Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Kalin Karaboychev

Препоръчан отговор

преди 28 минути, gagodrago написа:
преди 1 час, attj написа:

Украйна смята Донбас и Крим за своя земя, а там живеят руснаци.   Те не са бандеровци.    Безумно безсмислена е тази ситуация.   

-----------------

Ами те умните хора отдавна са казали - насила хубост не става.

Историята е показала, че когато някой реши, че повече не те иска, най-добре е да го пуснеш с добро.

Точно така. 2014 г когато събираха все още доброволци , рашистките спецчасти и военен министър на ДНР Игор Стрелков от 5 млн население не можа да намери 1000 доброволеца за каузата си .

Защо искат да ги вкарат насила в Рашистката Федерация само защото някой  изперкал новофюрер ги "смята за своя земя" , идея си нямам.

Както казваш - насила хубост не става.

преди 23 минути, attj написа:

9 години вече от бунта в Югоизтока на Украйна.  Сега и НАТО не виждам да може да им помогне.   Местното население е с право на самоопределение съгласно хартата на ООН.   

Лъжа. Както казах и показах, дори вашия сепаратист и вожд от тогава, не може да намери подкрепа от местните.

Имаше нагло вторжение на рашистки военни ,превземащи и цепещи територии безникаква подкрепа от  местните.

После това прерасна в класическа окупация.

НАсила хубост нееее ставааааа :) 

преди 33 минути, maxthon написа:

Е материали от гробища колкото си искаш. Какви голи твърдения те гонят след като материалите са налични? Много добре знаеш, че няма как да се покажат всичките гробища в Украйна в момента, но и показаните са напълно достатъчни да се направи представа за загубите им. След като твърдиш, че в Русия са повече, е намери ги....

Съвсем се оплете. Нали ти твърдеше за гробовете, не аз ! Помолих те да покажеш и докажеш е всички показани от теб гробове са на загиналите украинци, и после да покажеш руските, и да сравняваме.

Сега ми излизаш с " мнгоо добре знаеш че няма как да се покажат всички" .

Е, чии са голословните твърдения ?

Не чух отговор  на по простичкия въпрос - вярваш ли на турските измишльотини че загубите  на уснаците са 9 пъти по малки ??

да добавя още един също известен факт - че Запада разбира се , помага със разузнавателна спътникова геолокационна и всякаква разузнавателна информация.

Благодарение на тях удриха и унищожиха много рашистки бази в жива сила ,като тази в Макеевка , както и безчет вече складове с боеприпаси и то в дълбокия им тил , пак благодарение на високоточните хаймерси.

Рашистите реално нямат подобна прецизна логистика.

На този фон, кои удари са по точни, чии загуби са по големи ?

Продължаваш ли да вярваш че според турското вестниче русктие загуби са 9 пъти по малки ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 90,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

6705

• Coco1

4315

• miro20

4209

• maxthon

3957

преди 26 минути, maxthon написа:

Тцтц до какво води 30 години фунционално "ограмотяване". Казвам, че е факт ако има пленени генерали ще се мълчи за тях с цел бъдеща полза. Никъде не твърдя за пленени генерали.

Ми какво твърдиш изобщо? Наистина голям пропуск в ограмотяването се вижда.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Добре, хайде пак отначало. Искаше една причина --> давам ти причина --> ти признаваш че това е причина. Точно тук спорът би трябвало да е приключил но ти си изсмука от пръстите че причината била малка и искаш още 299 причини. Отделно от това и сам казваш, че за един на всеки 2000души все пак има поне една причина, но въпреки това пак си искаш твоята една причина. Не знам какво мога да направя повече за теб. Ти винаги можеш да си измисляш какви ли не условия, но това са само носене на от девет дерета вода.  

"Аз счупих на Гошко играчката, ама щото Иванчо искаше да счупи моята"

Тези оправдания вървяха в детската градина. Смятах че си комуникирам със зрял човек.

Отначало. В прав текст. Би ли предпочел предимство от 12 години живот повече, или от 8 или от 6? Пред предимството , да трябва джендърите да се крият, макар че пак ще си бъдат такива по душа? Ясен отговор, стига увърта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, miro20 написа:

Кръв пикаете че Миро няманито една лъжа казана :) 

Миркооо, няма да ми стигне страницата ако тръгна да ги изброявам. Веднага се сещам за една. Ти беше ли казал че никой не ни е плашил с чували за трупове? Ха, и още една: Беше ли казал че Президента е нарушил министерските разпоредби против Ковид, присъствайки на тържества на 6.06, а се оказа че разпоредбите са в сила от следващият ден?

