Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Без умствен капацитет написа:

не е добре да говорим за твоя милост

А бе мани ме мене, и за "ядрен отпадък" ма възприемай, все ми е тая...

Отдавна казах, че глупостта е заразна, един глупак каже нещо и другите глупаци го подхващат,...

Давай за "ядрените отпадъци" от  АЕЦ-а (козлодуйския), дето янките и франсетата щели да си го прибират, а руснаците по договор не го прибирали, според теб...

Посочи като източник статия...

Прочете ли, какво пише в нея?

А разбра ли, какво си прочел/а?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Британското разузнаване: Русия интегрира с пропаганда окупираните територии

На 15 август 2023 г. първият заместник-ръководител на администрацията на руския президент Сергей Кириенко пътува до Донецк в окупираната от Русия Източна Украйна, за да посети училища и да провери интеграцията им в руската образователна система.

В Запорожка област окупационната администрация получи инструкции от Русия относно въвеждането на нови стандарти за акредитация на учебни заведения.

В медиите в окупираните региони се назначават и журналисти от Русия.

От 1 септември 2023 г. в училищата в окупираните региони на Украйна и в цялата Руска федерация ще бъде издаден нов учебник по история на Русия.

Книгата възхвалява така наречената специална военна операция и описва Украйна като ултратерористична държава.

Целта на Русия е да създаде прокремълско информационно пространство в окупираните региони, за да подкопае украинската национална идентичност.

Иначе и преди ви бях дал едно интервю по темата за пропагандата и как да я разпознавате....

368027842_197784936623987_11689751500439

Хм жалко "Луна-25" май хептен се строши?

Вижте колко е малка Русия и колко територия е заграбила!

https://scontent-cdg4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/368006280_6661518510608320_3389302683498332720_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=wgD0MefCrd8AX89Odco&_nc_ht=scontent-cdg4-1.xx&oh=00_AfD5XBRiINtBAvYpAAQ9s0RvmbWB940bJfUaJS_nWbCWYA&oe=64E5C86B

Много ме кефят картинки, създадени не от дебили, но предназначени за, разпространявани и аплодирани от дебили....

Мда, веселба е в компанията на рупори....

преди 1 час, M.Николов написа:

Като пишеш с червен шрифт по-убедителен ли мислиш, че ставаш?

Сигурно се надява, някоя ватенка да го прочете и евентуално (твърде малко вероятно) да го осъзнае.

Мощта на руското оръжие бива възхвалявана постоянно като специален акцент в последните месеци са руските „хиперзвукови ракети“ и „хиперзвукови летателни апарати“, които са неуловими за западните ПВО системи. В комбинация с темата за ядрените заряди, които хиперзвуковите ракети могат да носят, се пропагандира изначалното военно превъзходство на Русия над Запада, който е обективно обречен на военен разгром. Редом с „обективистичното“ хвалене на руското въоръжение се прокарват и напълно фантастични конспиративни теории като тиражираната многократно в началото на войната: че са открити секретни биолаборатории в Украйна, в които ЦРУ е разработвало „етническо биооръжие“, което е способно да поразява единствено и само руснаци10. Както се вижда, макар генетична теория за руския народ още да не е развита пряко в официалната идеология на Путин, такава класическа нацистка теория се предполага във фейк-новините, произвеждани от официални представители на руското МО.

преди 1 час, andiay написа:

И какво общо има тук блокирането?

И както подчертах, нямам и никакво намерение да те "пребивам"...

Тенекиените рупорчета винаги са забавни с неосъзнаването на това, което "изговарят"....

А и не ми е в стила да "пребивам" нещо, което природата вече достатъчно е пребила....

Плевенски мишок, природата е ощетила твърде много теб и отбора ти. Като цяло хората с проблеми в психиката и логическото възприемане на реалността са фенове на североизточен Мордор. Известен още като Северна Северна Корея.

Наративът, който през 2013-2014 г. отстояваше, че Крим е руски, а евромайданът е фашистки пуч, оркестриран от Запада, също е претърпял някои изменения към днешна дата. Силно е отслабнало повторението на опорката, че „Крим е руски“ – явно пропагандистите смятат, че тази битка е спечелена. Евромайданът като конкретна историческа реалия също е отстъпил на заден план, макар „логиката“ на неговата пропагандна обработка да е запазена – сега тя е прехвърлена върху демократично избраното правителство на Зеленски, което хем бива определяно като „нацистки режим“, хем като „послушно оръжие“ на Запада срещу Русия („анти-Русия“). Трябва обаче да се отбележи, че руската пропаганда не е измислила ново основание за обвинението в нацизъм спрямо Украйна. Отново се прибягва до основанията, които бяха търкаляни още от 2013-2014 г.

