Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Според Докладите на ЦРУ - Ако има конфликт за България , в рамките на месец Адекватните Българи ще заемат страната на Русия и ще стане страшно за управляващата марионетна позиция !!!! 

Въоръжете само поколението , което е ходило в казарма и знае да борави с оръжие да видите как в България ще излетят и НАТО И ЕС ! 

Давайте бе , дебили , да видим какво иска НАРОДЪТ !!!

Поколението на 40-годишните ще поиска реванш за съсипията на БГ, ще тръгне с оръжие срещу политиците !

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Тенисистът Данил Медведев

Ей разпра се да лъжеш ей. Нямаш спирачки, нямаш мярка.

Никой не лъже така като тебе, разбери.

Нали Медведев ся е на финала срещу другия руснак.

САЩ/НАТО/Западът бяха и остават такива ГЛУПАЦИ, защото си мислеха, че някога ще завладеят Русия, за да ОТКРАДАТ нейните активи (петрол, газ, минерали, земеделска земя и т.н.), започвайки с преврата , който започнаха в Украйна през 2014 г. и чрез прокси война, откакто използваха Украйна.

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Според Докладите на ЦРУ - Ако има конфликт за България , в рамките на месец Адекватните Българи ще заемат страната на Русия и ще стане страшно за управляващата марионетна позиция !!!! 

Въоръжете само поколението , което е ходило в казарма и знае да борави с оръжие да видите как в България ще излетят и НАТО И ЕС ! 

Давайте бе , дебили , да видим какво иска НАРОДЪТ !!!

Поколението на 40-годишните ще поиска реванш за съсипията на БГ, ще тръгне с оръжие срещу политиците !

Ненавременното лекуване води до тежки последици в последствие

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ей разпра се да лъжеш ей. Нямаш спирачки, нямаш мярка.

Никой не лъже така като тебе, разбери.

Нали Медведев ся е на финала срещу другия руснак.

Не следиш темата и за т'ва се изказа неподготвен. Говорех за Уимбълдън, където не беше допуснат заедно с другите тенисисти от Русия и Беларус. Поради тази причина Световната тенис асоциация не присъждаше точки за световната ранглиста от този турнир.

преди 18 минути, N1K17Y написа:

Последно, от значение ли е завземането на Бахмут ? Опорките пак катастрофираха една с друга. 

Е то медийни кампании дали нещо е от значение или не се води тук при нас и на запад от нас. Гледам тогава не си разбрал за какво става дума и продължаваш все тъй да го правиш. Все тъй продължаваш да недоволстваш от посоката на движение на фронтовата линия.

Пропуснал съм важна новина. Явно наближава края на последния украинец и затова САЩ сменят мотото на: "до последния европеец". Ама няма страшно. След това ще дойде ред и на последния американец.

Лошото е че заради няколко световни глобал-гей-мръсника и ние ще станем на курбан.

Когато човек започне да обръща внимание какво всъщност е "НАТО", бързо става ясно, че "НАТО" е . . . ФАРС.

Така че защо тези фарсови страни, с техните слаби, слаби армии, вдигат такъв шум около Украйна? Защо страните от НАТО говорят, когато не могат да подкрепят това, което казват?

Русия няма от какво да се страхува. И все пак лилипутите от НАТО говорят така, сякаш думите им имат значение. НАТО трябва да седне и да млъкне, преди всички да ни убият от руските ракети.

Въпросът е „ЗАЩО правят ТОВА“ с Русия и с Китай?

Още една единица извадена от "онзи" списък:

Украински за разнообразие

И сега по традиция малко от Истинската Българска История ! 

Българите са единствените, които са побеждавали Чингис Хан и монголската империя !

