Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 23 минути, andiay написа:

Та тъй и с инвестициите...

Само ми е чудно кой би тръгнал по онова време да инвестира в СССР на Сталин, след като малко преди това той е изгонил всички инвеститори и е национализирал собствеността им...

То верно, че има рискови инвестиции, ма чак толкова рискови никой не прави...

Дори не е наясно, че тогава все още не го имало това яростно противопоставяне, което се появява след края на ВСВ и разделянето на света на два политически блока.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Дори не е наясно, че тогава все още не го имало това яростно противопоставяне, което се появява след края на ВСВ и разделянето на света на два политически блока.

Между СССР и САЩ - да...

Но между СССР и много от европейските е имало...

Просто по това време на СССР не се е гледало като екзистенциална заплаха в САЩ, поради отдалечеността си...

А и самите САЩ още не са предявили претенции за световно лидерство...

За европейските страни обаче, СССР е представлявал сериозна заплаха...

преди 1 час, andiay написа:

Само ми е чудно кой би тръгнал по онова време да инвестира в СССР на Сталин, след като малко преди това той е изгонил всички инвеститори и е национализирал собствеността им...

Пак не сте в час. Говорим за 18 век, а след това и най вече след войната изрично уточних разликата , и тя е че направо си КРАДЯХА  технологии и копираха ширпотреб.

Погледна ли линка за "страна клонов" ? Не си . Що да гледаш и четеш ... чукча писатель чукча не читатель....

А ние посто бяхме придатък на съветското крадене и заобикаляне

https://www.dw.com/bg/как-нрб-крадеше-интелектуална-собственост/a-17402998

преди 2 часа, M.Николов написа:

Мирча, първо бъркаш хуманитарна помощ и бизнес, а изграждане на фабрики за което ти се заплаща е именно бизнес!

Второ, аз съм написал, че парите с които са заплатени тези фабрики са причина отчасти за гладомора, защото те идват от продажбата на зърно, но ти си толкова тъп, че не можеш да схванеш, че тези пари са били руски(съветски по-точно)!

:speak:

Е бива ли да си толкова кух ?  Повтаряш отново и отново същите си глупости с леки вариации.

Ами почети за тоя пусти гладомор де...

Можеш ли да ми посочиш някой сериозен източник който да говори същите глупости че парите за фабриките са причина за гладомора ???

преди 3 часа, M.Николов написа:

Смятай преди това с колко са били назад.

Аз не вкарвам ирония тук. Индустриалната революция започва втората половина на XVIIIв. В началото на XIX в. вече си има и контра - лудитите.

А СССР/Русия решава колко по-късно, че е важно? Ама братушките за някои неща са по-съзерцателни и от будистки монах.

току-що, miro20 написа:

Пак не сте в час. Говорим за 18 век, а след това и най вече след войната изрично уточних разликата , и тя е че направо си КРАДЯХА  технологии и копираха ширпотреб.

Погледна ли линка за "страна клонов" ? Не си . Що да гледаш и четеш ... чукча писатель чукча не читатель....

А ние посто бяхме придатък на съветското крадене и заобикаляне

Миме, говорихме за един конкретен клип и съдържанието му...

За големите гладове в СССР...

И преди всичко за този през 30-те на 20 век...

Това, че ти си "мислиш", че говорим за нещо друго, просто доказва кой е чукчата писател...

И със сигурност знам и без теб, че в СССР се крадяха и копираха технологии, и без Дойче Веле...

Но това няма никаква връзка със съдържанието на клипа...

преди 1 час, andiay написа:

Когато некой гори от желание да се излага повтаря една и съща глупост...

Ето какво казва за САЩ...

"САЩ създават специална американска агенция за помощ, която доставя много храни на място и работи на териториите на републиките"...

Няма нищо за "индивидуални американски дарители"...

Но... типичното за теб е да повтаряш една и съща лъжа, надявайки се най-накрая да мине за истина...

Оппалянкиии... почнахме с гърчовете и местенето на минутите  за момента "ето какво казва "

Я виж какво ми цитира по назад  и от кои думи ?

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/3549/#comment-5586267

А дори и от това което сега цитираш ,пак продължава с "съветскотоправителство правело всичко възможно " да спаси от глада...  Което си е жив цинизъм и подигравка на фона какс бой, убийства и насилие са отнемали последните зърна за посев на селяните.