Да продължавам ли с риск да счупя форума с толкоз дълъг пост, или ще спреш да повтаряш тази мантра?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Митко Вълчев написа:
преди 33 минути, maxthon написа:

Тцтц до какво води 30 години фунционално "ограмотяване". Казвам, че е факт ако има пленени генерали ще се мълчи за тях с цел бъдеща полза. Никъде не твърдя за пленени генерали.

Ахаааа... рашистите били пленили Столтенберг, ама не точно, а АКО го пленят няма да го казват/показват...

Доообрееее  :giggle1:

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Миркооо, няма да ми стигне страницата ако тръгна да ги изброявам. Веднага се сещам за една. Ти беше ли казал че никой не ни е плашил с чували за трупове? Ха, и още една: Беше ли казал че Президента е нарушил министерските разпоредби против Ковид, присъствайки на тържества на 6.06, а се оказа че разпоредбите са в сила от следващият ден?

Да продължавам ли с риск да счупя форума с толкоз дълъг пост, или ще спреш да повтаряш тази мантра?

Какви ли не  измишльотини не си творил, няколко стандартни спама и лъжи от теб няма да са нещо невероятно ново :)    :) :)

Сещам се че наглостта ти и лъжите ти стигнаха до там да ме обвиняваш в прегрешения че спазвам правилата на форума :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Тошев, тоя лъже по юнашки от тебе

Кунчев, ти жив ли си бре? Къде ми е снимката на Чавдар-ката с образа на Андропов на стъклото?

преди 1 час, miro20 написа:

За сега обаче рашистките ракети удрят далеч в тила, където няма никакви украински войски , а в качеството на пушечно месо са украински жени , деца, старци, жилищни квартали, пазари , университети, паметници на културата и т.н. и т.н.

Всеки ден е така.

Не рева когато едни хора бомбардираха електроцентрали, телевизионни кули и мостове, докато по тях преминават влакове с цивилни в Сърбия. Сега обаче ревеш. На двойни стандарти ли ми намирисва тук?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, miro20 написа:

Защо искат да ги вкарат насила в Рашистката Федерация само защото някой  изперкал новофюрер ги "смята за своя земя" , идея си нямам.

Както казваш - насила хубост не става.

Лъжа. 

Стига с твоите "истини" .   Намирай си една бандеровка-украинка  за жена и се занимавай с нея.  Стига си живял дълги години във форума на Калдата.   А руснаците не ги мисли -те са един от големите народи в света.  Ще се оправят някак.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, attj написа:

Стига с твоите "истини" .   Намирай си една бандеровка-украинка  за жена и се занимавай с нея.  Стига си живял дълги години във форума на Калдата.   А руснаците не ги мисли -те са един от големите народи в света.  Ще се оправят някак.   

Те не са мои бре :)  Нали знаеш че най обичам да навирам ВАШИ , на сепаратистите терористи, източници :)

Защо се отричаш от тях ???

преди 57 минути, glen написа:

Говорит Москва!

Операция Z!

📊 Общо от началото на специалната военна операция са унищожени ((+?) за предходните 24 часа):
382 самолета, (Ср. дневна 1,1)
206 хеликоптера, (Ср. дневна 0,6)
3046 (+10) безпилотни летателни апарата, (Дневна ср. 8,8)
403 ракетни системи земя-въздух, (ср. на ден 1,2)
7789(+18) танкове и други бойни бронирани машини, (ср. на ден 22,5)
1011(+1) ракетни установки за залпов огън (ср. на ден 2,9)
4022( +2) полева артилерия и минохвъргачки (средно дневно 11,6) и
8291 (+9) специални военни превозни средства. (ср. на ден 24)

коментар:

Кратко и сбито резюме на MOD. Унищожени значителни складове за боеприпаси и гориво.

Устойчив интензитет Оперативно темпо, насочено към 123 локации.

Комбинирани удари от оперативни и тактически RuAF/армейска авиация, ракетни/артилерийски залпове и тежки огнехвъргачни системи.

Унищожени са MBLRS Grad, гаубица Msta-B и минохвъргачен екипаж.

Унищожени са три склада за боеприпаси, както и три склада за боеприпаси и гориво.

Бяха унищожени цехове на предприятие за авиационна индустрия, където се модернизират безпилотни летателни апарати и заградителни боеприпаси.

Поразен е щабът на 79-а десантно-щурмова бригада.

Два MBT са унищожени.

