Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Без умствен капацитет написа:

например на едни протести преди години се ползваха прототипи тип микровълнови

И кво стана после използването на  тези тип уж "микровълнови " беее бе бееееееееееееее :biggrin:

Убиха протестиращите ли... 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Moriati написа:

И кво стана после използването на  тези тип уж "микровълнови " беее бе бееееееееееееее :biggrin:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Звуково_оръжие

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

не си ли чувал че има честоти които убиват и минават през стени

Овца си или блодинка щом не разбираш какво казвам а за честотите че ги има има ги но не е тва е смисъла

преди 2 минути, petie1 написа:

А така ли беше? А кое работеше с торий? Пак някакъв реактор беше и беше във Франция?

За Франция не знам, но знам че торий се спряга и може да се използва за заместител на урана в ядрени централи.... вместо ураново гориво, ториево....правени са опити, но засега масово не е внедрено,за подробности не съм се интересувал....

Не но май им докараха доста добър главобол

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

Айдеее, бее бе беееее...откога звукови вълни станаха летално оръжие, и са тип микровълнови :biggrin:

Ох малее, тъпизмите на някои вече ми идват в повече..... дайте и пистолет да се гръмне че да не се мъчи че и мъчи околните горката блонди уфсъ :biggrin::D

преди 1 минута, petie1 написа:

Не но май им докараха доста добър главобол

Максимум това... неразположение, дезиорентация , шоково състояние, главобол, тешнота .....смъртен случай само ако е прекалено мощно и те бие от метър директно , или ако имаш вграден писмейкър например...

преди 2 минути, Moriati написа:

Айдеее, бее бе беееее...откога звукови вълни станаха летално оръжие, и са тип микровълнови :biggrin:

Ох малее, тъпизмите на някои вече ми идват в повече..... дайте и пистолет да се гръмне че да не се мъчи че и мъчи околните горката блонди уфсъ :biggrin::D

ефенди казах , че това са прототипи - погледни статията е от преди 30 години - дали няма прогрес и там

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

ефенди казах , че това са прототипи - погледни статията е от преди 30 години - дали няма прогрес и там

Няма, отказаха се да го разработват дори хамериканците.... нерентабилно ... по лесно е да те бият с ток например и по ефективно :biggrin: или с шокови гранати, сълзотворен газ и тем подобни стари но ефективни средства... 

Шокови амуниции , така наречените травматиращи също...

За Франция не знам, но знам че торий се спряга и може да се използва за заместител на урана в ядрени централи.... вместо ураново гориво, ториево....правени са опити, но засега масово не е внедрено,за подробности не съм се интересувал....

Да и точно в Токамак го бяха напъхали  последния път кат четох но чакай да проверя

https://pogled.info/svetoven/russia/v-rusiya-se-sazdava-reaktor-koito-da-zameni-atomniya.94556

току-що, Coco1 написа:

Оди легаЙ ЧЕ те чакат героични снимки на фронта. Че инак от интерната си приберат фотката :giggle1:

Бе ти голяма фикция към тоа интернат, бре...

И там ли не са те приели?

Тцъ, язъък, гадовете му мръсни, тцъ, тцъ...

А що си мечтаеш за него?

Ааааа, явно там е било онова с руснака и скъсаното родопско одеало...

И сега да не те иска, тцъ, тцъ, тцъ....

Е, ясно що мразиш руснаците, мхм...

Няма поо-злобно същество на тази планета, от прелъстена, изоставена, а след това и отхвърлена жена...

Без значение от пола на "жената"....

А за "фотките" ми не се притеснявай излишно, имаш си достатъчно свои проблеми...

И снимам само пейзажна фотография...

Репортажната не ми влиза в полезрението...

Па и природата може да ти предложи и "боен репортаж", па фронта нимой ми предложи пейзаж, фронта го оставям на теб...

Знайш ли, може там па да ти излей късмета, мхм...

За всеки случай си вземи едно родопско одеало, може и да не е скъсано, все някой ша го скъса...

Успех!

1665937092_dsc_0324.jpg

1665936773_dsc_0355a.jpg

преди 10 минути, Moriati написа:

Максимум това... неразположение, дезиорентация , шоково състояние, главобол, тешнота .....смъртен случай само ако е прекалено мощно и те бие от метър директно , или ако имаш вграден писмейкър например...

