Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 минути, bigiadri написа:

Той е РУСКИ ТРОЛ ,който обикаля форуми под всякакви измислени никове и пише руска пропаганда за това получава копейки.

Оплачи се в НАП, че получавам нерегламентирани доходи и не плащам данъци върху тях. След това и в ДАНС, че застрашавам националната сигурност. Снощи ставаше дума за шутове във форума. Не те ли е срам сам да определяш като такъв с такива изказвания? Айде първо покажи ти какъв не си и тогава се пробвай да определяш другите какви са.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 часа, miro20 написа:

Простотиите ти в стил "искам клип че Земята не е плоска" , не вървиш

Това е тъпа хватка ,просто иска да накара да се работи за него . Раздава го работодател. /сМех/

преди 2 минути, maxthon написа:

Оплачи се в НАП, че получавам нерегламентирани доходи и не плащам данъци върху тях. След това и в ДАНС, че застрашавам националната сигурност. Снощи ставаше дума за шутове във форума. Не те ли е срам сам да определяш като такъв с такива изказвания? Айде първо покажи ти какъв не си и тогава се пробвай да определяш другите какви са.

Слаба защита. Прибързваш и  пишеш глупости

преди 11 часа, kosyo написа:

Не, не ми е познато,

няма кого да излъжеш с такива изказвания. Коронният ти номер е да не можеш да докажеш нищо, което твърдиш и започваш с контравъпроси и носене на вода от различните дерета. Напълно ти е познато след като се чувстваш в собствени води когато правиш това.

преди 4 часа, insec написа:

Изглежда, че Д. Талев ще се окаже пророк

Аз хем ви казах.

"Последният комунист, Минке, ще умре в България."

Не вярвам Малоумното да е чело Талев.

преди 2 минути, bigiadri написа:

Слаба защита. Прибързваш и  пишеш глупости

Като е слаба ти кажи нещо по-силно от това "Той получава пари". Получавам разбира се от работодателя си. Валутата е национална т.е. Български лев и днес е ден за аванс. По-голяма глупост от това, че някой получава копейки досега не съм чувал. Но това е то когато някой каже нещо по телевизията и всеки се хване на думите на една лъжкиня.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Като забави пише простотии.

Ама сте си лика и двамцата. Говорите в първо лице, единствено число и се чудите как да се проектирате върху някой друг.

преди 3 часа, insec написа:

На фактите, пропаганда няма как да кажа, какво толкова има за невярване. Е преди години имаше един бденков или нещо такова беше, някакво кукуригу, което бълваше тонове пропагандни теми и мнения против комунистите, и Русия, и прочие. Толкова псувни и ругатни отнесе от мен, че не мога си преброя бановете.

Така, че в тази тема не става дума за някакво сляпо мразене и предразсъдъци спрямо Русия. Просто с нахлуването им в Украйна няма как да се съглася, съжалявам. Тази война е срещу и Украйна, и Русия. Разликата в манталитета е драстична, за мен властника НЕ Е държавата, Господин Голямата Работа не е моята родина, не е моето отечество, няма как да отъждествявам лойко с България и няма как да се съглася да се бия в името на някакъв бай самозабравил се егоцентрик, щото инак видиш ли, лакомията щяла да му отсече главата - ми да мре, балсъмго. Какво му е патриотичното, да ходя да избивам хора в чужда държава, щото путин нещо си ... да си пазел властта, ай сиктир и боклук долен ще искам него да претрепя, а не украинците.

Все едно, както радев месеци преди това все раздухваше за проблеми с българите в Македония, което словосъчетание макар и да разбирам абсурдността му, в никакъв случай не бих се съгласил да нападнем Македония с предтекста, че ще помагаме на сънародниците ни. Подобни идеи са престъпление и нямат нищо общо, нито с патриотични чувства, нито със справедливост. Тогава си спомням, че брейкчето, един от стожерите на пропутинската пропаганда, с неговото си махленско плямпане "кво ме интересуват българите в Македония, кво ме занимават с тях, ей го (беше спрял пред едно малко селце, ма не се сещам кое беше) ей го, каза, цяло село обезлюдено, къщи има, земи има, работа има, да им помогнат да се преселят тук, хем демографската криза ще намалим". Ок - защо тоя идиот не каза същото за проблема Русия- Украйна? Имали били проблеми рускоговорящите в Украйна - ми айде бе брейк, кажи да ги преселят в Русия, място ли няма, територията ли е малко, работа ли няма, какъв е проблема? Вместо това какво - "ей ся ще видят американците, ей ся, тука до две седмици .... бе кви две седмици, ей ся събота- неделя и ще видите как Украйна ще е на колене". На колене ли е Украйна? Кой е на колене - брейкчовци с двойни аршини или украинци, които защитават държавата си?

