Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, M.Николов написа:

Косе, вярно ли в американското издание "Military Watch" излязла статия за Кинжал убиецът на Патриот?

Дай го - де съм го чел.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Ръководителят на военното разузнаване на Украйна обеща възмездие "много скоро" след последната вълна от руски ракетни и безпилотни атаки срещу Киев и други места.

Ако не е станало нищо, значи няма нужда от възмездие нали? Днес е имало и експлозия на същото летище "охранявано" от Пейтриът. Стълбчето дим от там показва, че има нещо ударено. Какво е може би ще разберем скоро.

преди 1 минута, maxthon написа:

Знаем го това. С ракети за противовъздушна отбрана да стрелят по Киев. Чак се попикавам от смях. Ще дойдеш ли да го изтръскаш?

Олее, имаме напикън тука, ужас!

По-често сменяй гащите, че сигурно много смърдиш на урина.

И чети това!

Ръководителят на военното разузнаване на Украйна обеща възмездие "много скоро" след последната вълна от руски ракетни и безпилотни атаки срещу Киев и други места.

"Всички в Русия, които все още вярваха, вярват или може би мечтаят, че могат да уплашат Украйна, искам да ви разочаровам - това не е вярно. Всички са били и са на работните си места и продължават да си вършат работата", каза Кирило Буданов в интервю в понеделник.

И добави: "Всички, които се опитваха да ни плашат, мечтаейки да има някакъв ефект, ще съжаляват много скоро. Отговорът ни няма да закъснее. Скоро всички ще видят всичко".

Повече от 70 дрона и ракети са били изстреляни от руските сили от неделя вечерта, според украински официални лица, които казват, че по-голямата част от тях са били прихванати.

Юрий Игнат, говорител на украинските военновъздушни сили, каза, че ракетният обстрел в понеделник изглежда е бил предимно с ракети Искандер, или в балистичен, или в круизен режим. Балистичните ракети се движат по-бързо и са по-трудни за прихващане, въпреки че украинската армия настоява, че всичките 11 ракети, изстреляни към Киев в рядък бараж през деня, са били свалени.

Игнат също отбеляза по украинската телевизия, че има вероятност да са използвани ракети С-300 и С-400.

„Посоката на атаката беше от север“, каза Игнат, без да посочи дали ракетите са били изстреляни от руски части, базирани в Южна Беларус или в Русия.

На въпрос дали наскоро получените американски ракетни батерии Patriot са били в действие, Игнат каза: „Мисля, че можете да познаете, ако ракетите Искандер-М са били свалени, тогава може да се заключи какви средства са използвани за поразяване на такива цели, балистични цели. "

Киевската градска военна администрация заяви, че дневният бараж е 16-ата атака срещу столицата от началото на месеца. "Така врагът промени тактиката си - след продължителни, само нощни атаки, той удари спокоен град през деня, когато повечето жители бяха на работа и навън. С други думи, руснаците ясно демонстрират, че целят да унищожат цивилно население“, се казва в съобщението.

преди 2 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Олее, имаме напикън тука, ужас!

От смях какво пускаш да чета. Съжалявам, но лъжи не мога да чета.

преди 3 минути, kosyo написа:

БЕЗ ПАНИКА! Любима книга ми е. Ще чуем ли скоро вогонска поезия?

Не знам, ще чуеш ли?

Аз ще си запуша ушите, ако дочуя...

И ще наметна хавлията и директно към "Ресторант на края на Вселената", ма нема да благодаря за рибките...

Жалко само за мишките...

Отиде им супердуперкампутъра и сега нема кой да им каже къв бе въпроса на който тъкмо разбраа отговора...

преди 6 минути, kosyo написа:

В света на животните - Storm Shadow:

Хубаво е когато използваш собствени складове и ги представяш за чужди. Въпросната ракета е съвсем обикновена дозвукова крилата ракета. И разбира се отдавна се свалят независимо от думите на който и да е укропитек.

преди 6 минути, andiay написа:

Маккартизъм - точна бройка на преките и косвени жертви неизвестен...

"Осъждани" са само въз основа на нечии доноси, след подобен донос, само заради подозрения губиш работа, семейството ти ако не се отрече от теб, също, приятелите ти също и т.н. по веригата...