MOD Clobber списък (08.02.2023 г.)

И с колко метра се придвижихте позициите ??

Гледам в нета малко черен хумор... че след земетресението в Турция, линията на фронта се е преместила с 3 метра  и е занулило няколкомесечното ви придвижване към Бахмут  :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, miro20 написа:

Нали знаеш че най обичам да навирам ВАШИ , на сепаратистите терористи, източници :)

Няма ли най-после да се ожениш и да станеш човек?   Я тогава  обясни защо одобряваш сепаратистите в Косово, Босна, Черна гора?   Сърбия плаче за тези земи.    Или хартата на ООН някъде е валидна, а някъде не е.     Защото така са казали във Вашингтон, нали?   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, attj написа:
преди 1 час, miro20 написа:

Първо - Украйна си защитава държавата от рашисткия агресор .

се започва с репресии и гонения.

Бандеровската военна операция АТО  провокира руско отреагиране  - това е ясно  дори на неутралните китайци. 9 години вече от бунта в Югоизтока на Украйна.  Сега и НАТО не виждам да може да им помогне.   Местното население е с право на самоопределение съгласно хартата на ООН.   

Пак каруцата предконя :)  

АТО започна СЛЕД рашисткото вторжение, и именно за да защитят земята си от вече  нахлулите тежковъоръжени руски спецчасти :hush:

Цитат

9 години вече от бунта в Югоизтока на Украйна. 

Нямаше бунт . Точно това обяснявах на втория ти аватар ATJ

- че лично вашия военен министър на ДНР се оплаква че няма никаква подкрепа от местните , че не може да намери хиляда човека от 5 млн, и че дори тези които са дошли, се отказват като видят условията на войната.

:hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Митко Вълчев написа:

Отначало. В прав текст. Би ли предпочел предимство от 12 години живот повече, или от 8 или от 6? Пред предимството , да трябва джендърите да се крият, макар че пак ще си бъдат такива по душа? Ясен отговор, стига увърта.

Искаше едно предимство --> дадох ти едно предимство. Да беше казал още от началото че искаш още 299 предимства и тогава нямаше да влизам в спор с теб. Да, ама не. Ти искаше само едно предимство, призна го за такова и спора приключи.

"Предимството е малко" и "що децата ти не са там" са само от девет дерета вода. От тук нататик можеш да задаваш въпросите си относно предимството на онези 1/2000 за които също призна че са видяли поне едно предимство и да ги питаш малко ли е или голямо, едно единствено голямо предимство ли е било или примерно 278 по-малки...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, attj написа:

Няма ли най-после да се ожениш и да станеш човек?   Я тогава  обясни защо одобряваш сепаратистите в Косово, Босна, Черна гора?   Сърбия плаче за тези земи.    Или хартата на ООН някъде е валидна, а някъде не е.     Защото така са казали във Вашингтон, нали?   

Зацикли :) :)

Като ви навря дето слънце не огрява, се почва стандартните ти глупости :) 

Пак те питам - защо не вярваш на вАШИТЕ рашистки военни министри и сепаратистки източници ???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, miro20 написа:

АТО започна СЛЕД рашисткото вторжение, и именно за да защитят земята си от вече  нахлулите тежковъоръжени руски спецчасти :hush:

Докога ще повтаряш тази лъжа?    

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, attj написа:
преди 5 минути, miro20 написа:

Докога ще повтаряш тази лъжа?    

Не е лъжа а чиста хронология. :hush:

13 апреля 2014 года, и.о. президента Украины Александр Турчинов объявил о начале антитеррористической операции (АТО) на Донбассе. Так Украина отреагировала на вторжение российских подразделений в восточных областях страны.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Кунчев, ти жив ли си бре? Къде ми е снимката на Чавдар-ката с образа на Андропов на стъклото?

Не рева когато едни хора бомбардираха електроцентрали, телевизионни кули и мостове, докато по тях преминават влакове с цивилни в Сърбия. Сега обаче ревеш. На двойни стандарти ли ми намирисва тук?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Въздушни_удари_на_НАТО_срещу_Югославия много ме трогна това "когато по тях преминават влакове с цивилни" , разплака ме. Би ли посочил един от случаите? Иначе 1200 жертви срещу 2. Бързо приключване и решение на проблема с геноцида над цивилни лица от Сърбия. Широка международна коалиция и подкрепа. В тази война, кой е в коалиция с Раша? Колко от близо двеста държави, декларираха подкрепа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, miro20 написа:

