размисъл... При обсег на ракетите от 25 км се предполага, че радарчето за целеуказание ги следи от малко по-рано или да речем до 100 км. Имаш под половина минута за реакция да решиш дали да стреляш и няколко секунди да решиш кога да стреляш. С цели които летят по-бързо от твоята ракета нещата стават и малко по-сложни, особено като противниковата ракета минава в периферията на обсега на твоята ракета.  Още един бонус понеже слушаш от време на време един образ Фейкин (Фейгин) може да прегледаш какво е казал един пенсиониран хамерикански дженерал именно за западното ПВО и Украйна.

преди 1 час, bigiadri написа:

Американците са доставили тяхно ПВО ,с което се защитава Вашингтон ! Ще им доставят ОЩЕ!

американците нямат пво имат само нападателни оръжия

видяхме пво-то на американците на 11ти септември 

А руснаците сто години не успяват да поправят грешките на своите лидери - дали Фройд е  с вярна съпоставка?       Може да бъде изображение с 4 души и текст, който гласи 'трагедия россии в том, что ей никогда не управляли психически здоровые люди. зигмунд фрейд'

то в крайна сметка е по добре да имаш по голям дълг защото парите се обезценяват 

и държавата става кредитен  трилионер  като япония 

преди 55 минути, attj написа:

А руснаците сто години не успяват да поправят грешките на своите лидери - дали Фройд е  с вярна съпоставка? 

Ако си живееха само в Русия, не би било проблем.

Ама те нападат сичко наоколо си.

Реджеп, кога ще разбереш, че казаците са част от руския народ и стремежът им към обединение е нещо естествено.   Тези в Киев просто са нагли и нахални просяци спрямо САЩ и ЕС.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.