Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 33 минути, Coco1 написа:

:bye1:

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Ти Лудото Кики ли искаш за президент?  Или Бойко Борисов?   Я по-добре да си стои този...  Дори Корнелия продаде оръжия на Украйна да убиват с тях руснаци.   

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, attj написа:

Ти Лудото Кики ли искаш за президент?  Или Бойко Борисов?   Я по-добре да си стои този...  Дори Корнелия продаде оръжия на Украйна да убиват с тях руснаци.   

Горките дядовци от интерната искараха ги веднага да оплачат един от вождовете си.

преди 2 часа, maxthon написа:

Нали миналата седмица два пъти имаше за да може да се опровергае на другарчето ти Мирчо глупостите за повредени и предислоцирани самолети? След всеки удар има пренастройка на електропреносната мрежа и именно това чакат руснаците за да преценят къде да е следващия залп.

Имаше, с дронове.

току-що, Coco1 написа:

Горките дядовци от интерната искараха ги веднага да оплачат един от вождовете си.

Дядовци сме, не сме баби като тебе :)

преди 3 минути, BANKATA написа:

Имаше, с дронове.

Ракети от стратегическата авиация и от морето, извинетИ.

преди 15 минути, maxthon написа:

Той се отнася за вече възникнали задължения. Такива като на Gasum.

Няколко пъти пускам изявлението на Gasum. Все пропускате да го коментирате или ми показвате руски новинарски агенции.

https://www.gasum.com/en/About-gasum/for-the-media/News/2022/gasum-to-continue-negotiations-regarding-natural-gas-supply-contract-after-a-decision-from-the-arbitral-tribunal/

току-що, parmobil написа:

Няколко пъти пускам изявлението на Gasum.

Е така де имат 300 млн. евро текущи задължения. Използван, но не платен газ.

преди 7 часа, maxthon написа:

Е проста е, но я правиш по кръчмарския способ. За северен морски път вероятно не си чувал? Пътя през Суец ще бъде изцяло изоставен, както вече си установил като нерентабилен. Германия ще получи 1.2 млн. тона нефт от Казахстан, а в обратна посока към Китай и пак през Казахстан ще преминат 10 млн. тона руски нефт. Пристанищата в Иран също ги изключваш от сметката си. Как ще стигне "стоката" до там? Стой и гледай....

Защото сметката е проста ,ще кажа че заради нея с 20% е намалял добива от западните находища . През северния път транспортът става със специални /защитени,приспособени/ танкери заради студа през зимата . През декември само четири страни са купували нефт от русия - ние /три танкера/,Турция , Китай и Индия! Такава ще е тенденцията,още повече че русия няма собствени танкери ,а чуждите заради застраховките отказват. През Суец  минават всички танкери с нефт от Черно море,но от западните находища те трябва да се зареждат с кораби по реки и след това с влакове,каква ще е сметката ...Руските експерти !!! казват ,че се очаква русия да  свие добива си на нефт с около 500-600 хиляди барела на ден през 2023 г и това при условие че няма въздействие на вторични санкции върху тези, които внасят от русия.Аз за пристанищата на персийския залив на Иран съм писал тук и съм написал какви са проблемите! За прогнозите на руската икономика техните най-добри експерти казват:https://www.kommersant.ru/doc/5756232?from=glavnoe_2

преди 12 минути, bigiadri написа:

През декември само четири страни са купували нефт от русия - ние /три танкера/,Турция , Китай и Индия!

Виждам от къде преписваш така, че си го спести. Пък и в крайна сметка не е важно колко продаваш, а колко печелиш.

преди 6 часа, васил козарев написа:

Искам само да попитам, що САЩ взривиха Северен поток, след като Русия спря доставките по него, а не преди това? 

