Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Kalin Karaboychev

Препоръчан отговор

• Отговори 90,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

6705

• Coco1

4334

• miro20

4226

• maxthon

3978

Обявени са датите на посещението на президента Си, държавния глава на Китай, в Москва. 20–22 март. Какво означава това? Че съюзът на Русия и Китай е свършен факт.   Цялостната подкрепа за Русия от Китай вече е нещо, в което целият свят е сигурен.       Русия пое ролята на авангард на по-голямата част от човечеството, което иска да се освободи от диктатурата на САЩ.

Диктатурата  е към своя край - вече ще й се подчиняват само САЩ и Великобритания, Канада и Австралия и Европейският съюз. Може би и Япония. Без Турция и без Унгария.    Визитата на Си е доказателство, че по-голямата част от човечеството е зад Русия в нейната борба за  Донбас и за Крим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Руски депутат изплиска легена стабилно

https://kapital-rus.ru/news/394531-vernem_vse_eto_sebe_v_gosdume_prizvali_napast_na_turciu_i_anneksirov/

Русия е наследник на източната римска империя и трябва да си върне Константинопол.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, attj написа:

Обявени са датите на посещението на президента Си, държавния глава на Китай, в Москва. 20–22 март. Какво означава това? Че съюзът на Русия и Китай е свършен факт.   Цялостната подкрепа за Русия от Китай вече е нещо, в което целият свят е сигурен.       Русия пое ролята на авангард на по-голямата част от човечеството, което иска да се освободи от диктатурата на САЩ.

Диктатурата  е към своя край - вече ще й се подчиняват само САЩ и Великобритания, Канада и Австралия и Европейският съюз. Може би и Япония. Без Турция и без Унгария.    Визитата на Си е доказателство, че по-голямата част от човечеството е зад Русия в нейната борба за  Донбас и за Крим.

През комунизъма партиен секретар ли беше ?

преди 32 минути, BANKATA написа:

Русия е наследник на източната римска империя и трябва да си върне Константинопол.

Возьмем Цариград за три дняяя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Соцутопизмът още  си продължава -вгледай се в Кирил, Асен и Корнелия.  Не съм бил партиен член, двамата ми дядовци бяха още живи.    Те казваха приспособявай се, без да скачаш на комуноиди -за да не пострадаш.   Сега събитията в Украйна  водят до там, че Русия започва за пръв път масиран износ на петрол, горива и суровини и за Пакистан.    Това е петата страна по брой население в света.    А ние в ЕС още какво следва да купуваме само от САЩ?  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, attj написа:

Не съм бил партиен член, двамата ми дядовци бяха още живи.    Те казваха приспособявай се, без да скачаш на комуноиди -за да не пострадаш. 

Комунягата получи раздвоение 

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Верен на партията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я ми припомнете кой на кого наложи санкции?

Буря на финансовите пазари: Акциите на европейските банки се сриват

Цитат

Европейският банков сектор се срина тази сутрин след вчерашното придобиване на "Креди сюис" (Credit Suisse) от конкурента Ю Би Ес (UBS), предаде Франс прес.....

Към 08:15 часа по Гринуич (10:15 часа българско време) индексът на европейския банков сектор (Stoxx Europe 600/банки) се е понижил с 5,92 на сто.

....В Париж акциите на"Бе Ен Пе Париба" (BNP Paribas) са поевтинели с над 8 на сто, а на "Сосиете Женерал" (Societe Generale) - с над 7 на сто. Във Франкфурт "Дойче банк" (Deutsche Bank) губи над 6 на сто, а "Комерцбанк" (Commerzbank) - близо 5 на сто. В Лондон акциите на "Стандард Чартърд" (Standard Chartered) са се понижили с над 6 на сто, на "НатУест" - с над 4 на сто, а на Ейч Ес Би Си (HSBC) - с 3 на сто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Я си помисли, ако акциите вървяха само нагоре, нямаше ли сички да се тъпчем с акции и да печелим ?

Що не слагаш стопове, много помага.

Най важното оръжие във всяка една печеливша инвестиционна стратегия е свети СТОПЛОС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Я си помисли, ако акциите вървяха само на горе, нямаше ли сички да се тъпчем с акции и да печелим ?

Ми сега е момента да купуваш акции. Действай!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ми сега е момента да купуваш акции. Действай!

От ватенки акъл не ща.

Между другото замислям се дали да не купя малко акции на Гугъл.

Купи си рубли, ако толкова силно си мислиш, че санкциите се отразяват благоприятно на Русия.

Иронизирам, щот си много тъп.

Не те съветвам да си купуваш рубли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Coco1 написа:

Комуняга е Кръстьо Раковски. 

Верен на партията  КПСС.