няматакъв гьонсуратлък като вашия  и като на този псевдоисторик

колко сте жалки манипулатори .

А най лошото на тоя тъп "историк" е че е '80-ти набор.

И вече е фен на "другата гледна точка" , което е... "сталинистката гледна точка" / цитирах го по назад също/

И че ходи на рашистките мероприятия "походи за мир"  със старата фейк пропаганда за "вкараха ни във война" , олеле,като свършат украинците , ще карат нас да ходим да се бием с руснаците и т.н.

Всичко това е в другия му клип от гейпарада...пардон... похода "за мир" .

Жалка работа... :getout:

току-що, parmobil написа:

Аз не вкарвам ирония тук. Индустриалната революция започва втората половина на XVIIIв. В началото на XIX в. вече си има и контра - лудитите.

А СССР/Русия решава колко по-късно, че е важно? Ама братушките за някои неща са по-съзерцателни и от будистки монах.

Приятелю, пак започваш безпредметен спор, просто за спора...

Няма нормален човек, който да отрича, че Русия е била с векове назад, а и днес е назад, макар и не чак толкова...

преди 9 минути, andiay написа:

Но това няма никаква връзка със съдържанието на клипа...

Да, във вашия клип на сталиниста рашист комуне "историк " няма грам дума за това което аз уточних подробно .

Нали с това започна спора ? Да ми покажеш накоя минута споменава тези неща, но освен общото " имаше създадена една организация която е правила дарения" ...  и че "помощта била ограничена до частни случаи като еди кой си " , а "съветската държава правила всичко възможно да се справи с глада"  /без да споменава репресиите и насилието в  изземването на зърното/  нищо друго не споменава.

Защото е тъп сталинист, незапознат нито с детайлите нито с историята .

А вие пак се осрахте с цитиране на някакъв тотален ютюб-неадекват и рашистосталинист.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, miro20 написа:

Оппалянкиии... почнахме с гърчовете и местенето на минутите  за момента "ето какво казва "

Я виж какво ми цитира по назад  и от кои думи ?

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/3549/#comment-5586267

А дори и от това което сега цитираш ,пак продължава с "съветскотоправителство правело всичко възможно " да спаси от глада...  Което си е жив цинизъм и подигравка на фона какс бой, убийства и насилие са отнемали последните зърна за посев на селяните.

няматакъв гьонсуратлък като вашия  и като на този псевдоисторик

колко сте жалки манипулатори .

А най лошото на тоя тъп "историк" е че е '80-ти набор.

И вече е фен на "другата гледна точка" , което е... "сталинистката гледна точка" / цитирах го по назад също/

И че ходи на рашистките мероприятия "походи за мир"  със старата фейк пропаганда за "вкараха ни във война" , олеле,като свършат украинците , ще карат нас да ходим да се бием с руснаците и т.н.

Всичко това е в другия му клип от гейпарада...пардон... похода "за мир" .

Жалка работа... :getout:

Миме, три пъти ти написах, какво се казва...

Първият път ти дадох да чуеш от началото, когато заговаря за чужда помощ...

Никъде не споменава за "единични индивидуални американски помощи", както твърдиш ти...

Вторият път ти давам точно от момента, когато включва САЩ... 30-на сек. по-напред...

Става въпрос за глада през 1922-а, както също ти посочих, съответно за действията на тогавашното ръководство...

Не е имало изземване на посеви и продажбата им в чужбина...

По-късно, точно решенията на това ръководство, за първи път в историята на Русия ще доведе до появата на един вид "свободен пазар" в земеделието...

Което пък ще доведе до появата на т.н кулаци, които Сталин безмилостно ще репресира...

Манипулатор си ти, Миме...

Бил си, си и винаги ще бъдеш...

преди 3 минути, miro20 написа:

Да, във вашия клип на сталиниста рашист комуне "историк " няма грам дума за това което аз уточних подробно .

Нали с това започна спора ? Да ми покажеш накоя минута споменава тези неща, но освен общото " имаше създадена една организация която е правила дарения" ...  и че "помощта била ограничена до частни случаи като еди кой си " , а "съветската държава правила всичко възможно да се справи с глада"  /без да споменава репресиите и насилието в  изземването на зърното/  нищо друго не споменава.

