Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Нека изчакаме. А нов световен ред трябва да има. Дори и без Русия.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, ncl написа:

Нямат свършване глупаците......😄😄

преди 1 час, ncl написа:

И с кой? Без Русия, без Китай (те са следващите), ако има още някой, който мисли различно от "единствените" и на него ще му спретнат цветна революция, дори може и без революция, а с резолюция на послушното о-о-не. Световният ред, който диктуват и управляват сегашните световноводещи е изпърдян, загнил и излишен. За да бъде сменен трябва да има алтернатива, а без Русия и Китай той няма да е нов, а стария и то вече със средновековен привкус. Не казвам, че тези две държави нямат кусури, но в сравнение с това, което ни натрапват досегашните, техните традиционни човешки ценности са за предпочитане пред роящите се многополови или безполови същества, също и безмозъчни.

Или изводът ми е, че без Русия не може да има нов световен ред, а ако е такава като на елцин, то отново няма да е нов.

преди 5 часа, crazy katon написа:

Още ли?! Идват ми тежки думи и ще ги кажа, въпреки че ме боли. Това не е поражение, това е осиране. Руското командване (не руснаците, които се бият на фронта, те са герои) не направи нищо за да спечели войната, но направи всичко за да загуби вече спечеленото. И то в най-неподходящия момент. Първо напускането на киев, уж някакви преговори имало, мижи да те лажем. После, когато военната помощ за укрите висеше, загубиха Харковска област (там, докъдето бяха стигнали). И черешката на тортата, когато се надяват републиканците да спечелят в сащ и намаляване помощите за ония, бам - оставят Херсон. Но махни ги щатите, те и метла да изберат, пак ще е против Русия, но нали имаше референдуми бе, та това е руска територия, какви непростые решения, какви пет лева ... и това ако не е осиране! Всички цитирани руски и украински блогъри от видеата, които е постнал Филипов изразяват единодушно мнение, че последиците са неизмерими, но водят до едно, загуба на всички завоювани позиции в света и в усрайна и по-лошото - укрепване на режима на наркомана, а оттам и много лоши позиции за преговори. Само Юрий Подоляка изразява плаха надежда за успешно провеждане на някаква зимна кампания. Лично аз съм по-съгласен с Михаил Онуфриенко, който не вижда тънкия замисъл на руското командване. В споменатата Харковска област поне имаше многократно преимущество в жива сила, породено от самия замисъл на операцията, но тук, тук руснаците отстъпват, без да са ги нападнали и което е още по-фрапиращо, докато ги атакуваха, те успешно отбиваха атаките на натовските сили, а сега руското командване просто реши да изостави Херсон. Трябва да си идиот за да не разбереш какви зловещи последици ще има това решение.

А ние си мислехме, че ще видим нов световен ред ...

Какво пък, да се надяваме, че наистина има тънък замисъл. Ако има такъв ще се извиня публично ... на тези, които вярват в този ред, на другите (гледам още един се престраши да се изходи) им пожелавам да обърнат внимание на децата си, защото това което виждам в мола говори за тотална деградация.

Почнахте да изтрезнявате а ?  :) :)

преди 6 часа, crazy katon написа:

Това не е поражение, това е осиране.

А добрутро

По голямо обосиране от нахлуването на 24 ти февруари няма.

Веднага ви казах. Не съм крил.

На САЩ не е по силите да се справи с Афганистан, Путлер тръгна кат аслан да превзема Украйна.

Ще се обосере, много ясно !!!

Жалко за избитите украинци и руснаци.

преди 1 час, miro20 написа:

Почнахте да изтрезнявате а ? 

Миро не читател. Как са изтрезняли бре, ти прочете ли мнението ???

Човека изобщо нищо не е разбрал.

Пропагандата не прощава, аз ви казах.

преди 5 часа, Banesc написа:

зеленски печели оскар в главна наркоманска роля 

Наркоман разказ играта на топ играч от КГБ. :shock11:

ПП: имам хипотеза че Путин е помогнал на Зеленски да стане президент с идеята да вземе по-лесно Украйна (актьорчето ще избяга при първата бомба в Киев). Ама зеленият се оказа с големи топки.

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааааатттттттттттт  !!!!!!!!!!!!!!!

преди 1 час, BANKATA написа:

Ама зеленият се оказа с големи топки.

