Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, absurt написа:

Джѐймс Уѝлям Па̀рдю-младши (на английски: James William Pardew, Jr.) е американски военен и дипломат, посланик на САЩ в България в периода 2002 – 2005.[3][4] Дипломатическата му кариера е фокусирана върху Балканите.[5] Носител на орден „Стара планина“ първа степен „за изключително големи заслуги за евроатлантическата интеграция на България“.[6]

За този Пардю ли иде реч? Ето ти цяла страница за него, но никъде не пише да сме го гонили. напротив.

Добре. Не сме го гонили, пратихме го в Македония и изискахме друг. Явно ти си от тия с късата памет щом ти трябва уикипедия. Която е редактирана поне сто пъти след тоя случай.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 15 минути, Тhе Monstеr написа:

Някога изгонихме американския посланик, защото си позволи да се изказва за българското правителство.

Може така да ти се е искало и да си го приел за истина.

преди 16 минути, absurt написа:

Глупчо, писах че и обратно не може- не прочете ли, че мнението ми е еднакво и за Митрофанова? Почвам да те съжалявам вече- все недочел, все недоразбрал,ама- чукча писател.......

Какво против имаш госпожа Митрофанова? Най - добрият посланик на Русия у нас е!:yanim: С познания по история, умерен човек, неполитизиран и поне не се крие в бункер като мишка, както прави американската и колежка. Дето по - добре и да не се показва, че ще ни е като червеното на бика.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Моля? Тва не го помня. Той не беше ли посланик, по времето, когато бях ученичка, 2000 - 2004 някъде? Я дой инфо, че ми стана любопитно. Учих тогава и не съм обръщалао много - много внимание на тия неща по вестниците.

Джеймс Пардю в какво се е бъркал?Think Sesame Street GIF

Покажи скритото съдържание

Същия. Дето Батето му викаше Пръдлю.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Зависи за кой ден говориш.

Ми нали съм написал "началото"? Това беше ГЛАВНИЯТ повод.

Сега Лоботомиро и Реджепчо се опитват да омаловажават главното и да го представят като нещо съвсем незначително, защото именно тази цел на Русия ще се осъществи, а те не могат да си признаят че Русия е спечелила.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Какво против имаш госпожа Митрофанова? Най - добрият посланик на Русия у нас е!:yanim: С познания по история, умерен човек, неполитизиран и поне не се крие в бункер като мишка, както прави американската и колежка. Дето по - добре и да не се показва, че ще ни е като червеното на бика.

Ти не си добре - с тези прахласвания по тьотята ...

Що за посланик е Митрофанова и защо обижда България и българите

Пп. На мен ми е все тая, ама вие - като българи - щом сте съгласни ...

преди 2 минути, Anneliese написа:

И "Стара планина" ли сме му давали на този?:eek:

Моля Ви, кажете ми, че американските посланици не са абонирани за това отличие!

Госпожа Митрофанова обаче го заслужава. Намерих интервюто и за "Русия 24". Страхотно,умерено интервю.:yanim:

Моля да спазваш протокола: До като е тук (още няколко дена), обръщението е Нейно Превъзходителство г-жа.....някоя си.

Проблема е друг - тя вече е persona non grata. Само да ликвидираме кирчокоорчо

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Същия. Дето Батето му викаше Пръдлю.

Той не беше ли онзи посланик, дето поне си беше направил труда да научи български език или го бъркам с друг?Ponder Inspector Gadget GIF

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Само да ликвидираме кирчокоорчо

Кой ще слагате?

току-що, Тhе Monstеr написа:

Добре. Не сме го гонили, пратихме го в Македония и изискахме друг. Явно ти си от тия с късата памет щом ти трябва уикипедия. Която е редактирана поне сто пъти след тоя случай.

И това не е вярно. Не ми трябва на мен уикито- на теб ти го постнах, да видиш, че дори и там няма такова твърдение. Ако погледнеш цялата страница, която излиза за Пардю, ще видиш едни не само добри отношения, ами и признания за любов. Та, може да ти се ще да сме имали някога гръбнак, ама като няма- няма. Мързи ме да претърся назад в годините за всичките нагли размахвания на пръсти от страна на хамериканските посланици, аташета и сие. До този момент и Мустафата я търпим мирно и кротко да ни дава наклони.

