Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 часа, PigMan9 написа:

Аз задавам въпросите, а не ти.

Zащо никой не отговаря на въпросите ти 

10168207_1494046237483352_1188235133_n.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 46 минути, maxthon написа:

E това се знае де. Може и с десет посредника да се случва, но като ти напише мейнстрийм медията, че Русия продава на ниска цена (а това няма как да знаеш дали е така) и ще пляскаш с ръце докато ти изтичат стотинките към всеки от десетте посредника. Никой не може да контролира цената, на която ще продава Русия към страните неприели прага на цената и това е проблема в схемата с пределна цена.

Сметката е проста. На каква цена ще трябва да купуват Индия и Китай от западните полета ? Знае се ,че сега борсовата цена  в момента е около 80 $ за барел,като се знае че застраховките за превоз скочиха много ,пътят през Суец е дълъг и скъп.Производствената цена на нефта от западните полета е около 25 $. На каква цена трябва да го продават за да могат посредниците  да го продадат на борсовата цена? Сега руснаците го предлагат на около 40$ на западен порт.Дали ще могат посредниците да печелят? Може ,но ако го купуват  под тази цена. Те /посредниците/със сигурност могат да спечелят ,ако купуват  от източните полета. Всичко това означава само едно ,намаляване на добива от западните полета,което и става!

Тъпакът Путьо е свикнал да действа само със сила и изнудване ,само че вече не му се получава . В русия се задава безработица ,която реално ще лъсне след  няколко месеци. 10 000 фирми са напуснали и продължават да напускат , но те обезпечават своите служители ,като им плащат без да работят от 3 до 6 месеца,а това реално е скрита безработица. Напуснаха заради мобилизацията около 1 милион служители , като някои от тях продължават да работят дистанционно . Сега тъпакът мисли да ги облага с по-голям данък , но от друга страна  те могат и да не платят тези 13 % ,защото трябва да го направят САМИ. Най-вероятно те няма да се върнат в русия и няма просто да си плащат данъците. Иска глупакът да забрани да напускат с промяна на конституцията на ИТ-ищитиките  ITспециалисти/  под предлог ,че може да издадат някаква държавна тайна .Като се има предвид ,че предстои и нова мобилизация има нови напускащи точно от този критичен за  русия сектор.  Това е положението,поне за част от руската икономика. А тя с времето ще продължава да потъва ,сега е съезмерима с тази на Италия и е 22 пъти по-малка от Запада и 18 пъти по-малка от Китайската. Ще разберем ,кой е по-силен  Путьо или руския хладилник!

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Аз задавам въпросите, а не ти.

И така... Кой е Кремъл, какво е Кремъл? Човек ли е, група от хора ли е? Или може би е вид карамел? Кажете ми, че ми е интересно да видя дали знаете. Постоянно говорите едно и също: Путин, Русия, Русия, Путин, Кремъл, Русия, Русия, Кремъл...

Нали ти написах какво е, и пак питаш.

Сбирщина от идиоти.

преди 11 минути, bigiadri написа:

Сметката е проста.

Е проста е, но я правиш по кръчмарския способ. За северен морски път вероятно не си чувал? Пътя през Суец ще бъде изцяло изоставен, както вече си установил като нерентабилен. Германия ще получи 1.2 млн. тона нефт от Казахстан, а в обратна посока към Китай и пак през Казахстан ще преминат 10 млн. тона руски нефт. Пристанищата в Иран също ги изключваш от сметката си. Как ще стигне "стоката" до там? Стой и гледай....

Президентът на Финландия - "Путин повтаря грешките на Сталин". Президентът отбеляза приликите между атаката на Русия срещу Украйна и атаката на Съветския съюз срещу Финландия през 1939 г. И тогава, и сега кремълските тирани направиха сериозна грешка. Те вярваха, че бързо ще поставят съседната държава на колене. „Лидерите на авторитарната държава Сталин и Путин не отчетоха един съществен фактор: в една свободна страна хората имат воля и убеждения. Хората, които работят заедно, са огромна сила“, каза Ниинистьо.

Presidentti Niinistö valaa uskoa vaikeuksista selviytymiseen: Suomalaiset ovat voittaneet aiemmat vaikeudet sisulla ja luottamalla toisiinsa (yle.fi)

преди 31 минути, БаалБек написа:

Президентът отбеляза приликите между атаката на Русия срещу Украйна и атаката на Съветския съюз срещу Финландия през 1939 г.

Напомни на форума и как свършва за Финландия въпросната атака?

преди 25 минути, БаалБек написа:

Президентът на Финландия - "Путин повтаря грешките на Сталин". Президентът отбеляза приликите между атаката на Русия срещу Украйна и атаката на Съветския съюз срещу Финландия през 1939 г. И тогава, и сега кремълските тирани направиха сериозна грешка. Те вярваха, че бързо ще поставят съседната държава на колене. „Лидерите на авторитарната държава Сталин и Путин не отчетоха един съществен фактор: в една свободна страна хората имат воля и убеждения. Хората, които работят заедно, са огромна сила“, каза Ниинистьо.

