Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 часа, parmobil написа:

А толкова плашехте, че ето, сега идва новата валута и на долара и евро им се еХа майката.

Аз не съм плашил никого. Ако някой се плаши от новини, не е мой проблем. Да не се окаже само, че самите кравари и поддръжници бият тъпана за собствените си страхове... които реално не са чак толкова безпочвени...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

САЩ съобщават за смъртоносни дронове-камикадзе на руските войски

19FortyFive: Руската армия използва смъртоносни дронове камикадзе в битки с въоръжените сили на Украйна

image.png.08d5813c9cd313f4bc5517f6460413a0.png

Мая Карлин в статия за 19FortyFive заяви, че руската армия спира настъплението на въоръжените сили на Украйна, използвайки смъртоносни дронове камикадзе.

Според Карлин руските дронове са един от най-модерните видове оръжия, които се използват за премахване на украинската военна инфраструктура и въоръжени сили. В статията се казва, че руските войски използват дронове с технология, която позволява на техните оператори от първо лице да видят какво се случва на бойното поле.

19FortyFive съобщи също, че Москва ще продължи да използва арсенала си от капитари-камикадзе, за да спре контратаката на въоръжените сили на Украйна.

12 юли м подполковник от Народната полиция на LPR, военен експерт Андрей Марочко заяви, че военният персонал на Руската федерация успя да спре около пет нападения от въоръжените сили на Украйна, които искаха да си възвърнат предишните позиции в района на Сребърното горско стопанство в Луганската народна република.

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 12 минути, maxthon написа:

Данни за какво? Че Точка У има в Донбас? Е нали за да дам обективни данни за наличието на системата в Донбас тези данни трябва и да съществуват? Чакам си данните и тогава чак може да се премине към анализа им.

Данни за това какво видео съм гледал аз. Ама често ти се случва да не разбираш за какво говорим. Сети ли се кои са медиите и организацията поне? Че и това забрави. След като изяснихме първото (видеото дето  съм гледал) да изясним  и това. Имената помниш ли им на тия лъжливи медии?

преди 16 минути, kosyo написа:

Данни за това какво видео съм гледал аз.

Данни за Точка У в Донбас ме интересуват. Всичко останало са празни приказки от твоя страна.

Във Вологодска област мерките за подкрепа на бойците на СВО са разширени, независимо от региона на наборна служба

ТАСС, 12 юли. Властите на Вологодска област разшириха мерките за подкрепа на бойците от специалната военна операция (SVO) и техните семейства, като ги разшириха до всички, независимо от региона на наборна служба и местоживеене на семейството. Това съобщиха в сряда от пресслужбата на областния управител.
„Няколко десетки семейства на военнослужещи живеят във Вологодска област, които поради различни житейски обстоятелства са заминали да защитават родината си във други региони на страната. От името на [губернатора] Олег Кувшинников, Александър Ершов, специален представител на губернатора по военните въпроси служба в условията на Северния военен окръг, установена работа по междурегионално и междуведомствено сътрудничество. В резултат на това беше възможно да се идентифицират такива семейства, да се установи контакт с тях и да им се предостави пълен набор от мерки за държавна подкрепа", се казва в изявлението след последното заседание на областния оперативен щаб.
Според Ершов, дори ако главата на семейството е регистриран по местоживеене в друг регион на страната, но семейството му постоянно живее във Вологодска област, те също се третират наравно със семействата на други защитници. „Има и обратни ситуации. Когато семействата на наши сънародници, участващи в СВО, заминават за постоянно или временно пребиваване извън региона. При констатиране на такива случаи, ние информираме колегите от други региони за информацията, за да не бъдат засегнати оставени без помощ и внимание“, съобщи пресслужбата на Ершов.
 Беше разгледан въпросът за запазване на работните места на военнослужещите в организации и предприятия на региона. Служител не може да бъде уволнен за периода на военна служба по мобилизация или по договор. Трудовият договор с него се прекратява, а работното място и длъжността се запазват. В рамките на три месеца след завръщането си от служба служителят има право да се върне на работното си място. В същото време времето на военната му служба ще бъде зачетено в трудовия стаж по специалността, обясни началникът на отдела по труда и заетостта Олег Белов.
"Ние правим всичко, за да обградим семействата с грижа и внимание, независимо от мястото, където баща, брат или съпруг е призован на военна служба. При завръщането си у дома ги чакат не само семействата, но и родните трудови колективи, предприятия и организации за тях. В момента не са установени нарушения на трудовото законодателство от страна на работодателите. Ние ще продължим да следим внимателно всички тези въпроси", цитира пресслужбата ръководителя на региона.
Списъкът с мерки за подкрепа на семействата на участниците в SVO във Вологодска област включва безплатни ваучери за детски оздравителни лагери, освобождаване от такси за общински детски градини и студентски общежития, предоставяне на безплатна топла храна за ученици, освобождаване от плащане за кръгове и секции, билети за културни събития и много други. Всичко това се записва в социалния паспорт на семейството на военнослужещия и се контролира от определения социален координатор.