Знам,, бота ме подкара на къси пасчета пфу

преди 8 минути, Moriati написа:

Шокови амуниции , така наречените травматиращи също...

Ами те хамериканците някакви звукови играчки пробваха

преди 57 минути, valkiria1 написа:

Честно казано и аз затова я избягвам тази тема.

Как досега нито един от тях не се замисли, че бюджетните приходи в касите на ЕС са от държавите членки.

Всеки един евроцент насочен към Украйна е измъкнат от залъка на всеки един тук и отива да поддържа война, която с нищо не го засяга пряко. 

Да плащаш за да си беден, да стоиш на студено и да купуваш хляб по скъп от този в Европа.

Напротив. Всеки средноинтелигентен човек го знае това. Че трябва да се жертва дори и малко, дории много  срещу насилника, агресора - Путлю .

И именно това е отговора на рашисти като вас дето все питат - защо не сте на фронта в Уркайна .

Именно затова няма никаква нужда 510 млн жители на ЕС да отиват на фронта.

Хляба тук бил по скъп от тои в Европа ??  И чия е заслугата ? Питаш ли се фундаменталните въпроси, които ще те отведат към отговора че ... именно липсата на лустрация и рашистки зависимости са причина за това ? Плюс червена окраска на  верните цоциалистикомунета ?

Реципрочно - Хайде сега ти кажи - Как нито един от вас, путинистите, не се замислихте... нормално ли е да одобрявате изцяло новофашистки нацистки режим ?

как не се замислихте - защо вЕрвате на всяка една дезинформация, на всяка една лъжа за нацисти в Украйна, която обаче си е съвсем нормална класическа европейска държава, която освен всичко това,  си провежда и всепризнати избори  за президенти , всепризнати избори за Рада /парламент/ ,сменят си премиери, правителство и т.. както е във всяка една демокрация в ЕС и в цивилизования свят.

Ама не... Доброто за вас е  несменяемия Путлю който си кове закони и конституции както му скимне, одобрявате геноцида и жестокостите , недопустими в 21 век , особенно в Европа.

Не ви разбирам, наистина.

преди 57 минути, M.Николов написа:
преди 1 час, valkiria1 написа:

Всеки един евроцент насочен към Украйна е измъкнат от залъка на всеки един тук и отива да поддържа война, която с нищо не го засяга пряко. 

И то без да са ни питали дали сме съгласни парите ни да се харчат по този начин, а именно за закупуване на оръжие за Украйна.

Разпознавате ли се ,другари мизерабъли ?

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:
преди 1 час, M.Николов написа:

да в момента се перат пари

ами не.. това е цената на войната.

Много добра статия, много добри инициативи . :yanim:

така дрябва да действа обединената цивилизация срещу гамените орки  и самозабравил се рашистки режим

преди 6 минути, ncl написа:

Проблема ти е че клипа и песента нямат нищо общо със съвремието . Изполването на носталгията по ВСВ няма нищо общо със сегашните събития.

В момента фашисткия режим е в РФ .

"Разбери това. "

току-що, miro20 написа:

Напротив. Всеки средноинтелигентен човек го знае това. Че трябва да се жертва дори и малко, дории много  срещу насилника, агресора - Путлю .

И именно това е отговора на рашисти като вас дето все питат - защо не сте на фронта в Уркайна .

Именно затова няма никаква нужда 510 млн жители на ЕС да отиват на фронта.

Хляба тук бил по скъп от тои в Европа ??  И чия е заслугата ? Питаш ли се фундаменталните въпроси, които ще те отведат към отговора че ... именно липсата на лустрация и рашистки зависимости са причина за това ? Плюс червена окраска на  верните цоциалистикомунета ?

Реципрочно - Хайде сега ти кажи - Как нито един от вас, путинистите, не се замислихте... нормално ли е да одобрявате изцяло новофашистки нацистки режим ?

как не се замислихте - защо вЕрвате на всяка една дезинформация, на всяка една лъжа за нацисти в Украйна, която обаче си е съвсем нормална класическа европейска държава, която освен всичко това,  си провежда и всепризнати избори  за президенти , всепризнати избори за Рада /парламент/ ,сменят си премиери, правителство и т.. както е във всяка една демокрация в ЕС и в цивилизования свят.

