Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, attj написа:

Украинските руснаци не желаят вече да са в Украйна.

па да си ходят тогава, никой не ги спира.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Както и очаквах.

Способен ли си на очаквания или си като Кокич!?    И кой въобще Ви пита?   Украинската криза е руски проблемен въпрос и те някак ще си го решат.  Без да се интересуват от преценки в Киев, Вашингтон или Брюксел. Те тези там не могат да надскочат възможностите си и скоро всички  ще са наясно.   5, 5 милиона украински руснаци сега търсят спасение извън Украйна в Русия - няма как в Москва това въобще да го търпят.   Нещо се шегуват с пословичното руско търпение.

току-що, insec написа:

само у нас - не и в чужбина, странна работа. Сега кой, кого извинява? Значи първо да простим на комунделите, после комунделите да ми обяснявате, че сме нямали друг избор и накрая да ми речете, че "да се извиняваме с това е несериозно" - ма сериозно?!

В Полша имаха "Солидарност" - тук не...

В другите положението е същото...

На никой нищо не трябва да се прощава, но за да има истинска лустрация, трябва да има и кой да я извърши...

При положение, че и тези, които би трябвало да я извършват, също щяха да попаднат под нейните удари, каква лустрация очакваш?

След близо 35 год. да продължаваме да се оправдаваме с призраци от миналото наистина е несериозно...

Държавата представлява това, което представлява по-голямата част от населението й...

Не са ни виновни нито комунисти, нито фашисти, нито антикомунисти, нито антифашисти, нито Русия, нито САЩ, нито географското разположение...

Виновни сме всички ние, до един...

Харесва ни, или не ни харесва...

Гласуващи и не гласуващи...

Ние бяхме тези, които трябваше да извършим лустрацията...

Вместо това се ежихме един срещу друг - "Кой не скача е червен" и чакахме някой друг да ни оправи...

И търсим кой ни е виновен, но дори и за миг не поглеждаме в огледалото, за да видим истинския виновник...

"Който иска да свърши една работа - намира начин, който не иска - намира оправдание"...

Както казах, мен не ме бърка политическата конюнктура, в личен план знам, че ще намеря начин, каквато и да е тя...

И това е моята вина...

Но... по-хубавата половина от моя живот отдавна вече е зад гърба ми...

Вие си решавате, дали ще откриете начина, или ще откриете оправданието...

Така мисля аз...

преди 5 минути, andiay написа:

Държавата представлява това, което представлява по-голямата част от населението й...

Ватнишко население, ватнишка държава. Не отричам!!! И нямам вина за това, щото никога не съм се снишавал и не съм се правил на неутрален, нито пък съм си събрал багажа за западна Европа и от там да обяснявам, че България трябва да излезе от ЕС и НАТО, и да сме вечно благодарни и послушни на руZия, дори ако и да извършва най- брутални престъпления.

преди 1 час, bigiadri написа:

Та до сега, това правеха западните фирми в рассия ,но вече хлопна мандалото! Сега ще го правят китайците ,само че те НЕ са така мили ,а лекичко ще превземат рф и съседните бивши.  Ще са благодарни на военнопрестъпника Путлер  за предоставената възможност!

Е какво са правели освен да крадат? Не само китайски фирми ще има за заместят. Само, че ти трябва да си изговориш навитото на пръста, че китайските фирми щели да правят нещо. Е ще правят да - нормален бизнес.

преди 8 часа, Реджеп Иведик написа:

Краварите са виновни

Ми аз от кога ти го разправям туй нещо? Ето че все пак ти е влезнАло нещо в главата :clap:

току-що, insec написа:

Ватнишко население, ватнишка държава. Не отричам!!! И нямам вина за това, щото никога не съм се снишавал и не съм се правил на неутрален, нито пък съм си събрал багажа за западна Европа и от там да обяснявам, че България трябва да излезе от ЕС и НАТО, и да сме вечно благодарни и послушни на руZия, дори ако и да извършва най- брутални престъпления.

Тцъ, пак търсиш вината другаде...

На никой и за нищо не бива да си вечно благодарен...

Тези, които днес сочат с пръст Русия, са извършвали не по-малко брутални престъпления, без да са получили съответното наказание...

Което не оправдава Русия или някой друг да върши престъпления...

Казах ти, с морални норми не се оценява една ситуация...

Моралните норми са важни за поведението на един човек спрямо другите, но не и за отсъждане на чуждо поведение...

Иначе става - "Моралът мий, йе мноо по-добър от моралът тий"...

Анализ на нещо се прави винаги от неутрална гледна точка, всяко пристрастие изкривява анализа...

Това само, ако се интересуваш да си изясниш нещата...

Всичко останало е плод на емоционална неинтелигентност....

Сиреч, емоциите взимат връх над логиката и изкривяват всичко през своята призма...

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ето че все пак ти е влезнАло нещо в главата :clap:

кат та гледам как весело подскачаш, явно към руZкия шнур в устата ти е влезнал вече и един в глутеуса.

преди 3 минути, andiay написа:

Анализ на нещо се прави винаги от неутрална гледна точка....

