Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Сега , шепна ти го 1 път ! 

Не ме цитирай и не ме занимавай с малоумните ти реплики !

Не Звъни , когато не те натискат ! 

За мен си един досаден Шут , от мутренските времена ! 

Невеж , Злобен и най-посредствен ! 

Тананикай си глупостите тихо в ъгъла с останалите ти фенове и се дръж на прилично разстояние от ника ми , понеже ще ми възбудиш погледа и ще те пратя във Фризера ! 

С това, че ще се възбудиш ме стресна наистина. Но иначе вярно ли нещо с твоя интелект и държане е фактор в този форум?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

image.thumb.png.97092b38459bf85c6752f09f198a36b2.png

Дайте по същество, темата е за войната в Украйна. Какво ще кажете за днешните резултати?

Слава Украинi

преди 2 минути, glen написа:

Съкратено, MOD Clobber list(10.02.23)

📊 Общо от началото на специалната военна операция са унищожени ((+?) за предходните 24 часа):
384 самолета, (Средно дневно 1,1)
207 (+1) хеликоптера, (Средно дневно 0,6)
3069 (+12) безпилотни летателни апарата превозни средства, (Средно дневно 8,8)
403 ракетни системи земя-въздух, (Средно дневно 1,2)
7812 (+14) танкове и други бойни бронирани машини, (Средно дневно 22,5)
1014 (+2) ракетни установки за залпов огън, (Средно дневно 2.9)
4 046 (+12) полева артилерия и минохвъргачки (средно дневно 11,6) и
8 313 (+11) специални военни превозни средства. (ср. на ден 24)

коментар:

Изчерпателно резюме на MOD. Продължително унищожаване в задната част на депа/складове за амуниции FEBA. По-нататъшна ескалация, повторна подготовка и оформяне на бойното поле.
Множество двойни обвивки, застрашаващи AFU.

Устойчиво оперативно темпо, насочено към 122 локации, характеризиращо се с,

1. Удари от армейската авиация и артилерийския огън ...
2. Удари от оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийския огън ...
3. Въздушни удари и артилерийския огън ...
4. Ударите от оперативно-тактическата авиация и артилерийския огън . ..

Начи докъм 18 бях голям фен на научната фантастика. Имах всичко на Галактика и много други. Просто в темата предпочитам сериозни данни.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Нема се плашите и танкове на Украйна и самолети на нас ще пратят. За Раша само патрони, снаряди и бомби. Но украинците ще им ги предадат.

ти реално ли мислиш че някой в украйна има капцитет  да се научи да управлява танк 

при положение че тия танкове та първа има да строят а и украинското население е неграмотно като българското

ако има някой умен той отдавна е станал бежанецс по 40 лв на ден помощи

преди 16 минути, _sirena_ написа:

овца , ела да ти покажа какво прави онази кукла - деменция в щатките ти

https://www.facebook.com/106934238653645/videos/586464866309881/

Сещаш ли са , какво ти казвам ?    М ? 

Иска да не ядеш месо и яйца , а хлебарки , мухи и червеи . 

Кое е по-хубаво и полезно според теб , м ? 

:Dслучайно да не би да се мислиш за психоложка:D

току-що, Митко Вълчев написа:

Начи докъм 18 бях голям фен на научната фантастика. Имах всичко на Галактика и много други. Просто в темата предпочитам сериозни данни.

🇳🇱Холандия няма да достави своите 18 танка Leopard 2 на Украйна.
Малко вероятно е Украйна да получи британски самолети, докато войната не свърши, казва Бен Уолъс – The Telegraph
Правителството на Швейцария отхвърли искането на Испания да му разреши реекспорт на противовъздушни оръдия за Украйна - Ройтерс
  Холандският премиер Марк Рюте зае предпазлива позиция относно перспективата съюзниците от НАТО да изпратят бойни самолети в Украйна.
    Това съобщава The Times.
    „Трябва да сте абсолютно сигурни, че не влизате в пряка конфронтация между НАТО и Русия“, каза Рюте.
    Междувременно белгийският премиер Александър де Кроо заяви, че военновъздушните сили на страната му не могат да осигурят самолетите, които патрулират националното въздушно пространство и участват в операцията на НАТО в Балтийско море.
    „Ние наистина се нуждаем от нашите самолети и не можем да ги дадем“, каза той.
    По-рано съмнения относно прехвърлянето на бойните самолети изрази холандският министър на отбраната Кайса Аленгрен.
https://t.me/Slavyangrad/32863

преди 8 минути, _sirena_ написа:

не ме занимавай с малоумните ти реплики !

Тананикай си глупостите тихо в ъгъла с останалите ти фенове и се дръж на прилично разстояние от ника ми , понеже ще ми възбудиш погледа и ще те пратя във Фризера ! 

