Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, Moriati написа:

П.С А Уест Пойнт отвъд океана няма такъв обхват и ширина на обучението каквото имаше във ВВОВУ-то..

Доколкото помня там са на 4 годишно обучение,а ние бяхме 5 

Завършихме магистри по цивилна и бакалаври по военната специалност

Там организацията на обучение е по-различна...

Завършилите Уест Пойнт са също бакалаври...

Младши офицери...

преди 1 минута, Moriati написа:

Не съм видял такъв линк.. Или не обърнал внимание,не винаги имам време или желание да чета всичко...

П.С Перифразирам .. Войната е продължение на политиката с други средства..

По тази статия съм писал курсова работа за практическото приложение на тази стратегия в различни аспекти на живота....

Много полезно четиво е, ако човек има желание и капацитет да го осмисли...

https://press.armywarcollege.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1634&context=parameters

За времето на фон Клаузевиц, може и да е било вярно...

Днес бих го казал така - Политиката е война с други средства...

Доста "по-мръсни" при това...

Затова и разбрах, че това поприще не е за мен...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

В Боровском районе Харьковщины обнаружено еще одно массовое захоронение, в котором найдено по меньшей мере 17 тел гражданских и военных, сообщила в своем телеграм-канале

Национальная полиция Украины.

"Жители рассказали следствию, что оккупанты собирали тела погибших по всему району. 13 апреля привезли на двух грузовиках, экскаватором вырыли яму глубиной до 3 метров и все тела сбросили туда. Затем место захоронения сравняли танками", - говорится в сообщении.

Все обнаруженные тела будут направлены на судебно-медицинскую экспертизу для установления причин смерти, сообщило полицейское ведомство.

https://www.bbc.com/russian/live/news-63179143?ns_mchannel=social&ns_source=twitter&ns_campaign=bbc_live&ns_linkname=635a766bf15ea55905e3fcd1%26В+Украине+найдено+еще+одно+массовое+захоронение%262022-10-27T12%3A15%3A40.004Z&ns_fee=0&pinned_post_locator=urn%3Aasset%3A7e817945-7912-4194-847c-9623d9eb293a&pinned_post_asset_id=635a766bf15ea55905e3fcd1&pinned_post_type=share&at_custom3=BBC+Russian&at_custom4=D558700C-55F7-11ED-8787-301216F31EAE&at_campaign=64&at_custom2=twitter&at_medium=custom7&at_custom1=[post+type]

току-що, miro20 написа:

В Боровском районе Харьковщины обнаружено еще одно массовое захоронение, в котором найдено по меньшей мере 17 тел гражданских и военных, сообщила в своем телеграм-канале

Национальная полиция Украины.

"Жители рассказали следствию, что оккупанты собирали тела погибших по всему району. 13 апреля привезли на двух грузовиках, экскаватором вырыли яму глубиной до 3 метров и все тела сбросили туда. Затем место захоронения сравняли танками", - говорится в сообщении.

Все обнаруженные тела будут направлены на судебно-медицинскую экспертизу для установления причин смерти, сообщило полицейское ведомство.

https://www.bbc.com/russian/live/news-63179143?ns_mchannel=social&ns_source=twitter&ns_campaign=bbc_live&ns_linkname=635a766bf15ea55905e3fcd1%26В+Украине+найдено+еще+одно+массовое+захоронение%262022-10-27T12%3A15%3A40.004Z&ns_fee=0&pinned_post_locator=urn%3Aasset%3A7e817945-7912-4194-847c-9623d9eb293a&pinned_post_asset_id=635a766bf15ea55905e3fcd1&pinned_post_type=share&at_custom3=BBC+Russian&at_custom4=D558700C-55F7-11ED-8787-301216F31EAE&at_campaign=64&at_custom2=twitter&at_medium=custom7&at_custom1=[post+type]

Това колко пъти ще го постваш?

Ама да отговориш на елементарни въпроси не щеш...

Що така бе Миме?

Копирах пълния си цитат, а не това което оня зациклилия бавен с абсистенцията се опитва да спекулира :) 

И още

Over 1,000 bodies exhumed in recently liberated territories of Ukraine

преди 3 часа, andiay написа:
преди 9 часа, miro20 написа:

А да.. относно Буча, нещата са още по зле.

