Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Най-накрая 

Така е, като спекулираш с понятието рационалност.

Ако си забелязал, много твои въпроси не забелязвам.

Аз имам фобия към некоректност.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не ти бягам по тъча, ти се правиш на тарикат. Нямам намерение да отговарям на подвеждащи въпроси.

ЕС проявяват двойни стандарти да.

Но по отношение на Украйна политиката на ЕС, като изключим Полша, Прибалтика, Турция и Великобритания, беше безобразна. Трябва да ни е срам от това. България подкрепяше това лицемерие. Като изключим президентската институция и Президента Плевнелиев, които ни умиха очите тогава.

Европа не само прие безропотно анексията на Крим и нападението от страна на Мухосранск на Донецк и Луганск,  но и натисна Украйна да подпише Минските договорености в интерес на Мухосранск.

Асланчик с бомбите може и да не е завършил АОНСУ, толкоз да няма акъл. Се пак и там ги научават по нещо, колкото и да е, само пейките да беше търкал, нямаше да е толкоз кух.

Всъщност, Minsk Agreements не са подписани. На теб кой ти каза, че тези споразумения са подписани?

преди 55 минути, miro20 написа:

Колко руски стоки са "превзели" пазара и е престижно да се хвалят че ги има във всеки американски или германски магазин ?

Колко ли? Кое се произвежда с енергия от Русия и суровини от Русия (това включва нефт, който се използва във всички)? Колкото неща се правят с руски суровини и с енергия от Русия, точно толкова.

преди 16 минути, BANKATA написа:

Нали те помолих да не ме цитираш никога повече в такива идиотски съждения.

Последният път като те питах няколко въпроса изчезна като пръ*ня. 

Няколко пъти ти казах че мястото ти не е в този форум, а на детската площадка с връстниците ти. 

Кое е идиотско? Бъди конкретен и посочи кое точно е идиотско.

Явно не съм видял въпросите. Отговорих ти на някои въпроси, доколкото помня. Я, пак задай въпросите, че да ги видя.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Така е, като спекулираш с понятието рационалност.

Ако си забелязал, много твои въпроси не забелязвам.

"Фобия към некоректност" ли е другото име на "не ми се отговаря на неудобни въпроси" :D 

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако това е вярно (не е вярно), тогава защо не критикуваш подривната дейност на Колективния Запад срещу Русия? Защото тя е точно толкова зла и некоректна колкото е възможно да бъде.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

"Фобия към некоректност" ли е другото име на "не ми се отговаря на неудобни въпроси" :D 

Да, очевидно.

Термини като трол, ватенка, комуне, фейк, феокемет, се използват от него и другия срещу хора, които имат разичлично или неудобно за тях мнение.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Но по отношение на Украйна политиката на ЕС, като изключим Полша, Прибалтика, Турция и Великобритания, беше безобразна. Трябва...

Това е така, защото политиката на ЕС се ръководеше от Германия на Меркел. Германия се чувствуваше комфортно  с руските енергийни доставки, изпитваше ГУЗНОСТ към руския народ за това, което му причини през ВСВ. До сега! В момента няма друг ръководител на държава , който да е водил четири войни  освен путин- втората чеченска , с Грузия, в Сирия и сега в Украйна!  Сегашните дадености ,които са- заплахите за ЕС от русия,енергийния шантаж, зверствата  в Украйна , вече ЕДНОЗНАЧНО определят политиката на Запада  и тя няма да се промени за десетилетия!Поне до тогава ,докато  държавата в лицето на МИЗЕРНИКА путин се слива с руския народ!

преди 26 минути, attj написа:

E защо мислиш обикаляха преди няколко години и ги вкарахме украинците във всеки един военен завод в България. Знаят отлично какво можем да произведем там и какво "може" да дадем. Еб.м ти и национална сигурност.

преди 1 час, BANKATA написа:

Последният път като те питах няколко въпроса изчезна като пръ*ня. 

Няколко пъти ти казах че мястото ти не е в този форум, а на детската площадка с връстниците ти. 

Отдавна не обръщам внимание на неориентирания 20годишен девственик

:)

Отново за военните престъпления.

Нищо няма да бъде забравено, нито спестено .

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ами горе-долу във всичките стоки, които са превзели пазарите има руски суровини и доста от тях са произведени с помощта на руски енергоносители. С две думи част от Русия има във всеки магазин не само в Германия, но и по целият свят. Други въпроси?

