Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Още един магьосник напусна сцената впечатляващо (+21):

https://twitter.com/bigSAC10/status/1667219565334413313?s=20

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

„Руснаците ни взривиха язовира!“ Казва Зеленски, докато все още държи детонационното бутало
6480efa5845fb6480efa5845fc.jpg
КИЕВ — По време на публичен разговор в Zoom с Конгреса на САЩ украинският президент Володимир Зеленски категорично заяви: „Руснаците взривиха нашата язовирна стена“, докато все още държи детонационно бутало, което обикновено се вижда в карикатурите, когато нещата се взривяват.
„Най-патриотичният начин да се борим със злата Русия на Путин е като изпратим 60 милиарда долара за ремонт на нашата скъпоценна язовирна стена и... за... други неща“, каза президентът
Конгресът на САЩ одобри 60 милиарда долара помощ за Украйна, включително друга доставка на ACME Dam-Blast-O-Matics и Pipeline-Destructo-Scuba-Bombs.
преди 1 минута, bigiadri написа:

Това е картина на руски художник РЕАЛИСТ . Преди войната,тогава беше свободно да се изразяваш ,в случая с картини. А,ето и обществената тоалетна /показвам я за трети път/ за да ви се набие в рашиските манерки:_2023-06-06_09-34-47.png.475f6ab010d4fb3d301277b788a825f0.png

Любимата социална среда!

И кое му е лошото не разбрах?

преди 4 минути, vpvelev написа:

свирят на бабалайки

Първо свирят на балалайки и после на война. Рассия ФОРЕВЪР:Screenshot2023-06-08091227.png.cae6558736a0b4e36b88fcea56e70342.png

Screenshot 2023-06-08 090820.png

преди 1 минута, vpvelev написа:

И кое му е лошото не разбрах?

ХЕ,ХЕ! Разбрахте ватенка сигурно и у вас е като рассия ! Не случайно толкова си възторжен от руския мир! Жалко че  НЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ мислят като теб!

преди 7 минути, bigiadri написа:

ХЕ,ХЕ! Разбрахте ватенка сигурно и у вас е като рассия ! Не случайно толкова си възторжен от руския мир! Жалко че  НЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ мислят като теб!

Не си ли ходил по голяма нужда в клекнало положение. Много е по-здравословно. Или ти става гадно само като си го представиш?

Обезкосмяваш ли се?

преди 18 минути, bigiadri написа:

Не случайно толкова си възторжен от руския мир!

Възторжен съм и силно се надявам руския мир да надделее над западните и американски либерал-гей-и не знам си какво още "ценности".

Преди малко попаднах на тая песен. Сравнете моралните ценности през 1964 година и сегашните дето искат да ни натрапят западняците, откачалките.

Намерете и си преведете текста.

Украинските сили изглежда не почистват мини преди атаката. Те го правят с няколко машини за разминиране, когато атакуват, а зад тях украинската бронетехника напредва в колона, която е лесна мишена за руските противотанкови средства. Донякъде наподобява руските бронирани колони в началото на войната. Колони, които понесоха катастрофални загуби от украинските противотанкови оръжия, история, която сега се повтаря от украинците.

Най-голямата тактическа грешка от украинска страна, е струпването на превозни средства. Разстоянието между бойните машини по пътищата и в открити полета трябва да бъде 100 метра, а не 10, 5 или 1 метър. Украинските колони редовно биват избивани от артилерийски удари, защото винаги се скупчват.

damage11-s.jpg

Къде е противовъздушната отбрана? Украйна получи 37 германски танка за ПВО Gepard (гепард). Те са стари, но могат да поддържат въздуха чист, всеки в рамките на 10 километра широк мехур. Гепардите са проектирани да покриват атакуващи танкови и мех пехотни батальони. Но съдейки по броя на видеозаписите с дрон, които руснакът може да пусне, там няма нито един Гепард.

Youtube каналът History Legends нарича това бедствие .

преди 1 час, maxthon написа:

Ако пуснеш водно дронче от Никопол например въпроса е дали той може да стигне до Нова Каховка и да се детонира в стената?  А може и няколко дрона...

Дрон да взриви язовирна стена? Пич, не искам да съм нецензурен, но всички фенове на Ватата имате ли един общ читав мозък ?

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Дрон да взриви язовирна стена?

Чети хубаво за какъв дрон става дума. И не става дума за стената, а само за шлюзовете. Това е достатъчно водата да потече неконтролирано и да отнесе всичко.