Ама не... Доброто за вас е  несменяемия Путлю който си кове закони и конституции както му скимне, одобрявате геноцида и жестокостите , недопустими в 21 век , особенно в Европа.

Не ви разбирам, наистина.

Миме неориентирано...

Преди да тръгнеш да правиш "анализи", кое, как и защо е поскъпнало, ърво отговори със свои думички на едни елементарни политико-икономически въпросчета, които ти зададох...

Да се изясни най-накрая аз ли не разбирам, или ти не си в състояние да обясниш кво плещиш и цитираш...

Твърдиш, че Турски поток е печеливш проект за България, заради евентуалните такси за транзитиране на газ...

Кой е собственика на една държавна фирма и чий е капиталът й?

С чии пари се връщат заемите на една държавна фирма?

Какво се случва, ако тя не е в състояние да обслужва дълговете си?

Трети ден въртиш, сучиш, обвиняваш в лъжи, незнание, но отговор не даваш...

Що така бе Миме?

П.С. И се радвай, че в България нямаше лустрация, щото в противен случай и твоята партия-майка (или бащица по-точно) немаше да я има...

Съответно и ти немаше да имаш леб, мхм...

Кой прибира сумите по тези такси?

преди 9 минути, miro20 написа:

Много добра статия, много добри инициативи . :yanim:

Познай откъде ще дойдат парите ... от твоя джоб например. Ма пляскайте бе, кичете се с разни знамена ... 

току-що, ncl написа:

Да те поздравя с една от любимите ми песни: SODOM - Napalm In The Morning - YouTube

Никога не съм си падал по Содом, но името на песента я асоциирам с култовата реплика на Робърт Дювал в "Апокалипсис сега" - "Обичам мириса на напалм рано сутрин"...

преди 8 минути, nikssi написа:

Познай откъде ще дойдат парите ... от твоя джоб например. Ма пляскайте бе, кичете се с разни знамена ... 

Друго си е да сме подлоги , а който  не лиже и не лази - разстелвани и малтретирани , както сега е в Украйна нали ?

Избора си е твой, и виждам , вече си го направил .

преди 8 минути, ncl написа:

Да те поздравя с една от любимите ми песни: SODOM - Napalm In The Morning - YouTube

Когато отидеш в Рашистан, пускай си тази песничка  ...

И реви реви реви реви за всико което не си разбрал че си загубил ....

Стотици хиляди  руснаци се осзнаха и избягаха овреме от мобилизации и др простотии ... Само тук робите блеят....

аз  не знам за вас  НО

чакам си евтиния ток от Украйна дето кирчо договори със  зеленски 

преди 14 минути, miro20 написа:

Друго си е да сме подлоги , а който  не лиже и не лази - разстелвани и малтретирани , както сега е в Украйна нали ?

Избора си е твой, и виждам , вече си го направил .

Когато отидеш в Рашистан, пускай си тази песничка  ...

И реви реви реви реви за всико което не си разбрал че си загубил ....

Стотици хиляди  руснаци се осзнаха и избягаха овреме от мобилизации и др простотии ... Само тук робите блеят....

Нещо по въпросите?

Пак бегш, а?

Що така бе Миме?

Па ако тук обявят мобилизация, колко бързо всички ще се осъзнаете, неам думи просто...

Аз поне съм откровен, че съм се "осъзнал" относно мобилизацията...

А когато тананикаш рефрена - "Всички трябва да жертваме", задаваш ли си въпроса дали това искат всички...

Като искаш да се жертваш, жертвай се от свое име - отиди да се биеш за правата вяра, или прави дарения, събери единомишленици и направи кампания за дарения, каквото ти е на сърце...

Другото си е типично комунистическия принцип - Другари, дайте да дадем...

Ма то чуденка нема, най-гласовитите и парадиращи антикомунисти, винаги се оказват комунисти...

А антикомунизъм съчетано с ГЕРБ е оксиморон...

Или белег на тотална дезориентация и инфантилност...

преди 10 часа, miro20 написа:

"казва" ??

Свещенна простота. Незнанието ти е покъртително. Да ти поясня дечко неграмотний :

Поглед инфо нищо не казва. Само копипейст на рашистки пропагандни статии. Те мнение нямат.

