Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, regard написа:

Три са и темите, върху които се е фокусирала руската пропаганда в страната, в периода април-юни 2023 г. – въоръженият неуспешен опит за преврат на милитаризираната група „Вагнер“ на Евгений Пригожин, изборът на евроатлантическото правителство на Николай Денков, подкрепено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, както и походите за мир и неутралитет в България, на които се веят руски знамена.

351108051_1322143231704279_984743326739252145_n.jpg

363342080_2469684046514679_8909762226023944687_n.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Москва се опитва да скара Украйна и Полша с измислени цитати

В руските пропагандни канали широко се разпространява изказване на Михайло Подоляк, съветник в канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, което не отговаря на истината, но цели да всее раздор между Киев и Варшава, съобщават от Центъра за стратегически комуникации и информационна сигурност на Украйна.

Това дори не е извадена от контекста фраза, а напълно измислен "цитат", какъвто Подоляк не е изричал. Още повече, че се твърди, че е част  от интервю, което той е дал на руски език, а не на украински - т.е. не може да става въпрос за неразбиране или лош превод.

Някой да взема спрея и да пръска трола - дебил , че трябва да излизам .

До утре да сте го уморили :D

току-що, regard написа:

Москва се опитва да скара Украйна и Полша с измислени цитати

В руските пропагандни канали широко се разпространява изказване на Михайло Подоляк, съветник в канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, което не отговаря на истината, но цели да всее раздор между Киев и Варшава, съобщават от Центъра за стратегически комуникации и информационна сигурност на Украйна.

Това дори не е извадена от контекста фраза, а напълно измислен "цитат", какъвто Подоляк не е изричал. Още повече, че се твърди, че е част  от интервю, което той е дал на руски език, а не на украински - т.е. не може да става въпрос за неразбиране или лош превод.

325598091_1242099733051595_4003559596624353967_n.jpg.5b53d6d1c7f91d3302fda8f9d13dde40.jpg

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

още ли помагаш на хора който дават пари за да се трепат руснаци:)

Помагам на Човечеството да победи Тъмните !

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Някой да взема спрея и да пръска трола - дебил , че трябва да излизам .

До утре да сте го уморили :D

Явно от утре е в отпуска и каквито дезинформационни материали са му останали от сорос-НПО-тата ги пуска, да не станат зян.

Не е нужна специална социология, за да се види какви щети е нанесла руската военна пропаганда на българското обществено съзнание. Достатъчно е да се проследи промяната в отношението към украинските бежанци. В началото на войната хората ги приемаха с ентусиазъм по домовете си, а днес все по-често се чуват реплики от типа: "Откъде накъде техните деца ще ходят на детска градина, а аз не мога да запиша своето" и други подобни. Макар че след десетмесечен обстрел положението на украинците съвсем не се е подобрило, напротив.

Просто пропагандата имаше време да облъчи българите. Тя, естествено, тръгва от правителствените и близките до тях източници в Москва, за да се подхване от местните ѝ говорители, внедрени на различни нива – от социалните мрежи до високите етажи на политиката. В повечето случаи те са предпазливи, не казват директно "давайте братушки!", а ползват по-сложни пропагандни стратегии, което на свой ред усложнява идентифицирането им в общия хор на публичното говорене. И все пак лесно може да ги познаете по петте карти, на които залагат.

преди 21 минути, Без умствен капацитет написа:

професията ти е при ракията на социални помощи:)

пенсия не ми трябва и пари

като излезна и ме замерят с пари

телефона съм го спрял само ми звънят да ми дават пари 

току-що, M.Николов написа:

Тя от него ли преписваше?

:D

Поне веднъж със сигурност....

Пусна линк към статия от "Дневник" и я коментира точно със същите думи, като коментара на този момАк в сайта на "Дневник", видно от картинката...

А видно от статийките на "разглеждащия" (ригард), то е също почитател на "Дневник"....

Както казах, все рупори, все тенекиени...

току-що, Banesc написа:

пенсия не ми трябва и пари

като излезна и ме замерят с пари

телефона съм го спрял само ми звънят да ми дават пари 

Защо нямаш и една копейка

току-що, инж. Велев написа:

Явно от утре е в отпуска и каквито дезинформационни материали са му останали от сорос-НПО-тата ги пуска, да не станат зян.

И аватара дебилски избралА !  ВОНЯТА НА ИМБЕЦИЛ Е ГРОТЕСКА !

100% ни е блокирала всички , чиито шамари болят .

Иначе досега да се е разциврила. 

...............

Хайде , Лека и Спокойна ....ползвайте спрея 

преди 2 минути, regard написа:

Макар че след десетмесечен обстрел положението на украинците съвсем не се е подобрило, напротив.

Така ли? Чи ут къдя на къдя бря?

преди 1 минута, andiay написа:

Поне веднъж със сигурност....

Пусна линк към статия от "Дневник" и я коментира точно със същите думи, като коментара на този момАк в сайта на "Дневник", видно от картинката...

А видно от статийките на "разглеждащия" (ригард), то е също почитател на "Дневник"....

Както казах, все рупори, все тенекиени...

Пребий я :mad:

Ненадейно Путиновата колония у нас се загрижи за плурализъм на гледните точки в медиите, нищо че за самия Путин подобно изискване не важи. И се настоява, че подкрепата за Русия във войната е равностойна гледна точка на подкрепата за Украйна. Така по условие се заличава разграничението между агресор и жертви и те стават просто две страни в един конфликт, без значение кой кого е нападнал и дали руската армия месеци наред унищожава Украйна и гражданите ѝ или обратното.