преди 3 минути, ncl написа:

Може така да ти се е искало и да си го приел за истина.

Сигурно. И не си изкара мандата, щото много му се ходеше в Македония.

преди 4 часа, miro20 написа:

Не лъже. Рашиските окупатори са отблъснати от Киев.

Но за първото си права - както казах  много отдавна - основните му усилия е южното и източно направление. Да си подсигури стабилна сухопътна връзка  с Крим.

Хиляди станаха загиналите и е нормално да се пестят.  Руските интереси са само около Черно и Азовско морета.  Донбас, Крим, Херсон, Николаев, Одеса, Приднестровието в Молдова.  Програма максимум. Където са много руснаците.  Друго не им е нужно. Украйна дълго ще е за съжаление - ако и отнемат най-добрите райони.  

преди 1 минута, absurt написа:

И това не е вярно. Не ми трябва на мен уикито- на теб ти го постнах, да видиш, че дори и там няма такова твърдение. Ако погледнеш цялата страница, която излиза за Пардю, ще видиш едни не само добри отношения, ами и признания за любов. Та, може да ти се ще да сме имали някога гръбнак, ама като няма- няма. Мързи ме да претърся назад в годините за всичките нагли размахвания на пръсти от страна на хамериканските посланици, аташета и сие. До този момент и Мустафата я търпим мирно и кротко да ни дава наклони.

Мустафата е отвратителна, само командва, а пък на визия ми напомня афганистанка хрътка. То не, че госпожа Митрофанова изглежда по - добре.........Но Мустафата е отвратителна.

преди 1 минута, absurt написа:

Вие сте хора с ултраслаба, да не кажа липсваща, политическа грамотност. Ето дори не знаеш какво стана с Пардю та не си изпълни мандата. Пълна скръб...

току-що, Anneliese написа:

Мустафата е отвратителна, само командва, а пък на визия ми напомня афганистанка хрътка. То не, че госпожа Митрофанова изглежда по - добре.........Но Мустафата е отвратителна.

Мустафата една дума не е обелила за българското правителство. Освен да го похвали. И това на Бойко, и сега това на Кирчо. Ето така трябва да се държи един посланик.

Да бе, не е. Само командва.:getout:

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

Вие сте хора с ултраслаба, да не кажа липсваща, политическа грамотност. Ето дори не знаеш какво стана с Пардю та не си изпълни мандата. Пълна скръб...

Защо се газираш, не мога да разбера? Има факти, които ти давам. Ти си твърдиш нещо свое, без да ти пука от фактите. Че и имаш самочувствието на невежата, да обвиняваш и квалифицираш опонентите.

Ето ти доказателство, че мандатът на Пардю не е прекратен преждевременно, а е бил тригодишен и той го е изпълнил.

https://www.dnevnik.bg/intervju/2005/07/10/185006_n_pr_djeims_pardju_bulgarite_triabva_da_ochakvat/

лед по-малко от месец изтича тригодишният мандат на посланика на САЩ Джеймс Пардю в София. Той беше един от най-активните дипломати в България и взимаше отношение по много въпроси - от състоянието на съдебната система и борбата с организираната престъпност до застрояването на парковите площи в столицата. Джеймс Пардю беше и първият чуждестранен дипломат, който се срещна с лидера на левицата Сергей Станишев в деня след изборите. Новият посланик, който ще пристигне в средата на август, е Джон Бейърли - експерт за Източна Европа, СССР и Русия."

Дали ще се извиниш или ще продължиш да риеш и да хвърляш по гърба си?

преди 57 минути, Hristo52 написа:

Ти да видиш! На тия май им дойде акъла!

Киев представи на Москва конкретни предложения.

Ще се сетите и вие и американските ви господари!

хубуу ма нема предложение какво ще става с нацитата?

поне да бяха обещали че ще ги качат на джонка....ама няма да гребат към река Амазонка....

ами към Антарктида....

да търсят базата на идола си

преди 13 минути, Anneliese написа:

чакай бе мойто момиче...

те не ги избират да участват на некакъв конкурс за мис...

най-малко пък за мокра фланелка

Крим е част от Руската Федерация и това не подлежи на обсъждане.

преди 17 минути, absurt написа:

Защо се газираш, не мога да разбера? Има факти, които ти давам. Ти си твърдиш нещо свое, без да ти пука от фактите. Че и имаш самочувствието на невежата, да обвиняваш и квалифицираш опонентите.