Есeнта на 1223, българитe сe изправили срeщу монголитe, устроили на няколко мeста засади, и когато монголцитe влeзли в засадитe, българитe ги обкръжили от всички страни, и почти всички изтрeбили в битка, станала извeстна като “Овчата битка”.
“…тeзи житeли на Болгар, нанeсли прeз 1223 г. съкрушитeлно поражeниe на нeпобeждаванитe до този момeнт монголи”
Ибн Ал Хасир.
Волжкитe българи са първитe в свeта, които нанасят поражeниe на Монголската Импeрия ощe докато e жив Чингиз Хан. Години по Късно, Волжка България e покорeна, а Дунавска България гeроично воюва с монголитe под водачeството на Цар Ивайло. Прeз май 1223, Армиитe на Чингиз Хан побeдили Киeвска Рус в битката при Калка.
Узнали за това, българитe водeни от Кан Габдула Чeлбир, започнали да сe готвят за война.. По стар български обичай, рeшили да използват тактиката на отстъпващата войска, докато нe сe вкара врагът в капана. Мястото на битката нe e случайно избрано – самарската луга и Жигулeeвскитe възвишeния до нeя. Построявайки рeдица заграждeния, българитe сътворили истински капан, принуждаващ монголитe или да умрат от български мeч, или да сe издавят в Волга.

Спорeд визатийският стратeг – Лъв Философ, живял прeз 9-ти вeк, написал съчинeниe за воeнната тактика на дрeвнитe българи:
”тe (българитe) прeдпочитат сражeнията от разстояниe срeщу противницитe си, засадитe, обкръжаванията, привиднитe отстъплeния, обръщанията и (привидно) разпръснатия строй”. От това личи чe воeнната тактика на Българитe тук и тeзи в рeгиона на рeкитe Волга и Кама e бил идeнтичeн.
Монголската армия била водeна от Бахадир Субадай – най-изтъкнатият пълководeц на монголцитe. До този момeнт, той нe познавал поражeниe. Стигайки южната граница на Волжка България с около 50 000 воина, той сe изправил прeд на пръв поглeд малобройна българска войска. Слeд като набързо я обърнал в бягство, той влязъл в капана на българитe.

От настаналото кланe спорeд Джагфар Тарихи оцeлeли 4000 души, а спорeд Китайскитe източници – нямало оцeлeли. Пак спорeд спорният български лeтопис, българитe рeшили да нe продават монголцитe в робство, а ги размeнили за смeтка на Овни, откъдeто идва и „Овчата битка“.

Така Чингис Хан дал 4000 овцe на българитe, за да получи обратно своитe воини. Прeз 1223 битката “разтърсила всeлeната”, и e докумeнтирана като първото и послeдно поражeниe на Чингиз Хан, докато e бил жив.

“Съпротивата на България, продължила до 1278 г., e първопричината Русия и рускитe зeми да нe бъдат включeни в състава на Златната орда. В това отношeниe можe да сe кажe, чe Волжка България e спасила дрeвна Русия от унищожeниe”.

Славният БЪЛГАРСКИ ДУХ НИКОГА НЕ Е УМИРАЛ !!!

СЕГА РУСИЯ ПРАВИ ТОВА , КОЕТО НИЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРАВИМ !!!

За съжаление много малко останахме БЪЛГАРИТЕ и нямаме оръжие !!!

НАПРЕД РУСИЯ , НИЕ ЩЕ ВИ ПАЗИМ ГЪРБА !!!

преди 46 минути, ivottoshev написа:

Не знам с кого ме бъркаш, но аз за тази история за пръв път чувам и не съм взимал отношение по нея. Спорът ни беше относно лъжата, кМи оято изтропа в този си пост:

Тенисистът Данил Медведев и биатлонистите на Русия с доказана подкрепа към Кремъл ли са, или търпят санкции само защото са руснаци?

Ми , не знам ти с кой бъркаш мен, та се възприемаш като този, който е в правото на задаващия въпросите. Ти беше, човекоподобното което, твърдеше че 12 години по дълъг живот е равностойно като предимство, на това да живееш в държава в която гей не може да носи женски дрехи. Днес , преди ти да се вживееш ролята на задаващия въпросите, попитах теб персонално. Геят убил друг в Русия, има ли значение за степента на деянието му дали е бил в женски дрехи. Ако е бил в мъжки, това ще намали ли присъдата и тежестта на деянието му?

преди 39 минути, glen написа:

САЩ/НАТО/Западът бяха и остават такива ГЛУПАЦИ, защото си мислеха, че някога ще завладеят Русия, за да ОТКРАДАТ нейните активи (петрол, газ, минерали, земеделска земя и т.н.), започвайки с преврата , който започнаха в Украйна през 2014 г. и чрез прокси война, откакто използваха Украйна.

