Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, N1K17Y написа:

България има нов (а може би и последен) шанс да спре да е колония на Москва и да тръгне към Европа,

Европа има последен шанс да се отърве от мъртвата хватка в която я задушава и бавно умъртвява САЩ.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

хА сега ти отговори, какво правиш тук, като ти харесва Русия. 

Аз съм българин и ми харесва само България. Никоя друга страна, включително и Русия не ми харесва. Само в даден момент съм на нечия страна според това кой се бори със злото. А в момента Русия се бори със злото. Не с Украйна.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, maxthon написа:

в топ 10 в света. Явно ефекта на санкциите е с доста видими резултати.

кеде е този топ - има ли си линк

преди 2 минути, andiay написа:

И преди съм ти казвал, не ползвай думи и тези, които не познаваш...

Ясно е, че Бердяев ти е познат от преразкази в статии...

Няма нужда да се правиш, че си го чел...

"Руската идея" е негова книга, а "Предназначението на Русия" не е...

Има "Предназначението на човека"...

Няма нужда да се правиш на по-умен и по-ерудиран, отколкото си...

Лично мнение...

Всъщност ми е познат от "Философия на Свободата" , ама цялата ти работа е такава. 

И не съм твърдял, че съм чел всичко на Бердяев, ама чукча писател, не читател... 

Намери допусната грешка нейде и инстинктивно като типичен комплексар да се изтъпанчи, колко е умен и знаещ. 

И баш държа, че не си и чел Бердяев при това.  

Лично мнение. 

преди 4 минути, vpvelev написа:

Европа има последен шанс да се отърве от мъртвата хватка в която я задушава и бавно умъртвява САЩ.

нна кое виккаш фатка - да не ти блиокират ъоутуб ли

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

Викам например на това че САЩ накараха Европа да не купува евтин руски нефт, а да купува на тройно по-висока цена от САЩ.

Тръмп се помъчи да върне американските фирми от Китай с САЩ, но не успя, ама сега ще докарат европейските в САЩ.

преди 7 минути, vpvelev написа:

Викам например на това че САЩ накараха Европа да не купува евтин руски нефт, а да купува на тройно по-висока цена от САЩ.

O, не си видял в инструкциите на министерството на финансите на САЩ какво пише. Европа ще купува от американски фирми руски нефт преработен на друго място (Индия, Китай) и както се пее в една популярна песен "всичко е точно". С такъв "съюзник" от врагове нямаш нужда.

преди 6 минути, vpvelev написа:

Тръмп се помъчи да върне американските фирми от Китай с САЩ, но не успя, ама сега ще докарат европейските в САЩ.

Тръмп го каза на Меркел " Ние наливаме пари в Европа за да ви пазим от Русия, а вие я финансирате"

току-що, васил козарев написа:

Всъщност ми е познат от "Философия на Свободата" , ама цялата ти работа е такава. 

И не съм твърдял, че съм чел всичко на Бердяев, ама чукча писател, не читател... 

Намери допусната грешка нейде и инстинктивно като типичен комплексар да се изтъпанчи, колко е умен и знаещ. 

И баш държа, че не си и чел Бердяев при това.  

Лично мнение. 

Че аз да съм казал, че съм го чел?

"Руската душевност" не е сред предпочитанията ми...

Достатъчно ми е това, което съм чел от Достоевски...

Комплексарщина са твоите постоянни опити да изглеждаш по-начетен, отколкото си в действителност...

А това е напълно излишно според мен...

Грешката ти не е неволна, затова и реагирах...

Не се заяждам, наистина най-приятелски ти го казвам...

Нямаш нужда от подобна парвенющина...

Но... ти решаваш...

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

Всъщност, има известно право. От глобализмът дивидент извлича преди всичко Китай, в който американските производители си бълват въглеродни емисии, колкото щат. 

Европа от някогашен доминант стана обстоятелство между САЩ и Китай. Като и САЩ понасят щети. 

преди 8 минути, vpvelev написа:

и според теб как САЩ накара Европа да копува нефт от САШ - принципно Европа се опитва да се отърве от всякакъв нефт - кога сме поръчали танкер с нефт, знам за газ

преди 3 минути, maxthon написа:

O, не си видял в инструкциите на министерството на финансите на САЩ какво пише. Европа ще купува от американски фирми руски нефт преработен на друго място (Индия, Китай). С такъв "съюзник" от врагове нямаш нужда.

дай линка къде го пише

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

и според теб как САЩ накара Европа да копува нефт от САШ - принципно Европа се опитва да се отърве от всякакъв нефт - кога сме поръчали танкер с нефт, знам за газ

Нямаш идея за какво говориш, нали. Не, ЕС не се опитва да се отърве от нефта.

Ако разбираше от тези неща, щеше да знаеш, че зелената енергия, която не е зелена, е изцяло основана на хидрокарбони. Смазката на турбините, материалите за турбини, слънчеви панели, батерии, боя за електромобили, метали, и всичко "зелено", е направено от хидрокарбони.

Зелената енергия е просто икономически инструмент, чрез който енергията се прави по-скъпа и се печелят пари от "зелени" проекти тип boondoggle. Има и още няколко цели, но за тях не искам да говоря в момента.