Пак логика тип "акварум имаш ли" :) :)

А не, сетих се, доказа поговорката

"Бензиноколонката на Запада" , а заради планината от оръжие важи и "обезьяна с гранатой" .

Газта и нефта нямат националност. Те не са произведени от РФ , а са изпомпени и окрадени от крадливатта рашистка олигархия от земните недра.

РФ няма абсолютно никакъв принос за "създаването" на тези  блага че да ги наричаш руски принос.

Колко тъп трябва да си за да сравняваш природни ресурси с "произведено и създадено от човека и държавите" , аз не знам... но всеки път чупшиш тъпомера.

:hush:

А я си погледни електрониката около теб ? 

как не получаваш обрив от това че ползваш изцяло западни технологии и патенти ?? :giggle1:

И в телевизора и в компютъра, и в кафемашината , и интернета и сайтовете и форумите, и лекарствата ти за телк-а дори .

Имаш ли нещо руско ?

Отделно че е детинска спекулация как и "Слънцето без което не можем е руско" , но ве пак погледни малко цифри .

Например за приноса в развитието на цивилизацията, патентите :

https://www.wipo.int/edocs/pubdocs/ru/wipo_pub_943_2020.pdf

Цитат

В 2019 году в мире насчитывалось около 14,9 млн действующих патентов. Лидером
по числу действующих патентов являлись Соединенные Штаты Америки (США,
3,1 млн); второе и третье место принадлежало Китаю (2,7 млн) и Японии (2,1 млн).
Из 58,2 млн действующих в мире регистраций товарных знаков наибольшее
число было сосредоточено в Китае (25,2 млн), за которым следовали США (2,8
млн), Индия (2 млн) и Япония (1,9 млн). На Китай также приходилось наибольшее
число действующих в мире регистраций промышленных образцов (44%). Кроме
того, в этой же стране было сконцентрировано 94,2% всех действующих в мире
регистраций полезных моделей.

РФ има.... цитирам пак от там :

Цитат

Российская Федерация 35 511

Колко са 14.9 млн патента към 35.5 хил ??

Още за цифрите

Англия например преди войната е внасяла около 8%  от Рашистан, от Европа Германия БЕШЕ към 40-50% и Италия, другите са под 20-30% внос.

Зад океана пък САЩ  внасяха около 3% руска нефт.

Да, оказа се че Рашистан работеше много усилено за проектите които да увековечат тази енергийна зависимост.

Което /отново/ само показва че войната е готвена много по отдавна, и никакви "бандеровци" и "майдани" нямат пряка причина за това.

Те бяха само повод да се започне  тази отдавна подготвяна война.

И казвам БЯХА защото постепенно , а вече и реално към днешна дата вноса на енергоносители от Рашистан е спрян или в мижави количества.

Много ви радва този енергиен монопол от рашистите, без да давате отговор защо някой трябва да се съобразява с това .

Та, ще ти повторя отново нещо което няма как да се върне - както и да свърши войната в Украйна, дали ще я затрият от лицето на Земята, дали украинците ще оцелеят, Рашистан никога, ама никого няма да си върне позициите в Европа.

Газ и нефт обаче не се ядат.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 10 минути, bigiadri написа:

в Сирия

Каква война в Сирия след като бяха съвсем официално поканени от редовно избраната там власт. И след като разбраха, че ще настъпят мотиката, Сащ създадоха буферна зона в Сирия (без да имат разрешение за това пак от законната власт) и сега не правят нищо друго освен с базите си там да охраняват кражбата на сирийски нефт.

преди 1 минута, miro20 написа:

Рашистан никога, ама никого няма да си върне позициите в Европа.

Е нали точно това иска колективният запад де. Само, че за копане на нефт и газ трябва да разчитат малко или много на Опек+, а там нещата сериозно удрят на камък засега(ситуацията няма да се промени много и в бъдеше без пряка намеса разбира се ако ме разбираш).

