Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 часа, miro20 написа:

И Дагестан е един от пиявиците към рускяи бюджет.

не съм добре запознат, но доколкото разбрах Дагестан са били изправени пред избора или рф/ путин, или някаква екстремиска ислямска групировка, нали се сещаш, че винаги може и по- зле, инак никак не се обичали с орките ........ то всъщност кой ли ги обича де. 😄

преди 1 час, Joss Bomon написа:

по тез наште медии само долна хамериканска пропаганда и лъжи значи :lol6::lol6::lol6:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Той ми вадел познанията.

Аз имам висше образование, бе момче. Това съм учил и това съм работил цял живот. Какви познания си извадил, дай да те видим, географе.

Картография, два семестъра, курсов проект и изпит. Айретен съм обиколил света амнайсе пъти.

Ти кой си, мишко анонимна ?

И след всичките тези хвалби.... не можеш да разчетеш правилно една най-обикновена карта и ти се привижда обща граница м/ду Русия и Турция? 

Къде казваш че си завършил? :D

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Къде казваш че си завършил?

Където и останалите - в на байтошо безплатното образование. :biggrin:

на 24.10.2022 г. в 19:22, dimy написа:

221024061012-480x271.jpg.ec659324cf6c71ff660718d1b2c9f559.jpg

Руската "Ласточка-М" започна лов за HIMARS-ите, доставени в Украйна

/Поглед.инфо/ Пентагонът се опитва да разбере къде в Киев и Харков ще бъде ударена артилерията на НАТО

Западът продължава икономическата война срещу Русия и нейните най-близки съюзници. Сега е решено да се атакува Иран. Европейската комисия започна постепенно да налага санкции срещу Иран, за който се твърди, че доставя оръжия на Русия.

Иранските дипломати, политици и военни категорично отричат факта на подобни доставки. И най-важното е, че Европейският съюз няма официално потвърждение за участието на иранци във военните действия в Украйна.

Трима ирански генерали - Багери, Агаджани и Курейши - попаднаха под европейски санкции

Еврокомисията и Европейския съвет (включва държавни и правителствени ръководители на 27 държави) на срещата на върха на 21 октомври се споразумя за налагането на санкции срещу Иран. Санкционният списък включва 3 физически и 1 юридическо лице.

Това са изследователският център на държавната авиационна корпорация Shahed Aviation Industries, началникът на Генералния щаб на иранските въоръжени сили генерал-майор Мохамад Багери , ръководителят на службата по снабдяване, изследвания и индустриални въпроси на иранското министерство на отбраната генерал Сайид Курейши и командирът на безпилотните летателни апарати на Аерокосмическите сили на Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР) бригаден генерал Саид Агаджани .

Европейската комисия е сигурна, че всички те са отговорни за военното сътрудничество с Русия. Ирански генерали участват в разширяването на доставките в чужбина на произведени в Иран безпилотни летателни апарати. По-специално, генерал Багери лично откри линия за сглобяване на безпилотни самолети Ababil-2 в Таджикистан (те се считат за най-модерните на въоръжение в Иран). Генерал Багери също участва в разработването на безпилотните самолети Mohajer-6.

Европейските дипломати обаче обтекаемо и неясно пишат, че иранците участват не само в доставките на оръжия за Русия, но и в собствено руските разработки. Най-вероятно става дума за безпилотните самолети Геран-2, които са разработени на базата на иранския Shahed-136.

Европейските санкции срещу иранските генерали бяха наистина "чудовищни". Всичките им активи в Европейския съюз са замразени, на военните е забранено да влизат на територията на Европейския съюз (или дори да преминават транзит през него).

На всички компании от ЕС е забранено да предоставят средства на иранците. Очевидно за мощната иранска отбранителна индустрия това е убождане от комар - Техеран, който съществува под западни санкции почти половин век, не използва никакви европейски средства.