Взривяването на потока е повече психологичен. Путьо си мислеше че като пуска по -малко газ за ЕС по него ще дава някаква надежда и ЕС няма да действа решително. След като се прекъсна потока се наложи ЕС и най-вече Германия да вложи огромни усилия само в посока на създаване на терминал/пуснат/ ,тази година още един ще пуснат ,да се изолира НАПЪЛНО от руските доставки! Взривяването е удар по плановете на тъпака Путьо!

току-що, bigiadri написа:

След като се прекъсна потока се наложи ЕС и най-вече Германия да вложи огромни усилия само в посока на създаване на терминал/пуснат/ ,тази година още един ще пуснат ,да се изолира НАПЪЛНО от руските доставки!

Замянят тръба с капацитет 55 млрд. куб. м. с четири терминала всеки с капацитет 5 млрд. куб. м. На това му казвам сериозен успех.

преди 4 минути, maxthon написа:

Виждам от къде преписваш така, че си го спести. Пък и в крайна сметка не е важно колко продаваш, а колко печелиш.

Е няма да печели русия ВЕЧЕ ,както им се иска! Аз не преписвам ,а ЧЕТА и преосмислям! Всичко каквото съм написал  си има източници и те в повечето случаи са руски в горния пост е на проправителствен  журнал!

преди 34 минути, Coco1 написа:

Моят избягал папагал забрави да уточни кой ми е вожд.    Марешки изостави политиката. Аз също.    Иначе съм дядо за внуците си,  но не и за папагали като Кокич  от Мосейково.... Няма нишани драмата в Украйна да свършва. Колко заплати събрахте за дарения заедно с лъжливото Лудо Кики!?  

преди 2 минути, maxthon написа:

Замянят тръба с капацитет 55 млрд. куб. м. с четири терминала всеки с капацитет 5 млрд. куб. м. На това му казвам сериозен успех.

Пълни ли им са хранилищата ? Пълни ! В момента немските ,поради топлото време са на 90%. На 15 януари отоплителният сезон ще се приполви.Със сигурност ще има и голям резерв за догодина , което е и решаващо! Толкова е необходимо, ЕС напълно да си реши проблемите около газа ,ДВЕ ГОДИНИ! .

преди 13 минути, bigiadri написа:

Е няма да печели русия ВЕЧЕ ,както им се иска! Аз не преписвам ,а ЧЕТА и преосмислям! Всичко каквото съм написал  си има източници и те в повечето случаи са руски в горния пост е на проправителствен  журнал!

Нали всяко намаляне на производство няма да се отрази по-никакъв начин на цените? И съответно с по-малко продадено количество печелиш повече. Нали не си мислиш, че ОПЕК+ няма да се постарае цената на петрола да е именно такава, че да осигури печалби при доста по-ниско ниво на продажби. Миналата година им се услади така да се каже на всички и тази няма да е нещо по-различно. Тези неща няма къде да ги прочетеш, но това не ти пречи да се правиш на разбиращ по нефто-газовата тема.

преди 7 минути, bigiadri написа:

ЕС напълно да си реши проблемите около газа ,ДВЕ ГОДИНИ!

И след това ще купуваме газ на на 10-15 евро за мегават. Толкова си наивен......

преди 7 минути, attj написа:

Моят избягал папагал забрави да уточни кой ми е вожд.    Марешки изостави политиката. Аз също.    Иначе съм дядо за внуците си,  но не и за папагали като Кокич  от Мосейково.... Няма нишани драмата в Украйна да свършва. Колко заплати събрахте за дарения заедно с лъжливото Лудо Кики!?  

Дядка пак ли се мъчи ш 

преди 2 минути, maxthon написа:

Нали всяко намаляне на производство няма да се отрази по-никакъв начин на цените? И съответно с по-малко продадено количество печелиш повече. Нали не си мислиш, че ОПЕК+ няма да се постарае цената на петрола да е именно такава, че да осигури печалби при доста по-ниско ниво на продажби. Миналата година им се услади така да се каже на всички и тази няма да е нещо по-различно. Тези неща няма къде да ги прочетеш, но това не ти пречи да се правиш на разбиращ по нефто-газовата тема.

