Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, tonit1968 написа:

Нито е комунистическа, нито е русофобска. Нещо по-страшно е. Ама американците проспаха събитията и сега е късно да направят каквото и да е. 

Ама те Американците знаеш ли ка са се уплашиха :) Ти скоро ходил ли си в с. Аврамов? Това е на 500 м от полигона Ново Село - местните се радват, че имат хляб и доларчета

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Нито е комунистическа, нито е русофобска. Нещо по-страшно е. Ама американците проспаха събитията и сега е късно да направят каквото и да е. 

Седни си слаб 2 русоробе

току-що, ivottoshev написа:

Прав за кое?

Изчакайте с опорките поне докато всичко стане факт. Украйна все още ОФИЦИАЛНО не е загубила, вие вече тренирате как да представите загубата ѝ като победа :lol6:

Украйна ще си остане свободна демократична държава, а рашистките войски позорно наритани / или изтеглени както бихте казали вие/ обратно в Рашистан.

Предстоят и военни репарации , най малкото за възстановяването на сринатите градове и селца от рашистите.  Щетите от рашистките бомби се оценяват май около 500 млрд към момента.

Агонията която Путлер вкара с войските си в Крим и в малките недоносчета ЛДНР  вероятно ще продължи още дълго, като във всички случаи санкциите ще си останат или до възстановяване на границите на Украйна, или с падането на путинския режим.

Последното ще е болезнено най вече за руснаците, но ако остане, какво пък какво толкова.. нали и тук се носеха хвалби за прекрасния живот в Северна Корея ?

Едни помпозни клипове и репортажи се пускаха от вашата клика и обясняваха  колко добре се живее там :)

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Това няма да стане никога - то и такъв "език" никога не е съществувал. Говоря руски доста прилично, но го използвам само в комуникацията с китайските си партньори - с "руснак" - никога. Мрзая ги от край време. 

ПС: Естествено с изключение на тия "руснаци", от които имам някаква полза

Днес мина ли през Мръвката, или имА време само за дюнерче от Аладин, щото ти излезнА адрес от Студентски до Коньовица?

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Никога не е била за цяла Украйна. Това твоето са сухи тренировки как да изкараш ситуацията като победна за Украйна, след като Русия постигне това което искаше, а именно Укрите да не влизат в НАТО и независимост на ДНР и ЛНР.

Относно това пак лъжеш и спекулираш.

Целта на войната /спец операцията / бе денацификация и девоенизация на "фашисткия режим" на евреина Зеленски.

Нито едно от двете неща не са изпълнени поради две причини - фашисти в Украйна никога не са били на власт. "денацификацията" бе измислена за сваляне на Зеленски и слагане на марионетъчна кукла  назначена от Кремъл.

Зеленски очевидно ще си остане президент , т.е.провал на рашистите.

"девоенизация" - пак провал .

Нито един украински войник няма да свали оръжие, нито някой ще забрани на Украйна да има такова :hush:

Затова рашистите смениха позорно реториката.

Включително и заради огромните си загуби и  невъзможност да  поддържат толквоа направления на настъпление.

Вече "спецоперацията " както наричат безсмислената си война, се нарича "операция по защита на Донбас" .

Виждаш в момента провал след провал, и то към днешния ден, а дори преговорите не са във силната си фаза :giggle1:

https://www.facebook.com/574889921/videos/374358000991603

В Мариупол:

"Убитите лежат покрити. Някои ги погребват където са живели [в дворовете]."

"А украинските военни помагаха ли ви някак. Дадоха ли ви зелен коридор [за евакуация]?"

"Въобще... Въобще не са ни помагали и нищо не са ни дали...

Азов... кучета! ...Хората се изнасяха. Азов стреляха по хората! Разстрелваха... [нецензурно]. Разстрелваха колони от цивилни, които се опитваха да отидат до Володарск - стреляха по автобусите!"

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Ама те Американците знаеш ли ка са се уплашиха :) Ти скоро ходил ли си в с. Аврамов? Това е на 500 м от полигона Ново Село - местните се радват, че имат хляб и доларчета

Това, за хляба и доларчетата на местните, кой ти го каза и кога, ако не е тайна? Колко местни работят в базата? Колко наем плаща базата на общината? Колко и какво пазаруват в селския магазин?

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

Всъщност именно немците настояват да се затварят атомните централи в Европа. Сега са склонни да поразмислят...

Ми ще трябва да си плюят на принципите. Или няма да спазват санкциите срещу Русия, или ще трябва да отварят АЕЦ-овете. А толкова тонове мастило изписаха как централите били супер-дупер опасни и трябвало да се премахнат...

преди 2 минути, Hristo52 написа:

https://www.facebook.com/574889921/videos/374358000991603

В Мариупол:

"Убитите лежат покрити. Някои ги погребват където са живели [в дворовете]."

