Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 55 минути, bigiadri написа:

Точно . Колко повече руснаци умират В УКРАЙНА ,толкова по-добре. Човек един път се опари, втори път се опари ,пак спре да пипа горещото. Колко повече руснаци се убиват в Украйна ,толкова повече ще искат да си седят в кочината, толкова по добре за ЕС ,НЯМА ДА ИМА ВОЙНА, ще се прекрати СПРАВЕДЛИВО тази и няма да посмеят повече да започват.

Проблема е малко по дълбок. Безсмислените жертви на руснаците в Украйна самите руснаци никога, ама никога няма да ги осъзнаят.

Нали преди време периодично излизаха клипове  както на руски войници , така и на техните близки- жени , майки  ит.н.

Та те реват че ги пращат в месорубката, реват че нямат боеприпаси, реват че нямат подготовка, реват че нямат храна и оръжие, реват че условията са непоносими .... НО молят Путлю за помощ.

Не да го наритат него и военната му хунта престъпници от кремъл, като единствени виновници за безсмислените жертви ,  а те молят НЕГО да им помогне.

Разбираш ли на какво ниво е промивката на мозъка ?

Какъв огромен психо-експеримент им е в главите ?

Преди години бях цитирал едни клипове за едни бълхи в буркан. Как когато махнеш буркана, те ще продъжат да летят в границите на виртуалните стени на буркана...

толкова е ограничено мисленето .

Родения да пълзи никога няма да лети .

Надеждата е на по младите, по необременени, които са попътували, които все пак могат да мислят.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 19 минути, andiay написа:
преди 46 минути, maxthon написа:

Твърде сложна задача за много хора тук. Когато принципа е "Прав съм защото съм прав", нищо не просто. И единственото, което следва от това е гробно мълчание.

Според мен е малко по-различно...

"Прав съм, защото вярвам, че съм прав и защото искам да съм прав. Който не е съгласен, че съм прав значи е или глупак, или лъжец. Няма за какво да доказвам, че съм прав, защото вярвам, че съм прав. Щом има и други, които говорят като мен, значи съм прав."

леле колко прекрасно сте се описали двамцата... :) :) :)

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ти гледа ли клипа ?

Заглавието заблуждава.

Не си го гледал и ти като вожда Прерязващото си Вените, ма бързаш да се изложиш.

Е, точно клип от Блиц, признавам че не съм гледал, а и едва ли ще гледам...

Костадинов па изобщо не ме вълнува, така че и това не предизвиква интерес в мен...

За разлика от теб, аз никога не съм агитирал за Костадинов....

И както се вижда, не съм отворил и дума за този клип...

Няма как да коментирам нещо, което не съм гледал...

Е, ти твърдиш, че клипа за глада в СССР си го гледал и целият е за "бисерите"...

Чакам да обосновеш това свое твърдение...

А дано, ма надали...

преди 1 час, andiay написа:

Говорим за твърдението ти за един клип...

Аз го изгледах, а ти коментираш без да си го гледал...

Не съм ти задавал въпрос, за да очаквам да ми бъде отговорено...

Ако искаш изгледай го, а после можем евентуално да коментираме кой какво е разбрал...

Да коментираш нещо, което дори не си гледал... ми няма "меко" определение за подобно поведение...

Вече трети пост алабалистики, а аз два пъти помолих съвсем учтиво - посочи ми има ли във видеото с брадаткото с възглавничките това което аз цитирах колко пъти САЩ са спасявали от глад Русия.

Дори два три пъти казах - "мерси предварително" .

Защо си толкова нелюбезен събеседник, и вместо с едно изречение да ми посочиш - Заповядй , Миро - на хх:уу мин отклипа се говори за това ..... то предпочиташ да спамиш с една педя офтопици и алабалистики ?

:)

пп

Нека остане за теб че нищо не съм гледал :)

Ах да.. не разбрах и дали си съгласен с колегата ти комуне Николофффффф че инвестициите, строителството на индустрия и промишленост от американците и Запада, че безвъзмездната помощ ,храни и лекарства ит.н. са причина за Гладомора ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, kosyo написа:

Многоходовачка е това. Последно РуZия за кой вика в този конфликт?

Афганистан са единствените, които са набили канчетата на Русия, САЩ и НАТО.  :boxing8:

Въпроса не е за кого ще викат руснаците, а дали след време украинците от борци за свобода дали няма да се превърнат в потисници, терористи и нацисти?

преди 2 минути, ruraru написа:

Въпроса не е за кого ще викат руснаците, а дали след време украинците от борци за свобода дали няма да се превърнат в потисници, терористи и нацисти?

И кого ще подтискат,тероризират , след като в случая си бранят Родината от новонацисткия рашистки режим, който именно извършва геноцид над малкото територии които успя да отхапе ?