преди 7 минути, glen написа:

Съкратено, MOD Clobber list(10.02.23)

📊 Общо от началото на специалната военна операция са унищожени ((+?) за предходните 24 часа):
384 самолета, (Средно дневно 1,1)
207 (+1) хеликоптера, (Средно дневно 0,6)
3069 (+12) безпилотни летателни апарата превозни средства, (Средно дневно 8,8)
403 ракетни системи земя-въздух, (Средно дневно 1,2)
7812 (+14) танкове и други бойни бронирани машини, (Средно дневно 22,5)
1014 (+2) ракетни установки за залпов огън, (Средно дневно 2.9)
4 046 (+12) полева артилерия и минохвъргачки (средно дневно 11,6) и
8 313 (+11) специални военни превозни средства. (ср. на ден 24)

коментар:

Изчерпателно резюме на MOD. Продължително унищожаване в задната част на депа/складове за амуниции FEBA. По-нататъшна ескалация, повторна подготовка и оформяне на бойното поле.
Множество двойни обвивки, застрашаващи AFU.

Устойчиво оперативно темпо, насочено към 122 локации, характеризиращо се с,

1. Удари от армейската авиация и артилерийския огън ...
2. Удари от оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийския огън ...
3. Въздушни удари и артилерийския огън ...
4. Ударите от оперативно-тактическата авиация и артилерийския огън . ..

всичко е нула - кой те излъгаа така гадно:D

преди 3 минути, glen написа:

Малко вероятно е Украйна да получи британски самолети, докато войната не свърши, казва Бен Уолъс – The Telegraph
Правителството на Швейцария отхвърли искането на Испания да му разреши реекспорт на противовъздушни оръдия за Украйна - Ройтерс
  Холандският премиер Марк Рюте зае предпазлива позиция относно перспективата съюзниците от НАТО да изпратят бойни самолети в Украйна.
    Това съобщава The Times.
    „Трябва да сте абсолютно сигурни, че не влизате в пряка конфронтация между НАТО и Русия“, каза Рюте.
    Междувременно белгийският премиер Александър де Кроо заяви, че военновъздушните сили на страната му не могат да осигурят самолетите, които патрулират националното въздушно пространство и участват в операцията на НАТО в Балтийско море.
    По-рано съмнения относно прехвърлянето на бойните самолети изрази холандският министър на отбраната Кайса Аленгрен.

Да, неприятно. Разбрахме какво няма да получат украинците. Значи ще трябва да победят, само с това което ще получат. А то е много.

току-що, Митко Вълчев написа:

Да, неприятно. Разбрахме какво няма да получат украинците. Значи ще трябва да победят, само с това което ще получат. А то е много.

Големи, големи обещания. Твърде малко за показване. Сега Западът се чуди дали наистина си струва да се води война с Русия. Те ставаха все по-убедени, че Русия е голям бизнес. И че няма да спре. Странична щета в цялото това представление е Украйна. По същия начин, както Западът помогна на Афганистан, така ще помогне и на Украйна.
    Разбира се, Арестович осъзна това. Предполагам и много от управляващата класа на Киев. Те няма да се предадат. Те не могат. Нищо няма да ги оправдае пред историята защо са загубили държавата. Но, освен по философски причини, те знаят, че не могат да спрат, защото лунатици, които са помогнали да създадат, като Азов и подобни измети ще ги убият на място.
    Сега това е просто печелене на време, чакане нещо да се случи. Какво е това нещо, те самите не знаят.
https://t.me/Slavyangrad/32864 

преди 5 минути, glen написа:

Това съобщава The Times.

напротив точно холандия бе една от страните които лобираше, за точно тези танкове

Помощ за Украйна: Нидерландия, Дания и Германия ...

преди 5 минути, Banesc написа:

ти реално ли мислиш че някой в украйна има капцитет  да се научи да управлява танк 

при положение че тия танкове та първа има да строят а и украинското население е неграмотно като българското

ако има някой умен той отдавна е станал бежанецс по 40 лв на ден помощи

Глей ся, не бъркай украинците и техния патриотизъм. С патриотизма на Бг Ватата към Раша. Украинците вече са обучени, винаги когато едно оръжие влезе в Украйна, вече има подготвени на Запад бойци за употребата му.

преди 1 минута, glen написа:

Големи, големи обещания. Твърде малко за показване. Сега Западът се чуди дали наистина си струва да се води война с Русия. Те ставаха все по-убедени, че Русия е голям бизнес. И че няма да спре. Странична щета в цялото това представление е Украйна. По същия начин, както Западът помогна на Афганистан, така ще помогне и на Украйна.
    Разбира се, Арестович осъзна това. Предполагам и много от управляващата класа на Киев. Те няма да се предадат. Те не могат. Нищо няма да ги оправдае пред историята защо са загубили държавата. Но, освен по философски причини, те знаят, че не могат да спрат, защото лунатици, които са помогнали да създадат, като Азов и подобни измети ще ги убият на място.
    Сега това е просто печелене на време, чакане нещо да се случи. Какво е това нещо, те самите не знаят.

затова ли и дават все по тежки оръжия - като ракети с голям обсег:Dизлез от филма

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

С това, че ще се възбудиш ме стресна наистина. Но иначе вярно ли нещо с твоя интелект и държане е фактор в този форум?

Ами огледай се , бе !  Виж тези от групичката ти , някой държи ли се така цинично както теб ?  