Сталеви яйца

преди 2 часа, BANKATA написа:

ПП: имам хипотеза че Путин е помогнал на Зеленски да стане президент с идеята да вземе по-лесно Украйна (актьорчето ще избяга при първата бомба в Киев). Ама зеленият се оказа с големи топки.

Още по-лошо - бит командира на отбор в Клуба на Веселите и Находчивите. Което само доказва че не им върви на руснаците като се изправят срещу президент от артистичните среди. При предния опит и им возиха помощи със самолети на САЩ. Не съм убеден че ще се помага и този път - евентуално проддържниците им да започнат още сега да събират помощи още сега. Гледам вече на червения площад да направили възстановка как е било преди време че да си припомнят как е било в по-добрите времена

преди 8 часа, crazy katon написа:

И с кой? Без Русия, без Китай (те са следващите)

Ако не могат да се справят с Украйна, как могат да претендират за такъв ред?! Ще остане само Китай.

преди 4 часа, BANKATA написа:

Тезата, че клоунчето еврейско се оказало с големи топки, е най-елементарна лъжа.

В САЩ са знаели, или поне са предполагали с голяма доза вероятност, че Русия ЩЕ нападне Укр., даже и сроковете са предвиждали. За мен беше изненада нападението, смелостта на Русия да се изправи срещу Запада, но за америкосите – не. Те управляват Укр. още от 2014-та.

Съответно еврейското клоунче е било надъхано с обещания за мощна помощ (както и стана) и то се съгласило да воюва. Какво губи лично? – нищо. А печели слава и милиони-милиарди лично. Добра лична сделка. Бе... по ено време го хвана страх и тръгна да преговаря, но англосаксите го стегнаха (предполагам е имало намек и за летален изход за клоунчето), та то нави крачоли и продължи смело да гази в кръвта на тъпите укр.

Големи топки – грънци! С целия Запад зад гърба си и проливайки кръвта на неинтересни за него хора – наистина е нужна смелост да покажеш на света какъв долен индивид си.

Русия ще излезе от войната най-малкото с това, което е завзела досега. А е вероятно и с много повече. Е, къде са топчиците на далавераджията-клоун в такъв случай? В пролятата чужда кръв (нееврейска) и в загубена територия?

преди 2 часа, Филипов написа:

Нямам какво да добавя, вярно и изчерпателно. Ако руското командване гледаше тези блогъри, нямаше да допусне нито една грешка и досега щеше да е освободена голяма част от псевдодържавата. Сега по разните програми ще се скъсат да оправдават решението, за което единствения аргумент е да пазят живота на войника и че било нарушено снабдяването. Но, както вече веднъж споменах, най-добре се пази живота на войника като няма война. Всъщност последните мостове са унищожени от руските войски според Саня пък и никъде не видях сведения, че са обстрелвани с ония ракети. 

преди 1 час, ncl написа:

Ако не могат да се справят с Украйна, как могат да претендират за такъв ред?! Ще остане само Китай.

Ами те и не опитват да се справят. Само Русия води специална операция, армията практически участва съвсем ограничено като жива сила, натовците си воюват напълно сериозно със спътниците му, с оръжията, дори с армиите си (уж наемници).

Китай няма никакъв шанс, защото въпреки че Си временно отстрани опонентите си, те все някога пак ще плъзнат, пък и той не е вечен.

Не знам, Путин не вижда ли, че командването прави грешка след грешка, дори аз да ръководех операцията щях да я проведа по-грамотно. Значи при Сталин тия "герои на Русия" щяха отдавна да са под земята. Не казвам, че така трябва да се постъпва и сега, но когато някой допусне грешка трябва да бъде сменен, ако няма с кой ... е, тогава вече положението е лошо.

Не можаха да дочакат зимата, Г-20, сега с какви очи ще гледат тези, които ги подкрепят явно или не. Дори укрите са изумени от неочакваното дори от тях отстъпление. Добре, че минаха мериканските избори, но от тая трънка заек няма да изскочи, а и очаквам поредната демократична фалшификация.

Е, аз пак си вярвам в Русия, защото тя няма друг изход освен да победи. И отново най-хубавата руска поговорка: Поживем- увидим!

преди 51 минути, Аралампи написа:

Тезата, че клоунчето еврейско се оказало с големи топки, е най-елементарна лъжа.

