Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 51 минути, Реджеп Иведик написа:

По отношение на хода на войната имаме еднакви данни и от двете страни.

В смисъл преди колко време каза/показа, че се бият украинците за Каховка? Да потърсим ли кога (16 октомври - пробит фронт, бля бля бля) или това директно ще го признаеш за лъжа?

преди 52 минути, maxthon написа:

И пропаганда означава винаги фалшива информация?

Написал съм, какво означава, Тошев, и специално за тебе и за Тошев, в какъв контекст съм употребил термина.

Аман !!!

Касапина Гиркин вика, в Херсон ситуацията е като в Харковско по време на пробива на ЗСУ, че и отгоре.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Касапина Гиркин вика

И аз имам фалшив акаунт в Туитър на Стрелков? Да ти прилича този акаунт на човек заминал на фронта да се бие срещу украинците?

преди 58 минути, dimy написа:

Image_12913552_40_0.jpg.d2a0da2797689415dc6d3a594829d695.jpg

В публикация в социалната мрежа фейсбук легендата в художествената гимнастика Нешка Робева обвини съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, че си позволява да говори лъжи по националното радио. Повод - участието на лидера на "Да, България" по БНР, в което се застъпва за необходимостта от изпращането на военна помощ за Украйна.

Ето и цялата публикация на Нешка Робева.

Лъжете, Г-н Христо Иванов,

Слушах Ви по радио „Хоризонт“, как пламенно, почти задъхвайки се, защитавахте предложението си - бързо, колкото се може по-бързо, да дадем оръжие на Украйна, за да спасим световната демокрация, свободата и мира в Европа, България, дори вселената, от злия гений Вл. Путин и Русия?!

Лъжете и то дебелашки, защото това, което единствено интересува Вас и всички стипендианти на Сорос, „Америка за България“ и разни други, е как да спасите собствения си джоб…

Лъжете – Вие и съпартийците Ви, подкрепяни от медии, журналисти, политолози и социолози, които се блъскат пред американската ясла, както преди това техните родители и роднини, пред съветската…

Нямаше да се намеся, пишейки тези редове, ако в един момент не бяхте задали към водещата въпроса „Спомняте ли си?...“

Чакай сега... кое е лъжата ??

преди 6 минути, maxthon написа:

И аз имам фалшив акаунт в Туитър на Стрелков?

кой не ако не ти да знаеш кой е фалшиф кой не е :) 

Затова рашистите сте бесни когато ви навирам информация с аудио и видео  .

ето например още една путинска излагация

С аудио и видео

Я ми кажи февруари месец беше ли написано в "целите на специалната операция" че в октомври месец "ще пратим международния всеуважаван световноизвестен дипломат негрото от Гвиея Бисау да моли Зеленский за преговори и диалог " ?

:giggle1:

преди 5 минути, miro20 написа:

Чакай сега... кое е лъжата ??

Че демокрацията изисква да изпращаме военна помощ на бандеровците -за да възпрепятстваме обединението на казаците в РФ.  Защо НАТО трябва да взема страна въобще?   Този спор между славяни е предварително загубен за тези в Киев.

преди 11 минути, miro20 написа:

С аудио и видео

Е презИдента на Гвинея-Бисау се възползва от няколко минутки слава. Всъщност никой нищо не му е казал да предаде на Еленски (З е забранена буква даже и глобяват за използването и), но това не пречи да се хванеш И на тази въдица.

преди 2 минути, attj написа:

Този спор между славяни е предварително загубен за тези в Москва.

преди 2 минути, maxthon написа:

презедента

президента

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

президента

Не си интересен. Кажи нещо за Каховка за да бъдеш по-полезен. Още ли са там украинците, изтласкаха ли ги, от другия край на Днепър ли са вече? В този ред на мисли понеже гледам тогава (16 октомври) си показал украински източник на информация. Ще бъдеш ли така добър да си докажеш мнението за еднаквата информация на проукраински и проруски източници като покажеш информация за украинско присъствие около Каховка показано от проруски източник или и това ще го пишем в графата лъжи?