преди 2 часа, morandis написа:

Обаче севернокорейците се оказват най-предвидливи - прегладуваха през 90-те на 20 век, но вече имат успешна космическа програма, демек създадоха си ядрено оръжие, една малка сладка бомбичка-ракетка. Сега САШ ги плаши, че ако мръднат ще ги изпепелят 100 пъти, а КНДР им отговаря, че ще може да изгори само веднъж войските им в юга и Япония. Само венднъж, но окончателно завинаги - и резултатът е равен. 

Няма по-хитри от северокорейците наистина. Да правиш бутафорни празни супермаркети, за да развеждаш туристи там и да обясняваш, че всъщност наистина хората пазаруват от тях, но да нямаш право да снимаш - това си е висш пилотаж. Но пък се твърди, че в армията им наистина получават по 1500 калории на ден, така че са построили комунизма ... буквално.

преди 42 минути, vpvelev написа:

Обезкосмяваш ли се?

Това как помага на по-приятното прекарване в руската тоалетна? И кой нормален мъж се обезкосмява там, бил той и руснак?

Иначе за физиологията си прав, само че имам известно съмнение, че вкъщи си на клекало ... 😐

преди 5 минути, kaldata1 написа:
преди 46 минути, vpvelev написа:

Обезкосмяваш ли се?

Това как помага на по-приятното прекарване в руската тоалетна? И кой нормален мъж се обезкосмява там, бил той и руснак?

Извинявам се за офтопика, ама да разведрим малко войната.

Много ми е интересно може ли да се досетиш защо съм го питал това?

Докато мислиш... Поздрав за тия дето дремят по цял ден пред компютрите и не ходят на кръчма.

преди 16 минути, maxthon написа:

Чети хубаво за какъв дрон става дума. И не става дума за стената, а само за шлюзовете. Това е достатъчно водата да потече неконтролирано и да отнесе всичко.

Че колко ТОНА, повтарям ТОНА ще ти трябват? Пак ме избягваш , явно знаеш :)

преди 1 час, rado_svet написа:

Този сайт е хумористичен по мой спомен.

Снимката изглежда монтаж, виж особено висящите шнурчета на акселбантите на раменете.

Остави хората да си се радват.

🤪

Откраднаха погрешка от натовски влак в Полша американски снаряди за Украйна

Цитат

Влак с боеприпаси от американската армия за Украйна, охраняван от военнослужещи от НАТО, е бил ограбен на жп гара Веглинец в югозападната част на Полша, съобщиха местните медии "Газета Виборча" и порталът O2.pl.

преди 8 минути, kosyo написа:

Че колко ТОНА, повтарям ТОНА ще ти трябват? Пак ме избягваш , явно знаеш

За шлюзовете ли?

преди 1 час, glen написа:
„Руснаците ни взривиха язовира!“ Казва Зеленски, докато все още държи детонационното бутало
6480efa5845fb6480efa5845fc.jpg
КИЕВ — По време на публичен разговор в Zoom с Конгреса на САЩ украинският президент Володимир Зеленски категорично заяви: „Руснаците взривиха нашата язовирна стена“, докато все още държи детонационно бутало, което обикновено се вижда в карикатурите, когато нещата се взривяват.
„Най-патриотичният начин да се борим със злата Русия на Путин е като изпратим 60 милиарда долара за ремонт на нашата скъпоценна язовирна стена и... за... други неща“, каза президентът
Конгресът на САЩ одобри 60 милиарда долара помощ за Украйна, включително друга доставка на ACME Dam-Blast-O-Matics и Pipeline-Destructo-Scuba-Bombs.

Чета ти фейковете и пак пренареждам класацията за най голям дебил в отбора ви. Струва ли си бе пич?

преди 24 минути, maxthon написа:

Абе, пак лк се излагаш?

През ВСВ англичаните са метнали няколко 4 тонни бомби които да се взривят на 10 метра под водата точно до стената за да разрушат доста ПО-МАЛЪК язовир в Германия.

Панелните блокове в Бахмут стоят още цели ти за язоворната стена се изцепи.

Руснаците са терористи, примири се.

преди 27 минути, maxthon написа:

Руснаците минирали стената. Руски специалисти обясняват, как трябва да се взриви всяка украинска инфраструктура, включително мостове и язовири. Бедствието съсипва украински земя, сгради, животи. Руслямистите рязко съкращават фронта който трябва да защитават. Украинците го били взривили. Галфстон

преди 14 минути, kosyo написа:

Че колко ТОНА, повтарям ТОНА ще ти трябват? Пак ме избягваш , явно знаеш :)

Той си мисли, че само ти си разбрал, че е умствено ощетен. Затова.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Руски специалисти обясняват, как трябва да се взриви всяка украинска инфраструктура, включително мостове и язовири.