Дмитрий Медведев, днес написа тези думи на истината:

Срещу нас днес е част от един умиращ свят. Това е банда луди нацистки наркомани, зомбирани и наплашени от тях хора и голяма глутница лаещи кучета от западните развъдници

Американска Атомна подводница , ей така като добро утро , изплува в близки до paша води на Средиземно море ❤️🇺🇸❤️!
Казва се “Конника на апокалипсиса” - душичка !
На борда и’ има 200 ядрени бойни глави и сега внимание , най- интересното - 24 междуконтинентални ракети с името символ на Украина - “Тризъбец” Trident ll
Онова джудже трепери !
314582459_107923018796386_5638254081138448676_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=zrjQlKnmEmYAX9kxFr_&tn=XVmY2KT9G6LXlmrN&_nc_ht=scontent.fsof11-1.fna&oh=00_AfCZrjxKLNZkpvnOa7t-qGa_arnKWcvEYtYUl9yZuZZkNA&oe=636BEF29
314504185_107923012129720_3038967018402685523_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5gyuNyEKwesAX9xlQmw&_nc_ht=scontent.fsof11-1.fna&oh=00_AfBIhAemDYiv2CXLUEGY7TIGvJr7P6N9frS5c9JlYd2LoQ&oe=636C1507
преди 3 минути, glen написа:

Дмитрий Медведев, днес написа тези думи на истината:

Срещу нас днес е част от един умиращ свят. Това е банда луди нацистки наркомани, зомбирани и наплашени от тях хора и голяма глутница лаещи кучета от западните развъдници

Това по време на сутрешния махмурлук.

преди 50 минути, miro20 написа:

Отдавна не обръщам внимание на неориентирания 20годишен девственик

Не обръщаш внимание, тъй като нямаш какво да кажеш. Многократно те попитах дали можеш да покажеш кое не е вярно от нещата които казвам... ти така и никога не го показа.

Като не можеш да обориш даден аргумент, просто го игнорираш.

И не знам защо постоянно повтаряш, "20 годишен" и "девственик". Какво толкова си се хванал с половото състояние и възпаста на някой, не знам. И нали ти казах, че не съм девствен. Не е нужно да твърдиш, че съм девствен. Дори и да бях "20 годишен девственик", това не би променило факта, че съм прав.

Газ и нефт обаче не се ядат.

Грешка. Ако беше наясно с химията, щеше да знаеш, че хидрокарбони се използват БУКВАЛНО  във ВСИМКО. Фуражите, примерно, и те изискват хидрокарбони.

Производството на храна, енергията за това, достави, разнос, оцветители, овкусители, всичко, всичко, наистина всичко, е напълно, изцяло и АБСОЛЮТНО основано на хидрокарбони. Всичко това можеш да го докажеш, като просто провериш в интернет за какво се използва нефта, примерно.

Отделно, защо мислиш,че Европа е целия свят и няма други пазари? Индия и Китай се очертават да са бъдещето на руската търговия. Отделно, има и посредници. Примерно, Турция купува от Русия и после продава в Европа.

IMG_20221106_102548.thumb.jpg.009dfe914b7dbde5badc327e18a5d895.jpg

преди 20 минути, Coco1 написа:

Колко много обичат Путлер 

Улица в Лион, Франция

Може да бъде изображение с 1 човек

Това е дезинформация. Белия гълъб символизира свободата (в случая, демокрацията, което не съществува).

Твърдението, ме Украйна е светилището на демокрацията, е лъжа.

Твърдението, че целта на Путин е да унищожи Украйна, също е лъжа.

Не забравяйте, че Путин беше този, който призна границите. Проблемите с войната за жчнахапрез 2014г, когато Колективния Запад започна да изпълнява подривна дейност и инфилтрация в региона.

IMG_20221027_182149.thumb.jpg.a5880251f01a57033cd2376d68a57470.jpg

Войната е изненада само за хората, които не разбират от политика. Тези, които разбират, знаеха, че ще а има. Всъщност, дори и самите глобалисти още през 1997г го знаеха и ВЪПРЕКИ ТОВА ТЕ СЪЗНАТЕЛНО НАТИСКАХА УКРАИНСКОТО ПРОКСИ ДА ВЛЕЗЕ В ЕС И НАТО.

gwzIklr.jpeg

Изпразних цитатите на Миро, тъй като те са повторна на горните, което вече коментирах.

Понякога като цитирам някой и публикувам отговора, после цитатите на човека отново се появяват и полето за писане и не могат да се изтрият. Този glitch става понякога...

преди 1 час, PigMan9 написа:

Всъщност, Minsk Agreements не са подписани. На теб кой ти каза, че тези споразумения са подписани?

Колко ли? Кое се произвежда с енергия от Русия и суровини от Русия (това включва нефт, който се използва във всички)? Колкото неща се правят с руски суровини и с енергия от Русия, точно толкова.

Кое е идиотско? Бъди конкретен и посочи кое точно е идиотско.