Защото е тъп сталинист, незапознат нито с детайлите нито с историята .

А вие пак се осрахте с цитиране на някакъв тотален ютюб-неадекват и рашистосталинист.

Едно си Миме знае, едно си Миме бае...

С теб съм обсъждал единствено и само съдържание на клип, който ти изобщо не си гледал...

А от няколкото секунди, които си гледал, не си разбрал, какво чуваш, или лъжеш нарочно...

""имаше създадена една организация която е правила дарения" - няма такова твърдение, нито има омаловажаване на ролята на САЩ, напротив, подчертава, че те са единствената отзовала се държава...

"помощта била ограничена до частни случаи като еди кой си " - няма такова твърдение за САЩ, а за европейските страни, които отказват помощ, заради болшевишкото правителство, а "еди кой си" е Фритьоф Нансен, явно не знаеш кой е той, който се опитва посредством контактите си да накара европейските правителства да променят позицията си...

"съветската държава правила всичко възможно да се справи с глада"  /без да споменава репресиите и насилието в  изземването на зърното/  нищо друго не споменава. - през 1922-а не е имало изземване на зърно, а в този откъс се коментира тази година...

По-късно описва подробно репресиите след идването на Сталин на власт, през 1922-а не е бил той, явно и това не знаеш...

"А вие пак се осрахте с цитиране на някакъв тотален ютюб-неадекват и рашистосталинист." - и викаш, че някой ти се е изакал в гащите?

Е, нормално за реален-неадекват като теб...

Да коментираш нещо, чието съдържание не знаеш... - ето това е неадекват...

Да продължаваш да повтаряш едни и същи глупости, пак без да си се запознал със съдържанието, което коментираш - ето това е неадекват...

Да викаш, че друг е неадекват и други са оцапали гащите, при положение, че дъното на твоите вече опира в земята - е, това е просто Миро / Миме...

Нищо изненадващо...

преди 4 часа, nikssi написа:

Нахлухте ... ето в какъв филм си се вкарал  :money6: и не само ти. 

Що, кой нахлу а ?

На Малоумното и Велев ли вярваш, че Краварите нахлули ?

Или на Тошев за сникерсите.

Или на Другото Аз на Тошев, че Путлер нямал друг избор, освен да нахлуе ?

преди 50 минути, andiay написа:

Приятелю, пак започваш безпредметен спор, просто за спора...

Няма нормален човек, който да отрича, че Русия е била с векове назад, а и днес е назад, макар и не чак толкова...

E, погледни проруското крило в темата - тя е независима и си е самодостатъчна, и всичко знае и може

преди 1 минута, parmobil написа:

E, погледни проруското крило в темата - тя е независима и си е самодостатъчна, и всичко знае и може

Гледа ли клипа на Блиц за Копейкин ?

Бил го представял в добра светлина. Толкоз е малоумна ватенката.

преди 51 минути, miro20 написа:

И вика, че възгледите му не били рашистки...

На един от най ядрените рашисти

току-що, parmobil написа:

Хм, ако говорим чисто теоретично, то Русия има всичко необходимо, за да постигне "самодостатъчност" в голяма степен...

Е, не "богата самодостатъчност", но такава нито една отделна държава днес не може да постигне...

Но... това е "ако", а аз не обичам да ползвам "ако" като доказателство...

При правилно управление има такъв напълно възможен вариант...

Няма да стане за 5 - 10 години, но има значителен шанс...

Но... едва ли ще се стигне до подобен развой...

Израснахме със Студена война, а сега предстои да завършим жизнения си път в нова такава...

И това е оптимистичния вариант....

За другия не ми се мисли...

преди 1 час, miro20 написа:

Което си е жив цинизъм и подигравка на фона какс бой, убийства и насилие са отнемали последните зърна за посев на селяните.

Не гледах целия клип, интересуваше ме само какво ще каже за Гладомора - не го знам този човек за първи път го виждам и поне това, което чух си е исторически коректно. В кратце: разказа как политиката на Сталин е довела до Гладомора. Инак разбираемо - и аз не бих тръгнал да гледам видео, препоръчано от шампиона на идиотите с коментар от него "цената на заводите е също причина за Гладомора", което е класическа оркска тъпотия, която в техните очи оправдава малоумните решения на Сталин. Цялата им колективизация и национализация е брутален провал още от първите им опити, и така до пълния крах на ссср. Изобщо болшевиките освен в насилието, в друго успехи нямат.