Гноцида там е напълно умишлен и "стратегичеки" проведен по предварителни списъци и т.н. и т.н.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ar-klaneto-izvarsheno-ot-ruskite-voynitsi-pri-pridvizhvaneto-im-kam-kiev-ne-e-bilo-sluchayno-a-strategicheska-zhestokost

Миме недоклатено...

Преди да употребяваш думички, чийто смисъл ти е непонятен, поне за обща култура се осведоми, какво означават...

Точно както е редно да се осведомиш, какво означава ЕАД със 100% държавно участие и чий е капитала му...

Осведоми се и едва тогава ела и обясни, че лъжа когато казвам, че Турски поток в българската си част е построен с наши пари...

Или просто признай, че си тотално неграмотен и единствено можеш да лъжеш, докато се опитваш да манипулираш...

Що така бе Миме?

Ало недоклатения, нямам нищо какво да добавя за газовите проекти, освен че тролченцата мименца пак се оакахте :) 

Простичко казано като за вас.

От бюджета няма нито лев. Проекта е ясно разписан и одобрен от КЕВР от 2018 г. с ясно финасниране и заеми от търговски банки .

Всичко останало са ваши неграмотни спекулации :) 

Смешници :hit:

преди 18 минути, miro20 написа:

Намери си нова дъвка за заяждане ли ??

Какво не ти е ясно - разстрелвали са наред, после са събрали телата и са ги заровили в яма която после заринали с танковете.

Демек събирали телата от целият район и ги изсипвали в яма? 

Някак си обаче удобно пропуснали да приберат цели две седмици "труповете" от онази уличка, които според долният ти пост са били там още от средата на март, за да има какво да снимат на 4ти април журналистите, нали? 

на 4.04.2022 г. в 23:58, miro20 написа:

Относно труповете  в Буча

https://t.me/chtede/45930

New York Times изучила спутниковые снимки Бучи и выяснила (https://www.nytimes.com/2022/04/04/world/europe/bucha-ukraine-bodies.html), что некоторые тела лежали на улицах несколько недель, еще с середины марта.

преди 2 минути, miro20 написа:

Ало недоклатения, нямам нищо какво да добавя за газовите проекти, освен че тролченцата мименца пак се оакахте :) 

Простичко казано като за вас.

От бюджета няма нито лев. Проекта е ясно разписан и одобрен от КЕВР от 2018 г. с ясно финасниране и заеми от търговски банки .

Всичко останало са ваши неграмотни спекулации :) 

Смешници :hit:

Недоклатено си ти бре Миме...

ЕАД със 100% държавна собственост означава, че всички активи и пасиви на дружеството са държавни, сиреч общи, сиреч наши...

Всички ние сме сред "акционерите" на това дружество...

Печалбата му е наша и по-голямата част от нея би трябвало да се влива в бюджета...

Евентуалната му загуба е и наша загуба...

Инвестициите, които прави са и наши инвестиции...

Заемите, които взима са и наши заеми...

Връща ги с наши пари...

Ако не може да ги върне, то вариантите са два - или бива обявено в несъстоятелност или ако е важно за държавата се дотира от бюджета, пример БДЖ...

Понеже в случая става въпрос за дружество от стратегическо значение, то не съществува вариант за "обявяване на несъстоятелност"....

Холдингът-майка БЕХ ще поеме загубата, ако не може то ще я поеме бюджета...

Няма значение, че един подчинен държавен регулатор е одобрил "сделката", спора не е законна ли е или не е, а твърдението ти, че съм излъгал, казвайки, че са ползвани наши пари...

Да не говорим, че сам си противоречиш, веднъж казвайки, че проекта е печеливш за държавата, заради евентуалните такси за пренос, а после казваш, че държавата няма нищо общо с плащането на цената за този проект...

Никой и никога не е споменавал бюджета, ти го направи, разчитайки на думите на Вожда си - "Аз съм прост, вие сте прости, затова се разбираме"...

Последно - неграмотен ли си, лъжеш, за да манипулираш или и двете?

