Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Стига простотии, Сергеев !

Че кой ще иска да прави настъпление след като има насреща си група ентусиасти желаещи да се самоубият? Днес са пак около Петихятки няколко групи. Пак са се уредили със среща с Бандера.

преди 11 минути, kosyo написа:

Сега ще ти го кажа много бързо че да ме разбереш - ти вече го отрече.

През оная работа ми е как го наричаш. Не мога да отрека или потвърдя нещо преди да съм го видял.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

( Забележка : По-горе, видеото на събирането на лидерите показва, някои от най-злите психопати на планетата. Какви социални и екологични щети си измислят сега? Какъв свят, в който тези хора имат контрол; за техния тип, няма Бог, няма духовна душа. Смъртта изглежда е нищо. Най-лошото е, че те никога няма да бъдат съдени от хората за действията си. За щастие, Бог чака. )

Както казаха лидерите по-горе, българският премиер основно каза, че НАТО е във война с Русия.

Николай Денков каза пред Sky News: „Ние сме в пълноценна война, така че когато имаш война, договорите са важни, но още по-важно е да имаш успех на бойното поле“.

Той каза, че решенията, взети около касетъчните бомби, са "политически чувствителни", но добави, че не иска да навлиза "по-дълбоко в темата". ( Забележка :  Разбира се, че не са; повечето страни от НАТО са подписали договора от Осло за забрана на касетъчните боеприпаси. Те казват, че не са съгласни с прехвърлянето.

Освен това Германия трябва да обяви пакет от помощ на обща стойност около 600 милиона евро след обяда на срещата на върха на НАТО. Новият пакет включва:

• Няколко пускови установки Patriot и други оръжия земя-въздух от запасите на Бундесвера.
  • Допълнителни BMP Marder
  • Танкове Леопард 1 
  • Оборудване за разминиране
  • Около 20 000 артилерийски снаряда
  • Снаряди за танкове Леопард
  • Няколко дрона за разузнаване.

Макрон потвърждава съобщенията в медиите, че Франция е изпратила ракети с голям обсег SCALP в Украйна. Имат обхват от 300 км

преди 2 минути, maxthon написа:

През оная работа ми е как го наричаш. Не мога да отрека или потвърдя нещо преди да съм го видял.

Е що го правиш тогава. То и съм на същото мнение ама ти го правиш. Чудо някакво ще да е. Имената на медиите ще ги споменеш ли да затвърдиш мнението ми че дори не знаеш за кои говорим или по подразбиране да го смятам така?

преди 6 минути, kosyo написа:

Е що го правиш тогава. То и съм на същото мнение ама ти го правиш.

Директно ти казах, че не мога да отрека/потвърдя нещо, което не е показано. Според теб показа ли Точка У в Донбас? Касетъчни боеприпаси досега в Украйна не са използвани освен с Точка У. Точка У използват само украинците. Имаш да кажеш нещо по въпроса? Кажи го, покажи го и тогава може да стигнем до момента с отрицанието/потвърждението.

преди 19 часа, attj написа:

Вземи се в ръце - нищо не зависи точно от нас.   ...

...

'земи се ти, к'во е т'ва пораженческо мислене. То бива бива неутрален, ама т'ва твойто... никъде го нема... освен по форумите...
Имоти имал... сигурно в "Бандеристан"?...

Я глей, глей к'во стаа... 

Батька наш, Махно
Слова будет говорить,
Будем слушать мы, горилку пить,
Любо, братцы, жить!

Батька даст команду: "Бой!" -
Шашки наголо-наголо!
Жизнь - одна и смерть - одна,
Руби с плеча!

Эх даёт свободу Максимка пулемёт
Не ведаем мы брода но рвёмся брат вперёд
Влево право шастать не для казака
Наше дело шашка твёрдая рука

(потпури от "Батька Махно" и "Максимка пулемёт" - группа Контра)

Ски'аш ли, а? "Наше дело шашка твёрдая рука"... А ти? Нишо не зависело от него... Помешчик... кулак... чокой... неутрален!

12 юли 2023 г., 14:40 
Съединените щати признаха значителното превъзходство на руската армия над въоръжените сили на Украйна в артилерията

image.png.e445432fa9ed25d408fb3045763108af.png

Американският военен експерт Гай Маккардъл заяви, че руските части имат значително превъзходство над въоръжените сили на Украйна в артилерийското оръжие. Newsweek пише за това. „Русия изстрелва четири пъти повече артилерийски снаряди от Украйна. Това е сериозно“, каза той.
Военният анализатор отбеляза, че Русия изстрелва най-малко 20 000 изстрела на ден, докато Украйна изстрелва само пет. Маккардъл смята артилерията за най-ефективния вид оръжие на бойното поле в конфликта между Русия и Украйна, тъй като огънят на артилерийските установки нанася максимални щети на врага.
По-рано френската агенция писа за превъзходството на руските дронове и артилерия. Според АФП частите на руските въоръжени сили се славят с масирани залпове и изпреварват Украйна по брой безпилотни самолети и технологии. Журналистите на агенцията уточниха, че поради липсата на боеприпаси артилерията на въоръжените сили на Украйна е принудена да работи много избирателно и не може да си позволи да изразходва много снаряди по една цел.