Любопитно е, че Европейската комисия "накуп" наложи санкции и срещу иранските полицаи. Те бяха обвинени в груби действия срещу протестиращите. Междувременно Иран вече официално обвини САЩ в организирането на масови безредици, избухнали в цялата страна в края на септември след мистериозната смърт на 22-годишната Махса Амини.

Грегъри Алън: Русия вече тества своите най-модерни дронове в Сирия

Няма официално потвърждение, че Иран директно доставя бойни дронове на Русия за използване във военни действия в Украйна. Има само заключения на "експерти", които намират прилики между безпилотните самолети Шахед-136 и руския Геран-2.

Междувременно независими анализатори отбелязват, че руската безпилотна програма, без (евентуално) сътрудничество с Иран, е получила огромен тласък през последните години. Руските дронове са широко използвани в антитерористичната операция в Сирия, което отвори възможности за тестване на много технологии за дронове.

По-специално, Грегъри Алън от Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) в интервю за Forbes отбелязва, че атакуващият дрон Ланцет, използван за първи път в Сирия, е първият в руската гама, който е в състояние самостоятелно да търси цели.

И това е в допълнение към възможността за поразяване на цели с дистанционно управление или с помощта на GPS координати. По този начин Ланцет-ът, според Алън, е идеално оръжие за проследяване и унищожаване на пусковите установки на ракетите HIMARS.

Русия също така разполага със своя дрон Ласточка-M, руският еквивалент на украинския дрон „Карател“. Това е миниатюрен самолет, много подобен на израелския SkyLark ("Чучулига"), въоръжен с две бомби с размерите на граната. Европейците обаче дори не си и помислят да налагат санкции срещу Израел, чиито дронове приличат на руските.

„Ласточка“ беше представена за първи път на обществеността на учението „Запад“ през 2021 г. Използването на иновативен дрон в украинската спецоперация все още не е официално потвърдено. Въпреки това дрон, подобен на него, по думите на Forbes, е бил зафиксиран още в средата на юли.

Дългото време на автономно баражиране (според експертите до няколко часа) прави Ласточка-M полезен за търсене и унищожаване на небронирани камиони HIMARS.

Напредъкът на руските безпилотни технологии е в особен контраст с украинските дронове, направени на коляно. Въпреки факта, че НАТО твърди, че непрекъснато доставя дронове на Киев, те очевидно не достигат на бойното поле.

Как иначе да се обясни, че украинската армия е принудена да ... отпечатва стабилизатори на 3D принтери, които след това се прикрепват към противотанкови гранати от съветската епоха, пише Грегъри Алън от CSIS с насмешка.

И след това украинските пропагандисти гордо наричат тези занаятчийски продукти "бойни дронове".

Изглежда лястовичките и скалпелите яко са бръкнали в джигера на бандерофашистите, господарите им в сащ и тукашният тролетариат. Излезе ми най-отгоре в списъка с търсения в "българския" гугъл преди малко.

преди 23 минути, ivottoshev написа:

и ти се привижда обща граница м/ду Русия и Турция? 

Ето пак излъга.

Нали уж не лъжеше ?

Ти не можеш да дишаш, ако не лъжеш.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Ето пак излъга.

Нали уж не лъжеше ?

Ти не можеш да дишаш, ако не лъжеш.

Лъжа?!?  Я преведи какво точно е искал да каже тук лирическият герой Реджепчо географчето. Според него има или няма обща граница м/ду Русия и Турция:

1582090309_.png.6e81702d4dd30c9c5cbf7cb1e50a97e6.png

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Още повече, че макар и да не съм работил овенен, съм учил същото, което учат и те.

Хахахаха, цацата учила което и военните вика , хахахахахаха..:biggrin:

Цацев, ти ако беше учил дори което трябваше да учат риболовците, нямаше да дрънкаш такива тъпотии, а от  военно дело  хал хабер си нямаш дори .. 

