Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Малоум 3ти

Вие здраво сте се отказали да мислите.

Не е лесно да си комунист ей

Против Лома нет приема !!!

Свети Хаймарс е лома

В Макеевка е била голяма бавовна

Чак рашистите си признаха

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Несамоликвидирала се субмуниция използвана в района на Донецк:

В twit-a има линк към сайта на производителя.

В първия коментар от автора - Руснаците ще лежат на опита от чеченската война и ще слагат найлони за да се предпазят от топлинните сензори.

Очакваме в скоро време ново чудо оръжие - танк с решетка тип барбекю и найлон отгоре за не капе дъжд.

преди 2 часа, maxthon написа:

Е получени официално. Неофициално са доста повече.

Това съм го пропуснал - не мислиш че по-логично че поради храната и доброто поддържане може просто да се размножили и да станали повечко? Или пък просто миньорите да си ги намерили в някоя мина? Не като да не се случвало това с намирането на оръжие по мините , при това съвсем скоро.

преди 9 минути, kosyo написа:

Това съм го пропуснал - не мислиш че по-логично че поради храната и доброто поддържане може просто да се размножили и да станали повечко?

Е по-логично е след като имаш поръчки за няколко стотин такива установки за милиарди долари и за да не се случи така да се откажат от тях и правиш така, че да не се случи. Призрака на Киев, Свети Хаймарс, усещаш ли приликата? Как най-добре ще е да не се прекратят такива договори е също толкова логично. С поддържането на мнението, че това е върховно оръжие и разбира се няма нито едно унищожено такова. Логиките с размножаване си ги дръж за някой друг. След като мислиш, че може да стане такова нещо какво правиш тук, а още не си отворил една ферма за разплод? Казах ти ако ще се правиш на 🤡 продължавай. Получава ти се много добре. Ако ще говориш сериозно е крайно време да започнеш да го правиш.

преди 10 минути, maxthon написа:

Е по-логично е след като имаш поръчки за няколко стотин такива установки за милиарди долари и за да не се случи така да се откажат от тях и правиш така, че да не се случи. Призрака на Киев, Свети Хаймарс, усещаш ли приликата? Как най-добре ще е да не се прекратят такива договори е също толкова логично. С поддържането на мнението, че това е върховно оръжие и разбира се няма нито едно унищожено такова. Логиките с размножаване си ги дръж за някой друг. След като мислиш, че може да стане такова нещо какво правиш тук, а още не си отворил една ферма за разплод? Казах ти ако ще се правиш на 🤡 продължавай. Получава ти се много добре. Ако ще говориш сериозно е крайно време да започнеш да го правиш.

Мисля че ти започна с ефекта на банана.. Аз съм адски сериозен между другото и благодаря за казаното че ми се получава добре - оценявам го. Това специално за тебе съм го подготвил като благодарност:

Между другото "Комсомольская Правда" май се хвана на това :)

Kaldata.jpg

преди 3 минути, kosyo написа:

Мисля че ти започна с ефекта на банана..

По един съвсем друг въпрос г-н клоун ако не си спомняш добре. Ако имаш в предвид за ефект в други сфери освен използването на "алтернативно" ядрено гориво за реактори ВВЕР, то просто си объркал адреса. Крайно не ме интересува какво друго имаш в предвид, но ти си крайно настроен да пишеш какво ли не, само не и това за което трябва.

https://www.facebook.com/BesarabskiFront2.0/videos/1337131320374767

Цитат

Жената е идентифицирана. Ораторката се казва Екатерина Колотовкина, съпруга на руския генерал Колотовкин, командващ на 2-ра армия, който сам не се появява на фронта. Тя изпълнява поставената й задача – мотивира другите да отмъщават и да умират за “родината”, а също за нейното палто и генералското имане.

преди 3 минути, васил козарев написа:

Е друго си е директно да си се разправил (унищожил) с разни неблагонадежни според твоето мислене хора.....

преди 52 минути, maxthon написа:

Е друго си е директно да си се разправил (унищожил) с разни неблагонадежни според твоето мислене хора.....

И как се пуска това видео? 

Цитат

В пост в "Телеграм" "Групата на вдовиците на военни в Русия" призовава Путин да нареди мащабна мобилизация и да забрани на мъжете на възраст да бъдат мобилизирани и пратени на фронта да напускат Русия. "Имаме пълното морално право да поискаме подобно нещо, тъй като съпрузите ни загинаха, докато защитаваха тези мъже, но кой би защитил нас, ако те избягат от страната?",

Друго е да третираш своите си мъже в активна възраст като пушечно месо. И това, защото "не искахме война". 

