Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, FatMan9 написа:

Този в ляво съм аз.

Кое ляво ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, andiay написа:

То за теб стана ясно много отдавна, че нищо не може да ти се изясни...

Хайде сега, ккакто аз доказах с примери, че имаш напълно инфантилно поведение, ти направи същото и докажи, че аз съм подкрепял която и да е война...

Можеш ли или просто си пляскаш поредната инфантилна изцепка?

Подкрепяш ли желанието на Украйна да се защитава?

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото е патологичен лъжец.

Нека напомним за да не се забрави - Тошев ти е съобщил, че обща граница няма. Е не можеш ли да потвърдиш това без да гледаш картата или все пак очакваш като я видиш да откриеш начин да го опровергаеш?

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти се заяждаш постоянно, аз пиша по темата.

Та кой, казваш има инфантилно поведение ?

Ти пишеш глупст след глупост по темата...

Онези шест примера не ти ли стигат като доказателство, че поведението ти не само в тази тема е инфантилно?

Колко ти трябват? 106?

Упс, то ако можеше да схванеш, немаше да има и едно...

Мейджър Мейджър...

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

Като свършат аргументите почват лъжите и обидите.

ти ли каза днеска че путин е гей

или го каза от положителната страна 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Какво точно казваш тогава с този си пост

Много ясно се вижда какво казвам, мръсен гаден лъжецо.

Къде виждаш да казвам, че Русия и Турция имат обща граница, а лъжецо ?

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото е патологичен лъжец.

Лъжец?!? Та аз просто давам снимка. Снимката не лъже, освен ако не почнеш да твърдиш че по някакъв начин съм я манипулирал.

Аз казах ли ти:

на 8.10.2022 г. в 13:51, ivottoshev написа:

Приятелю, от мен да знаеш, че не всичко което не ти изнася, или пък на което не можеш да отговориш без това да е в противоречие с разбиранията ти се нарича "лъжа". Понякога (а при теб доста често), проблемът се оказва в "собственият телевизор" 

преди 2 минути, Banesc написа:

ти ли каза днеска че путин е гей

или го каза от положителната страна 

като че ли наистина такъв - за това превим безмислена война, да си избие комплексите

Точно това е проблема, че не казваш нищо ясно и разбираемо, за това и има интерпретации.

Лъжец?!?

Да лъжеш. И не можеш да се спреш.

И най важното изсмукано твърдение от пръстите, щото всички те знаем, че ровиш всичко назад, и ако някога съм твърдял такова нещо, щеше да го намериш, нали лъжецо ?

Твърдиш че лъжа, когато казвам че такава граница не съществува. До толкова е голяма лъжата ми, че даже и "Добър ден" да кажа, ти ще проверяваш дали навън е светло.

преди 2 минути, M.Николов написа:

за това и има интерпретации

Вах тез интерпретации. Този човек е болен.

Твърдиш че лъжа, когато казвам че такава граница не съществува

Това също е лъжа. Долна мръсна гадна лъжа.

Ти не само, че лъжеш постоянно, ами като почнеш да лъжеш и не можеш да се спреш.

До толкова е голяма лъжата ми, че даже и "Добър ден" да кажа, ти ще проверяваш дали навън е светло.

Ето каза го, вънка не е светло извода е, че лъжеш....

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Да лъжеш. И не можеш да се спреш.

И най важното изсмукано твърдение от пръстите, щото всички те знаем, че ровиш всичко назад, и ако някога съм твърдял такова нещо, щеше да го намериш, нали лъжецо ?

Изсмукано от пръстите твърдение?!? Та ти си цитирал мой пост с едно единствено изречение вътре и твърдиш че е то е лъжа.

Обясни тогава какво ТОЧНО си искал да кажеш, щом твърдението ми е изсмукано от пръстите. 

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Вах тез интерпретации. Този човек е болен.

Това също е лъжа. Долна мръсна гадна лъжа.

Ти не само, че лъжеш постоянно, ами като почнеш да лъжеш и не можеш да се спреш.

"Ся и добър ден да кажеш, ще гледаме дали навън е светло", не е ли равнозначно на "ти лъжеш"?

Ако не е, кажи, моля те, на твоят език какво точно означава този израз.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Уффф, Украйна защитава себе си, Русия също защитава себе си...

Просто стратегиите за защита са различни...

Всеки има право да се защитава както прецени...

Лично мен не ме интересуват нито Украйна, нито Русия...

Ясни са ми причините довели до ситуацията днес, не съм съдник на никого и не подкрепям никого...

Войната като средство за водене на политика не е харесвания от мен начин за водене на политика...

И няма как да оправдая която и да е война...

"Благородна кауза" в ничии военни действия няма...

Войната никога не е за каузи и никога причината за нея не е само едната страна...

Нито Украйна е само "невинна", нито Русия е само "виновна" и обратното...

А когато са намесени и интересите на друга сила, то нещата стават още по-заплетени...

"Подкрепям желанието" е емоционално решение, а вече казах, че емоционалните решения не са основа за дебат...