само, че след анализа следват действия - неутралността е само до теорията, на практика се вземат решения, а решения за неутралност към комунисти и терористи, е нонсенс. Хем снишавате главица, хем сте нямали вина и така докъде?, докато оневините де що има престъпници ли? нещо като .... в България.

Лудия Макс - руски ремикс :

FxTxEbJXgAMi_1g?format=jpg&name=large

Безаналогово ми е.

И понеже някой говореше тук за езиците и забраните:

FxTRaJIWcAAVOTT?format=jpg&name=900x900

Според мен руския е прекалено сложен с тия падежи и не трябва да съществува. Така ще се окаже че знам несъществуващ език.

И това е много добро:

FxRwG4qaUAAPMy4?format=jpg&name=small

преди 12 минути, insec написа:

кат та гледам как весело подскачаш, явно към руZкия шнур в устата ти е влезнал вече и един в глутеуса.

преди 19 часа, ivottoshev написа:

Как пък един трололол не успя за толкова време да сътвори нещо различно от измислици-премислици и нифелни опити за обиди?

Се едно в един гхз сте правени всичките... :getout:

И продължава да е безаналогово. Това било онова място в кабината на стратегически бомбардировач където се пускали бомбите:

FxTEuAYWIAU7tfC?format=jpg&name=medium

Анало Говнєт

преди 36 минути, maxthon написа:

Е какво са правели освен да крадат? Не само китайски фирми ще има за заместят. Само, че ти трябва да си изговориш навитото на пръста, че китайските фирми щели да правят нещо. Е ще правят да - нормален бизнес.

И как крадат? При пословичната им подозрителност на руснаците, че всички искат да ги преебХт, как си мислиш, че нещата не са проучени от всички страни? Бял човек дава на туземец мъниста? Аз мислех, че имаш по-високо мнение за руснаците.

P.S. Говоря за след 1990 г. 

преди 1 минута, insec написа:

само, че след анализа следват действия - неутралността е само до теорията, на практика се вземат решения, а решения за неутралност към комунисти и терористи, е нонсенс. Хем снишавате главица, хем сте нямали вина и така докъде?, докато оневините де що има престъпници ли? нещо като .... в България.

И що ползваш второ лице мн. число?

Аз казах, че приемам и не отричам вината си...

Но... за да има правилни решения, трябва да бъдат следствие на правилен анализ...

Да бомбардираш села в които няма нито един войник, да стреляш по всичко, което мърда там, без значение, че е цивилно, да откажеш помощ на ранено пет годишно дете, защото в хеликоптера няма място, понеже командира ти си е харесал един мотоциклет, всичко това да бъде направено без официално да воюваш с тази страна, да продължи цели 4 години без официално да си във война с тази страна, да доведе до възкачване на власт там на човек, който в следващите четири години ще избие над 3 000 000 000 свои сънародници, а оправданието ти да бъде "Нямахме избор, действахме превантивно иначе тази територия можеше да бъде ползвана от врага ни за действия срещу нас."

Звучи ли ти познато?

Знаеш ли за какво и за кой лично става дума?

Оправдава ли това някой друг? - Абсолютно НЕ!!!

Според теб и твоят морал, каква би трябвало да е съдбата на човека казал тези думи?

преди 3 часа, andiay написа:

И пак, това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо по между си...

Акцентът бе това...

Ти не можеш да водиш дискусия по същество, поради две основни причини...

1. Липсват ти знания...

2. Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо по между си, следствие и на т.1...

Глупости пиша по същество, с факти и линкове. Я пак обясни(и докажи) как САЩ е пред Русия по брой аборти на човек от населението. Ти в 90 процента от времето изместваш разговора от същественото и избягваш да правиш конкретни твърдения, щото веднага се доказва колко са грешни.

преди 2 часа, andiay написа:

Имаш право да мислиш, както намираш за добре...

В нашата политика няма нито една нормална партия...

Ако бе извършена истинска лустрация, то нямаше да има кой да управлява...

Да се извиняваме днес с това е несериозно...

Ето, от записа от ония дни, ясно си личи, че и новото е същото като старото...

Но... двата лагера са по всеки въпрос, "Левски - ЦСКА"...

И да, тук е прието така - опонента е враг...

Но... това е моето лично мнение...

Insec отправя конкретно твърдение, което показва глупостта на вечното ти размиване и изместване на същността на проблема и се започва. "Имаш право да мислиш както намираш за добре. Бла Бла Бла ,Бла Бла Бла, Бла Бла. Точно ако беше извършена лустрация всичко щеше да се срине, всички виждаме какво се случи в бившият соц, където такава се направи. Мамина сладка отвратителна ватенка. Гнусна си. Да, ти си ми враг, защото не си НОРМАЛЕН опонент, а си хейтещ трол. Който или има проблем с възприемането на реалността или съзнателно се прави на луд . 

преди 1 час, insec написа:

Тоя е господарят на преливането от пусто в празно. Лустрация, която би премахнала тези на ръководни позиции в БКП и агентите на службите, щеше да ни остави без ръководители. Тоз по нагъл от три прости ватенки на куп.