Имаше 1 преди време и той замина във вечните ловни полета с бан по ИП ! 

Щото беше много отворен , като теб така .. 

Ако смяташ , че аз съм го пожелала - Грешиш фатално ! 

Нямам общо !  Факт е само , че онзи вече не ми се завира по токчетата ! 

Мен ме Четат Изкъсо какво печатам !   Не е нужно друго !   

Можеш да бъдеш сигурен , че рано или късно ще ме прочете , който е Нужно и ще вземе Адекватното решение да излезеш в мнооого дълга отпуска от този форум . 

Можеш да се спасиш , само , ако аз те сложа във фризера и не те чета и отразявам ! 

Тогава няма да научат за "проблема " , че ходиш зад ника ми да ми плещиш простотиите си ! 

Или влизай в "час " или се сбогувай с тази арена .

току-що, _sirena_ написа:

Ами огледай се , бе !  Виж тези от групичката ти , някой държи ли се така цинично както теб ?  

Можеш да бъдеш сигурен , че рано или късно ще ме прочете , който е Нужно и ще вземе Адекватното решение да излезеш в мнооого дълга отпуска от този форум . 

Можеш да се спасиш , само , ако аз те сложа във фризера и не те чета и отразявам ! 

Тогава няма да научат за "проблема " , че ходиш зад ника ми да ми плещиш простотиите си ! 

ти и глен и още много

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

всичко е нула - кой те излъгаа така гадно:D

329003491_893246601912966_4977780419610815527_n (1).jpg

Тия мантри, как Запада ей ся ще изостави Украйна ги слушаме вече точно година. Видя ли снимките където Зеленски беше центъра на европейските лидери. Отидоха му на крака. 

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

затова ли и дават все по тежки оръжия - като ракети с голям обсег:Dизлез от филма

Прехвърляме 10 самолета в Украйна: нямаме ги, но няма значение
    Това са думите на естонския премиер Кая Калас:
    „Много съм доволен да съобщя, че днес Естония предаде 10 изтребителя F-16 на Киев. Докато други страни се съмняват, ние предоставяме помощ. За съжаление не разполагаме със самите самолети, но самият факт на прехвърлянето ще бъде колосална морална подкрепа за народа на Украйна.
   Ако този брой не е достатъчен, тогава ние сме готови да обсъдим трансфера на още 30 бойци.
   Коментар: Опитах се да разбера дълбокия смисъл на тази фраза и не можах. Може би ще успеете.
    И все пак, да, наистина „оказа огромна подкрепа“ на Киев))).

PS И единственото, което мога да добавя е, че премиерът на Естония е много алчна жена (или както там се определя). В такава ситуация тя може да прехвърли в Украйна и 100 бойци, и 200, и 1000. Да, и за в бъдеще може да обещае 3000 бойци. Тя още ги няма, кой ще пита после. Но тя се нацупи.
https://t.me/Slavyangrad/32926

преди 2 минути, _sirena_ написа:

Ти си точно никоя. Големият ми проблем в живота е дали ще имам вечен бан във форум, който толерира нещо като тебе. Държа се рязко, нямам време всички простотии да ги търпя. Раздаваща шамари, повелителка на кодовете. Цинично и неприемливо се държиш ти. Което, ще има последствия ако излезеш от анонимност, след днешната ти противозаконна постъпка.

Това са думите на естонския премиер Кая Калас:
    „Много съм доволен да съобщя, че днес Естония предаде 10 изтребителя F-16 на Киев. Докато други страни се съмняват, ние предоставяме помощ. За съжаление не разполагаме със самите самолети, но самият факт на прехвърлянето ще бъде колосална морална подкрепа за народа на Украйна.
   Ако този брой не е достатъчен, тогава ние сме готови да обсъдим трансфера на още 30 бойци.
   Коментар: Опитах се да разбера дълбокия смисъл на тази фраза и не можах. Може би ще успеете.
    И все пак, да, наистина „оказа огромна подкрепа“ на Киев))).

PS И единственото, което мога да добавя е, че премиерът на Естония е много алчна жена (или както там се определя). В такава ситуация тя може да прехвърли в Украйна и 100 бойци, и 200, и 1000. Да, и за в бъдеще може да обещае 3000 бойци. Тя още ги няма, кой ще пита после. Но тя се нацупи.
https://t.me/Slavyangrad/32926

като се кефиш на руснаците - защо отказваш руското гражданство което предлага на всеки, който наистина е подкрепя

преди 7 часа, kosyo написа:

Интересно четиво от админа на lost armor:

https://twitter.com/RALee85/status/1624392174942007298

В коментарите има и снимки на мините дето са разхвърляли

Така по-бива.

Иначе изглеждаше като много идиотски организирана атака.

преди 9 минути, glen написа:

знаеш че самолети не им дават - що подвежждаш чвно го правиш нарочно да всяваш паника в нета - както казват ТРОЛ

преди 1 минута, glen написа:

Обратно към подробностите..

Вагнер превзема Красна гора | Бърза предна актуализация 11/02/23

знаем че имаш кристална топка - но явно е китайска

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.