преди 1 час, andiay написа:

Е, за теб може и да е странно....

Но... някои хора като мен, са абсолютно наясно с пола си и не изпитват колебания по въпроса....

Мани половете, там не тий е силата....

Дай за "ядрените отпадъци" и онази статия в "Немската вълна" (не овча вълна, а медийна вълна)...

Нали си държиш надарения ром покрай теб? Че като ти гледам злобата сега, представям си какво ще е ако те изостави.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Северна Корея.

а знаеш ли че северна Корея е 5 пъти по-добре от България 

преди 9 минути, Banesc написа:

аз  казах  ли ви  нато бяга

Както редовно подчертавам. Всичко е според плана от началото на 2022. Проблеми няма.

Наративът за санкциите срещу Русия - които са „вредни“ не само за Русия, но дори са по- вредни за страните и народите, които под диктата на Вашингтон и Брюксел ги налагат, - се запазва. В контекста на войната срещу Украйна и на безпрецедентното засилване на санкциите покрай нея се появява малка съдържателна иновация: „санкциите са безполезни“ – те не могат да накърнят икономически Русия, която си остава „могъща“.
Разбира се, обостря се онзи наратив, който хули враговете на Русия. Само че тук няма големи съдържателни иновации – нито в сюжетите на този разказ, нито в речника, на който той бива разказван. Тук нараства агресивността на тона, както и, както ще покажем, тук най-рязко скача броят на публикациите. Както вече отбелязахме, този разказ до голяма степен поглъща наратива за глобалния хегемон-кукловод, за когото вече не може да се говори по-меко като за противник, защото той непосредствено е враг.

преди 3 минути, Banesc написа:

а знаеш ли че северна Корея е 5 пъти по-добре от България 

Знаеш ли, че това което написа току що, за пореден път доказва липсата на нормална мозъчна дейност при теб. Но ако си готов да докажеш, че вярваш в шизофрениите които пишеш, аз ще платя билета ти дотам. Но като всяка мишка трол, не ти стиска.

И ако има наистина драстична промяна в употребата на руските пропагандни наративи, тя е в следното: вече официалните говорители на Кремъл – Путин, Лавров, Песков, Захарова, Митрофанова и пр. – буквално повтарят пропагандните опорни точки със съответния им пропаганден речник. Това не бе така преди пет години: тогава руските официални лица говореха все още на дипломатически по-неутрален език, а оставяха провеждането на пропагандата на други медии и говорители. Сега вече цялата руска държава е рупор на пропагандните клишета. Може би все още се пази някаква разлика между пропаганда за вътрешна и за външна употреба, макар тази разлика все повече да изтънява: все пак в своите медии в европейските държави руснаците още не са направили симулация как поразяват Берлин, Париж и Лондон с ядрено оръжие, каквато симулация излъчи руската държавна телевизия.

току-що, Митко Вълчев написа:

Плевенски мишок, природата е ощетила твърде много теб и отбора ти. Като цяло хората с проблеми в психиката и логическото възприемане на реалността са фенове на североизточен Мордор. Известен още като Северна Северна Корея.

О, пустиняче...

Многократно ти подчертах, че аз не ставам за отборен играч, но... не схващаш....

Нормално, иначе немаше да си пустиняк...

току-що, Митко Вълчев написа:

Нали си държиш надарения ром покрай теб? Че като ти гледам злобата сега, представям си какво ще е ако те изостави.

Тцъ, ромчето щеше да е за теб, ако ти стискаше да се хванеш на облог, който сам предложи, МъжЪ пустиняшки...

Ма не ти стиска, мхм, щот си МъжЪ, а не мъж...

Виждам, че си го запомнил, нищо че паметта не е сред отличителните ти качества...

Мечтаеш ли си за него?

Днес повтори ли си мантрата- "Само аз съм мъж, Митко мъж"?

Не че може да го превърнеш в реалност, но викаше, че ти помагало да се справяш със същността си....

Злоба има в твоите писаници, също нормално за човек с вътрешни противоречия относно самоличността си...

При мен злоба няма, само чиста проба забавление с пустиняци като теб и подобните им...

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Знаеш ли, че това което написа току що, за пореден път доказва липсата на нормална мозъчна дейност при теб. Но ако си готов да докажеш, че вярваш в шизофрениите които пишеш, аз ще платя билета ти дотам. Но като всяка мишка трол, не ти стиска.