преди 2 минути, insec написа:

Не гледах целия клип, интересуваше ме само какво ще каже за Гладомора - не го знам този човек за първи път го виждам и поне това, което чух си е исторически коректно. В кратце: разказа как политиката на Сталин е довела до Гладомора. Инак разбираемо - и аз не бих тръгнал да гледам видео, препоръчано от шампиона на идиотите с коментар от него "цената на заводите е също причина за Гладомора", което е класическа оркска тъпотия, която в техните очи оправдава малоумните решения на Сталин. Цялата им колективизация и национализация е брутален провал още от първите им опити, и така до пълния крах на ссср. Изобщо болшевиките освен в насилието, в друго успехи нямат.

Похвално е, че поне си откровен за това, което си гледал...

Няма нищо страшно, ако го изгледаш и целият...

Без значение кой го предлага, кой го е създал и т.н...

И да, част от  "цената за индустриализацията" е Гладомора, което по никакъв начин не оправдава това ужасяващо незачитане на човешкия живот от Сталин...

Най-смисленият коментар на онова прословуто интервю на Пригожин, също го прави този човек...

Както казах и по-рано, опитва се да бъде доколкото му е възможно обективен...

Човек винаги трябва да се стреми да чуе разнообразни гледни точки и да сравни къде е общото между тях...

Винаги има общо...

Още веднъж, поздравления за откровения ти коментар...

преди 2 минути, andiay написа:

И да, част от  "цената за индустриализацията" е Гладомора, което по никакъв начин не оправдава това ужасяващо незачитане на човешкия живот от Сталин...

Това е пак грешка на Сталин, а не на онези, които продават за Х пари, Х ресурси и т.н., пък да не говорим вече за самите граждани, които са страдали и умирали от глад. Пак казвам - човека от клипа не си е направил оглушки по темата, в риториката му няма "путин/ Сталин не е имал избор", нито че "бил пристиснат" и всякакви подобни нелепи увъртания с цел да бъда пооправдан. Тази идея на болшевиките наречена колективизация НЕ работи, глупава е, наивна, а осъществяването й чрез репресии окончателно я обрича на провал.

преди 11 минути, insec написа:

Това е пак грешка на Сталин, а не на онези, които продават за Х пари, Х ресурси и т.н., пък да не говорим вече за самите граждани, които са страдали и умирали от глад. Пак казвам - човека от клипа не си е направил оглушки по темата, в риториката му няма "путин/ Сталин не е имал избор", нито че "бил пристиснат" и всякакви подобни нелепи увъртания с цел да бъда пооправдан. Тази идея на болшевиките наречена колективизация НЕ работи, глупава е, наивна, а осъществяването й чрез репресии окончателно я обрича на провал.

Абсолютно съм съгласен...

Изгледай целият клип и ще разбереш, че за нищо не си прави оглушки и нищо не оправдава...

Просто цитира историческите факти...

П.С. Не вярвах, че ще настъпи момент, когато ще ударя "палче" на твой пост, баси...

Иначе колективизацията има и добри страни, но не в този й модел...

Има достатъчно примери по света...

преди 42 минути, andiay написа:

Не вярвах, че ще настъпи момент, когато ще ударя "палче" на твой пост, баси...

На фактите, пропаганда няма как да кажа, какво толкова има за невярване. Е преди години имаше един бденков или нещо такова беше, някакво кукуригу, което бълваше тонове пропагандни теми и мнения против комунистите, и Русия, и прочие. Толкова псувни и ругатни отнесе от мен, че не мога си преброя бановете.

Така, че в тази тема не става дума за някакво сляпо мразене и предразсъдъци спрямо Русия. Просто с нахлуването им в Украйна няма как да се съглася, съжалявам. Тази война е срещу и Украйна, и Русия. Разликата в манталитета е драстична, за мен властника НЕ Е държавата, Господин Голямата Работа не е моята родина, не е моето отечество, няма как да отъждествявам лойко с България и няма как да се съглася да се бия в името на някакъв бай самозабравил се егоцентрик, щото инак видиш ли, лакомията щяла да му отсече главата - ми да мре, балсъмго. Какво му е патриотичното, да ходя да избивам хора в чужда държава, щото путин нещо си ... да си пазел властта, ай сиктир и боклук долен ще искам него да претрепя, а не украинците.