Ето ти доказателство, че мандатът на Пардю не е прекратен преждевременно, а е бил тригодишен и той го е изпълнил.

https://www.dnevnik.bg/intervju/2005/07/10/185006_n_pr_djeims_pardju_bulgarite_triabva_da_ochakvat/

лед по-малко от месец изтича тригодишният мандат на посланика на САЩ Джеймс Пардю в София. Той беше един от най-активните дипломати в България и взимаше отношение по много въпроси - от състоянието на съдебната система и борбата с организираната престъпност до застрояването на парковите площи в столицата. Джеймс Пардю беше и първият чуждестранен дипломат, който се срещна с лидера на левицата Сергей Станишев в деня след изборите. Новият посланик, който ще пристигне в средата на август, е Джон Бейърли - експерт за Източна Европа, СССР и Русия."

Дали ще се извиниш или ще продължиш да риеш и да хвърляш по гърба си?

Да ти се извиня, че сега научааваш името Джеймс Пардю, па лееш глупости в политиката? Мандата беше 4 годишен. И тука даже са ти подхвърлили малко инфо що го съкратиха.

.........................................................................................

"Москва наруши всички правила на международния правов ред, използвайки сила за промяна на границите, и именно Русия ще изпита върху себе си най-тежките последици от това, каза днес германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс."

https://fakti.bg/world/665431-berlin-nai-tejkite-posledici-ot-ruskata-invazia-v-ukraina-shte-se-stovarat-varhu-rusia?fbclid=IwAR1JLp8261DZ2WKazobU0j8xL7LgI1qbZKCHayPgH_GDQmzzv9rF9fx9rZo

преди 2 часа, БаалБек написа:

Гунчева, етническа българка ли е?

цоломон пасе трабант, дето ни вкара в нато, с други думи ни продаде на сащ...етнически българин ли е?

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

Да ти се извиня, че сега научааваш името Джеймс Пардю, па лееш глупости в политиката? Мандата беше 4 годишен. И тука даже са ти подхвърлили малко инфо що го съкратиха.

Починал на  2 юни 2021 г.    Какво е направил за Украйна?   

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

цоломон пасе трабант, дето ни вкара в нато, с други думи ни продаде на сащ...етнически българин ли е?

Дали е етнически или не....йво те интерсува> Нали сте в Алианса? Това е важното. А и ..... продажаб има йогато има плащане! В случая няма плащане  има ....пари

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Никога не е била за цяла Украйна. Това твоето са сухи тренировки как да изкараш ситуацията като победна за Украйна, след като Русия постигне това което искаше, а именно Укрите да не влизат в НАТО и независимост на ДНР и ЛНР.

Това е извадка от речта на Путин, с която обяви началото на спец операцията:

"Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ.

В тази връзка, в съответствие с член 51 от част 7 от Устава на ООН, със санкцията на Съвета на федерацията на Русия и в изпълнение на договорите за приятелство и взаимопомощ, ратифицирани от Федералното събрание на 22 февруари тази година с Донецката Народна република и Луганската народна република, взех решение да се проведе специална военна операция.

Целта е да се защитят хората, които бяха подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години. И затова ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, както съд за онези, които са извършили многобройни кървави престъпления срещу цивилни, включително граждани на Руската федерация.

В нашите планове не влиза окупация на украински територии. Няма да налагаме нищо на никого със сила."

За да демилитаризираш и денацифицираш Украйна трябва да завладееш Украйна. До тук стремежът на Путин среща още по-голям стремеж от украинците това да не се случи. Аз не чух/прочетох в речта на Путин да се говори за независимост на ДНР и ЛНР.

Ако целта беше независимост на ДНР и ЛНР руската армия нямаше да се разхожда до Беларус и от там до Киев и назад. Харков, Херсон и други украински градове и села щяха да останат незасегнати. И висчки приказки как всичко върви по план може би щяха да са истина. Сега не са. От един-два дни украинците бележат напредък в изтласкването на руската армия в определени места(около Киев например). Това обаче е фейк - руската армия се изтегли сама. Че се трупа нов ешалон руснаците мълчат. А след всички лъжи на другаря Путин, да му повярваш, че ще подпише договор, който ще спазва... ами вярвайте.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.