преди 3 минути, _sirena_ написа:

Хайде , Лека и Спокойна ....ползвайте спрея 

върху теб, че другите са алергични към него

САЩ не постъпват в различни краища на света както Путин в Украйна? Парадоксът е очевиден – използваш за свое оправдание чуждо поведение, което иначе отричаш, но върши пропагандна работа, защото изважда военните конфликти от политическия им контекст. Като че ли те са природни явления, които се случват от само себе си.

Най-често, заради близостта им до нас, за пример се дават въздушните удари на НАТО в Белград през 1999 година. Тогава действително немалка част от българското общество ги осъди от чисто хуманна гледна точка, независимо от какво бяха предизвикани. Но заедно с това само заклетите комунисти отказваха да разберат, че НАТО се намеси в югославския конфликт, за да предотврати хилядите жертви, които щеше да вземе етническото прочистване в Косово, готвено от режима на Слободан Милошевич, подкрепян от Москва.

току-що, regard написа:

САЩ не постъпват в различни краища на света както Путин в Украйна? Парадоксът е очевиден – използваш за свое оправдание чуждо поведение, което иначе отричаш, но върши пропагандна работа, защото изважда военните конфликти от политическия им контекст. Като че ли те са природни явления, които се случват от само себе си.

Най-често, заради близостта им до нас, за пример се дават въздушните удари на НАТО в Белград през 1999 година. Тогава действително немалка част от българското общество ги осъди от чисто хуманна гледна точка, независимо от какво бяха предизвикани. Но заедно с това само заклетите комунисти отказваха да разберат, че НАТО се намеси в югославския конфликт, за да предотврати хилядите жертви, които щеше да вземе етническото прочистване в Косово, готвено от режима на Слободан Милошевич, подкрепян от Москва.

Не се предавай! Ползвай болд и по-голям сайз, да се вижда отдалече.

Сред причините за ядрената заплаха, отправяна от Путин, вероятно е безпокойството му да не сподели съдбата на Милошевич, а НАТО да удари Русия, за да прекрати инвазията му в Украйна. Но тази заплаха, освен предупреждение към западните политици, оказва и пропаганден натиск върху обикновения човек, за да го изправи пред самосъхранителния въпрос: какви са ми на мен украинците, че заради тях да рискувам собствения си живот. И да го накара тихомълком да изостави солидарността с жертвите, благодарен, че не е между тях.

Заедно с ядрената заплаха върви и битовата: за онези, които са против Путин, няма газ и зимата ще стоят на студено. Близкият хоризонт на възможните несгоди трябва да скрие по-далечния – че за Путин газът отдавна не е битова стока, а оръжие срещу Запада, и когато го купуваш от него ти всъщност го въоръжаваш.

току-що, _sirena_ написа:

Пребий я :mad:

И що да я/го пребивам...

И то душа носи, нищо че е тенекиена душа...

Таквиз ма забавляват...

А и рупорите са си рупори, рано или късно ги захвърлят да си ръждясват на спокойствие непотребни и незапомнени....

преди 5 минути, regard написа:

Ненадейно Путиновата колония у нас се загрижи за плурализъм на гледните точки в медиите, нищо че за самия Путин подобно изискване не важи. И се настоява, че подкрепата за Русия във войната е равностойна гледна точка на подкрепата за Украйна. Така по условие се заличава разграничението между агресор и жертви и те стават просто две страни в един конфликт, без значение кой кого е нападнал и дали руската армия месеци наред унищожава Украйна и гражданите ѝ или обратното.

Като пишеш с червен шрифт по-убедителен ли мислиш, че ставаш?

преди 2 минути, regard написа:

Сред причините за ядрената заплаха, отправяна от Путин, вероятно е безпокойството му да не сподели съдбата на Милошевич, а НАТО да удари Русия, за да прекрати инвазията му в Украйна. Но тази заплаха, освен предупреждение към западните политици, оказва и пропаганден натиск върху обикновения човек, за да го изправи пред самосъхранителния въпрос: какви са ми на мен украинците, че заради тях да рискувам собствения си живот. И да го накара тихомълком да изостави солидарността с жертвите, благодарен, че не е между тях.

Заедно с ядрената заплаха върви и битовата: за онези, които са против Путин, няма газ и зимата ще стоят на студено. Близкият хоризонт на възможните несгоди трябва да скрие по-далечния – че за Путин газът отдавна не е битова стока, а оръжие срещу Запада, и когато го купуваш от него ти всъщност го въоръжаваш.

Явно взе да се уморяваш вече :)

Има време. Ще изчакаме. Поне до половината на статията стигна ли?

току-що, andiay написа:

И що да я/го пребивам...

Не можеш, колкото и да искаш, никой не съм блокирала. 😆

преди 2 минути, M.Николов написа:

Като пишеш с червен шрифт по-убедителен ли мислиш, че ставаш?

Защо пък да не пиша след като не е забранено и го има в опциите?

преди 5 минути, regard написа:

Не можеш, колкото и да искаш, никой не съм блокирала. 😆

Че кога стана от женски пол?

Сега поне малко успокои ли се?

Че тия дни доста се бях притеснил за теб.

С тая дълга статия направо до оргазъм стигна.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.