достатъчно е да мислиш логично

как нация като северна Корея с 25 милиона  население без  безработни и се работи всеки ден  може да е по- зле  от евроатлантическа България  с население 6 милиона от които 2 милиона пенсионери и 2 милиона държавна администрация и 1 милион деца и 1 милион безработни с нулево производстово и куха  икономика може да е по- добре от Северна Корея 

преди 27 минути, andiay написа:

О, пустиняче...

Многократно ти подчертах, че аз не ставам за отборен играч, но... не схващаш....

Нормално, иначе немаше да си пустиняк...

Тцъ, ромчето щеше да е за теб, ако ти стискаше да се хванеш на облог, който сам предложи, МъжЪ пустиняшки...

Ма не ти стиска, мхм, щот си МъжЪ, а не мъж...

Виждам, че си го запомнил, нищо че паметта не е сред отличителните ти качества...

Мечтаеш ли си за него?

Днес повтори ли си мантрата- "Само аз съм мъж, Митко мъж"?

Не че може да го превърнеш в реалност, но викаше, че ти помагало да се справяш със същността си....

Злоба има в твоите писаници, също нормално за човек с вътрешни противоречия относно самоличността си...

При мен злоба няма, само чиста проба забавление с пустиняци като теб и подобните им...

"Многократно ти подчертах, че аз не ставам за отборен играч" то пък за какво ставаш, дъгейско недоразумение?  " Тцъ, ромчето щеше да е за теб, ако ти стискаше да се хванеш на облог, който сам предложи" колко си щедър, готов си да го споделиш с всеки. Уважавам те за което (опитвам се да съм любезен), но го задръж за себе си.                             "При мен злоба няма, само чиста проба забавление с пустиняци като теб и подобните им..." все така да се забавляваш чела ватенко. Иначе да, на твоя фон, аз винаги ще бъда алфата, а ти беше и си оставяш тутьото. Голям си мъЖЖ от разстояние и в собствената ти реалност.

преди 32 минути, Banesc написа:

достатъчно е да мислиш логично

как нация като северна Корея с 25 милиона  население без  безработни и се работи всеки ден  може да е по- зле  от евроатлантическа България  с население 6 милиона от които 2 милиона пенсионери и 2 милиона държавна администрация и 1 милион деца и 1 милион безработни с нулево производстово и куха  икономика може да е по- добре от Северна Корея 

Ами пробвай да схванеш. Това да работиш с лопатата и кирката защото партията е решила така ,  не е идеала за щастие. Иначе чети статистика доколкото има такава, за гладуващи северно корейци и сравни с България. Ватник!

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

Ами пробвай да схванеш. Това да работиш с лопатата и кирката защото партията е решила така ,  не е идеала за щастие. Иначе чети статистика доколкото има такава, за гладуващи северно корейци и сравни с България. Ватник!

абе ти си верно бил много тъп

как ще вярваш на американската пропаганда че в северна Корея е зле 

като в сащ спят наркоманите прави по улиците 

преди 8 часа, maxthon написа:

Е принципа го знем всички. Всичко, което падне в Украйна е руско. Включително днес е имало и неуспешет опит за прихващене с S300. Да не би да виждаме и падането на точно тази ракета? Няма как да се знае, но виждам, че пишеш с твърда убеденост какво виждаш.

Истината която виждам е че като ви казвам че ставате все по-жалки в оправданието на оркските извращения то значи ставате по-жалки.

Единия с пяна на уста от оргазъм се кефи как руснаците пратили ракета в театъра, другия "Ама може да е украинска".

Може и комета да е. 

Добро утро

В демократична Украйна стават странни работи - а в Чернигов надминават средното за територията.

Миналата година имало един агро-олигарх не бил съгласен да му изкупуват зърното на безценица - тоест бил против зърнената сделка.

Една прекрасна сутрин руска ракета долетяла в къщата му ... случайност ? Ами да - тия ватенки имат ракети с чипове от перални .

Тази година една мадама соросоидка твърдо била решила да смени министъра на войната Резников - и да пренасочи паричките в разни умнокрасиви стартъпи - и да видиш - форума и посетен от ракета - пак.

Странни случки, ама винаги става дума за суми над милиард.

Челния арабски опит да насочваш американски ракети по бизнес конкурентите  има ентусиазирани последователи. Слава Украине.

ПП

Regard спри тая поредица от тъпи материали - това може би минаваше миналата година по това време

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.