Не съм обвързан емоционално нито с Украйна, нито с Русия...

Емоционално съм обвързан единствено и само със семейството си...

Всичко останало е въпроз на безпристрастен анализ...

преди 21 минути, andiay написа:

Уффф, Украйна защитава себе си, Русия също защитава себе си...

Просто стратегиите за защита са различни...

Всеки има право да се защитава както прецени...

Лично мен не ме интересуват нито Украйна, нито Русия...

Ясни са ми причините довели до ситуацията днес, не съм съдник на никого и не подкрепям никого...

Войната като средство за водене на политика не е харесвания от мен начин за водене на политика...

И няма как да оправдая която и да е война...

"Благородна кауза" в ничии военни действия няма...

Войната никога не е за каузи и никога причината за нея не е само едната страна...

Нито Украйна е само "невинна", нито Русия е само "виновна" и обратното...

А когато са намесени и интересите на друга сила, то нещата стават още по-заплетени...

"Подкрепям желанието" е емоционално решение, а вече казах, че емоционалните решения не са основа за дебат...

Не съм обвързан емоционално нито с Украйна, нито с Русия...

Емоционално съм обвързан единствено и само със семейството си...

Всичко останало е въпроз на безпристрастен анализ...

Не защитаваш никой пък всичките ти реплики в темата са срещу хората подкрепящи Украйна.

Като човек не подкрепящ войните имаш странна представа за начина по който се защитава Русия.

ПП: хората сме емоционални същества, футбол, политика, ако в основата не са пари, то тогава са емоции.

преди 44 минути, BANKATA написа:

Украйна е прокси на САЩ; в Украйна няма никкаво желание, освен желанието на подривниците от Вашингтон.

Тяхното желание е следното:

• Да се направи така, че прокси войната на САЩ срещу Русия д продължи колкото се може по-дълго с цел дестабилизация на региона;
  • Да се вада колкото се може повече "humanitarian and" & "donations (loans), за да се предизвика задлъжняване на Украйна, растеж на външиня дълг и увеличена зависимост от страна на Западната олигархия (IMF, Световна Банка, и други...)
  • Да се използва прокси войната като извинение за налагане на безпричинни санкции срещу пазарния дял на Русия в Европа, за да може Европа да стане зависима от американски компании.

Това е всичко.

Вече съм обяснил и доказал, че украинската армия е на издръжката на САЩ - който плаща, той поръчва музиката. С други думи, украинската армия е прокси на американската армия, по същия начин, по който НАТО е екстензията на американската армия в Европа.

Това е прокси война с геополитически цели, и няма нищо общо с Украйна и подривник Зеленски. Става въпрос а много пари и геополитическо влияние; кредити, цифри и сметки, които ще трябва да се обслужват.

ПП: Ти да не си помисли, че военните "помощи" от САЩ за украинското прокси са безплатни и никой няма да трябва да плаща за тези неща? Да не би да си помисли, че тези договорени 750млрд ще се дадат ей така, и никой няма да си търси лихвите?

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Изсмукано от пръстите твърдение?!? Та ти си цитирал мой пост с едно единствено изречение вътре и твърдиш че е то е лъжа.

Обясни тогава какво ТОЧНО си искал да кажеш, щом твърдението ми е изсмукано от пръстите. 

"Ся и добър ден да кажеш, ще гледаме дали навън е светло", не е ли равнозначно на "ти лъжеш"?

Ако не е, кажи, моля те, на твоят език какво точно означава този израз.

Тошев, сега погледнах снимката на постовете...

Ще се опитам да "преведа" Асланчик...

Според мен е искал да ти се подиграе, че по принцип лъжеш, а в случая виждайки, че си написал нещо, което е безспорна истина, чак се е учидил...

Но бидейки посредствен и по трите възможни начина, опитът му за "оригиналничене" се обръща против него...

И естествено използва най-неподходящите думи, също в опит да бъде оригинален...

"Ся" е объркващото, а е можел просто да напише - "Ти и добър ден да кажеш, трябва..." или "Дори и добър ден да кажеш, трябва..."

Но пък няма да е ",оригинално", а и "Ся" е широко разпространен похват на изразяване на "форумните герои", моден сленг в тоз форум...

Не те е обвинил в лъжа в случая, просто глупав опит за подигравка, типично в негов стил...

Човека не е виновен, просто е посредствен, и само това е забележителното в него...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Не защитаваш никой пък всичките ти реплики в темата са срещу хората подкрепящи Украйна.

Като човек не подкрепящ войните имаш странна представа за начина по който се защитава Русия.

ПП: хората сме емоционални същества, футбол, политика, ако в основата не са пари, то тогава са емоции.

И тези емоции се манипулират от американските пропагандисти; представят Русия по лош начин и окарикатуряват Путин, докато представят Украйна на величествен и божествен начин. Това са двойни стандарти, а хората, които вярват, са сред продуктите на 30+ годишната колониална дерационализация.