Убийството не е задължително да е физическо...

Щеше да го знаеш, ако не бе такъв невеж...

Следва и куклуксклан и линчуването запазило се в южните щати до след средата на 20-и век...

Което не оправдава съветските чистки....

И двете са еднакво гнусни....

И мъжете ли забременяват?

И децата?

И старците?

Казах ли ти, че си невеж?

Ако статистически анализ можеше да се прави с математика за 4-и клас, нямаше да се изучава за магистърска степен...

Сега започваш ли да схващаш, че четеш едно, а прочиташ друго?

Е, предупредих, че няма да я разбереш...

Природа...

На милиони убити при чистки от болшевиките ти показа 0 (нула) комунисти в САЩ. Преди, по време и след Маккарти. Трол.         

"И мъжете ли забременяват?

И децата?

И старците?"

Гърчиш ли се ватник, гърчиш. Съпостави брой жени в детеродна възраст в САЩ и в Русия и покажи как се променя съотношението. Нискоинтелигентен тролещ ватник, ставаш за смях с интелектуалните си претенции без покритие.

преди 2 минути, maxthon написа:

От смях какво пускаш да чета. Съжалявам, но лъжи не мога да чета.

Простено ти е, просто стой по-настрани щом имаш проблеми със простата и се изпускаш постоянно в гащите.

Потърси медецинска помощ докато не е станало прекалено късно.

Може да се наложи да ходиш със катетър вече.

преди 7 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Започвай да четеш, до утре сутринта да си го научил наизуст това!!!

И ти ли стана копикет?

Неква сирена зави...

Ама включвай повече главни букви на акцента, мхм...

преди 4 минути, maxthon написа:

Хубаво е когато използваш собствени складове и ги представяш за чужди. Въпросната ракета е съвсем обикновена дозвукова крилата ракета. И разбира се отдавна се свалят независимо от думите на който и да е укропитек.

Знам че имаш железни доказателства както изискваш това от всички тук, нали? Имаш такива неща- знам че са подробности за тебе но все пак дай една снимка моля те.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

На милиони убити при чистки от болшевиките ти показа 0 (нула) комунисти в САЩ. Преди, по време и след Маккарти. Трол.         

И децата?

И старците?"

Гърчиш ли се ватник, гърчиш. Съпостави брой жени в детеродна възраст в САЩ и в Русия и покажи как се променя съотношението. Нискоинтелигентен тролещ ватник, ставаш за смях с интелектуалните си претенции без покритие.

Мите, този не го цитирай братле, блокирал съм го да не му гледам прането, че от него губя интерес да влизам в темата.

Сега като си го цитирал му виждам безмисления коментар, плява!

Простено ти е, просто стой по-настрани щом имаш проблеми със простата и се изпускаш постоянно в гащите.

Потърси медецинска помощ докато не е станало прекалено късно.

Нещо против смях ми трябва. Това е основния симптом.  Имаш ли нещо, което може да помогне? Примерно да спреш да пишеш небивалици? В Киев ракетата е PAC 3, която даже ти и показах как изглежда. Ако не вярваш винаги може да провериш и сам. CNN лъжат като разпрани....

преди 4 минути, M.Николов написа:

Значи освен радара , командния център и 5 пускови дали фира , ама днес си прибираха ускорителя от едно кръстовище в колата? То е ясно че мойта нова дружка се затруднява с отговора, че е заета да търси останки от онази сянка - ти как ги виждаш нещата тогава?

Забравяш, че батареиите Патриот бяха 2, а има и друго ПВО, примерно немската Ирис.

Така, че има още с какво да свалят ирански дрончета и дозвукови ракети.

преди 3 минути, maxthon написа:

Нещо против смях ми трябва. Това е основния симптом.  Имаш ли нещо, което може да помогне? Примерно да спреш да пишеш небивалици? В Киев ракетата е PAC 3, която даже ти и показах как изглежда. Ако не вярваш винаги може да провериш и сам. CNN лъжат като разпрани....

Ти започна а искаш аз да не пиша небивалици, чакай да ти припомня.

преди 21 минути, maxthon написа:

Чак се попикавам от смях. Ще дойдеш ли да го изтръскаш?

