Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, maxthon написа:

Ако имах знания по авиационно инженерство с радост бих се пробвал. След като нямам, а и той няма такива по противовъздушна отбрана, съжалявам, но сравнение няма как да се направи. Пак да повторя свалянето на Кинжал е отречено от командващия на ВВС на Украйна.

Да видях го опровержението, но спора е за  нещо съвсем друго. Ето ти го видеото:

P.S виж след 37 минута, че в началото е малко скучно

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 минути, kaldata1 написа:

Че те хохлите и москалите са разделени от 1991. Но историческия комплекс на вторите, че са големи, могъщи и велики, а това по никакъв начин не се отразява в ежедневния им живот, ги избива на агресия. 

Тепърва воюват за да се разделят или да не се разделят.  Хохли са бандеровците, а москали наричат донските казаци в Украйна.     След    Майдана  на хохлите - превратаджиите започнаха АТО с агресия  в Донбас,  вместо да предоставят гласуваната от Върховната Рада автономия на ЛДНР.

преди 18 часа, N1K17Y написа:

Само, че 3-те кила трябва да ги разпределиш на 2 милиона души, а 5-те кила ги разпределяш на 140 милиона. Ти кажи, кои хора имат повече :giggle1:

То ясно, че и елементарните неща на тема икономика не можеш ги разбра, ама поне като видиш, че според интерпретацията ти на твоята табличка, иранците могат да си купят в пъти повече ябълки от скандинавците и нещо трябва да ти светне ама... явно дори и за това си прекалено прост. Как беше..

Я пак 😏😅😅

Кой елементарни неща не разбирал от икономика 😎 

Блондичич,да разделяш вече разделените на броя жители хахахха, е дам, такава сороспийска математика и икономика аз не съм учил 😅😅

Ех,да бе си блонди мълчало, не би глупост ръсило 😏

преди 1 минута, Coco1 написа:

Бота има един репертоар :giggle1:

Кога най-после ще го досъставиш своя?  И пак забрави за снимка-картинка...

преди 4 минути, kosyo написа:

P.S виж след 37 минута, че в началото е малко скучно

И след това е скучно. 3.5мах е нищо като скорост. И разбира се не е същото като 10+.

преди 5 минути, Coco1 написа:

Няма ли нов или си забил по съветски

Зачем ты вообще пытаешься писать сюда - когда все видят, что у тебя ничего не получается?

преди 10 минути, maxthon написа:

И след това е скучно. 3.5мах е нищо като скорост. И разбира се не е същото като 10+.

Ето за това няма да има нужната компетенция :) изгледай го този човек се аргументира много добре - може да се научиш как се прави поне това

преди 9 минути, attj написа:

Зачем ты вообще пытаешься писать сюда - когда все видят, что у тебя ничего не получается?

Забила е бабата по съветски и бръмчи на копейки

преди 4 минути, kosyo написа:

Ето за това няма да има нужната компетенция :) изгледай го този човек се аргументира много добре - може да се научиш как се прави поне това

Този може да се аргументира единствено как да накара самолета да се качи горе в небето, а не обратното. И то за самолет да наблегна. Ракетата не е самолет.

преди 22 минути, attj написа:

Тепърва воюват за да се разделят или да не се разделят.  Хохли са бандеровците, а москали наричат донските казаци в Украйна.     След    Майдана  на хохлите - превратаджиите започнаха АТО с агресия  в Донбас,  вместо да предоставят гласуваната от Върховната Рада автономия на ЛДНР.

Интересно как тогава се появиха антимайданаджиите в Одеса, както и откъде двете марионетни държавици в Донбас имаха хора, оръжие и техника за 8 годишен фронт срещу редовната украинска армия? 

преди 28 минути, attj написа:

Да не са луди да дават автономия на терористи.

преди 30 минути, Moriati написа:

Я пак 😏😅😅

Блондичич,да разделяш вече разделените на броя жители хахахха, е дам, такава сороспийска математика и икономика аз не съм учил 😅😅

Ама ти наистина не вдяваш, а? 

100 ябълки, разделени на 10 човека са повече ябълки на човек от 150 ябълки, разделени на 30 човека. 

А 100/10 е повече от 150/30 и в България, и в Русия, и в Индонезия, и в Чили. 

Боя се, че разваленият български вече ти е по-малкия проблем... 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Да не са луди да дават автономия на терористи.

E от толкова лудост сега всеки един получава подарък - украински флаг. И по-лошото е, че получилите флагче не са тези, които са гласували даването на автономията. А трябваше и те да получат и сега нямаше да има толкова много флагчета из цяла Украйна. А тепърва и ще се увеличават.

преди 9 минути, maxthon написа:

Този може да се аргументира единствено как да накара самолета да се качи горе в небето, а не обратното. И то за самолет да наблегна. Ракетата не е самолет.

Като неискаш да го гледаш - не искаш , правя опити ама то науката е безсилна срещу някои болести. Поне научи че не е само историк - пак е нещо.

преди 28 минути, Moriati написа:

Я пак 😏😅😅

Блондич, не са "вече разделени" :) Ти поне уж руски разбираше. Дадох ти жокер с иранците, а дори и така не го схвана. 

преди 6 минути, kaldata1 написа:

Ама ти наистина не вдяваш, а? 

100 ябълки, разделени на 10 човека са повече ябълки на човек от 150 ябълки, разделени на 30 човека. 

А 100/10 е повече от 150/30 и в България, и в Русия, и в Индонезия, и в Чили. 