преди 48 минути, maxthon написа:

Твърде сложна задача за много хора тук. Когато принципа е "Прав съм защото съм прав", нищо не просто. И единственото, което следва от това е гробно мълчание.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Начетохме се на твоите отрицания априори и кухи твърдения и изопачавания. За Gasum и турбините две страници изписахме, за да се гърчиш и нищо да не кажеш.

току-що, miro20 написа:

леле колко прекрасно сте се описали двамцата... :) :) :)

Миме, изгледа ли клипа?

Аз когато казвам нещо, после се обосновавам защо мисля така със съответните аргументи...

Не казвам, че съм прав, защото съм прав...

Насреща не получавам аргументи, оборващи моите...

току-що, miro20 написа:

Вече трети пост алабалистики, а аз два пъти помолих съвсем учтиво - посочи ми има ли във видеото с брадаткото с възглавничките това което аз цитирах колко пъти САЩ а спасявали от глад Русия.

Дори два три пъти казах - "мерси предварително" .

Защо си толкова нелюбезен събеседник, и вместо с едно изречение да ми посочиш - Заповядй , Миро - на хх:уу мин отклипа се говори за това ..... то предпочиташ да спамиш с една педя офтопици и алабалистики ?

пп

Нека остане за теб че нищо не съмгледал :)

Миме, клипа не е за всички периоди на глад в Русия...

И автора изрично казва на кои ще се спре...

За глада през 1922-а, изрично споменава, че Русия иска помощ от вън, но единствена държава, която се отзовава е САЩ, които дори създават специална Държавна агенция по въпроса, в останалите държави помощта е осигурявана от отделни личности, а не от държавни институции...

Ей къде го казва

Клипа е за причините довели за глада през 30-те...

И въобще не оправдава ръководството на СССР...

Напротив, показва цялостното неглижиране на този проблем и пълното незачитане на човешкият живот, като цена за постигане на поставени цели...

Нещо друго да питаш?

преди 28 минути, andiay написа:

Ей къде го казва

Ами пълни глупости  говори .

.....Помощта била много ограничена, от някои личности само ... ?!?!?

да нахраниш 11 млн човека в 28 хил руски градчета и селца , да отремонтираш 15 хил болници обслужващи 80 млн население .... е "ограничена помощ" ???

/според в.Известия 1923г /

.... съветското ръководство правело всичко възможно да ограничи глада ?!?!?!? 

Това кога и как ? Като им изземва на селяните зърното за посев до шушка  ли се бори с глада ? Когато продава и изнася всички количества към други държави ???

Я сега изгледай и прочети аз какво цитирах в отговор на клипа :hush:

Стигнах някъде да обяснява за Сталин и "другата гледна точка" за него ... какви фактори  били за появата на тази диктатура,обществото какво било, международната геополитика  ....

Как "книгата показвала другата гледна точка за Сталин, по точно сталинистката "  / цитирам точно думите на възглавничко / бла бла бла...

Наистина този идиот е за бисерите.

Тръгнал да ми обяснява чистките,гладомора , ГУЛАГ  и т.н. от "сталинистка гледна точка" ...  :getout:

Я му виж и другото видео където е на рашисткия "поход за мир"

https://youtu.be/uVLowBqZeqM

със още един "велик" доцент. Как ще сме въвлечени във войната... бла бла бла...

Човече... тия нямат нищо общо с историята а са поредните празни балони и лъжци .

преди 43 минути, Реджеп Иведик написа:

Отново се набута с украинската пропаганда. То не ти е сефте де ... 🤣

Telegram: Contact @RVvoenkor

Spoiler

696630563_.jpg.a76f0a58864875932a781d4c72971526.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

току-що, miro20 написа:

Ами пълни глупости  говори .

.....Помощта била много ограничена, от някои личности само ... ?!?!?

.... съветското ръководство правело всичко възможно да ограничи глада ?!?!?!? 

Това кога и как ? Като им изземва на селяните зърното за посев до шушка  ли се бори с глада ? Когато продава и изнася всички количества към други държави ???

Я сега изгледай и прочети аз какво цитирах в отговор на клипа :hush:

Има един дето пише глупости, Миме и не съм нито аз, нито човека от клипа...

Даже ти го написах, бре чети като те мързи да слушаш...

Казва, че само САЩ се отзовават като държава, дори създават специална агенция, която да координира помощите...

Но... типично за такива като теб е, да търсят "сламка" за която да се хванат, вадейки нещо от контекста...

Това за "зърното до шушка" и изнасянето му е вече заглада през 30-те, и той го е посочил, отбелязвайки, че за разлика от 1922-а, властта дори и не прави опит да се справя с проблема, а дори напротив задълбочава го, като налага допълнителни ужасяващи рестрикции...

И определено е за "бисерите" някой, който коментира нещо и го обявява за глупост, без да го е изгледал...

Всичката ви е такава....