преди 1 час, andiay написа:

Тцъ, пак търсиш вината другаде...

На никой и за нищо не бива да си вечно благодарен...

Тези, които днес сочат с пръст Русия, са извършвали не по-малко брутални престъпления, без да са получили съответното наказание...

Което не оправдава Русия или някой друг да върши престъпления...

Казах ти, с морални норми не се оценява една ситуация...

Моралните норми са важни за поведението на един човек спрямо другите, но не и за отсъждане на чуждо поведение...

Иначе става - "Моралът мий, йе мноо по-добър от моралът тий"...

Анализ на нещо се прави винаги от неутрална гледна точка, всяко пристрастие изкривява анализа...

Това само, ако се интересуваш да си изясниш нещата...

Всичко останало е плод на емоционална неинтелигентност....

Сиреч, емоциите взимат връх над логиката и изкривяват всичко през своята призма...

Тия които сега сочат с пръст Русия, са я спасявали няколко пъти. От глад и от загуба на държавност също. Тия които я сочат, са добрите в страшният филм. И когато там са били негрите в Русия са избивали МИЛИОНИ в чистки и гулази. И да, това че имаш забележки към някои техни действия през годините, с нищо не оправдава, нарушаването на международните норми от Русия и то спрямо страна за сигурността на която са гарант. Трол

Русия изтегля още 3000 танка от складовете - НО НЕ ВСИЧКИ отиват в Украйна

Миналия уикенд, започвайки миналия петък, Русия изтегли още три хиляди танка от различни складове и започна да ги товари на влакове. Всички тези влакове **НЕ** отиват към Украйна; те се насочват към западните гранични райони на Русия. 

По-специално райони близо до Мурманск, не много далеч от границата между Норвегия и Финландия, северно/северозападно от Санкт Петербург, близо до Виборг, който не е твърде далеч от границата с Финландия, след това още близо до Кингисеп, близо до Нарва, Естония ( откъдето има права линия до столицата на Естония, Талин.

Няколко влака се насочиха към Псков, близо до границите на Южна Естония и Северна Латвия.

Няколко други влака се насочват към Курск и Белгород.

Ето видео само на ЕДИН от тези влакове :

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Russia-Pulls-3000-tanks-from-storage.mp4

Тези последни влакове, които се насочват към Курск и Белгорад, изглежда показват, че Русия укрепва области, където **може би** украинска контраофанзива може да атакува.

Другите влакове обаче сочат към възникването на много различна ситуация: Русия очевидно подготвя своите западни гранични райони да бъдат атакувани от НАТО.

преди 58 минути, Митко Вълчев написа:

И когато там са били негрите в Русия са избивали МИЛИОНИ в чистки и гулази.

Е, ако трябва да бдем по точни, "биенето нанегри" е по времето когато Русия е тънела в блата а крепостните селяни  са били продавани и разменяни, и не са и помисляли да излизат от тия блата  :) 

Запада е извървял огромни скокове в икономическото , научно, политическо и социално развитие след това, докато Русия например както съм споменавал , остава реално  с "крепостното право"  чак до 1974 г. когато именно  селяните получават право да имат паспорти и някакво право на придвижване :)

https://newizv.ru/news/2018-08-29/lish-44-goda-nazad-v-rossii-okonchatelno-otmenili-krepostnoe-pravo-271485

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Е, ако трябва да бдем по точни, "биенето на негри"

През нашия век е като биене на украински руснаци.   А те не стоят безучастно и е нормално сънародници да им помагат.   Това тези в Киев да го бяха предвидили.

току-що, attj написа:

През нашия век е като биене на украински руснаци.   А те не стоят безучастно и е нормално сънародници да им помагат.   Това тези в Киев да го бяха предвидили.

Колко да чакам да ми покажеш някой бит, убит или безправен руснак или рускоезичен в Украйна ПРЕДИ февруари 2014 г ? ПРЕДИ рашисткото нахлуване ??

Че да има причина някой да "им помага" ???

преди 1 минута, miro20 написа:

Колко да чакам да ми покажеш някой бит, убит или безправен руснак или рускоезичен в Украйна ПРЕДИ февруари 2014 г ? ПРЕДИ рашисткото нахлуване ??

Че да има причина някой да "им помага" ???

Имат право на самоопределение и без тези трагедии.  Не е необходимо съгласието на Киев или на НАТО.  Не е предвидено в хартата на ООН.

преди 4 часа, miro20 написа:

Но да изкараш че индустриализацията която са изградили американците , обучението на стотици хиляди кадри ,  безвъзмездната помощ която е спасила десетки милиони руснаци на няколко пъти от глад е... причина за Гладомора...  е такова чудо не бях виждал/чувал.

То и ние не видяхме, освен в твоите фантазии.

Всъщност цялото чудо си го измисли и разви ти, другите пишеха съвсем други неща, но ти така и не ги схвана.

А и едва ли ще ги схванеш някога.

Просто толкова са ти възможностите.

:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.