Presidentti Niinistö valaa uskoa vaikeuksista selviytymiseen: Suomalaiset ovat voittaneet aiemmat vaikeudet sisulla ja luottamalla toisiinsa (yle.fi)

Генезисът тук е друг. Аз мога да твърдя, че проблема е по-всеобхватен от членство в Нато или ЕС, иначе щеше да е проблем преди това с Литва, Латвия, Естония и Полша, и с бъдещото влизане на Финландия. Проблемът е, така да го кажа, цивилизационен. През последните 8 г. спря да се говори за евразийския проект на Путин. Защо? Заради Украйна.

преди 13 часа, Без умствен капацитет написа:

и според теб как САЩ накара Европа да копува нефт от САШ

Например като взриви северния поток. Отделно като накара Европа да наложи санкции и отделно да не купува и газ. Не зная с какво САЩ държат Европа. Явно с пари както винаги са подкупили лидерите им.

преди 13 часа, BANKATA написа:

Тръмп го каза на Меркел " Ние наливаме пари в Европа за да ви пазим от Русия, а вие я финансирате"

Имено това е голямата лъжа - какво ще пазят Европа от Русия, която освен търговия с нея друго не иска.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Например като взриви северния поток. Отделно като накара Европа да наложи санкции и отделно да не купува и газ. Не зная с какво САЩ държат Европа. Явно с пари както винаги са подкупили лидерите им.

Аз си мислех че по "Северен поток" тече мед, но що казваш че е нефт- вярвам ти. За останалото ще кажа "Настало время офигительных историй". Слушам те :)

преди 1 час, васил козарев написа:

Искам само да попитам, що САЩ взривиха Северен поток, след като Русия спря доставките по него, а не преди това? 

А интересното е защо Русия ги спря? Ти ако продаваш чушки и домати и тоя който ги купува ти каже давай още, ти ще му кажеш ли: не няма да ти продавам повече, не ми трябват пари повече. И за разнообразие и защото ми е скучно ще взема да нападна Украйна например.

преди 1 час, kosyo написа:

Аз си мислех

Откога започна?

преди 19 минути, vpvelev написа:

Откога започна?

От както пускаха нефт по северен поток...

преди 25 минути, vpvelev написа:

А интересното е защо Русия ги спря? Ти ако продаваш чушки и домати и тоя който ги купува ти каже давай още, ти ще му кажеш ли: не няма да ти продавам повече, не ми трябват пари повече. И за разнообразие и защото ми е скучно ще взема да нападна Украйна например.

Откога започна?

Не отговори на въпроса :) 

Започна се подгрявката вече за всеобща мобилизация:

FliMKSFWIAA7fH8?format=jpg&name=900x900

Малко не ми харесват лайковете....може би не са уцелили канала просто.

преди 53 минути, kosyo написа:

Малко не ми харесват лайковете....може би не са уцелили канала просто.

Нещо подобно се случи и в украински канал, където написаха за поредния украински "математик" успял да пресметне, че Русия има ракети за 2-3 залпа. Странното както може би се сещаш е как след всеки такъв залп остават ракети за още 2-3.

преди 37 минути, maxthon написа:

Нещо подобно се случи и в украински канал, където написаха за поредния украински "математик" успял да пресметне, че Русия има ракети за 2-3 залпа. Странното както може би се сещаш е как след всеки такъв залп остават ракети за още 2-3.

Защото ги произвеждат на момента. От залп до залп е около 2 седмици. През тези две седмици ползват предимно ирански дронове.

Публикацията ми е одобрена, ама не я виждам.

Или е одобрена да не се показва?

преди 1 минута, BANKATA написа:

От залп до залп е около 2 седмици.

Нали миналата седмица два пъти имаше за да може да се опровергае на другарчето ти Мирчо глупостите за повредени и предислоцирани самолети? След всеки удар има пренастройка на електропреносната мрежа и именно това чакат руснаците за да преценят къде да е следващия залп.

на 19.11.2022 г. в 0:50, nikssi написа:

Абе хилиш се ама ... това си и можеш. Нищо ново под слънцето.

Този ти пост и горния определено ще ги снимам да ти ги навирам всеки път като излезе новина по въпроса. 

Ко станА, кога ще ми навреш, указа на Путьо, където разрешава плащанията по задълженията да са във валутата на договора :) 

Интерфакс ментят :giggle1: Я ни разкажи пак за голите кукички нещо. 

преди 14 минути, Coco1 написа:

:bye1:

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Прибирай се, че те търсят :)

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ко станА, кога ще ми навреш, указа на Путьо, където разрешава плащанията по задълженията да са във валутата на договора

Той се отнася за вече възникнали задължения. Такива като на Gasum.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.