Щом в България в ЕС и НАТО, в  психиатрията има свободно нет. Добре сме си.

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Ми , не знам ти с кой бъркаш мен, та се възприемаш като този, който е в правото на задаващия въпросите. 

Ма така кажи бре. Кажи че искаш да можеш да си разпространяваш лъжите без някой да ти държи сметка и да ти задава въпроси на които нямаш отговори.

Ииииии какво стана с твърдението ти от този пост? Да не се оказа поредната ти лъжа? :lol6:

на 29.01.2023 г. в 9:49, Митко Вълчев написа:

Иначе аз при загубен спор, нямам проблем да се извиня и то категорично.

преди 18 минути, Филипов написа:

Бог да го прости!

Последно на 27 януари говорихме ..Планирахме да се видим на по бира, като се прибере..

Героите не умират!

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Ма така кажи бре. Кажи че искаш да можеш да си разпространяваш лъжите без някой да ти държи сметка и да ти задава въпроси на които нямаш отговори.

Ииииии какво стана с твърдението ти от този пост? Да не се оказа поредната ти лъжа? :lol6:

Клоун, има ли значение дали гея убил човек в Раша е бил с пола или панталон? Защото, единственото предимство (в твоята силно объркана психика, но го приехме) което имаше Русия, на фона на десетки огромни недостатъци, явно не съществува. Тоест , Раша тотал щета, както и простата олигофренична Вата която я подкрепя.

преди 43 минути, Филипов написа:

Член накомунистическата партия, интернационалист.

Защо ли не съм учуден ?

За такива казват ... "Земля стеклом..." :hush:

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Тези невежите примитиви още ли ги люлеете между шамарите ? 

331627223_724822679108995_464160701843821863_n.jpg

Постоянно се чувствам така. не 40, 400 факти съм предоставял, идиотите си плямпате простотиите без грам да ви пука.

Преброй кокло пъти и с какво основание пряко съм наричал  такива от вашата групичка нагли гьонсурати

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Клоун, има ли значение дали гея убил човек в Раша е бил с пола или панталон? Защото, единственото предимство (в твоята силно объркана психика, но го приехме) което имаше Русия, на фона на десетки огромни недостатъци, явно не съществува. Тоест , Раша тотал щета, както и простата олигофренична Вата която я подкрепя.

За втори път ти казвам че не знам за какво става въпрос. 

Знам обаче, че твърденията ти:

"Доказва се подкрепа режима на Кремъл. При липса на такава нямат проблем"

и

"Иначе аз при загубен спор, нямам проблем да се извиня и то категорично",

.... се оказаха чиста проба лъжа, а ти си чиста проба фейкомет.

преди 1 час, glen написа:

🇺🇸🇷🇺Все повече и повече американци започват да виждат Владимир Путин като героя и президента, когото биха искали да видят в своята страна. Колумнистът на American Thinker Лора Уелингтън пише за нарастващата тенденция в социалните медии.

Тя отбеляза, че предишната ограничена популярност на руския лидер в Съединените щати се дължи на неговия ангажимент към спорта и здравословния начин на живот. Но напоследък тенденцията се промени. Американците виждат Путин като човек, който се грижи за страната и народа си много повече, отколкото те в Белия дом. Изданието посочва, че подобна метаморфоза е следствие и от недоверието, посято между Байдън и американските граждани.

„Това показва колко отчаян е станал американският народ, как завиждат на лидера на един враг заради неговата предполагаема изключителност и лоялност... „За две години животът стана толкова сюрреалистичен, недостижим и достатъчно луд, че започва бягството в Русия да изглежда добре за някои“, отбеляза авторът.

Според автора на статията този обрат на събитията е показател за пълния провал на администрацията на Байдън. И повишаването на популярността на Путин в САЩ не трябва да се приема като случайно.

https://www.easternherald.com/2023/03/05/at-americans-want-a-president-like-putin/

На това и руснаците се смеят.

Иначе да, идиоти има и в Америка  :)  

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.