преди 12 минути, maxthon написа:

Директно ти казах, че не мога да отрека/потвърдя нещо, което не е показано. Според теб показа ли Точка У в Донбас? Касетъчни боеприпаси досега в Украйна не са използвани освен с Точка У. Точка У използват само украинците. Имаш да кажеш нещо по въпроса? Кажи го, покажи го и тогава може да стигнем до момента с отрицанието/потвърждението.

Така де няма как, ама днес го направи. Мина ли ти времето за запомняне вече. Хайде за медиите беше не толкова скоро ама пък това точно...

преди 53 минути, maxthon написа:

В началото на войната и руснаците използваха.

преди 44 минути, питам написа:

12 юли 2023 г., 14:40 
Съединените щати признаха значителното превъзходство на руската армия над въоръжените сили на Украйна в артилерията

image.png.e445432fa9ed25d408fb3045763108af.png

Американският военен експерт Гай Маккардъл заяви, че руските части имат значително превъзходство над въоръжените сили на Украйна в артилерийското оръжие. Newsweek пише за това. „Русия изстрелва четири пъти повече артилерийски снаряди от Украйна. Това е сериозно“, каза той.
Военният анализатор отбеляза, че Русия изстрелва най-малко 20 000 изстрела на ден, докато Украйна изстрелва само пет. Маккардъл смята артилерията за най-ефективния вид оръжие на бойното поле в конфликта между Русия и Украйна, тъй като огънят на артилерийските установки нанася максимални щети на врага.
По-рано френската агенция писа за превъзходството на руските дронове и артилерия. Според АФП частите на руските въоръжени сили се славят с масирани залпове и изпреварват Украйна по брой безпилотни самолети и технологии. Журналистите на агенцията уточниха, че поради липсата на боеприпаси артилерията на въоръжените сили на Украйна е принудена да работи много избирателно и не може да си позволи да изразходва много снаряди по една цел.

Не е важно колко изтрелваш, а колко си ефективен. Затова Украйна стреля по-малко.

На руснаците такава им е военната стратегия. Масови обстрели с артилерия.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Е покажи де..... Много сте икономични днес. Но гледай да не е някоя статийка някъде с два реда гол текст.

преди 1 минута, maxthon написа:

Е покажи де..... Много сте икономични днес. Но гледай да не е някоя статийка някъде с два реда гол текст.

Ти нали четеш по мисли и отричаш- ще издадем някоя военна тайна... Може ли да ми прочетеш по мислите кои бяха онези медии дето лъжели за тия боеприпаси? Че пак се отнесе.

преди 49 минути, kosyo написа:

Така де няма как, ама днес го направи.

Не си ти този, който да казва аз какво съм направил. През х.я ми е как ще го наречеш. Единственото, което казах е, че на шасито използвано за точка У има и други видове техника. Затова и попитах дали си сигурен какво си видял. И последва гробно мълчание, но пък рязко стана производител на локум и да се чудиш как и какво да покажеш (или по-скоро да не го покажеш). Трудно се показва нещо, което липсва. Остави сега локумите и да видим другия клоун какво има да покаже, че ти си много стиснат.

току-що, maxthon написа:

Не си ти този, който да казва аз какво съм направил. През х.я ми е как ще го наречеш. Единственото, което казах е, че на шасито използвано за точка У има и други видове техника. Затова и попитах дали си сигурен какво си видял. И последва гробно мълчание, но пък рязко стана производител на локум и да се чудиш как и какво да покажеш (или по-скоро да не го покажеш). Трудно се показва нещо, което липсва.

А на не - ти отричаш нещо дето дори не съм ти го дал ама ти го знаеш. Изкуство си е това само че се чудя как се казва... Ще ме подсетиш ли заедно с имената на медиите дето ги отрече ама не им помниш имената вече.  Ще чакам и ще ти напомням че гледам пак забрави за тях. Време имам -забавно е с тебе. Нямам проблем с това - ти имаш ли?

преди 12 минути, BANKATA написа:

Не е важно колко изтрелваш, а колко си ефективен. Затова Украйна стреля по-малко.

На руснаците такава им е военната стратегия. Масови обстрели с артилерия.