А украински военни говорят как вече са стреляли по нея да видят дали може да унищожат шлюзовете и да причинят наводнение.

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Руснаците минирали стената.

Еленски на ушенце ли ти го подшушна това? Че той не е спрял да лъже.

преди 12 минути, BANKATA написа:

Абе, пак лк се излагаш?

Ти говориш за нещо под вода, аз говоря за нещо друго. Иди питай учителката на синковеца ти да ти обясни.

преди 32 минути, vpvelev написа:

Извинявам се за офтопика, ама да разведрим малко войната.

Много ми е интересно може ли да се досетиш защо съм го питал това?

Нямам идея и не виждам връзката, честно.

преди 22 часа, andiay написа:

Е, явно не съм толкова умен...

Та, какво общо има това за руснаците, които трепели за мир с моя пост, който си цитирал...

Сто пъти ти го написах и даже ти дадох да четеш защо е така научно обяснено...

Жизнения стандарт в която и да е страна, няма нищо общо с темата за войната...

Калпав народ, калпаво управление, калпава държава...

Но... всички са минали по тоя път, някои са го съкратили за сметка на удължаването на пътя на други...

Обясних ти възможно най-кратко с пример, защо Сталинизма и Маккартизма са еднакви в същността си...

Казах, че най-големите благотворители са едновременно с това и безскрупулни материалисти, едното не изключва другото, това е което казах и даже ти дадох примери...

Няма как да станеш Бил Гейтс, без да си безскрупулен материалист, но това не пречи той да е един от хората отделящи най-големите средства за благотворителност...

Няма знак на равенство, невежий...

Можеш да си идеалист и да отделяш време, внергия и всичките си средства за благотворителни каузи...

Може да си закоравял и безскрупулен материалист и да отделяш огромни средства за благотворителност...

Благотворител не изключва безскрупулен материалист, нито безскрупулен материалист означава, че не може да е и благотворител...

Благотворителността също няма място в темата за войната...

Но... ти си функционално неграмотен и необразован, затова това, което четеш и това, което смяташ, че си  прочел, нямат нищо общо помежду си...

От тука е и перманентния ти когнитивен дисонанс...

Твоята глава вижда във всичко това, което й се иска да види...

Никаква кауза не  защитавам, освен тази на убеден пацифист - войната е най-голямото зло и трябва да бъде спряна, преди да стигне точката на бифоркация...

Нищо по-различно не твърдя от това, че причините за тази война не са имперските амбиции на Русия, Русия си има своята вина за случилото се, но причината не е само в нея...

Ако имаше поне бегла представа от политика, можеше и да има шанс да се опитам да ти го докажа...

Но... такива като теб вярват само на лозунги - преди 35 години на едни, а сега на други...

"Нищо по-различно не твърдя от това, че причините за тази война не са имперските амбиции на Русия, Русия си има своята вина за случилото се, но причината не е само в нея..." аре ся. Не подкрепящи никого анонимен трол. Обясни логиката в написаното. Докажи, че не си просто един чел ватник, Матросов с висше. Аз твърдя, че вината в огромна степен е на Русия и персонално на Путин. Миършаймър  и сие, обясняват защо реагира така, както биолог би обяснил реакцията на хищник. Не го оправдава нито морално, нито като нарушител на международните закони.

преди 17 минути, maxthon написа:

А украински военни говорят как вече са стреляли по нея да видят дали може да унищожат шлюзовете и да причинят наводнение.

Ти говориш за нещо под вода, аз говоря за нещо друго. Иди питай учителката на синковеца ти да ти обясни.

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/rusiya-vzrivi-yazovira-na-kahovskata-vec

преди 17 минути, maxthon написа:

Няма нужд никой да питам. Когато е трябвало аз съм учил. Ти се обяснявай колкото искаш. Това което говориш са глупости. Няма как да стане.

преди 34 минути, maxthon написа:

За шлюзовете ли?

Чудя се какво ли налягане издържат без външна намеса. И сигурно имаш обяснение защо са паднали 3 ли бяха огромни железобетонни блока заедно със шлюзовете? Ще се опитам да намеря какви са тия шлюзове. Мисля че се вдигат нагоре и се плъзгат по жлебове, но ще проверя. Ама все по-безумни идеи имаш да ти кажа. Сигурен ли си че всичко е наред и по ПЛАНА?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.