"А украинските военни помагаха ли ви някак. Дадоха ли ви зелен коридор [за евакуация]?"

"Въобще... Въобще не са ни помагали и нищо не са ни дали...

Азов... кучета! ...Хората се изнасяха. Азов стреляха по хората! Разстрелваха... [нецензурно]. Разстрелваха колони от цивилни, които се опитваха да отидат до Володарск - стреляха по автобусите!"

Пропаганда другарю :) 

Има в пъти повече свидетелства за обратното - как рашистите обстрелват бежанци и блокират  всякакви коридори

Мариупол геройски се отбранява от рашистките окупатори които реално го сринаха почти със земята .

Само това е очевидно като обективен факт в момента. :hush:

преди 8 часа, A.com написа:

Очевидно съм далече от каквото и да било.

Тц, никой не е далеч от всичко, както и никой не е близо до всичко.

преди 8 часа, БаалБек написа:

Ехаа, само какво кратко изказване. Не мога да те позная. Явно си заседнал в психическото си развитие на ниво 5-6 годишен малчуган, така ли е? Усеща се, че си лишен от възможността да постигнеш силно желана цел. И затова се опитваш да надговориш другия, в случая да си последен в писането  :lol6:Това е провокация. Сега ще видя колко ще издържиш без да ми отговориш. Ама отпусни се не се напрягай. Сам казваш:

;)

Душичке тенекиена, пак ли се опитваш да резонираш от отразени звукови вълни?

Колкото и да е приятен един звук, след отразяването му при теб, той си остава просто един резонанс, при това не особено приятен такъв.

Добре е, че аз съм се постарал да си направя подходящото акустично третиране, та просто констатирам факта, но без да се дразня от звука.

С търкалящите и смигащи човечета вече ти обясних, какво доказваш, но щом ти харесва, за мен не е проблем.

Сега започвам да пиша особено бавно, защото наистина схващаш много трудно.

Има хора, на които понякога е достатъчна и една дума, за да разберат, има и такива, на които и 100 000 думи пак няма да стигнат.

Въпросният човек, когото съм цитирал и съм му отговорил с едно изречение е един от малкото в тази тема, за който смятам, че е в състояние да разбере и от една дума.

От друга страна си ти, която си една от многото в тази тема, за които и 100 000 думи са малко.

Когато някой ме цитира - отговарям, защото ме е цитирал, а не защото държа последната дума да е моя.

Когато не ме цитираш и аз не ти обръщам внимание, не че и в момента мога да определя този свой пост като внимание, просто ти отговарям.

И то почти веднага след като видях, че си ме цитирала. Вторник е първият ми ден от работната седмица, а когато съм на работа - работя и нямам време за забавления.

И честно казано е невъзможно ти да напрегнеш, каквото и да е било в мен, не само пред екрана, а дори и да си на мястото на екрана.

Така че, по-отпуснат от това, едва ли мога да бъда.

Аз ти казах вече, че си виртуална мазохистка и щом не ми струва нищо, защо пък да не покажа малко алтруизъм във формата на виртуален садизъм към теб. "Провокирай" си на воля, когато съм в настроение ще удовлетворя странните ти нужди.

П.С. Пих си гинкото и не забравих, че съм ти обещал да отговоря на твой въпрос, но тогава ме нацели в един много приятен за мен момент, а понякога в такива моменти се размеквам и давам глупави обещания.

И понеже съм "ромче", то ще ти отговоря като "братята" си "Много исках да ти отговоря, но нЕмах желание."

Което ако се замислиш !!!? е една много голяма житейска мъдрост, макар и да се съмнявам, че казалия този израз я осъзнава.

Както се съмнявам, че и ти ще я осъзнаеш.

И да, никога не съм крил, че тук се забавлявам, но пък и има различни видове забавления, с едни хора се забавлявам по един начин, а с други (като теб) по съвсем различен.

И двата вида забавление ме устройват и взаимно се допълват.

П.С.С. Достатъчно дълго ли е?

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ми ще трябва да си плюят на принципите. Или няма да спазват санкциите срещу Русия, или ще трябва да отварят АЕЦ-овете. А толкова тонове мастило изписаха как централите били супер-дупер опасни и трябвало да се премахнат...

Някои принципи са по- важни от други.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Или няма да спазват санкциите срещу Русия

Ще спазват санкциите с Русия и ще отворят аецовете.

Докато Путлер е на власт, санкциите срещу Русия няма да бъдат вдигани.

Зелената сделка да духа супата

току-що, absurt написа:

Това, за хляба и доларчетата на местните, кой ти го каза и кога, ако не е тайна? Колко местни работят в базата? Колко наем плаща базата на общината? Колко и какво пазаруват в селския магазин?