За проблемите, които ЕС (САЩ) направи, се обвинява Русия:

image.thumb.jpeg.e3deceb20f285e6170927f304cf80d32.jpeg

Използват се и пропаганда, фалшиви новини и двойни стандарти:

image.thumb.jpeg.edf76c5a85f56f128d2b6654addedee8.jpeg

И Путин се представя по подвеждащ начин:

image.thumb.jpeg.f0fb50ae97154c733c5fb4a4f84d2b26.jpeg

image.thumb.jpeg.371c9c6220f60b5be8c602485c4c7cf7.jpeg

Буквално нищо от това не е вярно и е лесно за оборване. Това е 100% лъжа и фалшива информация, придружена с изкривена преценка за реалността.

Истината е, че Русия, не Украйна е жертвата. Това съм го обяснявал и доказвал в големите си постове, както тук, така и в чуждестранни сайтове. Ако се интересуваш, мога да ти покажа публикациите, които показват и доказват, че Русия е жертвата, и че Украйна не е искала нито Запада нито САЩ, нито пък е искала война с Русия, но до всичко това се е стигнало след американския преврат през 2014г. Основните причини за изкуственото провокиране на войната са:

1. Умишления провал на Киев да наложи споразуменията Минск;
  2. Опитите на САЩ да разширят терористичната империя НАТО към Русия;
  3. Инфилтрация от Запад към Русия чрез Украйна;

Има и още, но това са основните.

преди 5 минути, FatMan9 написа:

И тези емоции се манипулират от американските пропагандисти; представят Русия по лош начин и окарикатуряват Путин, докато представят Украйна на величествен и божествен начин. Това са двойни стандарти, а хората, които вярват, са сред продуктите на 30+ годишната колониална дерационализация.

За проблемите, които ЕС (САЩ) направи, се обвинява Русия:

image.thumb.jpeg.e3deceb20f285e6170927f304cf80d32.jpeg

Използват се и пропаганда, фалшиви новини и двойни стандарти:

image.thumb.jpeg.edf76c5a85f56f128d2b6654addedee8.jpeg

И Путин се представя по подвеждащ начин:

image.thumb.jpeg.f0fb50ae97154c733c5fb4a4f84d2b26.jpeg

image.thumb.jpeg.371c9c6220f60b5be8c602485c4c7cf7.jpeg

Буквално нищо от това не е вярно и е лесно за оборване. Това е 100% лъжа и фалшива информация, придружена с изкривена преценка за реалността.

Истината е, че Русия, не Украйна е жертвата. Това съм го обяснявал и доказвал в големите си постове, както тук, така и в чуждестранни сайтове. Ако се интересуваш, мога да ти покажа публикациите, които показват и доказват, че Русия е жертвата, и че Украйна не е искала нито Запада нито САЩ, нито пък е искала война с Русия, но до всичко това се е стигнало след американския преврат през 2014г. Основните причини за изкуственото провокиране на войната са:

1. Умишления провал на Киев да наложи споразуменията Минск;
  2. Опитите на САЩ да разширят терористичната империя НАТО към Русия;
  3. Инфилтрация от Запад към Русия чрез Украйна;

Има и още, но това са основните.

Моля те не ме цитирай повече.

преди 14 минути, BANKATA написа:

Тцъ...

Правилното е "най-често", а не "всички"...

А и доста често споменавам, че постовете ми се отнасят и за двата "лагера"...

Просто вашият "лагер" е по-настъпателен и по-краен...

Изхождате от позицията на някакъв "по-висш" морал, на по-образованите, по-крайните...

А всъщност, ако се махнат тези "доводи", то насреща лъсва една тотална неграмотност по темата...

Същото бе и в темата за короната...

От самото начало обявихте всеки, който не вика Слава Украини или не ползва идиотския ви сленг - "Путлер", "рашисти" и т.н. за комунист, чугун, ватенка и т.н.

От всичко в този живот, най-много ненавиждам наглата посредственост, опитваща да се представя за образован морален стожер...

И не, нищо странно няма в начина на защита на Русия, примери колкото искаш...

Просто е въпрос на стратегия...

Това, че разбирам, какво означава и кое е предизвикало това поведение, не е равнозначно на "оправдавам" го...

Политиката и футбола нямат нищо общо, самият факт, че ги сравняваш е показателен за готовността ти да водиш смислен и сериозен дебат...

Емоционалното разглеждане на политически въпроси води единствено и само до "широко затворени очи" - те винаги ще виждат само това, което им носи емоционален комфорт, и никога това, което им носи емоционален дискомфорт...

Политиката е наука, при това доста "тежка" наука, изискваща доста и разнообразни познания от всички сфери на живота...

Политическия анализ е още по-тежка наука...

Геополитически анализ е най-тежката наука...

Футбола е просто игра, но за да коментираш на ниво и да правиш анализ, дори и на една игра, трябва да знаеш поне правилата и историята й...

В противен случай се получава емоционален спор между запалянковци...

Не знам ти какво си завършил, но аз съм завършил "Политически науки", магистърска степен...

Как смяташ, възможно ли е с теб да водим равностоен дебат?

Нищо, че след завършване на образованието си не съм избрал това поприще за мой житейски път...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.