преди 1 час, maxthon написа:

И пропаганда означава винаги фалшива информация? Какво е и какво не е в Донецк всеки може да си прецени. А това, че се стреля по района няма две мнения. Но да ми съобщават украинците всеки път не сме ние - руснаците са си е меко казано лъжа. Снимки с ракети HARM и свалени такива от Himars или намирането на преки доказателства за удари с тях по жилищни сгради без значение къде е смятам знаеш какво означава? И руснаците почти всеки ден показват такива материали. Можеш ли да покажеш такива предоставени от украинците след като това не е нещо, което трябва да се крие?

Актуално :https://www.radiosvoboda.org/a/bitva-za-donbass/31810739.html

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1SaBMKa4Wcvdb5xENbEwdj4B3UeONoKk&usp=sharing

Донецк и близките селища са част от фронта. Разбира се че ще има обстрел по Донецк.

Защо обаче рашистите съвсем намерено и целенасочено унищожават цивилна инфраструктура не на фронта, а далеч далеч в тила на Украйна, ти ми кажи ?

За цивилизования свят е ясно - това си е класически терор .

Така че колкото и ракети да показваш от Донецк, те са легитимна военна цел .

Единствените случи когато украинците са поразявали цели а територията на РФ това беше в Белгородска област, и то само по военни цели.

Що складове гърмяха, що бази поразиха.

Военни.

Комплексарите които губят в момента обаче масирано стрелят по цивилни  по цяла Украйна.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, maxthon написа:

Не си интересен. Кажи нещо за Каховка за да бъдеш по-полезен. Още ли са там украинците, изтласкаха ли ги, от другия край на Днепър ли са вече?

Бързаш ли ?

Ще и дойде времето и на Каховка, бъди рахат.

По скоро скоро.

преди 5 минути, miro20 написа:

Така че колкото и ракети да показваш от Донецк, те са легитимна военна цел .

Май си се объркал нещо с дефиницията за легитимна военна цел. Аз ли се бъркам или току що каза, че целият град е легитимна военна цел включително всеки един цивилен дом?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ще и дойде времето и на Каховка, бъди рахат.

Е къде да бързаме ти вече каза, че украинците са там преди 11 дена (или поне в околностите)?

преди 1 минута, maxthon написа:

Май си се объркал нещо с дефиницията за легитимна военна цел. Аз ли се бъркам или току що каза, че целият град е легитимна военна цел включително всеки един цивилен дом?

Нещо имаш проблем с дефиницията "линия на фронта" .

преди 1 час, maxthon написа:

А сега разгледай проукраинските източници и виж дали пише нещо за обстрел по жилищна сграда в Кировски район на Донецк и тогава ми приказвай кои източници съвпадат и кои не. Единственото нещо, което може да прочетеш в случай на стрелба в Донецк е, че руснаците стрелят. НИМА пак се самообстрелват?

Като обърнат по някой самагон сигурно си се стрелят.

преди 20 минути, miro20 написа:

Нещо имаш проблем с дефиницията "линия на фронта" .

Е тя линията малко е извън града вече (или поне извън жилищните зони) така, че нямам проблем. Кажи за града сега какво го прави легитимна цел в цялост? Струпвания на личен състав на армия и техника са легитимна цел. Използване на сгради за военни цели са легитимна цел. Целия град? Е май малко прекаляваш с избора на цели.

преди 25 минути, miro20 написа:

Единствените случи когато украинците са поразявали цели а територията на РФ това беше в Белгородска област, и то само по военни цели.

Да започвам ли да ти показвам една по една къщите, а ти да се чудиш как да се завъртиш как това е военна цел? Включително имаше случай на украинци избягали от Харковска област и ги застигна смъртта именно в Белгородска област. Другия вариант е започваш да даваш материали за удари по военни обекти там.

Неразбираема и “близка до предателството” е позицията на България и Унгария относно отказа им да предоставят военна помощ за Украйна. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната на Латвия Артис Пабрикс пред телевизия "Настоящее время" на Радио Свободна Европа, цитиран от българския сайт на "Свободна Европа".     Този папагал и той не знае защо е против желанието за обединение на казаците.  НАТО така лъжат бандеровците още да воюват и им помагат финансово.   Заради ръководната роля на САЩ.