Ако искаш да видиш провалените предсказания на медиите за фалшиви новини, фалшивите учени, фалшивите експерти ш фалшивите анализатори, виж това: http://www.historyscoper.com/climatealarmistscope.html

Как САЩ ще накарат ЕС да купува от американски компании ли? Много лесно: ЕС е частна собственост на САЩ. В ЕС, ако ни знаеш, политиките се ръководят от Вашингтон. Сериозно ли отричаш това? Наистина ли не си го забелязал? Не си ли забелязал, че ЕС се контролира от американски компании, НПО-та, фондации и организации, както и висшите структури на ЕС също се контролират от САЩ.

Ако искаш да научиш повече относно лъжата, че американския природен газ е по-евтин, гледай това:

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

дай линка къде го пише

На сайта на министерството на финансите им. Веднъж преработен на друго място, нефтопродуктите получени от руски нефт не подлежат на ценови праг независимо от начина на превозване - тръба или по море.

преди 2 часа, maxthon написа:
преди 3 часа, miro20 написа:

защото едно че хал хабер си нямаш от военно дело

Би ли се пробвал по-задълбочено да се обосновеш как си стигнал до този извод? На базата на няколкото месеца прекарани в казармата ли си станал такъв голям "експерт" по военно дело? Че леко ми омръзна вече само да приказваш всеки от какво не разбира, но пък и грам повече аргументация да не напишеш.

Достатъчно ми е да чуя че... ракетни обстрели на няколко хиляди км от фронта по граждански цели , детски градини, площадки, цивилни квартали , родилни отделения, топлоцентрали, електроцентрали  и подобни са.... според теб .. "удари по военни центрове за приемане на решения "  ..

И ниииищо друго няма нужда да говоря или да се аргументирам :) 

тъпа рашистка тролка си която хал хабер си няма от войскови термини  . :)  дори с копипейста не се справяш в опорките. :)

Ако не си жена, още по зле. Дано си дама... че излагацията ти да е по малка :)

преди 38 минути, maxthon написа:

А именно в избягалите беше голямата надежда за вътрешен преврат и сваляне на Путин.

Що за глупост отново ? ?  Кой е казал че избягалите в чужбина ще свалят Путлю ???? Дай цитат , плз ??  дори да не е от форума ?

хехе :)  "вътрешен" ... от "избягали в чужбина" ...  ехооо ??

преди 1 час, васил козарев написа:
преди 1 час, badr написа:

Тъкмо Бердяев пише труд наречен руската идея, отчасти полимизиращ с труда под същото име на В.Соловьев.

Тези два труда се смятат за основополагащи в изследването на руската идентичност и душевност.

Бердяев имаше труд "Предназначението на Русия", в който разсъждава за месиянството на руската душа. За "Руската идея" не знам. А също има и размисли върху Свободата, Религията и Науката ... 

Към днешна дата всичко е толкова извратено ,а прозиведенията прекалено абстрактни ....

Пропагандата обръща всякакви литературни и философски творби .

преди 3 часа, maxthon написа:

Ти твърдеше за стотици жертви и това се оказа фалшивата новина. Фейкомета в случая си ти. А за конкретна лъжа (за това, че съм казал за руската армия "наши") няма никакво изнервяне. Просто ти казвам за подобни лъжи спрямо мен какво бих направил.

Не аз, а ВАШИТЕ рашистки източници твърдяха за това.

Прочете ли всичко писано за случая Макеевка тук от вчера ? Позоваванията /отново казам и цитирам/ са наВАШИТЕ рашистки пропагандатори - Игор стелков, Шарий и др. Плюс рашистки военни известни канали в социалните мрежи .

Много странно .. всичко го има черно на бяло , оно пак си пита....  фейк новина, къде е писано , бла бла бла ??

:) 

Кой е фейкомет ?

преди 3 часа, nikssi написа:

Това е някакъв идиотизъм да набуташ толкова хора в бетонно здание и то на 15 на километра от фронта. 

Цитат

Стало известно количество пострадавших при ударе по Макеевке.

Напомню, что в ночь на 1 января ВСУ нанесли ракетный удар по Макеевскому профессионально-техническое строительному училище №19, где россияне разместили мобилизованных. От ПТУ до Авдеевки, которая под контролем ВСУ всего 15 километров.

В здании находился полный батальон военнослужащих, призванных по мобилизации. 500 человек. Сейчас известно что погибли 300, раненых 150. Цифры мне предоставили примерные.

А ! И ти ли си фейкомет ???  По стандартите на макстонката ?? Та това е фалшива новина каза тя  току що .

:) 

преди 2 часа, kosyo написа:

Я изслушай какво вика Санята от Флорида около 08:20 от това видео. Щото аз ти навирам какво казва Гиркин ама ти го игнорираш...

рашисите като макстонката са тотално объркани и в ступор...

Блокаж тотален... Хем е фейк новина, хем ... от техните си пропагандони струи и тече... :) :)

преди 1 час, васил козарев написа:
преди 2 часа, ivottoshev написа:

Това къде го четеш? Аз намирам само предложение на ЕНП за такова нещо, но не и някакво официално решение.