Толкова сляп копират че уж са български сайт а наричат "нашара армия направи еди какво си ...." говорейки за руската. И за "врага ни направи срещу нас еди какво си ... "  за украинците.

А ние враг украинци нямаме :) 

И понеже е червен /кървавочервен/ сайт, затова и реджепа цитира Талев.

Понял ?

Не си ли си задавал въпроса защо всички комунета и комсомолци като теб са автоматично фенове и яростни защитници на Рашистан ? Които са най върлия  оигархично-мафиотски капитализъм в момента с най големи диспропорции на шепа  милиардери и милиони бедни ?

За мен е изключително странно това.

Стига си правил едни и същи изявления.

Това с грамотността е невалиден аргумент. Тъй като българския език не ми е роден и не го говоря отлично, критикуването на грамотността ми на български не прави никакъв смисъл.

Отново не знаеш за какво говориш. Поглед Инфо не пуска "рашистка пропаганда", тъй като това е strawman, не реално нещо, което съществува. Поглед Инфо не е про-руска медия. Въпросната медия и аз самият не мога да я определя, но не е про-руска. Същата медия критикува глобализма и неолиберилазма, неща, които нямат нищо общо с Русия. Дори още преди войната, същата медия критикуваше и подривник Байдън, както и Демократичната партия като цяло. Дори и преди Байдън, същата медия правите същото. Медията критикува и глупостите на ЕС (САЩ) относно специфични икономически политики, които няма да ги споменавам в момента, защото няма да ги разбереш; но тези политики ги има от 1970г., и нямат нищо общо с Русия.

Украинското прокси е враг на Русия, това е факт. Западната инфилтрация и опитите за разширяването на терористичния съюз - НАТО - започнаха от Украйна към Русия, не от Русия към Русия, нали се сещаш. Всеки, който има поне малко останал разум в главата, ще е на страната на Русия. Да си на другата страна изисква игнориране на съществуването на геополитическото, хегемонично,  културно и идеологическо влияние на САЩ, както и факта, че САЩ сложиха про-Западен президент в Украйна след преврата през 2014г.

Същите хора, които подкрепят "помощите" на САЩ за Украйна, също не разбират произтичащото се. Това са същите тези, които вярват в съществуването на филантропията, даренията и нова "humanitarian aid" - тези неща са кредити, не безплатна помощ.

Погледни това:

image.png

Обърни внимание на червеното. Ако можеш да разбереш тези неща, ще разбереш и защо "помощта" на САЩ за Украйна не е добра идея, тъй като не е помощ, а кредити, след които ще има фалити, приватизация и денационализация от страна на Световната Банка и IMF. Това съм го обяснил много пъти. Няма да губя време да ти обяснявам какво ще се случи с украинското прокси след като приеме тези 750 милиарда, за които ти вчера говореше... Ако не можеш да го разбереш, не е мой проблема. И тъй като има икономики, зависими от Украйна, то тези икономики също ще пострадат от изкуственото задлъжняване на Украйна, наложено от САЩ.

Поглед Инфо е срещу глобализма, американския капитализъм, либерализма, неолиберализма, и англо-саксонските колонизации като цяло. Примерно, тази медия се противопоставя на факта, че България е американска колония. В това няма нищо про-руско. Ако нещо е "про", то е про-българско.

Недей да твърдиш, че само това, което ти казваш, е вярно; защото не е. Вчера отново беше подведен като каза, че ЕС ще има енергийна независимост. Това няма да се случи, тъй като ЕС е в състояние на деиндустриализация и залез на Евро валутата - това е статистически доказано, проверено, потвърдено. Протекционизма е единственото нещо, което може да даде суверен и независимост на дадена страна; глобализма не може, тъй като това е подривна дейност насочена срещу културите, границите, държавността, националността, и други...

Ако ЕС не се реиндустриализира и не започне сам да си произвежда необходимото, няма как да е независим. Ти не обърна ли внимание, че ЕС в момента става все повече зависим от САЩ?