През 1918 г. избухва войната между Полша и украинците в Галиция, година по-късно тя ще прерасне в Полско – съветска война. Агресорът в този конфликт е Полша, която на 7 май успява да превземе Киев. От украинска страна този път воюват комунистите-болшевики. Те успяват да отблъснат поляците  и през 1921 г. в Рига е подписан първият мирен договор, който дава легитимност на създадената по идея на Ленин Украинска съветска социалистическа република. Тя ще стане една от държавите, основателки СССР в края на 1922 г.   От 1919 до 1923 г., начело на украинското комунистическо правителство стои Кръстьо Раковски, който е българин и е  един от изявените болшевишки политици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, attj написа:

През 1918 г. избухва войната между Полша и украинците в Галиция, година по-късно тя ще прерасне в Полско – съветска война. Агресорът в този конфликт е Полша, която на 7 май успява да превземе Киев. От украинска страна този път воюват комунистите-болшевики. Те успяват да отблъснат поляците  и през 1921 г. в Рига е подписан първият мирен договор, който дава легитимност на създадената по идея на Ленин Украинска съветска социалистическа република. Тя ще стане една от държавите, основателки СССР в края на 1922 г.   От 1919 до 1923 г., начело на украинското комунистическо правителство стои Кръстьо Раковски, който е българин и е  един от изявените болшевишки политици.

Комуняга някой интересува ли го копипейста ти, за да си изкарваш копейките

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Coco1 написа:

Комуняга някой интересува ли го копипейста ти 

Те са прегръщат и са цалуват, той ги изкарва, че се карат и се бият.

Комуниста Тодор лъже като разпран пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

ако толкова силно си мислиш, че санкциите се отразяват благоприятно на Русия.

Това пък как ти го роди главата? Никъде в мой пост няма и намек за такова нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Никъде в мой пост няма и намек за такова нещо.

А къде в мой пост намеквам такова нещо ?

Думата "ако" знаеш ли какво означава на български език, или ще ми се правиш на неграмотното си аз ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

А къде в мой пост намеквам такова нещо ?

Думата "ако" знаеш ли какво означава на български език, или ще ми се правиш на неграмотното си аз ?

След като допускаш че може да си мисля подобно нещо, следователно си прочел нещо в мой пост, което те е подвело. Само че аз в тази посока изобщо не съм писал. В главата ти явно е някаква каша и ме бъркаш с някой друг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, attj написа:

Соцутопизмът още  си продължава -вгледай се в Кирил, Асен и Корнелия.  Не съм бил партиен член, двамата ми дядовци бяха още живи.    Те казваха приспособявай се, без да скачаш на комуноиди -за да не пострадаш.   Сега събитията в Украйна  водят до там, че Русия започва за пръв път масиран износ на петрол, горива и суровини и за Пакистан.    Това е петата страна по брой население в света.    А ние в ЕС още какво следва да купуваме само от САЩ?  

Тя може да е петата по население страна, но потреблението и на петрол е като на Италия, ако не и по-малко. 2021 ЕС е внасъл 800 млн. барела от Русия. Пакистан внася 70 млн. Колко от тези 70 млн. ще са руски не се знае.

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Буря на финансовите пазари: Акциите на европейските банки се сриват

Нали всички русофили сте големи мъже, какво сте се разциврили за тези банки като някакви евроге**ски п**ки ?

Паднали акциите с 6-7% и циврят. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Само че аз в тази посока изобщо не съм писал.

Не си писал за санкции и финансови пазари ли ?

Ти на малоумен ли се правиш ?

преди 20 минути, BANKATA написа:

Паднали акциите с 6-7% и циврят. 

Ма остъй го да си купи акции на руски банки бре, като е толкоз невъобразимо тъп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Реджеп Иведик написа:

Те са прегръщат и са цалуват, той ги изкарва, че се карат и се бият.

Пробвам да Ви информирам с Коко, защото сте недостатъчно осведомени.  Пари си имам - Вие дерзайте за стотинки и копейки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, maxthon написа:

Бавно стават тези неща. Трябва да се изпипа всичко до последен детайл. Пък и още се чака очакваното контранастъпление в района. Ако може да свършиш и малко допълнителна работа колко му е да се изчака една седмица и да си я свършиш както трябва. Пък и вече има и друго оперативно обкръжение и там трябва да отдели ресурс за борба до последен човек.

Ало ? Арестович е. Нали "след няколко семдици" щеше да стане това нещо, когато го каза преди 2 месеца и една седмица ?

на 11.01.2023 г. в 11:29, maxthon написа:

Арестович, ти ли си? Още преди няколко дена започна медийната кампания да се намали най-вече психологическата тежест от Соледар. Нямало значение Соледар, линията Славянск, Краматорск, Константиновка била най-укрепената и т.н. След няколко седмици (ако не и по-скоро) и Бахмут няма да е от значение. А укрепената линия предстои да се разбере дали е такава. Същата такава кампания имаше и при Северодонецк/Лисичанск, имаше и при Мариупол. А нещата както виждаш се случват малко по-малко в нежелана за теб посока, но какво да правиш освен да седиш и да гледаш. Продължавай да се самонавиваш, че град като Соледар е поредния нямащ значение. Е като стигнат до административната граница на Донецка област наистина може вече да няма значение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...