Добре спирам, но следващия път се ваздържай от такива коментари защото нещо инстиктивно и аз започвам да пиша така.

Мога да ти покажа и други медии, които нямат нищо общо със CNN и те ли лъжат?

Не знам защо си мислиш , че всичко което става в Украйна е лъжа и всички лъжат?

Защо вярваш на Руските медии и на Руснаците изобщо? Каква е причината да им вярваш? От къде е това голямо доверие което имаш към тях?

преди 4 минути, kosyo написа:

Значи освен радара , командния център и 5 пускови дали фира , ама днес си прибираха ускорителя от едно кръстовище в колата? То е ясно че мойта нова дружка се затруднява с отговора, че е заета да търси останки от онази сянка - ти как ги виждаш нещата тогава?

CNN друго казва. Руска ракета била. Или поне Слава Кокаине така предаде. Иначе за Пейтриът една батарея е между 3 и 8 пускови установки. Нататък може да смяташ сам. Колко батереи са обявени, че са предадени и т.н.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Забравяш, че батареиите Патриот бяха 2, а има и друго ПВО, примерно немската Ирис.

Така, че има още с какво да свалят ирански дрончета и дозвукови ракети.

И 2-те в клетката на маймуните ли. Е това мойто бъди може да го измисли . Не бъди като него и ти.

Не знам защо си мислиш , че всичко което става в Украйна е лъжа и всички лъжат?

Казвам в случая лъжат. Всяко едно събитие си е отделно за себе си. Всичко? Защо си го измисли току що след като не съм писал изобщо за такова нещо?

преди 2 минути, kosyo написа:

И 2-те в клетката на маймуните ли. Е това мойто бъди може да го измисли . Не бъди като него и ти.

Не, именно за това ти казвам, че дори едната да е унищожена(повредена) другата би трябвало да си функционира.

преди 1 минута, maxthon написа:

CNN друго казва. Руска ракета била. Или поне Слава Кокаине така предаде. Иначе за Пейтриът една батарея е между 3 и 8 пускови установки. Нататък може да смяташ сам. Колко батереи са обявени, че са предадени и т.н.

Не съм убеден че говорим за едно и също. Това което аз видях си беше ускорител на 100%. Ама и радара ли е 5-6 броя? Що не спреш да се излагаш вече.

току-що, Митко Вълчев написа:

И децата?

И старците?"

Когато не разбираш, какво четеш, не ми натрисай, какво смяташ, че си прочел...

Има достатъчно писано за времето на маккартизма, не в Уики, има публикации, има книги, има документални филми...

Не си ми бебе, за да ти сдъвквам храната...

Цитирах ти официални данни на руската и американската статистика...

Процентите са от тях...

Цитат

In the USA, where nearly 30% of pregnancies are unintended and 40% of these are terminated by abortion, there are between 1,500 to 2,500 abortions per day. Nearly 20% of all pregnancies in the USA (excluding miscarriages) end in abortion. Guttmacher Institute reports 930,160 abortions performed in 2020 in the United States, with a rate of 14.4 per 1,000 women.

Цитат

Прямое свидетельство этого — ситуация в Тыве, где за чертой бедности находится почти 30% населения. Здесь на 1000 женщин приходится 14 операций по искусственному прерыванию беременности — это почти в два раза выше среднероссийского уровня. Первое место по числу абортов делит с этой республикой Еврейская автономная область, где за чертой бедности живет 22,3% населения. Дальше идут Магаданская область и Забайкальский край: 13 прерываний беременности на 1000 женщин.

Исключение из «правила бедности» — национальные республики Северного Кавказа. Здесь сильны консервативные религиозные традиции, это прямо влияет на медицинскую статистику — в Кабардино-Балкарии, Ингушетии и Дагестане самые низкие показатели в России: 3 аборта на 1000 женщин.

Не чакай друг да ти предъвква храната...

Търси си колко са жените в детеродна възраст където искаш...

Само имай предвид, че ако не ме лъже паметта, съотношението в Русия е на 100 жени 88 мъже, а в САШ е на 100 мъже 90 жени, СПЖ в САЩ е по-висока значително и жителите между 0 - 16 също са значително повече...

Успех с проучванията...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.