Учил вика, ба си, жив да не бях да чуя подобно от пълен илитерат по военни въпроси:D 

преди 9 часа, Banesc написа:

американците нямат пво имат само нападателни оръжия

видяхме пво-то на американците на 11ти септември 

Видяха ги и в Саудитска Арабия , с хамериканските Пейтриоти, дето не можаха да опазят рафинериите им от гаражните дрончета на хуситите :whist:

преди 38 минути, ivottoshev написа:

не можеш да разчетеш правилно една най-обикновена карта

преди 36 минути, insec написа:

Където и останалите - в на байтошо безплатното образование.

Бе добро си ни беше образованието. Аз за познанията си по география пари земам. С това си вадя хляба.

Недоучката Тошев ме учел география.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Лъжа?!? 

Да долна мръсна нагла лъжа.

Лирическия герой ти обяснявай какво е казал, твоя е лъжата мръсна, ти се обяснявай, ватенко любителка на изнасилвачи на деца.

Виж го ти ватенката мръсна, той ме клевети, без основание и без да спре вече хиляда дена, аз да се обяснявам.

Ела на една ръка разстояние, ще ти се обясня.

Ха !!!

Ерджеп ся пък бил географфф...Чекай малко че ми се запъна бутона от смях. Значи имаме си един инж, географ, тенекеджия дето нещо не пише напоследък, не съм час защо, дано да не е поради тъжен повод!

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Недоучката Тошев ме учел география.

E просто ти е напомнил, че обща граница няма. В отговор на това си решил да погледнеш картата. Или си забравил, че граница няма или наистина имаш убеждението, че такава има.

току-що, Sliderum2 написа:

Значи имаме си един инж, географ, тенекеджия дето нещо не пише, не съм час защо, дано да не поради тъжен повод!

Дялан камък.

преди 14 минути, Moriati написа:

пълен илитерат по военни въпроси

Като ти зема кинтите, ще си говорим.

Или пак ще ми се отметнеш, като мазен турчин с фес

току-що, Реджеп Иведик написа:

Като ти зема кинтите, ще си говорим.

Или пак ще ми се отметнеш, като мазен турчин с фес

Казано от нещастен цървул като теб си е направо смешно.... :D  Алоу, цацаджия, колко време още ще чакам да вземете поне Херсон а... на лани като цъфнат цървулите ти ли ..

Военно учил бил той, ба си нещастния риболовец смешен :hush:

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Да долна мръсна нагла лъжа.

Лирическия герой ти обяснявай какво е казал, твоя е лъжата мръсна, ти се обяснявай, ватенко любителка на изнасилвачи на деца.

Лъжа? Искаш да кажеш, че съм манипулирал тази картинка ли:

861562231_.png.87e40df1c86f30f6ab0ef05082b18623.png

преди 2 минути, Moriati написа:

Военно учил бил той

Да, а ти едва ли си. Ти си този, който твърди, че Русия печели войната.

Ако не броим неграмотника Тошев, дето го е срам да каже какво е учил.

То се вижда, че пишете малоумия.

Троловете ги разбирам, ма вие двамата сте толкоз безхаберни, че вързахте бас.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Искаш да кажеш, че съм манипулирал тази картинка ли:

Казвам, че твърдението ти е лъжа.

Картинката, ако искаш на челото си я залепи, тя няма как да оправдае мръсната ти долна лъжа.

Ти мръсен лъжецо си длъжен да покажеш къде твърдя това, което ми приписваш, че твърдя.

Твърденията, които изказваш са лъжа и продължаваш нагло и мръснишки да повтаряш една и съща лъжа, лъжецо мръсен !!!

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Да, а ти едва ли си.

Аз съм, за разлика от теб смешко.... 

ВВОВУ-Васил Левски, Велико Търново.. випуск 2001-ва...

А ти бе гемиджио цървулски, цаци си учил само да ловиш.... А баса отдавна го загуби , но извъртаниците ти бай ганьовски продължават, Херсон щели да вземат, Крим щели да върнат дори... И  за гадател си просто нула:whist: иди балем от циганките по пазарите се учи как да гадаеш правилно :newspaper:

преди 2 минути, Moriati написа:

ВВОВУ-Васил Левски, Велико Търново.. випуск 2001-ва...