В САЩ са знаели, или поне са предполагали с голяма доза вероятност, че Русия ЩЕ нападне Укр., даже и сроковете са предвиждали. За мен беше изненада нападението, смелостта на Русия да се изправи срещу Запада, но за америкосите – не. Те управляват Укр. още от 2014-та.

Съответно еврейското клоунче е било надъхано с обещания за мощна помощ (както и стана) и то се съгласило да воюва. Какво губи лично? – нищо. А печели слава и милиони-милиарди лично. Добра лична сделка. Бе... по ено време го хвана страх и тръгна да преговаря, но англосаксите го стегнаха (предполагам е имало намек и за летален изход за клоунчето), та то нави крачоли и продължи смело да гази в кръвта на тъпите укр.

Големи топки – грънци! С целия Запад зад гърба си и проливайки кръвта на неинтересни за него хора – наистина е нужна смелост да покажеш на света какъв долен индивид си.

Русия ще излезе от войната най-малкото с това, което е завзела досега. А е вероятно и с много повече. Е, къде са топчиците на далавераджията-клоун в такъв случай? В пролятата чужда кръв (нееврейска) и в загубена територия?

Голям рев, някакво еврейско клоунче да ви направи Матушката за смях :giggle1:

Зеленски като говори за бъдещи репарации, дали се сеща,    че може да се наложи Бандеристан да изплаща репарации за възстановяването на Донбас?     Кредита от ЕС от 18 милиарда евро може и да не дойде -защото Унгария няма да го ратифицира.   Всички 27 членки в ЕС трябва да го одобрят.  Не виждам защо и България трябва да го одобрява.  Зависими сме от Русия за петрол, природен газ и ядрено гориво.  Трябва да не сме в ред с главите си -за да подаряваме оръжия на бандеровците.  

преди 58 минути, Аралампи написа:

Русия ще излезе от войната най-малкото с това, което е завзела досега. А е вероятно и с много повече.

Тепърва любимата ти Расия която си виждал само на картинка,, ще бяга, русоробе.

преди 40 минути, crazy katon написа:

Нямам какво да добавя, вярно и изчерпателно. Ако руското командване гледаше тези блогъри, нямаше да допусне нито една грешка и досега щеше да е освободена голяма част от псевдодържавата. Сега по разните програми ще се скъсат да оправдават решението, за което единствения аргумент е да пазят живота на войника и че било нарушено снабдяването. Но, както вече веднъж споменах, най-добре се пази живота на войника като няма война. Всъщност последните мостове са унищожени от руските войски според Саня пък и никъде не видях сведения, че са обстрелвани с ония ракети. 

Ами те и не опитват да се справят. Само Русия води специална операция, армията практически участва съвсем ограничено като жива сила, натовците си воюват напълно сериозно със спътниците му, с оръжията, дори с армиите си (уж наемници).

Китай няма никакъв шанс, защото въпреки че Си временно отстрани опонентите си, те все някога пак ще плъзнат, пък и той не е вечен.

Не знам, Путин не вижда ли, че командването прави грешка след грешка, дори аз да ръководех операцията щях да я проведа по-грамотно. Значи при Сталин тия "герои на Русия" щяха отдавна да са под земята. Не казвам, че така трябва да се постъпва и сега, но когато някой допусне грешка трябва да бъде сменен, ако няма с кой ... е, тогава вече положението е лошо.

Не можаха да дочакат зимата, Г-20, сега с какви очи ще гледат тези, които ги подкрепят явно или не. Дори укрите са изумени от неочакваното дори от тях отстъпление. Добре, че минаха мериканските избори, но от тая трънка заек няма да изскочи, а и очаквам поредната демократична фалшификация.

Е, аз пак си вярвам в Русия, защото тя няма друг изход освен да победи. И отново най-хубавата руска поговорка: Поживем- увидим!

Няма да се плашиш - "Всичко е спрямо предварителния план". За сега са пуснали само бойните прасета, ама покрай коледа малко намаляха и цената на свинското падна. Очаквам скоро бойните таракани да се покажат ако не спят зимен сън.

За Сталин спокойно - в момента ако живееш в този земен рай имаш 2 избора да си избереш статия за тия тъжни мисли :

- за отстъплението на Херсон - статия 280.1 - за сепаратизъм - затвор/глоба

- против този позорен акт - стития 280.3  - парична глоба/3-5 години

Както виждаш не е като да нямаш опции . Мисля че на Сталин бяха приписвали думите за всичко си има статия:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.