Сещам се че наглостта ти и лъжите ти стигнаха до там да ме обвиняваш в прегрешения че спазвам правилата на форума :) 

Не бре, кажи дали "никой не ни е плашил с чували за трупове" са твои думи

Обясни ми как Президента нарушава на 6.09 министерски разпоредби... които влизат в сила на 7.09

А това с триенето на стари постове, или смяната на линкове в тях, които те изкарват лъжец си е твой патент

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, attj написа:

Гледаме ги как се оправят повече от век. Ами трябва да ги мислиме, много да ги мислиме братушките.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Не бре, кажи дали "никой не ни е плашил с чували за трупове" са твои думи

Обясни ми как Президента нарушава на 6.09 министерски разпоредби... които влизат в сила на 7.09

А това с триенето на стари постове, или смяната на линкове в тях, които те изкарват лъжец си е твой патент

Пак зацикли .

Пак не си си  пил хапчетата :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Искаше едно предимство --> дадох ти едно предимство. Да беше казал още от началото че искаш още 299 предимства и тогава нямаше да влизам в спор с теб. Да, ама не. Ти искаше само едно предимство, призна го за такова и спора приключи.

"Предимството е малко" и "що децата ти не са там" са само от девет дерета вода. От тук нататик можеш да задаваш въпросите си относно предимството на онези 1/2000 за които също призна че са видяли поне едно предимство и да ги питаш малко ли е или голямо, едно единствено голямо предимство ли е било или примерно 278 по-малки...

Да предимството е малко, всъщност несъществено. Изрично съм посочил условието, какво да е. За да ме опровергаеш, само напиши, че си навит децата ти да живеят 12 години по малко, но да не виждат явни джендъри. Напишеш ли го греха ще си е твой, но ще можеш да словоблудстваш, че си спечелил спора 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, miro20 написа:

Пак не спазваш хронологичният ред. Всичко започна след едни изядени сникерсчета по време на цветната революция организирана от Кравария. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, мене ме санкционират, за това че съм обидил Мишел ( на галено). А той не спира да обижда всичко живо, по най-тъпия селяндурски начин, а за капак нищо смислено не казва. Ама него не го санкционират. Това трябва да значи, че във форума се провежда целенасочена отрицателна селекция. Е, аз отстъпвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Митко Вълчев написа:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Въздушни_удари_на_НАТО_срещу_Югославия много ме трогна това "когато по тях преминават влакове с цивилни" , разплака ме. Би ли посочил един от случаите?

И като дам какво? Пак ще носиш от девет дерета вода  за да изкараш че совите не са това което са. Ето ти все пак, та да видим какво ще измислиш този път:

През 1999г. хАмериканците стреляха по мост в Сърбия, докато по него минаваше влак с цивилни. Даже помислиха че едната ракета не е успяла, та изстреляха и втора.

Бомбардировка на влак в Грделица

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, ivottoshev написа:
преди 31 минути, miro20 написа:

Пак не спазваш хронологичният ред. Всичко започна след едни изядени сникерсчета по време на цветната революция организирана от Кравария. 

Пак старите си глупости и лъжи ли ще плямпаш ? :) 

Да не се повтарям :

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, miro20 написа:

Пак зацикли .

Пак не си си  пил хапчетата :giggle1:

Пак стигна до "хапчетата", което означава че пак нямаш логичен отговор.

Това което съм показал твои думи ли са или не са? Лъжи ли са, или не са?

преди 2 минути, miro20 написа:

Пак старите си глупости и лъжи ли ще плямпаш ? :) 

Да не се повтарям :

Пак се обърка бре. Ставаше дума за хронологичният ред на събитията в Укарйна. За събитията в Косово и разликите - ходи да кажеш за тези опорки на хората от Общото събрание на ООН, защото те явно са тъпи и не са видели такива разлики.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, attj написа:

Украйна набира доброволци за осем щурмови бргади, чиято задача ще бъде да освободи окупираните от Русия територии, включително Крим и Донбас, съобщи новият вътрешен министър на страната Игор Клименко. Батальонът "Азов"  беше унищожен при Мариупол.   Дали ще има достатъчно националисти за сродна съдба в Донбас?   

Беше разменен за един роднина ако не си забравил. В момента са в Бахмут.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Е върни се назад и гледай. Няколко пъти твърдя едно и също нещо. След няколко пъти да задаваш въпрос какво означава? Казвам ти директно какво биха направили руснаците ако заловят генерал от ранга на липсващия канадец. Ако искаш още един път си задай въпроса и окончателно да затвърдиш "ограмотяването" си...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...