преди 18 минути, васил козарев написа:

Друго е да третираш своите си мъже в активна възраст като пушечно месо. И това, защото "не искахме война". 

Как бе, тези ще ни спасят от Запада. Гледай какъв Мир, как да не ти се иска и ти да живееш с руските ценности. 

преди 57 минути, васил козарев написа:

Друго е да третираш своите си мъже в активна възраст като пушечно месо.

По какво съдиш за това? Четеш за стотици хиляди жертви на руснаци и 12 хил. от украинска страна? Е големи "рамбовци" ги изкараха тия украинци. Защо все още не са на парад в Москва или още по-добре за тях - направо във Владивосток? А гледаш ли десетките материали с гробищата из цяла Украйна и как кореспондира това с 12 хил. жертви? Кой как третира мъжете си много явно се вижда.

преди 25 минути, maxthon написа:

По какво съдиш за това? Четеш за стотици хиляди жертви на руснаци и 12 хил. от украинска страна? Е големи "рамбовци" ги изкараха тия украинци. Защо все още не са на парад в Москва или още по-добре за тях - направо във Владивосток? А гледаш ли десетките материали с гробищата из цяла Украйна и как кореспондира това с 12 хил. жертви? Кой как третира мъжете си много явно се вижда.

Украинците не са руснаци. На парад в Москва няма да ходят. Искат да си върнат само тяхното.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Искат да си върнат само тяхното.

Е до Москва може да не искат да ходят, но пък имат мераци за едни други територии.....

преди 29 минути, maxthon написа:

Аз не влизам в размисли за бройката убити. Дори малкото пъти, когато съм коментирал подобни числа, съм казвал, че тия 100 к. са лимитът, който вероятно е преувеличен. Откъде идват данните за загубите на врага - от полевите командири, които имат мотивация да завишат числата. Тоет, реалните загуби на руснаците трябва да се търсят някъде между 50 и 100 хил. Което отново е прекалено много. 

преди 29 минути, maxthon написа:

Живота е надценен каза самия Соловьов онзи ден. Така и така ще попаднат в рая в руснаците- не е нужно да се боят от смъртта. Така че бройката не е важна :) - целта е важна.

преди 5 минути, васил козарев написа:

Аз не влизам в размисли за бройката убити. Дори малкото пъти, когато съм коментирал подобни числа, съм казвал, че тия 100 к. са лимитът, който вероятно е преувеличен. Откъде идват данните за загубите на врага - от полевите командири, които имат мотивация да завишат числата. Тоет, реалните загуби на руснаците трябва да се търсят някъде между 50 и 100 хил. Което отново е прекалено много. 

И въпреки това не обръщаш внимание, че реално пушечното месо е на съвсем друго място и в количество доста (в пъти) повече от официалното. Да, хората защитават родината си биха казали много хора. Но все пак във всяка война не се печели със завладяване на територии, а с намаляне на военния капацитет на противника. Нагледахме се досега на много пъти защита на места, които от тактическа гледна точка са трудни за отбрана и въпреки това имаше доста хвърляне на живата сила, която именно тя е важната. В момента в Артемовск не е нещо по-различно от предните случаи.

преди 22 минути, васил козарев написа:

Данните на избягали офицери от ФСБ се припокриват с данните на Украйна.

https://istories.media/news/2022/10/12/istochniki-vazhnikh-istorii-bezvozvratnie-poteri-rossiiskoi-armii-v-ukraine-mogut-sostavlyat-bolee-90-tisyach-chelovek/

Безвъзвратните загуби включват убити, изчезнали, починали от рани в болници, както и ранени, които не могат да се върнат на военна служба.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Безвъзвратните загуби включват убити, изчезнали, починали от рани в болници, както и ранени, които не могат да се върнат на военна служба.

100 000 убити, ранени, изчезнали и т.н., общо, може и да е вярно. Като изчезнали може да включва такива, на които трупове не са останали, както и възползвали се от възможност да духнат. 

преди 6 минути, BANKATA написа:

Данните на избягали офицери от ФСБ се припокриват с данните на Украйна.

Е само като видиш автора на статията къде са го награждавали и ти става ясно.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.