Представи си обстановката един украинец и срещу него стоя четири руснака всички имат по един патрон стреля украинеца и със този еди патрон колко руснака ще убие? Колкото и да са ефективни нямат никакво превъзходство

преди 9 часа, attj написа:

Страни от всички континенти вече търсят други начини, чрез които да диверсифицират валутите в международната си търговия. Отношението на страните към щатския долар вече не е  ентусиазирано и сме свидетели на все повече практически действия в посока на „дедоларизация“.  Вероятно заради държавния дълг на САЩ, който е 32 трилиона  USD.

Общо взето пишеш глупости. НЕ е важен въобще дълга ,неговата големина ,а дали можеш да си плащаш лихвите и главницата. Да не мислиш ,че китайците нямат дългове? Само техните общини ,а те са като държави големи :) имат 62 трилиона долара дългове ,които плащат с пари , като продават земя на строители . Те също  така ,ако  държава не им помага в момента много от тях ще фалират ,защото в строителството в Китай има застой. Доларът  е  валутата на глобалната търговия( 80%) и скоро няма коя друга валута да я измести.Другото са само някакви рашиски МЕЧТИ!

преди 8 часа, maxthon написа:

С финансови услуги и всичките машинации покрай тях не се произвеждат блага...

Само великая и магучия произведа  народни блага. За това икономиката и е колкото Испания или по-малко или около   Италия. Нещо напоследък започна да забива и такла,кофти работа.Ама вие русоробите и троловете имате мечти ,е мечтайте си! /сМех/

преди 6 минути, bigiadri написа:

Само техните общини ,а те са като държави големи :) имат 62 трилиона долара дългове ,които плащат с пари , като продават земя на строители .

59 трилиона юана. Сметни си сам колко долара са това. А според финансото им министерство са и 35 трилиона.

преди 1 минута, bigiadri написа:

За това икономиката и е колкото Испания или по-малко или около  

Е тя икономиката ти може и 20 пъти повече да е, но ако се занимаваш главно с финансови услуги имаш една много интересна икономика, която реално не произвежда нищо. Затова ли великата държава в момента не може да произведе обикновени 155мм снаряди и се налага да ескалира с касетъчни такива. Да му мислят украинците как ще реагират на това руснаците. Дано да е еквивалентно и да е също със снаряди. Но пък се съмнявам. Просто ще им отвържат ръцете да използват целия арсенал от касетъчни снаряди по тяхно осмотрение.

преди 11 минути, maxthon написа:

59 трилиона юана. Сметни си сам колко долара са това. А според финансото им министерство са и 35 трилиона.

Е тя икономиката ти може и 20 пъти повече да е, но ако се занимаваш главно с финансови услуги имаш една много интересна икономика, която реално не произвежда нищо. Затова ли великата държава в момента не може да произведе обикновени 155мм снаряди и се налага да ескалира с касетъчни такива. Да му мислят украинците как ще реагират на това руснаците. Дано да е еквивалентно и да е също със снаряди. Но пък се съмнявам. Просто ще им отвържат ръцете да използват целия арсенал от касетъчни снаряди по тяхно осмотрение.

Ъ-ъ-ъ.Съжалявам за нахалстовото си ама аз да питам има ли проблем с това да отговориш кои са тия лъжливи медии или не? Че пак се отнесе а тук имаме недовършена работа. За видеото дето съм го гледал но ти по телепатичен път го разгада - мисля че се изяснихме вече.

P.S имената само ме интересуват - да уточня че кой знае

преди 9 часа, maxthon написа:

Интересното в случая с касетъчните боеприпаси е, че използването им от едната страна ще предизвика и използване от другата. А там има доста голям арсенал от най-различни видове боеприпаси от такъв тип.  Наистина ли някой иска да си го причини това?

А най-интересното е, че Украйна и в момента разполага с големи количества от тях, но избягва да ги ползва.

току-що, M.Николов написа:

А най-интересното е, че Украйна и в момента разполага с големи количества от тях, но избягва да ги ползва.

Ще започнат в момента когато и руснаците отговорят. Нали пак трябва да се поддържа тезата ние стреляме, но всъщност го правят те.

преди 7 часа, kosyo написа:

Мойто бъди се дъни нещо в последно време- ако искаш го питай дали ще се навие. Отделно че снощи и ми върза тенекия и съм му сърдит сега

Беше се натряскал/за смелост/ и изпусна самальота .Следващият път бъди по-нежен с него ,мисля че му влизаш много остро с бутоните,  той има лесно ранима  душа.

преди 1 минута, maxthon написа:

Ще започнат в момента когато и руснаците отговорят. Нали пак трябва да се поддържа тезата ние стреляме, но всъщност го правят те.

Имената да ги чакам ли или да напомням пак като ти мине мерака?

преди 24 минути, bigiadri написа:

.Другото са само някакви рашиски МЕЧТИ!

Какви мечти - заради санкциите и ограниченията РФ вече търгува във всякакви други валути.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.