Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, vpvelev написа:

Чудех се кой липсва. А то най-умния от троловете - без умствения капацитет :)

и ти мечтаещия за Русия, но никога не е ходил в тази посока, а дори гледа на другата страна:D

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

и ти мечтаещия за Русия, но никога не е ходил в тази посока, а дори гледа на другата страна:D

Как да не съм ходил. Два пъти бях в Кишиньоф :)

току-що, vpvelev написа:

Е, поне е в тази посока...

Тъй де, нъл за посоката ставаше въпрос...

преди 1 минута, vpvelev написа:

къде:Dне съм казал Молдова а Русия

я поне кажи молдовките стават ли - да не са като рускините след 25 за нищо не стават:D

току-що, Без умствен капацитет написа:

Каза в тая посока, а не "в Русия"...

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

я поне кажи молдовките стават ли - да не са като рускините след 25 за нищо не стават:D

https://streamable.com/j5hx03

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

да не са като рускините след 25 за нищо не стават:D

Туй от личен опит ли го твърдиш или от прочетено?

преди 10 минути, vpvelev написа:

ще внасяме газ от Молдова

България и Молдова подписаха споразумение за транспорт на газ

преди 2 минути, andiay написа:

Туй от личен опит ли го твърдиш или от прочетено?

нали в Бургас виждам 20 и 40 годишни рускини - разликата е огромна от към килограми

преди 1 минута, vpvelev написа:

Още малко и ще започнем и от Русия да внасяме :)

все още не се знае, все пак това е само споразумение, но ми се струва, че ние ще подаваме към Молдова идващ от Гърция

а и то ги пише че ние ще изнасяме за Молдова

нали в Бургас виждам 20 и 40 годишни рускини - разликата е огромна от към килограми

И от това вадиш извод, че всички рускини над 25 не стават за нищо?

Аз па по-често срещам елегантни българки над 40, а тези под 20 най-често са бая заобленички...

И сега кво, значи българка под 40 не става за нищо?

А па ако видиш американките...

Там трЕбе направо "американките за нищо не стават"....

Но па кът се замисля, имам познати дет ги кефи рубенсов тип...

Други па ги кефят "ребра с пъпки" и да им тракат кокали в леглото...

Става-не става е въпрос на "очи"...

преди 3 минути, andiay написа:

Аз па по-често срещам елегантни българки над 40, а тези под 20 най-често са бая заобленички...

и аз наблюдавам че има такова явление

sshot-3.png

преди 2 часа, andiay написа:

"Военни науки" е само една малка част от "Политически науки"...

Тука не си прав... Ние учихме и международно право и политология покрай другото,но ти военно изкуство едва ли.... Мисля беше 2 семестъра правото, а държавно управление не помня колко,трябва да проверя дипломата,там са хорариумите в часове..Не че всички учили научаваха де...

А цацата го остави да си изхвърля хайвера на мокър пясък,ни от военно изкуство разбира,ни от политика и право...

и аз наблюдавам че има такова явление

sshot-3.png

Както Асланчик цитира героя на Хайтов - "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш"

Е, не го е казал Митко Бомбата, както твърди Аслана наш, ма...

Всичко е възможно...

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

явно племенницата ти е пуснала газта, Германия ще взима зимата от Либия през Франция - а ние пак ще мръзнем

От Либия през Франция??? Хахахаха,май ще е по лесно от Каспичан през София 😅😅😅😏

Уфцо,май пак си чула нещо си ама е минало без да оставя ясни следи и разбиране в овчия ти мозък 😆😆

Германия иска да изгради тръбопровод през Франция до Испания,за да получава алжирски газ бееее бе беееееееее 😏

току-що, Moriati написа:

Тука не си прав... Ние учихме и международно право и политология покрай другото,но ти военно изкуство едва ли.... 

А цацата го остави да си изхвърля хайвера на мокър пясък,ни от военно изкуство разбира,ни от политика и право...

Приятелю, не бъркай "Политически науки" с "Политология", малко са общите неща, освен името...

Военно изкуство не съм учил, но виж за войната като метод за постигане на политически цели, бая...

При тебе едното е било покрай другото, при мен обратното....

По принцип, изучавали "Политически науки"', чертаят основната стратегия и цел, а военните стратези, определят как точно да бъде постигната, чрез военни методи...

Не се сърди, не омаловажавам това, което си учил, но военен стратег не се става само със завършване на военно училище...

За това е нужна допълнителна кфалификация...

Поне отвъд "Голямата локва"...

Тук се съмнявам да е по-различно...

преди 11 минути, andiay написа:

Приятелю, не бъркай "Политически науки" с "Политология", малко са общите неща, освен името...

Военно изкуство не съм учил, но виж за войната като метод за постигане на политически цели, бая...

При тебе едното е било покрай другото, при мен обратното....

По принцип, изучавали "Политически науки"', чертаят основната стратегия и цел, а военните стратези, определят как точно да бъде постигната, чрез военни методи...

Не се сърди, не омаловажавам това, което си учил, но военен стратег не се става само със завършване на военно училище...

За това е нужна допълнителна кфалификация...

Поне отвъд "Голямата локва"...

Тук се съмнявам да е по-различно...