Толкоз ли е паднал гарда на Кашишкото

ВНВМУ Н Й Вапцаров, Варна, випуск 1989 та...

Кашик смешен и неориентиран.

преди 4 минути, Moriati написа:

А баса отдавна го загуби

Знаех си, че си шматка и ще се отметнеш.

Какво, като виждаш, че рашките се згъбиха и почна да извърташ, нали ?

преди 7 минути, Moriati написа:

Аз съм

Турчин с фес.

Как е, как е Кримския мост кашико ?

Толкоз ли е паднал гарда на Кашишкото

ВНВМУ Н Й Вапцаров, Варна, випуск 1989 та...

Кашик смешен и неориентиран.

Ахам, както се и предполагаше, риболовчето гемиджийско то ..... :D  Военно бил учил смешкото...

В Бг съществуваха само 2 военни училища, едно артилерийско ( с  ракетни войски и ПВО )  и едно общовойсково, и в добавка едно за гемиджии и риболовци, и едно за хвърчиплясковци , които да се назоват военни е просто смешно ... В момента има едно подобие на военно само.... :hush: :newspaper:

Турчин с фес.

Как е, как е Кримския мост кашико ?

Добре си е цървуле ганьовски, ремотна на повреденото платно върви с пълна пара, другото работи и потока си тече непрекъснато , железопътната част се изпозлва вече безпроблемно 

Как е с Херсон а, взехте ли го за пореден път или бягат кат насрани бандеровците от Николаев , а такива като теб сороспят тука дънят простотиите им и им вярват , понеже уж са учили за гемиджии специалност цацавъдство и добив :biggrin:

преди 1 минута, Moriati написа:

Военно бил учил смешкото

Забрави ли, че се фанахме, че Украйна ще си върне Крим ?

Ще ти припомням, бъди рахат, и ще си искам парите.

Не, че ще ги дадеш, щото не си държиш на думата, ма тъй с кеф ще си ги искам, секи ден като те видя, да ти напомням, колко не го разбираш военното дело.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Забрави ли, че се фанахме, че Украйна ще си върне Крим ?

Ще ти припомням, бъди рахат, и ще си искам парите.

Не, че ще ги дадеш, щото не си държиш на думата, ма тъй с кеф ще си ги искам, секи ден като те видя, да ти напомням, колко не го разбираш военното дело.

За Херсон  също не забравяй, ако имаш проблем с паметта, погледни назад ... хахахахахаха :newspaper:

И за разлика от фурнаджиска цървулска лопата като теб, за мен не е проблем никакъв бас.... Само седя и се смея на нещастните ти гърчения в стил дебелогъзия рупчеснки сороспят + бай ганьовски  напъни за велик цацовъд с военни знания уж  :biggrin: Ть болгар болгар а хахахахаахаха :wub:

току-що, Moriati написа:

За Херсон  също не забравяй

Да, Херсон, Донбас и Крим. Границите от 1991. Международно признатите.

С кеф ще ти взема паричките, ако не се изметнеш, както ти е навик.

преди 9 минути, Moriati написа:

бягат кат насрани бандеровците от Николаев

И като се събуди кашика, краката му отвити...

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Да, Херсон, Донбас и Крим. Границите от 1991. Международно признатите.

С кеф ще ти взема паричките, ако не се изметнеш, както ти е навик.

На мен ми е навик ??? Хахахахаха, кой го казва, дет се извърта кат забит във вентилатор цървуляк...пффффф ....

Смешко, точно ти дет грам ни чест ни достойнство имаш ми говориш на мен за извъртане ???? Свободно почеши коня, и иди да се покажеш пред някого друг дет не те зне колко си държиш уж на думата....пффф... намерил пред кой да се прави на ербап и честен цацата... ха 

преди 6 минути, Moriati написа:

за мен не е проблем никакъв бас

Тогава защо извърташ. Още отсега си личи, че си се уплашил и ще се отметнеш.

Такъв ти е стила.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.