И след това ще купуват газ на на 10-15 евро за мегават. Толкова си наивен......

Тези две години им са необходими за  да си решат  проблемите с логистиката и ще купуват на такива цени , каквито ВСИЧКИ! Борсови цени! Иска ти се да съм наивен ,но не съм, ВТОРОТО ми ВИСШЕ е икономика и мога да твърдя ,че съм икономически ГРАМОТЕН!

преди 2 минути, Coco1 написа:

Дядка пак ли се мъчи ш 

Защо нищо не умееш?    Учи се навреме.

преди 21 минути, bigiadri написа:

Иска ти се да съм наивен ,но не съм, ВТОРОТО ми ВИСШЕ е икономика и мога да твърдя ,че съм икономически ГРАМОТЕН!

Не само наивен, но и заблуден. Използването на главни букви няма да ме накара да го прочета специално. Ще си помисля съвсем други неща. Пардон май вече ги написах. С каквато и да е логистика няма как да докараш от другия край на планетата втечнен газ и да ти струва 10-15 евро на мегават. Нали точно затова именно тази логистика доставяща на такива цени се направи всичко възможно да не работи. Именно затова политиката на прехвърляне на договорите към ценообразуване по борсови цени е в основата на високите цени сега. Кой подтикна Европа към това предполагам много добре знаеш. Но чисто географски няма как да направиш друга подобна освен ако не доставяш от същото място, но това както добре знаеш вече няма как да се случи. Колкото до експертите ето ти един в "" при това нашенско производство.

Еленко Божков: През недалечната 2019г.:

“Сигналната, тревожната лампа за използването на американско ядрено гориво в българска атомна централа е запалена още от 1994-1995 г. Тогава се правеха опити да се използва американско гориво в малките блоковете на „Козлодуй“ ВВЕР 440, които още не бяха спрени. До експерименти у нас не се стигна. Още тогава обаче се видя, че в други блокове, където това е опитвано, резултатите са плачевни. С течение на годините САЩ продължиха опитите си да натрапват американско ядрено гориво в различни централи, където има руски ядрени реактори. Последните примери са от Чехия и Украйна. В Украйна смениха горивото от 6 ядрени блока в две атомни централи. И резултатите не са добри както в Украйна, така и в Чехия. От технологична гледна точка се наблюдава ефект на изкривяване, наречен ефект на банана. Вследствие на високите температури в радиоактивната зона на реактора се получават деформации и изкривявания. А понякога – и пукания на циркониевите тръбички, в които са хапчетата с ураниевия концентрат, което е опасно. За да овладеят тези проблеми, експертите намаляват концентрацията на урана в горивото и то става изключително неефективно и с по-кратък живот.”

В момента много добре виждаш, че е първа лъжичка да помага това гориво да влезе точно там където не трябва. Ако си мислиш, че има особен прогрес от посочените години досега в разработката на алтернативно гориво то много добре си излъган от някой "експерт" написал някъде нещо по въпроса. Не само това не става. Другото, което смятат да ползват е абсолютно същата история. Всеки сам може да се досети, че разработките в ядрената сфера са една от най-строго пазените тайни на Русия.

П.С. И други хора попитах, но явно трябва да повтарям. На разни писания ли трябва да вярвам или на човека отговарял в държавна служба на най-високо ниво за петролно-газовите дела на цяла България? И не говоря за политическа такава. Те обикновенно взимат глупавите решения без значение от сферата. Това със ядреното гориво е изцяло политическо решение и разбира се не просто глупаво, но и престъпно.

преди 6 минути, Coco1 написа:

Цялото фемили сте в Мосейково даже и малките папагали

Взимай се в ръце!   Стига с това Мосейково -то не е в Украйна.

преди 3 минути, attj написа:

Взимай се в ръце!   Стига с това Мосейково -то не е в Украйна.

Дон ските казаци ше те вземат по късно стига папагалствал

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.