Военно изкуство е събирателно название,изучават се много неща от военна история и педагогика,до тактика и теория на войната .Стратегия във ВВОВУ-то само се споменаваше ,тя е за висши нива офицери в Генерал щабни академии, но информативно се знае общи неща, взаимодействия,театри на БД , планиране накратко,мобилизационни методи, икономика дори във военно време...

Изобщо политиката и военното дело са разни степени на държавно управление, когато политиката не помага идва войната... Ако има сили за това 

Ха-ха-ха, вярно си е:

Цитат

Зеленски беше признат за най-влиятелната личност на годината, пише списание “The Time”. Седя и гледам видеото на Зеленски, където той - най-"влиятелният човек", моли други "влиятелни хора" от същия списък да му помогнат да реши проблем с човек, който дори не е в списъка…

:D

преди 3 часа, maxthon написа:

Даже и линк ти бях пуснал да го прочетеш преди време и реши, че това е оборено. Днес даде два линка и там няма и грам опровержение, а само препратка на четящите сайта да видят "доказателство". Та не съм го надраскал аз. Именно с методите на най-точната наука е доказано, че датата е друга. Аз нямам и ни най-малко намерение да споря със законите на математиката и геометрията. Оставям тази привилегия на теб да спориш с математиката.

"решил съм" ?? Обикновенно подкрепям думите си с някакви аргументи. Но и за това нямаш цитат за да знам кога какво си говорил и аз отговарял.

За ралзика от теб който от толкова  драсканици, с нищо не съм видял да се аргументираш.

ми драскай си ... :getout:

току-що, ivottoshev написа:

Ха-ха-ха, вярно си е:

Цитат

Зеленски беше признат за най-влиятелната личност на годината, пише списание “The Time”. Седя и гледам видеото на Зеленски, където той - най-"влиятелният човек", моли други "влиятелни хора" от същия списък да му помогнат да реши проблем с човек, който дори не е в списъка…

:D

Нали знаеш  какво е "обезьяна с гранатой" ?

Всички хора колкото и да са умни ицивилизовани трябва да се съобразяват с нея.

И тя обаче си мисли че те и се подчиняват и уважават. :)  Те това е "величието' на Путлю.

П.С А Уест Пойнт отвъд океана няма такъв обхват и ширина на обучението каквото имаше във ВВОВУ-то..

Доколкото помня там са на 4 годишно обучение,а ние бяхме 5 

Завършихме магистри по цивилна и бакалаври по военната специалност 

преди 3 минути, miro20 написа:
преди 4 минути, ivottoshev написа:

И тя обаче си мисли че те и се подчиняват и уважават. :)  Те това е "величието' на Путлю.

Хехехе,това важи за Володимир бандерович коксов Еленски по скоро... Комедийна маймуна натъпкана с оръжие от каубои 😏😄😄

току-що, Moriati написа:

Военно изкуство е събирателно название,изучават се много неща от военна история и педагогика,до тактика и теория на войната .Стратегия във ВВОВУ-то само се споменава,тя е за висши нива офицери,но информативно се знае общи неща, взаимодействия,театри на БД , планиране накратко,мобилизационни методи, икономика дори във военно време...

Изобщо политиката и военното дело са разни степени на държавно управление, когато политиката не помага идва войната... Ако има сили за това 

Абсолютно съм съгласен, с изключение на последното изречение...

В днешно време, а и не само, най-мръсната война се води без военни действия....

Една война е просто върха на айсберга....

Основната част е под повърхността...

Ти чете ли онази статия на Стивън Р. Ман в изданието на ЮС Арми Уор Колидж от 1992-а, към което бях постнал линк тук някога?

преди 4 минути, andiay написа:

Абсолютно съм съгласен, с изключение на последното изречение...

В днешно време, а и не само, най-мръсната война се води без военни действия....

Една война е просто върха на айсберга....

Основната част е под повърхността...

Ти чете ли онази статия на Стивън Р. Ман в изданието на ЮС Арми Уор Колидж от 1992-а, към което бях постнал линк тук някога?

Не съм видял такъв линк.. Или не обърнал внимание,не винаги имам време или желание да чета всичко...

П.С Перифразирам .. Войната е продължение на политиката с други средства..

преди 19 минути, miro20 написа:

"решил съм" ?? Обикновенно подкрепям думите си с някакви аргументи. Но и за това нямаш цитат за да знам кога какво си говорил и аз отговарял.

За ралзика от теб който от толкова  драсканици, с нищо не съм видял да се аргументираш.

ми драскай си ... :getout:

Ти първо кажи това твои думи ли са, или пак не заставаш зад написаното в твой пост:

преди 5 часа, miro20 написа:

Национальная полиция Украины.

"Жители рассказали следствию, что оккупанты собирали тела погибших по всему району.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ти първо кажи това твои думи ли са, или пак не заставаш зад написаното в твой пост:

преди 5 часа, miro20 написа:

Национальная полиция Украины.

"Жители рассказали следствию, что оккупанты собирали тела погибших по всему району.

Намери си нова дъвка за заяждане ли ??

Какво не ти е ясно - разстрелвали са наред, после са събрали телата и са ги заровили в яма която после заринали с танковете.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.