Аз (като юр. лице) работя в базата от самото начало - с договор, данъци и т.н. Ходя там поне 1 път седмично - не че е необходимо толкова, но трябва да плащам на местните работници. Местните на постоянна работа в базата знам колко са, но няма да ти кажа. Базата НЕ плаща наем на Общината, защото не е необходимо и защото полигона не е собственост на Община Сливен. Реално всички местни амуджи сега живеят в Мокрен и т.н и т.н

преди 22 минути, miro20 написа:

Украйна ще си остане свободна демократична държава, а рашистките войски позорно наритани / или изтеглени както бихте казали вие/ обратно в Рашистан.

Разбира се че Украйна ще остане "свободна и демократична" държава, но няма да може да кандидатства за членство в НАТО.

Руската армия ще се върне в Русия.

ЛНР и ДНР ще са новите "свободни и демократични" държави на картата на света.

преди 15 минути, miro20 написа:

Целта на войната /спец операцията / бе денацификация и девоенизация на "фашисткия режим" на евреина Зеленски.

Нито едно от двете неща не са изпълнени поради две причини - фашисти в Украйна никога не са били на власт. "денацификацията" бе измислена за сваляне на Зеленски и слагане на марионетъчна кукла  назначена от Кремъл.

Нито един украински войник няма да свали оръжие, нито някой ще забрани на Украйна да има такова :hush:

Включително и заради огромните си загуби и  невъзможност да  поддържат толквоа направления на настъпление.

Вече "спецоперацията " както наричат безсмислената си война, се нарича "операция по защита на Донбас" .

Виждаш в момента провал след провал, и то към днешния ден, а дори преговорите не са във силната си фаза :giggle1:

По-спокойно бе човек. Много се разпени нещо. Няма да ти вдигнат надника. Не се натягай толкова. Явно губите войната и започнахте да излизате извън нерви :lol6:

току-що, ivottoshev написа:

Разбира се че Украйна ще остане "свободна и демократична" държава, но няма да може да кандидатства за членство в НАТО.

ЛНР и ДНР ще са новите "свободни и демократични" държави на картата на света.

ЛНР и ДНР ще са свободни колкото Крим. Присъединени към хипердемокрацията Россия. Украйна няма да е член на НАТО, но ще е член на ЕС. Допускам че милиони руснаци, внезапно ще се окажат с дълбоки украински корени.

преди 22 минути, miro20 написа:

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Изчакайте с опорките поне докато всичко стане факт. Украйна все още ОФИЦИАЛНО не е загубила, а вие вече тренирате как да представите загубата ѝ като победа :lol6:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

ЛНР и ДНР ще са свободни колкото Крим. Присъединени към хипердемокрацията Россия. Украйна няма да е член на НАТО, но ще е член на ЕС. Допускам че милиони руснаци, внезапно ще се окажат с дълбоки украински корени.

Не случайно съм ги сложил в кавички.

Путин не го бърка дали Украйна ще е в ЕС. Него го интересува да няма допълнително НАТО-вски ракети по границите му.

преди 35 минути, ivottoshev написа:

Прав за кое?

Изчакайте с опорките поне докато всичко стане факт. Украйна все още ОФИЦИАЛНО не е загубила, а вие вече тренирате как да представите загубата ѝ като победа :lol6:

Преди дни го писах тук. Примирието е единствения начин и двете държави да излязат победители. 

И  двете ще казват че са постигнали целите, а ние ще се джафкаме още година.

преди 10 минути, Тhе Monstеr написа:

Допускам че милиони руснаци, внезапно ще се окажат с дълбоки украински корени.

Пак ше има визи заради това. Соца се връща с пълна сила в прекрасната Расия.

Пътешествия само в Евразийския съюз :giggle1:

преди 4 минути, BANKATA написа:

И  двете ще казват че са постигнали целите, а ние ще се джафкаме още година.

Няма примирие.

Касапина Путлер е толкова прост, че ще огроби още по голяма част от армията си, докато се опитва да се прави на тарикат.

Рашистите прехвърлят киевските си части на югоизточното направление.

Ти да видиш! На тия май им дойде акъла!

Киев представи на Москва конкретни предложения.

Цитат

Няма да влиза във военни съюзи и да приема бази

Разговорите продължиха малко над 3 часа

Украйна предлага да приеме статут на неутрална и неядрена държава, в замяна на което да получи гаранции за сигурността си по подобие на член 5 от договора за колективна сигурност на НАТО. Като потенциални гаранти за сигурността си Киев посочи Израел и членките на НАТО - Канада, Полша и Турция. Украйна предлага също и 15-годишен период за провеждане на консултации за статута на анексирания от Русия полуостров Крим.

Ще се сетите и вие и американските ви господари!

преди 17 минути, ivottoshev написа:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Не случайно съм ги сложил в кавички.

Путин не го бърка дали Украйна ще е в ЕС. Него го интересува да няма допълнително НАТО-вски ракети по границите му.

Аз па за някакви нацисти и наркомани чух :giggle1:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.