От друга страна във Виена има Паметник на съветската армия, в Германия през 2019г. отделиха 9млн€ за обновяването на мемориалните комплекси на съветските войници в Берлин.

Цитат

The European Parliament resolution of 2 April 2009 on European conscience and totalitarianism was a resolution of the European Parliament adopted on 2 April 2009 by a vote of 533–44 with 33 abstentions, in which the European Parliament condemned totalitarian crimes and called for the recognition of "Nazism, Stalinism and fascist and Communist regimes as a common legacy" and for "an honest and thorough debate on their crimes in the past century."

Олеле...

И тошефффф пак насран и натикан в ъгъла...

Прекрасна вечер :)

преди 34 минути, maxthon написа:

Европа ще купува от американски фирми руски нефт преработен на друго място (Индия, Китай) и както се пее в една популярна песен "всичко е точно".

Аргументирай се с цифри и проценти .

Благодаря предварително :)

преди 10 минути, maxthon написа:

На сайта на министерството на финансите им. Веднъж преработен на друго място, нефтопродуктите получени от руски нефт не подлежат на ценови праг независимо от начина на превозване - тръба или по море.

Да, пише, че независимо от забраната вносът на петролни продукти е разрешен, ако не надхвърля ценовия праг от 60 долара за барел. Ще рече, че руски петрол над 60 долара не може да се внася. 

преди 5 минути, miro20 написа:

Достатъчно ми е да чуя че... ракетни обстрели на няколко хиляди км от фронта по граждански цели , детски градини, площадки, цивилни квартали , родилни отделения, топлоцентрали, електроцентрали  и подобни са.... според теб .. "удари по военни центрове за приемане на решения "  ..

Аз ти показах кой стреля по болниците. Също така ти показах и кой стреля по жилищните квартали (Херсон). Сега остава да започнеш ти да показваш детските градини и площадки, родилните отделения (това малко се класифицира и като болница), централите.

преди 54 минути, maxthon написа:

Колкото до икономиката 2022г. успя да вкара отново Руската икономика в топ 10 в света.

А това е за бисерите ! Пила си пила, въри си лягай :) 

А сериозно казано ....

https://lenta.ru/news/2022/11/17/spad/

Статистика Росстата тем не менее показала, что в третьем квартале упали практически все индикаторы расчета ВВП: товарооборот сократился на 22,6 процента, водоснабжение, водоотведение, организация сбора и утилизации отходов, деятельность по ликвидации загрязнений — на 10,4 процента, розничный товарооборот — на 9,1 процента, грузооборот — на 5,5 процента, обрабатывающие производства — на 2 процента.

преди 13 минути, maxthon написа:

не е баш така - ние например неможе да изнасяме рафиниран руски петрол

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз ти показах кой стреля по болниците. Също така ти показах и кой стреля по жилищните квартали (Херсон). Сега остава да започнеш ти да показваш детските градини и площадки, родилните отделения (това малко се класифицира и като болница), централите.

На което ти беше отговорено ,  а ти пак се насра с фейковете си . 

:hush:

преди 7 минути, miro20 написа:

тъпа рашистка тролка си която хал хабер си няма от войскови термини  . :)  дори с копипейста не се справяш в опорките. :)

Това с "копи пейста" го правиш ти; ти си този, който постоянно копира и поставя лесните за оспорване лъжи, идващи от фалшиви журналисти, като Иван Бакалов, примерно.

току-що, васил козарев написа:

Да, пише, че независимо от забраната вносът на петролни продукти е разрешен, ако не надхвърля ценовия праг от 60 долара за барел. Ще рече, че руски петрол над 60 долара не може да се внася. 

Да и преработен на друго място вече ценови праг няма. Китай, Индия и други места влизат в графата.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

не е баш така - ние например неможе да изнасяме рафиниран руски петрол

Има държави, които не са част от санкциите. Защо тези държави да не играят ролята на посредници?

току-що, PigMan9 написа:

Това с "копи пейста" го правиш ти; ти си този, който постоянно копира и поставя лесните за оспорване лъжи, идващи от фалшиви журналисти, като Иван Бакалов, примерно.

ти пък къде бре комсомолец.

Не се сещам нещо да си опровергал .  това че си плямпаш пасквилите не е "опровергаване" .

току-що, miro20 написа:

На което ти беше отговорено ,  а ти пак се насра с фейковете си

Е казах показване, а не отговаряне.

преди 2 минути, maxthon написа:

Да и преработен на друго място вече ценови праг няма. Китай, Индия и други места влизат в графата.

Цитат

U.S. persons to provide certain services as they relate to the maritime transport of Russian oil (the  “covered services”), as long as that Russian oil is purchased at or below a certain price (the “price cap”).

https://home.treasury.gov/system/files/126/price_cap_policy_guidance_11222022.pdf

преди 1 минута, maxthon написа:
преди 4 минути, васил козарев написа:

Какво значение има ценовия праг , след като и без това цената е под  определения таван? ??

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.