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Мастика и мента има у пивницата.

От магазина е мезето

не ме учи какво има

напечатиха се пари евро и долари и левове и се раздадоха на народа

грехота е всеки българин да няма две мазета  пълни с  алкохол и мезета 

а кажи

тия ли произвеждат касетъчни  бомби и ще ги дават на  украйна ?

научете се да мислите

в сащ връщат пенсионерите  на работа за да произвеждат оръжия

другите са наркомани или зяпат в телефона 

русия печели военната операция 

преди 7 минути, Banesc написа:

тия ли произвеждат касетъчни  бомби и ще ги дават на  украйна ?

Сега ще го заклеймят това видео като руска пропаганда и отиде в канализацията. Макар, че се вижда каква канализация е там....

преди 2 минути, maxthon написа:

Сега ще го заклеймят това видео като руска пропаганда и отиде в канализацията. Макар, че се вижда каква канализация е там....

ето е канадчетата

какво произвеждат демокрация и лебализация

преди 3 минути, maxthon написа:

Имената помниш ли ги или се отнесе в друга посока. Както казах това си е епично постижение и се чудя как още не са се похвалили всички руZки медии че някои noname БГ писател във форуми е оборил тези лъжливи западни медии. Явно не гледам добре по тия ресурси - отивам да проверя още веднъж а ти се подготви с имената че искам да те направя известен

преди 42 минути, kosyo написа:

Явно не гледам добре по тия ресурси - отивам да проверя още веднъж а ти се подготви с имената че искам да те направя известен

Добре, че си признаваш, че не гледаш. Ако ти изкочи някъде Точка У в Донбас ще се радвам да я споделиш да я види целия форум.

преди 2 минути, maxthon написа:

Добре, че си признаваш, че не гледаш. Ако ти изкочи някъде Точка У в Донбас ще се радвам да я споделиш да я види целия форум.

Много тъпо да се изложиш още веднъж че си сериен отрицател на действителността и дори не помниш последно какво си отрекъл. Адмирации - за пореден път отече в канала при твойте хора.

А и да не забравя че нямаш данни по нещо, но го отричаш.  Знаеш че ще ти бъде напомняно подходящи моменти нали?

преди 47 минути, maxthon написа:

Мине не мине месец два и отново завъртате тези клипчета :)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=AB5stBg2O1DAb4poGExHBSaWU1Q_kUluuA:1689164867412&q=Kensington+Avenue+Philadelphia&sa=X&ved=2ahUKEwjsgY6_lYmAAxWfVPEDHW87DtQQ1QJ6BAgWEAE&biw=2018&bih=894&dpr=1.25

Аз пък се питам... ако тези и ако това е държавата която е световен двигател с икономика и световен дял на БВП  от... 20-30 % , то колко ли зле са тези с процент в световната икономика около 2%  ?

:) 

gdp2019.png

преди 2 минути, kosyo написа:

Много тъпо да се изложиш още веднъж че си сериен отрицател на действителността и дори не помниш последно какво си отрекъл. Адмирации - за пореден път отече в канала при твойте хора.

А и да не забравя че нямаш данни по нещо, но го отричаш.  Знаеш че ще ти бъде напомняно подходящи моменти нали?

Сериен отрицател? Интересен речник имаш. Нали първо трябва да я видим тази действителност и тогава да се пристъпи към приемане или отказ. Къде е Точката У в Донбас? Някой тук във форума да я е виждал?

преди 1 минута, miro20 написа:

Мине не мине месец два и отново завъртате тези клипчета

Мине се не мине месец-два и пак повтаряш стари данни. В случая от 2019г.

преди 1 час, питам написа:

Мая Карлин в статия за 19FortyFive заяви, че руската армия спира настъплението на въоръжените сили на Украйна, използвайки смъртоносни дронове камикадзе.

Според Карлин руските дронове са един от най-модерните видове оръжия, които се използват за премахване на украинската военна инфраструктура и въоръжени сили. В статията се казва, че руските войски използват дронове с технология, която позволява на техните оператори от първо лице да видят какво се случва на бойното поле.

19FortyFive съобщи също, че Москва ще продължи да използва арсенала си от капитари-камикадзе, за да спре контратаката на въоръжените сили на Украйна.

сериозно ??? Бреееейййй :) :) :)

Какви иновации в руската армия. Никога не бях чувал за дронове. :) 

преди 2 минути, miro20 написа:

Аз пък се питам... ако тези и ако това е държавата която е световен двигател с икономика и световен дял на БВП  от... 20-30 % , то колко ли зле са тези с процент в световната икономика около 2%  ?