Въпросът не е какви са му убежденията, не бих казал, че са "рашистки", а до това обективно ли представя фактите...

Посочва и източниците от които ги черпи, ловиш ги, четеш ги, сравняваш с казаното от него и едва тогава може да предявиш претенции за нещо друго...

С този си пост доказваш, че не си в състояние да осмислиш и една минута информация и че коментираш ангро, без да си се запознал със съдържанието на клипа...

Нищо ново...

преди 4 минути, andiay написа:

Посочва и източниците от които ги черпи, ловиш ги, четеш ги, сравняваш с казаното от него и едва тогава може да предявиш претенции за нещо друго...

да, добавих по горе за "сталинистката гледна точка" .

Айде не,мерси !

И Хитлер има книги в които обяснява хитлеристка "гледна точка" на национал социализма /нацизма/

преди 4 минути, andiay написа:

С този си пост доказваш, че не си в състояние да осмислиш и една минута информация и че коментираш ангро, без да си се запознал със съдържанието на клипа...

Точно това важи за теб. :hush:

Не получих за 4 ти път  отговор и за...  :

Ах да.. не разбрах и дали си съгласен с колегата ти комуне Николофффффф че инвестициите, строителството на индустрия и промишленост от американците и Запада, че безвъзмездната помощ ,храни и лекарства ит.н. са причина за Гладомора ?

преди 5 минути, andiay написа:

Въпросът не е какви са му убежденията, не бих казал, че са "рашистки"

Змачи не си гледал не само този клип, но и другите му клипове на рашиста мръсен.

Той вика за Русия, че чак жилите на врата му се надуват.

Не били му рашистки убежденията. Какво си гледал ти бе.

Чак пък толкоз ли да си малоумен. Нищо не си гледал.

току-що, Реджеп Иведик написа:
преди 5 минути, andiay написа:

Въпросът не е какви са му убежденията, не бих казал, че са "рашистки"

Змачи не си гледал не само този клип, но и другите му клипове на рашиста мръсен.

Той вика за русия, че чак жилите на врата му се надуват.

Не били му рашистки убежденията. Какво си гледал ти бе.

Чак пък толкоз ли да си малоумен. Нищо не си гледал.

Е аз и това му посочих ... дето тъпака историк е на рашисткия "поход за мир"  , и плямпат как сме въвлечени във войната,как като свършат украинците ще пратят хора от нас и др....

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Клипа гледа ли ?

Не.

Ти май сериозно вярваш на рашистките малоумия.

Не един клип съм гледал ама ти явно си сляп за друго освен за украинската пропаганда. Тук пак удари кьоравото да знайш. 🤣

преди 8 минути, nikssi написа:

Не един клип съм гледал ама ти явно си сляп за друго освен за украинската пропаганда. Тук пак удари кьоравото да знайш. 🤣

И руска пропаганда гледам, както и руски и украински официални източници.

Първите дни нахлухте и кото зехте зехте.

Оттогава насам ЗСУ освободиха Киевска, Черниговска, Сумска, Харковска и голяма част от Херсонска област барабар с град Херсон.

Това не е украинска пропаганда, това е Обективната Истина.

преди 4 часа, miro20 написа:

хахаха :) Това някакъв нов бисер ли е ?

За невежи като теб може и някакъв бисер да е.

преди 3 часа, miro20 написа:

пп

Я кажи, и ти ли като колегата ти комуне Николоффффф мислиш че американските и западни инвестиции по изграждане на фабриките, икономиката, промишлеността , даренията от храни и лекарства, са..... причина за Гладомора ?

Отново ни демонстрираш какъв невероятен невежа си, дори не си наясно какво означава думата "инвестиция"!

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

И руска пропаганда гледам, както и руски и украински официални източници.

Заради бандеровците всички вкупом в НАТО забравиха за правата на украинските руснаци.  Следват последствията.

преди 2 часа, bigiadri написа:

Точно . Колко повече руснаци умират В УКРАЙНА ,толкова по-добре.

Ти не разбра ли за какво точно става въпрос? То на война винаги умират и от двете страни. Въпроса е че американците това (смъртта на хора) го имат за бизнес и за добре вложени пари. Американците се радват и че украинци умират, но засега не го казват публично.

Американците ще влагат пари докато не се избием всички славяни.

САЩ не са водили войни срещу Австралия, Канада и Англия.

САЩ ще забравят и изоставят скоро и  Украйна - както направиха същото в Египет, Афганистан, Ирак, Либия , Сирия.    Няма как вечно да харчат милиарди долари и да ги подпира държавен дълг от 32 трилиона  USD.

Де го Залужни бе? Досега чух 2 версии - сърдечна операция с 3 байпаса в Германия и черепна със смяна на част от черепа. 

И за оня другия Сирски нищо не се чува.

На ред е зеления.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.