ето как тиктоковските герои за пореден път се самоиздават

А ето и как израелците "не помагали набандеровците"  :)

преди 15 часа, andiay написа:

Тошев, сега погледнах снимката на постовете...

Ще се опитам да "преведа" Асланчик...

Според мен е искал да ти се подиграе, че по принцип лъжеш, а в случая виждайки, че си написал нещо, което е безспорна истина, чак се е учидил...

... или просто успя да стане за смях, защото по инерция е приел че знанията му получени по времето на СССР, когато наистина такава граница съществуваше са все още меродавни :cool:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Нищо не може да спре ЗСУ да зачисти Десния бряг

Само руската армия може. Нещо много я подценяваш.

преди 14 часа, andiay написа:

Политиката е наука, при това доста "тежка" наука, изискваща доста и разнообразни познания от всички сфери на живота...

Политическия анализ е още по-тежка наука...

Геополитически анализ е най-тежката наука...

Не знам ти какво си завършил, но аз съм завършил "Политически науки", магистърска степен...

И след цялото това "откровение" да споменаваш мимоходом, без конкретика:

преди 15 часа, andiay написа:

Нито Украйна е само "невинна", нито Русия е само "виновна" и обратното...

А когато са намесени и интересите на друга сила, то нещата стават още по-заплетени...

Всичко останало е въпроз на безпристрастен анализ...

А безпристрастния ти анализ е нещо като това?

на 10.04.2022 г. в 17:58, andiay написа:

А някой замислял ли се е защо точно в Буча бе първият парад на трупове?

Много ми е интересно, какви асоциации предизвиква във вас името Буча.

Само това име само по себе си е доказателство, че нещата там, ако не са фейк, то са силно преувеличени и преекспонирани.

Страхотни политически и геополитически анализи...:lol6:

И се гордееш с това образование, а даже не си правиш трудът да отидеш до урната за гласуване?

Имаш голям проблем, но е от компетентността на  медицината.

преди 29 минути, miro20 написа:

Мдаам,фейкометчиците обичат да придават на чуждите видеа своя трактовка,били убити от окупантите хахахаха 😅

Чш,сороспят по полека,това са основно неразпознати ВСУ шници и техните жертви цивилни,неразпознати от никого,затова и погребани с номера... По номерата има база данни,като къде е намерен трупа,с какви отличителни белези е бил,състоянието му,от какво е загинал-умрял, с какви вещи е намерен.. С цел бъдещо откриване на лобното място на водещите се безследно изчезнали ВСУ шници 😏

А ето и как се чустват избегалите страхливи в лелеяните ФАЩ 

преди 24 минути, БаалБек написа:

А безпристрастния ти анализ е нещо като това?

на 10.04.2022 г. в 17:58, andiay написа:

А някой замислял ли се е защо точно в Буча бе първият парад на трупове?

Много ми е интересно, какви асоциации предизвиква във вас името Буча.

Само това име само по себе си е доказателство, че нещата там, ако не са фейк, то са силно преувеличени и преекспонирани.

А да.. относно Буча, нещата са още по зле.

Гноцида там е напълно умишлен и "стратегичеки" проведен по предварителни списъци и т.н. и т.н.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ar-klaneto-izvarsheno-ot-ruskite-voynitsi-pri-pridvizhvaneto-im-kam-kiev-ne-e-bilo-sluchayno-a-strategicheska-zhestokost

преди 10 минути, miro20 написа:

Гноцида там е напълно умишлен и "стратегичеки" проведен по предварителни списъци и т.н. и т.н.

Сега само остана да кажеш и приблизително (като дата) се е случило това и да покажеш от 1001-то "доказателства" кое е единственото такова, което директно да доказва датата на извършване на зверствата. Да ти подскажа една сателитна снимка е..... Ако все пак разполагаш с друго доказателство показващо дата ще бъдеш ли така добър да го предоставиш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.