Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, васил козарев написа:

U.S. persons to provide certain services as they relate to the maritime transport of Russian oil (the  “covered services”), as long as that Russian oil is purchased at or below a certain price (the “price cap”).

Е тук става дума за петрол, а не за петролни продукти т.е. преминало рафиниране.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, maxthon написа:

Е тук става дума за петрол, а не за петролни продукти т.е. преминало рафиниране.

Хайде сега от алабалистики,вкарай малко цифри.

Колко е сивия експорт, колко обработват през Китай, Индия и т.н.?

Колко печелят от преди и от сега ?

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Има държави, които не са част от санкциите. Защо тези държави да не играят ролята на посредници?

като сега нас, но немоце да сме посредник - това не е само за нас

току-що, miro20 написа:

Какво значение има ценовия праг , след като и без това цената е под  определения таван? ??

Руски нефт>Преработка в Китай,Индия>Продажба в Сащ>Продажба в Европа.

Руски нефт>Доставка под прага и преработка в Европа.

А сега ти ми кажи какво значение има?

преди 2 минути, miro20 написа:

Какво значение има ценовия праг , след като и без това цената е под  определения таван? ??

преди 1 минута, miro20 написа:

Хайде сега от алабалистики,вкарай малко цифри.

Колко е сивия експорт, колко обработват през Китай, Индия и т.н.?

Колко печелят от преди и от сега ?

Има го

Цитат

A U.S. trading company purchases Russian oil at or below the price cap from a Russian  Federation company. The trading company arranges for maritime transport of that  Russian oil to a refiner in a jurisdiction that has not prohibited the importation of Russian  oil. The trading company prepares and maintains documentation showing that the  Russian oil was purchased at or below the price cap and which lists separate and  commercially reasonable shipping, freight, customs, and insurance costs. The refiner  pays the trading company a total price not to exceed the price cap price plus the shipping,  freight, customs, and insurance costs.

За мен целта е да се преебе руският държавен бюджет. Тоест, да не могат да си вдигнат цените. 

преди 2 минути, васил козарев написа:

A U.S. trading company purchases Russian oil at or below the price cap from a Russian  Federation company. The trading company arranges for maritime transport of that  Russian oil to a refiner in a jurisdiction that has not prohibited the importation of Russian  oil. The trading company prepares and maintains documentation showing that the  Russian oil was purchased at or below the price cap and which lists separate and  commercially reasonable shipping, freight, customs, and insurance costs. The refiner  pays the trading company a total price not to exceed the price cap price plus the shipping,  freight, customs, and insurance costs.

Е навсякъде става дума за суровия петрол, а не за вече рафинираните петролни продукти. След дълбоката преработка т.е. рафинирането му извън пределите на Русия, той вече не се счита за руски продукт и върху него не се прилага ценовия праг.

хахахаха

А това е най-забавното :

Цитат

However, once crude oil is substantially transformed (e.g., it is refined or undergoes other substantial  transformation such that the product loses its identity and is transformed into a new product having a new  name, character, and use) in a jurisdiction other than the Russian Federation, it is no longer considered to  be of Russian Federation origin, and thus the price cap no longer applies (even if the refined oil is further  exported using maritime transport).

Щом премине обработка и загуби идентичността си, вече ценовият праг нямало да се прилага ... 

Баси ... 

преди 1 минута, maxthon написа:

Е навсякъде става дума за суровия петрол, а не за вече рафинираните петролни продукти.

според теб суровия нефт, какво прави в- Russian oil to a refiner

преди 1 минута, maxthon написа:

Е навсякъде става дума за суровия петрол, а не за вече рафинираните петролни продукти. След дълбоката преработка т.е. рафинирането му извън пределите на Русия, той вече не се счита за руски продукт и върху него не се прилага ценовия праг.

Да , видях го. :D 

преди 6 минути, miro20 написа:

Колко е сивия експорт

Остави сивия транспорт. Официалния е 35% застрахован в западни компании. Всичко останало не е. Бил е 35% защото все пак е имало някакъв транспорт към страните, които ще прилагат прага. Сега просто ще се прехвърлят на другите компании за застраховки.

преди 2 минути, maxthon написа:

Остави сивия транспорт. Официалния е 35% застрахован в западни компании. Всичко останало не е. Бил е 35% защото все пак е имало някакъв транспорт към страните, които ще прилагат прага. Сега просто ще се прехвърлят на другите компании за застраховки.

35 или 37 % ?

преди 12 минути, miro20 написа:

ти пък къде бре комсомолец.