Питай някой който иска да ти отговори на това сравнение. Въпроса е, че се оказва кенефа е един и същ навсякъде. И докато едните имат 300 млрд. външен дълг, другите са постигнали същия този кенеф с 32, но пък трилиони долари.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Аз не съм плашил никого. Ако някой се плаши от новини, не е мой проблем. Да не се окаже само, че самите кравари и поддръжници бият тъпана за собствените си страхове... които реално не са чак толкова безпочвени...

:giggle1:

преди 5 часа, питам написа:

Лавров: Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се откаже да победи Русия чрез Киев

Никой не иска да побеждава любимата ви "матушка" . А да се изнесе от Украйна  и да спре геноцида и военните си престъпления срещу народа.

И разбира се, това е правилната кауза която си заслужава всякакви усилия на цивилизования свят.

Да даваш право на хулиган, военопрестъпник, и т.н. не е "равноправност" в "гледните точки" .

Престъплението си е престъпление, войната си е война.

преди 3 минути, maxthon написа:

Сериен отрицател? Интересен речник имаш. Нали първо трябва да я видим тази действителност и тогава да се пристъпи към приемане или отказ. Къде е Точката У в Донбас? Някой тук във форума да я е виждал?

Мине се не мине месец-два и пак повтаряш стари данни. В случая от 2019г.

Ами то се вижда. Ние още говорим за едно ти вече драпаш за друго. За видеото се разбрахме вече- не знаеш за какво говорим но го отрече. Сега не можеш дори да кажеш имената на медиите дето лъжат и пак ги отричаш? Не е ли малко странно дори за тебе?

За данните- ще ги повтарям защото не получавам отговори от тебе- а както виждаш не е като да няма за какво да те ръчкам нали. Къде те хвана все се проваляш лошо.

преди 4 минути, kosyo написа:

Ами то се вижда. Ние още говорим за едно ти вече драпаш за друго. За видеото се разбрахме вече- не знаеш за какво говорим но го отрече.

Сега ще ти го обясня бавно за да разбереш. Не мога да отрека нещо, което не съм го видял. Ти как определяш какво правя ми е през оная работа. Досега във всичко показано до момента като "набедено" за Точка У няма никаква обективност и доказателство, че е такова при положение, че шасито на точката се използва и за още един куп неща (показах ти едно от тях). Драпам единствено за нещо обективно, което показва, че има/имало Точка У в Донбас. Виждам, че няма да го получа и затова и правя обосновано твърдение, че Точка У в Донбас няма. Ще се пробваш ли да покажеш защо обоснованото твърдение ми е грешно или ще продължиш с празните приказки? Понеже се появи и другия клоун може да го накараш и да ти помогне с намирането на обективното доказателство.

Мърлячът пристига на срещата на върха на НАТО; 300 000 войници на НАТО са поставени в "бойна готовност"

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна на срещата на върха на НАТО тази сутрин около 10:45 EDT. Носейки типичната си зелена армейска риза, докато излизаше от лимузината си, зрителите бяха чути да коментират „Мърлячът пристигна“.

Преди пристигането на Зеленски, големецът на НАТО Йенс Столтенберг каза пред събралите се медии, че НАТО се е съгласило да постави 300 000 войници в режим на готовност. „Това включва въздушни и военноморски активи“, добави той.

Ето видео от неговото изявление за пресата:

По въпроса с Украйна съюзниците от НАТО се съгласиха да опростят процеса на влизане на Украйна в Северноатлантическия алианс, каза генералният секретар Йенс Столтенберг. Близки наблюдатели отбелязаха, че това трябва да се направи, защото Украйна е толкова изостанала, че не може да премине през нормалния двуетапен процес на влизане в НАТО.

преди 13 минути, maxthon написа:

Сега ще ти го обясня бавно за да разбереш. Не мога да отрека нещо, което не съм го видял. Ти как определяш какво правя ми е през оная работа. Досега във всичко показано до момента като "набедено" за Точка У няма никаква обективност и доказателство, че е такова при положение, че шасито на точката се използва и за още един куп неща (показах ти едно от тях). Драпам единствено за нещо обективно, което показва, че има/имало Точка У в Донбас. Виждам, че няма да го получа и затова и правя обосновано твърдение, че Точка У в Донбас няма. Ще се пробваш ли да покажеш защо обоснованото твърдение ми е грешно или ще продължиш с празните приказки? Понеже се появи и другия клоун може да го накараш и да ти помогне с намирането на обективното доказателство.

Сега ще ти го кажа много бързо че да ме разбереш - ти вече го отрече. Нещо повече ти отрече нещо което мислеше че аз съм видял.  И няма да дълбая въобще във факта че продължаваш да дърпаш в друга посока че явно тая не ти харесва.

Чакам си имената на медиите дето лъжат - отречени от тебе. Тия същите дето ги отрече отново ти. Дано ме разбереш този път.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.