преди 6 часа, andiay написа:

Не споменава Русия, а СССР....

СССР има граница с Турция...

И значи аз от това би трябвало да съм се объркал и да съм срешил ?

Та кой казваш не е разбрал какво е написал Тошев ?

Ромче, да ти имам образованието и логиката.

Ребята, шутки кончились. Вам надо привьiкать к поражению.

Ще го преглътнете. Поне не сте идиоти, само правите грешки в анализа

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Някак си обаче удобно пропуснали да приберат цели две седмици

Ти не само лъжеш постоянно, ами някои лъжи, като ги излъжеш и си ги навиваш на пръста и продължаваш да ги повтаряш до безкрай тъпо и упорито. В Буча не е инсценировка.

Няма нужда от инсценировки, когато руските свиньособаки навлязат на твоя територия. Ако в Буча е инсценировка, в другите освободени градове и села какво е ? Пак ли е инсценировка ? Разрушения Мариупол какво е ? Пак ли е инсцелировка а, отвратителен лъжецо ?

То за това дори и твоето не особено интелигентно Ромче се усети и зарева, че искал украинската армия да навлезе в Русия, за да сме видели, че и украинците мародерстват и изнасилват.

Ми а съберете се сичките ватенки заедно и се наговорете какво да пишете, за да не се излагате.

Ако някой не е изгледал около 3 минута: След няколко самоубийствени опита за атака полските наемници са отказали да продължават. Нацистите са дошли да си "поговорят" и :"посъветват" но поляците са им отвърнали с оръжието си.

Всички наши евроатлантици знаят (в НАТО също), че всичкото си оръжие да дадем на Украйна, то ще е капка в морето...Добре, де...канче в...Ще бъде утилизирано за нула време...и ще останем и без канчето...Но натискат...натискат с невероятна настойчивост и ниво на организация...Вой до небето, най-важната ни задача в момента, и т.н....

Защото целта очевидно е да бъдем натопени до ушите във войната...да няма къде да мърдаме, значи...Като в 1940...И един ден да сменим украинците на фронтовата линия...щото и те не са безкрайно число, нали...Това е целта, дами и господа! Да сменим украинците...на фронтовата такова...

А тези, които сега вият възмутено и натискат, няма да отидат на тази линия...фронтовата...ще останат на топло и безопасно... да вият и натискат по друга, поставена им от висшестоящото ръководство задача...Затова сравнително новите ни големи братя ги хранеха и дундуркаха от 35 години насам...

Аз лично се надявам само на това Путин да си сдържи на думата и наистина един ден да не ни...такова...В името на старата дълга любов...Не може па ептен да е забравена?!... Пък и колко му е да лъснем паметника пред парламента и да възстановим имената на някои булеварди?! Както и гневно да посочим с пръст виновниците за свадата..."Те-е-е-е...те са, братя-а-а-а! Те ни подлъгаха-а-а-а..."...И ще ги накажем...Сурово, разбира се...И преди сме го правели...

То, че ще го дадем...оръжието бе... е ясно. Ама ако дадем и новите ни F16, много ще е обидно...Още не сме им се нарадвали...

преди 12 часа, vpvelev написа:

Че това, което става в Европа сламка ли ти се вижда?

Че това е по-лошо и от война.

Демокрацията е това ,да могат хората да си казват СВОБОДНО мнението и  да имат ПРАВО да го изразяват с протест и демонстрация. НО, стоят си в Европа ,а НЕ бягат от нея за разлика от путинова русия!  Демонстрациите били ПО-ЛОШО от войната! ? По-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ едва ли може човек да каже! От хора обаче със замъглено  съзнание от путиновата пропаганда ВСИЧКО може да се очаква!

преди 8 часа, miro20 написа:

Обикновенно подкрепям думите си с някакви аргументи.

Е така де обикновено. Тоз път нещо аргументи липсват. Давам ти пак турския линк с математическото оборване на сателитната снимка на Максар. Бъди така добър да си го преведеш с Chrome (или друг начин) и да го коментираш. Извинения от сорта не зная турски не се приемат.