Не се сещам нещо да си опровергал .  това че си плямпаш пасквилите не е "опровергаване" .

"Пасквили, пасквили това, пасквили, пасквили онова..."? Това е типичен отговор от твоя страна.

И вече ти казах, че не е нужно да ме наричаш "комсомолец".

Не помниш ли, че ти показах екранни снимки на коментарите, където някой оспорва Иван Бакалов, който е фалшив журналист, след което той просто спира да пише? Ставаше дума за лъжата, че по света има "руски империализъм" и че Русия "мачка Африка". Това ти го показах в темата за "обсъждане" на Путин и Русия, но ти така и не отговори.

Единствените хора, които вярват в "руския империализъм", да хората, които са политически неграмотни и не разбират от икономика. Става въпрос за хора, които не знаят какво е капитализъм. Става въпрос за хора, които мислят, ме социализма води до фашизъм и нацизъм, без да си дават сметка, ме е точно обратното, и ме Нацистите са били капиталисти, а не социалисти или комунисти.

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Не помниш ли, че ти показах екранни снимки на коментарите, където някой оспорва Иван Бакалов, който е фалшив журналист

бегай бре ... показал ми бил снимки как някой като теб ненормалник писал нещо.... :laughing4:

преди 1 минута, miro20 написа:

35 или 37 % ?

Сега и 2% ли ще ги правиш на проблем? Ако ще и 70-80% да бяха застраховани в западни компании прехвърлянето им към други застрахователи пак щеше да се случи. Да го ду..т Лойдс.

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Става въпрос за хора, които мислят, ме социализма води до фашизъм и нацизъм, без да си дават сметка, ме е точно обратното, и ме Нацистите са били капиталисти, а не социалисти или комунисти.

Дане ти развалям илюзиите,ама е точно обратното.

Например нацистките концлагери са идейно копирани от съветските ГУЛАГ по линия на секретното сътрудничество между СС и НКВД.

:hush:

току-що, maxthon написа:

Сега и 2% ли ще ги правиш на проблем? Ако ще и 70-80% да бяха застраховани в западни компании прехвърлянето им към други застрахователи пак щеше да се случи. Да го ду..т Лойдс.

Правилно разбра мисълта ми . Че всеки може да си измисли и 38%

Подтекста бе.. къде ти е аргументацията ?

току-що, Coco1 написа:

Zащо си бил комсомолец едно време

Не бе.. тоя е 20 годишен девственик от психиатрия с промит червен мозък 

По негови собствени признания.

преди 3 минути, miro20 написа:

Дядката от Мосейково е бил на 20 през 70-те години

Умствено е недоразвит като всички кадри на интерната затова му бъркаш годините

бегай бре ... показал ми бил снимки как някой като теб ненормалник писал нещо.... :laughing4:

Е явно ефекта при теб и тоя набедения журналист е един и същ, когато пред вас застане някой "ненормалник". Все още си чакам примера за руски удар по детска градина или площадка. Виж такъв по електроцентрала ще ми е по-интересен. Нали няма да се направиш на журналист?

бегай бре ... показал ми бил снимки как някой като теб ненормалник писал нещо.... /cdn-cgi/mirage/671abc0f5871cdf4af9e29062cca4984e4cb8853949fcf2a9124ca0e8f700f96/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_laughing4.gif

Хихихи. 🤭

Ама, Иван Бакалов, който е фалшив журналист, не успя да докаже твърденията си, въпреки че твърди, че той е прав, а отсрещната страна - греши.

току-що, PigMan9 написа:

Ама, Иван Бакалов, който е фалшив журналист, не успя да докаже твърденията си, въпреки че твърди, че той е прав, а отсрещната страна - греши.

Като отявлен фейкомет кога ще напишеш нещо смислено

Правилно разбра мисълта ми . Че всеки може да си измисли и 38%

Подтекста бе.. къде ти е аргументацията ?

Е разпечатка от Лойдс ли искаш? Аз ти казвам колкото и % да са всичко заминава в други застрахователни компании. Дали вярваш на 35% слабо ме интересува.

преди 5 минути, miro20 написа:

Ха-Ха! 🤣 Буквално никога НЕ съм признавал подобно нещо.

преди 5 минути, Coco1 написа:

Дядката от Мосейково е бил на 20 през 70-те години

Умствено е недоразвит като всички кадри на интерната затова му бъркаш годините

е .. ако atj и pigman са един и същи ... може.

Абе от толкова ненормалници тук не мога да им следя всичките никове и превъпащения... :) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.