И за финал - трябва ти кажа, че в коментарите под различни клипове в ютуб, такава агресия, злоба и омраза виждам от родните патриотични ватенки, че пред тях букваално си бледнеят руснаците с пропутински позиции. Изглежда, че Д. Талев ще се окаже пророк и, колкото да ми е неприятно, но отива на факт, който също ще трябва да призная в някакъв момент.

Както многократно казах, няма нормален човек, който да не осъжда агресията от морална гледна точка и да не взима страната на "по-слабия" чисто интуитивно...

Но... анализ на причините довели  до тази агресия, никога не се правят от морална гледна точка, защото това е един чисто емоционален подход...

А емоциите нямат място в един анализ, защото вземат ли връх емоциите, разума отстъпва...

Да си ме чул някога да казвам, че причината за тази война е Русия да защити украинските рускоговорящи?

И грешиш, няма значителна разлика в манталитета...

Честно казано, чуя ли политик да предяви претенции за "вкарване на морал в политиката", знам че лъже и за всичко останало...

Всичко останало е "даст ин дъ уинд", както пееха Канзас...

Другото за което грешиш е свързването на случващото се с определена личност...

Фактите не могат да бъдат пропаганда, сами по себе си, пропагандата винаги се опира на подбрани факти и тяхното  избирателно"тълкуване"...

В българското общество пък, деленето на два "смъртни" лагера е по-всеки един произволен въпрос, а да отстояваш позицията си агресивно е повод за гордост...

Ние не умеем да говорим с някой, ако мнението му не съвпада с нашето...

Щом не мисли като нас, значи е враг...

Затова Талев е прав, казвайки, че последния комунист ще умре в България...

Не комуниста като идеология, а "комунист" като манталитет, нетърпящ различно мнение...

Българина не умее да разговаря...

Затова и сме на този хал като държава...

преди 11 часа, andiay написа:

Не на моя фон, на фона на всяко нормално човешко същество си двуличен...

Това със заклеването е типично ромски манталитет, което нищо не доказва...

Заклевам се, не само в него, а и в името на всички мои близки хора, че никой от рода на майка ми или баща ми, не е бил нито номенклатура, нито член на която и да било партия, нито пък аз...

Всички от рода на баща ми са "невъзвращенци", единият му брат и сестра му от 1957-а, а вторият му брат от 1979-а, заедно с дъщеря си...

След бягството му, нашето семейство бе подложено на системен тормоз, следствие на който баща ми получи исхемичен инсулт и остана с парализирани леви крайници до смъртта си 25 год. по-късно, майка ми се принуди да напусне работата си и да се хване в ЛВК, за да може да отсъства от работа, ако се наложи...

Нещо друго интересува ли те, копимаус?

Шушумитко чети, Шушумитко не ще...

Проследи на кой и на какво негово твърдение съм отговорил, преди па да тръгнеш с рогите да доказваш, че дори не си "почти като бик"....

Наистина си ми странна птица тогава. По спомен и родителите ти също бяха в чужбина, което не се връзва с написаното в поста ти, но ако лъжеш греха си е твой.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Наистина си ми странна птица тогава. По спомен и родителите ти също бяха в чужбина, което не се връзва с написаното в поста ти, но ако лъжеш греха си е твой.

Никога не съм казвал, че родителите ми са били в чужбина, на практика никога не са напускали страната, а и нямаше кой да им го разреши...

Казах ти, това, което четеш и това, което мислиш, че си прочел, нямат нищо общо...

преди 1 час, maxthon написа:

няма кого да излъжеш с такива изказвания. Коронният ти номер е да не можеш да докажеш нищо, което твърдиш и започваш с контравъпроси и носене на вода от различните дерета. Напълно ти е познато след като се чувстваш в собствени води когато правиш това.

Горкото то, мина ли ти вече от предните спорове с мен че пак надигаш глава. Днес съм особено добро настроение да те мина още веднъж по коспекта - само свирни ако имаш желание за едно танго. Или ако си някоя от хубавите репортерки от Блиц. Ама не искам вечерта отново да ми говориш.

„Всеки компромис с Руската федерация е пряк път към следващите етапи на войната, ескалация и значително увеличаване на ролята на световния тероризъм. Основната точка на мирния план е изтеглянето на руските войски от Украйна. Разговорът с руснаците ще започне едва след това“, подчерта Михайло Подоляк в Киев.

Според бандеровеца  няма други реални планове освен украинската Формула за мир и Киев няма да приеме други предложения, тъй като те взимат под внимание единствено руския интерес.    А къде са интересите на милиони украински руснаци?