преди 7 часа, andiay написа:

Недоклатено си ти бре Миме...

ЕАД със 100% държавна собственост означава, че всички активи и пасиви на дружеството са държавни, сиреч общи, сиреч наши...

Всички ние сме сред "акционерите" на това дружество...

Печалбата му е наша и по-голямата част от нея би трябвало да се влива в бюджета...

Евентуалната му загуба е и наша загуба...

Инвестициите, които прави са и наши инвестиции...

Заемите, които взима са и наши заеми...

Връща ги с наши пари...

Ако не може да ги върне, то вариантите са два - или бива обявено в несъстоятелност или ако е важно за държавата се дотира от бюджета, пример БДЖ...

Понеже в случая става въпрос за дружество от стратегическо значение, то не съществува вариант за "обявяване на несъстоятелност"....

Холдингът-майка БЕХ ще поеме загубата, ако не може то ще я поеме бюджета...

Няма значение, че един подчинен държавен регулатор е одобрил "сделката", спора не е законна ли е или не е, а твърдението ти, че съм излъгал, казвайки, че са ползвани наши пари...

Да не говорим, че сам си противоречиш, веднъж казвайки, че проекта е печеливш за държавата, заради евентуалните такси за пренос, а после казваш, че държавата няма нищо общо с плащането на цената за този проект...

Никой и никога не е споменавал бюджета, ти го направи, разчитайки на думите на Вожда си - "Аз съм прост, вие сте прости, затова се разбираме"...

Последно - неграмотен ли си, лъжеш, за да манипулираш или и двете?

Ало недоклатения с женски обръщения, ти си бил по голямо комуне от всички неграмотни комунета тука бре :)

Я си кажи какво работиш ? Не ме интересува, само в държавната илич астна сфера ??? Че ти личи по неграмотните коментари

Всичко им е държавно на комунетата, всичко от техния джоб и в техния джоб.

:)

и накрая....  парите обаче само във соц върхушката се оказаха , а те с пръст отзад... :) 

По темата

Тиктоковския дон дон потвърди за жестокото ужилване на техните "ахмати'

Цитат

Глава Чечни Рамзан Кадыров заявил, что при ударе ВСУ по чеченской базе в Херсонской области погибли 23 бойца, еще 58 ранены, четверо из них получили тяжелые травмы. Он опубликовал сообщение в Telegram-канале.

преди 1 минута, maxthon написа:

Давам ти пак турския линк

турския линк ????

Това ли ти са аргументите ??? :giggle1:

преди 3 часа, Филипов написа:

Ако някой не е изгледал около 3 минута: След няколко самоубийствени опита за атака полските наемници са отказали да продължават. Нацистите са дошли да си "поговорят" и :"посъветват" но поляците са им отвърнали с оръжието си.

Гледам ти сички фейкове, че и фейкометите, дето ти не ги знаеш и тях гледам.

Един прост въпрос с повишена трудност.

Ти гледаш ли украинската страна ?

преди 3 минути, miro20 написа:

Това ли ти са аргументите ???

Е има го и на български, но нарочно ти го давам турския малко да си затормозиш мозъка. Вече усещам, че и на какъвто и едик да ти пуснат една и съща информация ще си намериш повод да не я прочетеш. И пак да ти кажа аргументите не са мои. А ти все още продължаваш да спориш с науката математика, а не с мен. Задаването на въпрос "Това ли ти са аргументите ???" предполага да си прочел какво пише там, а ти не си го направил.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Ти гледаш ли украинската страна ?

Е казаха (ти беше посредник), че се бият в Каховка. Те ли излъгаха, ти ли го направи?

преди 11 минути, miro20 написа:

Я си кажи какво работиш ?

Че откъде да го знам какво работи циганина ?

Завършил е за политик. Вишу кай магистратура.

Не знам, вий сте млади още, ама на времето през комунизъма, малоумните натегачи, дето най за нищо не ги биваше, завършваха АОНСУ

преди 1 час, bigiadri написа:

Демонстрациите били ПО-ЛОШО от войната! ? По-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ едва ли може човек да каже!

Квадратните путинисти не могат да разберат че хората правят демонстрации и протести именно заради това че изискват от политиците си по адекватни мерки .