Явно не съм видял въпросите. Отговорих ти на някои въпроси, доколкото помня. Я, пак задай въпросите, че да ги видя.

Търси си ги назад, не съм ти секретарка.

За двойните стандарти и т.н.

преди 1 час, maxthon написа:

Каква война в Сирия след като бяха съвсем официално поканени от редовно избраната там власт.

:lol6: Как все така рашистите ги канят?

преди 2 часа, BANKATA написа:

Няколко пъти ви казах че мястото ми не е в този форум, а в клетката в зоопарка при себеподобните ми. 

шебек-войвода

Какво се подмазваш на американските си господари, като те даже не те знаят къде си на картата.

преди 16 минути, БаалБек написа:

:lol6: Как все така рашистите ги канят?

Кои са рашистите? За първи път чувам такава странна дума, която дори не й е дадено значение (дефиниция).

Да не би "рашист" всъщност да е несъществуващ елемент, играещ ролята на strawman (logical fallacy), използван от хора, които нямат истински аргументи?

преди 17 часа, andiay написа:

Що се отнася до войната в Косово и защо тя стартира, а не приключва нищо...

На практика, Косово бе използвано от САЩ, за да се нанесе окончателен удар върху авторитета на Русия, чрез смазването на Сърбия...

Не случайно, тази война доведе и до постепеното разширяване на НАТО все по-близо до границите на Русия...

Това на практика е водене на война без реални бойни действия...

За Русия това е равнозначно на нападение...

Своеобразно една нова Студена война, която всъщност никога не е приключвала...

Кулминацията на тази политика на САЩ е случващото се в момента...

Страхотен анализ, като за комик. Сигурна съм, че работиш в някой клуб като комедиант, защото продължаваш да ни развеселяваш със страхотните ти драсканици. Ето още една:

преди 17 часа, andiay написа:

Как биха реагирали САЩ, ако в Мексико бъде извършен преврат и новите управляващи започнат преговори за разполагане на руски бази на територията на Мексико...

А може дори да не е Мексико, може да е произволно избрана страна в региона...

Е нали са велики в Кремъл, защо не го направят? Как така никъде в Северна, Централна, Южна Америки няма военни бази на Русия? В западна Европа също, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея...Нали руснЯците ( с найсе народности вътре, ама иначе - руснаци, ха-ха) са били древен народ, защо са позволили на младата държава САЩ да командва, а чичо Смешко?

преди 8 минути, БаалБек написа:

Страхотен анализ, като за комик. Сигурна съм, че работиш в някой клуб като комедиант, защото продължаваш да ни развеселяваш със страхотните ти драсканици. Ето още една:

Е нали са велики в Кремъл, защо не го направят? Как така никъде в Северна, Централна, Южна Америки няма военни бази на Русия? В западна Европа също, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея...Нали руснЯците ( с найсе народности вътре, ама иначе - руснаци, ха-ха) са били древен народ, защо са позволили на младата държава САЩ да командва, а чичо Смешко?

Защо са позволили, а. Защото САЩ е терористична държава, налагаща икономическа, културна и идеологическа хегемония чрез военни действия. Ако им се противиш, ще ти пуснат бомби, включително и ядрени бомби (вече са го правили).

main-qimg-9398a8cd38693fbad196d2f2d31e8a7a-pjlq.thumb.jpeg.be5092cc1bb6f837d2de5a062c46d47c.jpeg

Когато си имаш работа с терор, не е задължително ти са си по-силна. Примерно, един 90 годишен каратист е по-слаб от един 20 годишен камикадзе.

Относно базите:

DDB1D2D7-6D0E-4849-85E1-B31FEA641DA7.thumb.png.9b15865990f360caa9165a9ff314752e.png

По-голямата част от света, особено стратегическите райони, са под военна окупация от страна на САЩ.

world-map-us-mb_aa4.jpg.b7c917278d1329f836c9a64d6fe44a90.jpg

@БаалБек ,ти нямаш ли намерения да ми отговориш на ето този въпрос:

преди 13 минути, PigMan9 написа:

Кои са рашистите? За първи път чувам такава странна дума, която дори не й е дадено значение (дефиниция).

Да не би "рашист" всъщност да е несъществуващ елемент, играещ ролята на strawman (logical fallacy), използван от хора, които нямат истински аргументи?

Да не би да не искаш да отговориш, защото знаеш, че аз съм прав, както винаги?

IMG_20221106_112519.thumb.jpg.61cf1aceb7d74e5ab898d524c108f267.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.