Боя се, че разваленият български вече ти е по-малкия проблем... 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Блондич, не са "вече разделени" :) Ти поне уж руски разбираше. Дадох ти жокер с иранците, а дори и така не го схвана. 

Ех лауреати лауреати 😅😅

Вие направо сте за Нобел по икономика значи, новите Адам Смит ганьовски 😅 

П.С Смешковци,не знам къде сте учили и какво,но елементаризма ви е просто недостижим, в стремежа си да следвате опорките дори не се замисляте какви тъпотии ръсите. 

Аз ви обяснявам защо не трябва да се гледа ВВП на човек, а  ВВП по покупателна способност, давайки прост пример с как по голям ВВП на човек не значи по голям стандарт на живот за отделния човек,а те ми повтарят мантрата да съм разделял  тези суми още веднъж на цялото население хахаххахаха 😅😅

Абе кълвачи сороспийски опоркови, вие дори елементарна математика видимо не знаете, а тръгнали тука да се правят на знаещи икономика 😏 смях и ужас в едно направо ....

преди 1 минута, Moriati написа:

Ех лауреати лауреати 😅😅

Вие направо сте за Нобел по икономика значи, новите Адам Смит ганьовски 😅 

П.С Смешковци,не знам къде сте учили и какво,но елементаризма ви е просто недостижим, в стремежа си да следвате опорките дори не се замисляте какви тъпотии ръсите. 

Аз ви обяснявам защо не трябва да се гледа ВВП на човек, а  ВВП по покупателна способност, давайки прост пример с как по голям ВВП на човек не значи по голям стандарт на живот за отделния човек,а те ми повтарят мантрата да съм разделял  тези суми още веднъж на цялото население хахаххахаха 😅😅

Абе кълвачи сороспийски опоркови, вие дори елементарна математика видимо не знаете, а тръгнали тука да се правят на знаещи икономика 😏 смях и ужас в едно направо ....

Вчера ти обясниха как се пише ВВП на български, ама пак не си разбрал- недей така се излага че ще те хванат да храниш орлите дето ще пазят червения площад от дроновете. А това ще да са бая орли.. Освен ако не включат мега-бластерите де - тогава нямат полза от тебе.

преди 1 час, kosyo написа:

Интересна теза - сигурен ли си ако пръснеш осколки по пътя на каквото и да имаш шанс да го свалиш?

По темата за Кинжал има един "техникум" на Солонин - има там един много интересен детайл.

P.S - поправка 2 видеа са - изгледай ги ако ти е интересна другата гледна точка както обичате да казвате

Дорогой Косичкин Босичкин, за да поръси прихващащата ракета осколки на пътя на Конжал,и по този начин я свали ( а може и да не успее пак ),или друга свръхзвукова ракета,дори когато е изстреляна буквално насреща и, трябва първо да засече същата...

ПвО ракетите как мислиш се взривяват а? Безконтактен взривател базиран или на импулсен локатор подаващ команда, на лазерен такъв виждащ целта ,или на магнитен по старите... Ама същия докато реагира,хиперзвуковата ракета вече е минала и заминала дори в насрещен режим, за догони по курсае или прихват отстрани да не говорим 😅, там въобще нямат шанс... 

преди 2 минути, Moriati написа:

Дорогой Косичкин Босичкин, за да поръси прихващащата ракета осколки на пътя на Конжал,и по този начин я свали ( а може и да не успее пак ),или друга свръхзвукова ракета,дори когато е изстреляна буквално насреща и, трябва първо да засече същата...

ПвО ракетите как мислиш се взривяват а? Безконтактен взривател базиран или на импулсен локатор подаващ команда, на лазерен такъв виждащ целта ,или на магнитен по старите... Ама същия докато реагира,хиперзвуковата ракета вече е минала и заминала дори в насрещен режим, за догони по курсае или прихват отстрани да не говорим 😅, там въобще нямат шанс... 

Още един на който препоръчвам видеото на човека - цялото. Време е малко да се пообразовате - ако не директно скачаш на 37 минута и гледаш графиката на БУК-а (повтарям БУК-а). Сложно е, но не невъзможно - зависи от много параметри

преди 7 минути, kosyo написа:

Вчера ти обясниха как се пише ВВП на български, ама пак не си разбрал- недей така се излага че ще те хванат да храниш орлите дето ще пазят червения площад от дроновете. А това ще да са бая орли.. Освен ако не включат мега-бластерите де - тогава нямат полза от тебе.

Косичкин,първо се научи за ракетите дарогой, после давай акъли кой как да пише БвП или ВвП, или ГдП 😏

Учителката ми  по литератур и български език остана в миналото, а теб за такъв не те бива 😅

току-що, Moriati написа:

Косичкин,първо се научи за ракетите дарогой, после давай акъли кой как да пише БвП или ВвП, или ГдП 😏

Учителката ми  по литератур и български език остана в миналото, а теб за такъв не те бива 😅

Не си е свършила работата добре жената с това ВВП- на поправителен бързо че орлите са гладни, а мега-бластерите искат лъскане

току-що, kosyo написа:

Още един на който препоръчвам видеото на човека - цялото. Време е малко да се пообразовате - ако не директно скачаш на 37 минута и гледаш графиката на БУК-а (повтарям БУК-а). Сложно е, но не невъзможно - зависи от много параметри

😅😅😅 Мерси,нямя нужда, ПВО съм го учил и сам, да не говоря че и служил в него 😅😅😏

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.