Те не са казали че са против войната или че са про-руски настроени и одобряват Путлю . Напротив. Те си остават противници на рашистката политика, НО и изискват от своите правителства мерки и социална защита.

Това е било винаги, да не кажа всяка година, и това е нормално за функциониращите демокрации.

И си постигат своето . Както цитирах по назад, тука един путлю цитира протести от Франция, но "забрави" да уточни че правителството отпуска милиарди или казано конкретно по 200-300 евро компенсация на битовите сметки на калпак !  Плюс компенсации за промишлеността.

В Рашистан също има двуцифрена инфлация. Санкциите удариха много сектори на икономиката и добива. Спада е също двуцифрен .

Но няма компенсации, няма адекватно увеличение на социалните разходи, урязва се медицина, образование  и .... и никой не протестира.

Защото ги е страх, защото знаят че режима на несменяемия Путлю ще ги смаже.

преди 2 часа, Hristo52 написа:

Защото целта очевидно е да бъдем натопени до ушите във войната...да няма къде да мърдаме, значи...

Абе комуне, далеч по малки и по големи стани от нас показаха "топки' . Латвия, Литва, нидерландци, финландци и т.н.   макар и с жени в урпавлението имат по големи топки от твоите.

Вкарани ли са във война ? НЕ.

Полша като най близко до войната и най ангажирана с украинците, също показа солидарност с жертвите, а не пожела "да ги таковат" руснаците.

Я виж лисицата Ердоган ? За турските байрактари укринците песни съчиниха  заради ефективността им , но Турция не е вкарана във война, напротив, опитва се да е балансьор, и дори си извоюва отсрочка и безплатен газ от Путлю. Че и безплатна / със фирми и милиардно финансиране от РФ/ АЕЦ им строят !

Защо Путлю не "го такова" както искаш нас да ни "такова" ??

Нямам думи какви сте мухльовци всичките комунета и путинистки подлоги .

:getout:

преди 3 минути, miro20 написа:

За турските байрактари укринците песни съчиниха  заради ефективността им

Толкова са ефективни, че завод за дронове няма да има. Чакам си коментара защо сателитната снимка се оказва, че е снимана след като руснаците са се изнесли от Буча?

преди 10 минути, maxthon написа:

Е казаха (ти беше посредник), че се бият в Каховка.

Ако съм казал подобно нещо, другото ти аз, досега 100 (сто) пъти да го е изровило.

преди 1 минута, maxthon написа:

Толкова са ефективни, че завод за дронове няма да има.

преди 1 час, bigiadri написа:

Демокрацията е това ,да могат хората да си казват СВОБОДНО мнението и  да имат ПРАВО да го изразяват с протест и демонстрация. НО, стоят си в Европа ,а НЕ бягат от нея за разлика от путинова русия!  Демонстрациите били ПО-ЛОШО от войната! ? По-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ едва ли може човек да каже! От хора обаче със замъглено  съзнание от путиновата пропаганда ВСИЧКО може да се очаква!

Ако ме познаваше нямаше да изпишеш толкова глупости.

Естествено че не съм казал глупост че демонстрациите са по лоши от войната. Защото не съм глупав. Казах че случващото се в Европа е по лошо. Най общо икономическата криза.

И веднага на базата на това твое неразбиране или нарочно заяждане правиш генералния извод за замъглено съзнание а за да се вместиш и в задачата ти слагаш отново путинова пропаганда. Ей така постоянно да се повтаря с надеждата някой да повярва.

Та излиза така че твоята глава вече е замъглена а съзнанието явно отдавна е изчезнало.

на 16.10.2022 г. в 21:20, Реджеп Иведик написа:

Малко е дивашко да се делят научните теории на верни и грешни.

Явно и ти си за Расссия като Ромчето.

Ма ако го изведеш в друга тема да не досажда тука, няма да е лошо.

ЗСУ са пробили фронта в северната част на окупираната от свиньособаките херсонска област.

Водят се боеве за Нова Каховка.

Аз казах ли ви а ?

Ко речи сега за другото аз? Другото аз или другото ти го е написал това?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.