Все едно, както радев месеци преди това все раздухваше за проблеми с българите в Македония, което словосъчетание макар и да разбирам абсурдността му, в никакъв случай не бих се съгласил да нападнем Македония с предтекста, че ще помагаме на сънародниците ни. Подобни идеи са престъпление и нямат нищо общо, нито с патриотични чувства, нито със справедливост. Тогава си спомням, че брейкчето, един от стожерите на пропутинската пропаганда, с неговото си махленско плямпане "кво ме интересуват българите в Македония, кво ме занимават с тях, ей го (беше спрял пред едно малко селце, ма не се сещам кое беше) ей го, каза, цяло село обезлюдено, къщи има, земи има, работа има, да им помогнат да се преселят тук, хем демографската криза ще намалим". Ок - защо тоя идиот не каза същото за проблема Русия- Украйна? Имали били проблеми рускоговорящите в Украйна - ми айде бе брейк, кажи да ги преселят в Русия, място ли няма, територията ли е малко, работа ли няма, какъв е проблема? Вместо това какво - "ей ся ще видят американците, ей ся, тука до две седмици .... бе кви две седмици, ей ся събота- неделя и ще видите как Украйна ще е на колене". На колене ли е Украйна? Кой е на колене - брейкчовци с двойни аршини или украинци, които защитават държавата си?

И за финал - трябва ти кажа, че в коментарите под различни клипове в ютуб, такава агресия, злоба и омраза виждам от родните патриотични ватенки, че пред тях букваално си бледнеят руснаците с пропутински позиции. Изглежда, че Д. Талев ще се окаже пророк и, колкото да ми е неприятно, но отива на факт, който също ще трябва да призная в някакъв момент.

преди 1 час, insec написа:

Разликата в манталитета е драстична, за мен властника НЕ Е държавата

Не си схванал едно нещо. Пак ще цитирам от едно интервю с един 100 годишен:

Цитат

Нашият преговарящ беше прекрасна дама, много я харесвам, но тя така безкрайно мрази Путин.

Мнозина в днешно време не разбират от дипломация. Не върви в политиката да се намесват емоции, а така също мнозина не им е известно какво е да си руснак и че при тях няма манталитет, а необятна разновидност на духовност. 

Путин бе дал на Европа Украйна. ЕС и по-точно тези които произвеждат знаят, че енергийно и ресурсно зависят от Русия. 

Пак да повторя, че войната в момента се води за кой да докопа ресурсите в Украйна и да спекулира с тях. Де приходите от въпросните "продажби" да отиваха в Украйна, да, ама не. 

И всичко това е в следствие на разпада на СССР и появата на новобогаташи из определени територии на бившия съюз. 

От гледна точка на руснаците, то Путин доволно изчака разумна политика от към "западния свят" и като видя, че някои не спазват определени договорености, то продължи политиката си с други средства. Да, това принципно е братоубийствена свада, но да се счита, че Путин е виновен е неуместно. 

"Дами" не ви бива в дипломацията и/или политиката! Твърде емоция влагате!!! Има си един изказ (на италиански -> "завой"). Такива неща в политиката не бива!!! 

Украинският президент Володимир Зеленски внесе във Върховната Рада (парламента) проекторезолюция за въвеждане на санкции срещу Иран. Санкциите се налагат за 50 години.  Тези се помислиха за САЩ.

преди 14 часа, ruraru написа:

Афганистан са единствените, които са набили канчетата на Русия, САЩ и НАТО

Това значи само едно.  Ядрени сили могат да ЗАГУБЯТ войни и НЯМА да използват ядрено оръжие, както ватенките плашат. Така че, спете спокойно деца!

преди 11 часа, kosyo написа:

Ти си Ива Николова? Гледам има и по-млади в Блиц. Не може ли да си някоя от тях - по лесно ще го преглътна.

Той е РУСКИ ТРОЛ ,който обикаля форуми под всякакви измислени никове и пише руска пропаганда за това получава копейки.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.