преди 4 минути, attj написа:

подчерта Михайло Подоляк

Този се предполгаше, че щеше говори с телефона си от Ялта преди два дена. Или поне така беше обещал преди точно шест месеца. Думата му се струва и две стотинки.....

преди 1 минута, maxthon написа:

Този се предполгаше, че щеше говори с телефона си от Ялта преди два дена. Или поне така беше обещал преди точно шест месеца. Думата му се струва и две стотинки.....

Той преповтаря репертоара на Зеленски.  Нито дума какво ще става с милиони украински руснаци.

Поне 3 случая на масов глад с по над милион смъртни случая. И все по време на управлението на болшевиките. Не бе, не е малоумна теорията и практиката на тия. Само времето и слънчевите изригвания са виновни, на някои още им влияе . https://bg.rbth.com/history/333569-glad-sssr-zashto-koga това от прокремълски сайт.                                    Ето тук можете да прочетете и как не помагат частни дарители, само 30 милиона срещу цели 20 от конгреса. https://www.vesti.bg/sviat/zabravenata-tragediia-koiato-otne-zhivota-na-5-mln.-dushi-6157436

преди 11 минути, kosyo написа:

Горкото то, мина ли ти вече от предните спорове с мен че пак надигаш глава.

Тъй, тъй там понеже си доказа мнението с постоянни размивания на темата и това те прави нещо като победител? Днес сте особено активни в говоренето в първо лице, единствено число. Когато се говори за нещо се прави само за него, а не се задават различни други въпроси с идеята, че има конспект. Конспект няма.

преди 1 минута, maxthon написа:

Тъй, тъй там понеже си доказа мнението с постоянни размивания на темата и това те прави нещо като победител? Днес сте особено активни в говоренето в първо лице, единствено число. Когато се говори за нещо се прави само за него, а не се задават различни други въпроси с идеята, че има конспект. Конспект няма.

image.png.fa5e9f4ea68f82703036343914de5619.png

Това ми е любимото - че сега да ходя ли в Италия или имаш обяснение за това.

току-що, Митко Вълчев написа:

Поне 3 случая на масов глад с по над милион смъртни случая. И все по време на управлението на болшевиките. Не бе, не е малоумна теорията и практиката на тия. Само времето и слънчевите изригвания са виновни, на някои още им влияе .

Пак копиране...

Вчера тук го бистрихме тоя въпрос...

И не, случаите на глад не са само три, много повече са и повечето са от преди да се появят болшевиките...

Болшевиките просто продължават малоумни политики водени и преди това...

преди 1 час, andiay написа:

Както многократно казах, няма нормален човек, който да не осъжда агресията от морална гледна точка и да не взима страната на "по-слабия" чисто интуитивно...

Но... анализ на причините довели  до тази агресия, никога не се правят от морална гледна точка, защото това е един чисто емоционален подход...

А емоциите нямат място в един анализ, защото вземат ли връх емоциите, разума отстъпва...

Да си ме чул някога да казвам, че причината за тази война е Русия да защити украинските рускоговорящи?

И грешиш, няма значителна разлика в манталитета...

Честно казано, чуя ли политик да предяви претенции за "вкарване на морал в политиката", знам че лъже и за всичко останало...

Всичко останало е "даст ин дъ уинд", както пееха Канзас...

Другото за което грешиш е свързването на случващото се с определена личност...

Фактите не могат да бъдат пропаганда, сами по себе си, пропагандата винаги се опира на подбрани факти и тяхното  избирателно"тълкуване"...

В българското общество пък, деленето на два "смъртни" лагера е по-всеки един произволен въпрос, а да отстояваш позицията си агресивно е повод за гордост...

Ние не умеем да говорим с някой, ако мнението му не съвпада с нашето...

Щом не мисли като нас, значи е враг...

Затова Талев е прав, казвайки, че последния комунист ще умре в България...

Не комуниста като идеология, а "комунист" като манталитет, нетърпящ различно мнение...

Българина не умее да разговаря...

Затова и сме на този хал като държава...

И пак само и единствено общи приказки, които изместват същността на спора. Единственото в което си добър. А да и да обиждаш в дълги изречения и да внушаваш, измамното усещане че си умен и интелигентен.

току-що, Митко Вълчев написа:

И пак само и единствено общи приказки, които изместват същността на спора. Единственото в което си добър. А да и да обиждаш в дълги изречения и да внушаваш, измамното усещане че си умен и интелигентен.

Казах ти, това което четеш и това, което си мислиш, че си прочел, нямат нищо общо помежду си...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.