Забелязах, че на теб много ти харесва да публикуваш информация за това колко добри са САЩ и как помагат на света. Нищо от това, не е вярно. Външната политика на САЩ е следната:

• Налагане на санкции срещу всички държави с цел предотвратяване на икономическа конкуренция (това ти го обясних, показах и доказах, като ти показах и отворени изявления на САЩ, доказващи, че САЩ деиндустриализират и банкрутират други държави и предотвратяват тяхното развитие. Това е факт - тук няма две мнения по темата);

Да, това е. Това е икономическата дейност, като идеологическата не искам да я обсъждам в момента.

Вече ти обясних как да знаеш кое е вярно и кое не. Ако едно твърдение се препокрива със наблюдаемите събития и произтичащото от тях, значи е вярно. Ако едно твърдение не се препокрива с наблюдаемите събития и произтичащото от тях, значи не е вярно. Ако се твърди, че Ес става независим, но виждаме, че пазарния дял на американски компании и прокси такива расте, значи твърдението не е вярно.

ПП: Игнорирай факта, че в горната карта и САЩ са в червено. Подвеждащо е, тъй като в САЩ "пари" не означава, това, което си мисли, че означава. В САЩ, "пари" е критичен ресурс, не някаква хартийка. Тъй като нефта е вързан за долара, а имаме петролно-доларова хегемония, изпълнявана от американски компании (petrodollars), то "пари" е разтегливо понятие, което може лесно да се манипулира. Днес САЩ са в дълг, утре може да не са, ако променят начина по който работи валутната им система (те имат и принтери за пари); останалите държави ще продължат да са в такъв.

преди 25 минути, miro20 написа:

миме... бегай бегай ... :laughing4:

инфантил дезиорентиран оксиморонен

Научил като оня комсомолец недоклатен фатман9 няколко думички и си прави душевни ч''кии с комбинацията им  :) 

Давай де, отговори на въпросите, затапи ме, докажи, че съм инфантил...

Щом ти не си инфантилен, а аз съм, би трябвало да е лесна задачка...

Ма ей на, на всички е ясно, че се гърчиш, усукваш, но бягаш от отговорите...

Кой какви думички е "наизустил", също си личи, мхм...

"Лустрация", "комунета", "фашизъм", "новофашизъм?", "рашизъм", "Путлю"(явно ти си баш вдъхновителя и на другите вагиноманиаци), и т.н.

Всеки пост...

Ако поради една или друга причина, към даден момент не мога да осъществя нормален полов акт, то да, ще си врътна една злобарка, за де не трупам излишно напрежение...

Няма срамно нищо в това, даже е полезно, стига да не стане основен и единствен вариант, както е при теб, най-вероятно...

А от душевна "злобарка" никога не съм имал нужда, не съди за другите по себе си...

Гледам, разправят че даже ти плащат да въртиш "злобарки" по обществени места, като "душевен ексхибиционист"...

На мен все не ми се вярва, защото не мога да си представя, колко тъп трябва да е тоя воаьор, който да плати точно на теб...

Ма па от друга страна - перверзници всякакви, мхм...

Та, вместо да ме затапиш, като отговориш на няколкото елементарни въпроса, които ти зададох, с малоумните си опити за отклоняване на темата към моята скромна личност, единствено и само доказваш, че за теб са валидни някои от тези варианти:

а) лъжеш и манипулираш

б) неграмотен си и всичко, което не е спуснато като опорка към теб, ти е непонятно

в) съчетание от двете

Залагам на отговор "в"...

Бегай сега си пусни онзи "душ" с който ни се похвали дори с клипче и знаеш ли, може чрез него па да ти пратят отговорите...

А аз няма да се откажа да те питам, мхм...

Що така бе Миме?

преди 4 часа, andiay написа:

Понякога ми се иска да е възможно украинската арм8ия да навлезе в руска територия

Колко имаш по география ?

Колкото Тошев май.

Възможно е, но не навлиза. И няма намерение да навлиза.

Ако Касапина Путлер имаше поне малко акъл, и руската нямаше да навлезе на украинска територия да мародерства, изтезава и изнасилва и дави деца.

Ся специално за вас ватенките, щот другите явно са разбрали накъде бия.

Ако и руската армия не беше навлязла на украинска територия, нямаше да има война и невинни жертви.

преди 20 минути, andiay написа:

затапи ме, докажи, че съм инфантил...

QED

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.