Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, БаалБек написа:

a group of people who share a common ethnic identity, language, culture, lineage, history, and so forth

И къде е common history-то на нацията украинци преди 1918г. Може би ще я намериш на същото място, където и на наши съседи от западна страна. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, maxthon написа:

Успя да докажеш, че атаката е руска? Пропуснал съм този момент. Може би защото не си успял.

преди 8 часа, maxthon написа:

Работино е точно конкретно видео, което ти пусна и то няма как да е резултат от атака край Бахмут. Нали там е била предполагаемата атака на руснаците, която толкова се мъчиш да докажеш като съществуваща? Единствените мерки, които може да взема е да продължа да ти показвам защо пусканата от теб информация е невярна. Да не говорим, че в случая се използва и лансет. Тоест се използва срещу украинска цел.

Успя да докаже единствено една голяма некомпетентост :)

преди 6 минути, BANKATA написа:

Тива гомобясни на бъди, как така е имало украинци във войната при положение че е нямало държава Украйна.

В коя война ?

току-що, maxthon написа:

И къде е common history-то на нацията украинци преди 1918г. Може би ще я намериш на същото място, където и на наши съседи от западна страна. 

В Бахмут , а съжалявам - в Работино, абе където ти кажеш :) ти си спеца тука

току-що, BANKATA написа:

Тива гомобясни на бъди, как така е имало украинци във войната при положение че е нямало държава Украйна.

Украинци като нация е нямало, като етническа група е имало....

Нацията е продукт на държава...

преди 3 минути, kosyo написа:

Успя да докаже единствено една голяма некомпетентост

Като ти казах, че укропитеците са настъпали мотиката и при Клешеевка? Техниката си има доста отчетливи белези за разпознаване и тази там не е руска.

преди 20 минути, maxthon написа:

И четенето налице, разбирането го е хванала липсата. Смяната на темата не я правя аз, а този, който не желае да отговори на въпроса (доста често неудобен).

Ти просто с това се оправдаваш! Посочих ти издънките, но продължаваш да си смучеш от пръстите измишльотини.

преди 1 минута, БаалБек написа:

In older texts or other languages the word "nationality", rather than "ethnicity", is often used to refer to an ethnic group (a group of people who share a common ethnic identity, language, culture, lineage, history, and so forth). This older meaning of "nationality" is not defined by political borders or passport ownership and includes nations that lack an independent state (such as the Arameans, Scots, Welsh, English, Andalusians,[10] Basques, Catalans, Kurds, Kabyles, Baluchs, Pashtuns, Berbers, Bosniaks, Palestinians, Hmong, Inuit, Copts, Māori, Wakhis, Xhosas and Zulus, among others).[citation needed] Individuals may also be considered nationals of groups with autonomous status that have ceded some power to a larger sovereign state.

Здравей душице....

Колко пъти да ти казвам, че рупорите не разбират, какво излиза от тях...

Явно и интереса ти към историята е също като интереса ти към мъжете - т.е. несподелен....

Потърси из нетя кога възниква термина нация и какво означава...

Мога да ти препоръчам и точните книги, но както стана ясно от Умберто Еко, те не са сред интересите ти...

Успех....

преди 1 минута, maxthon написа:

Като ти казах, че укропитеците са настъпали мотиката и при Клешеевка? Техниката си има доста отчетливи белези за разпознаване и тази там не е руска.

Колко пъти искаш да те цитирам че да запомниш какво си казал. И не говорим за техника ако не си разбрал още. За място говорим и излъга точно с тези думи:

преди 8 часа, maxthon написа:

Работино е точно конкретно видео, което ти пусна и то няма как да е резултат от атака край Бахмут. Нали там е била предполагаемата атака на руснаците, която толкова се мъчиш да докажеш като съществуваща? Единствените мерки, които може да взема е да продължа да ти показвам защо пусканата от теб информация е невярна. Да не говорим, че в случая се използва и лансет. Тоест се използва срещу украинска цел.

преди 10 минути, andiay написа:

Украинци като нация е нямало, като етническа група е имало....

Нацията е продукт на държава...

Все още не разбирам защо ги обясняваш на мен тези неща?

току-що, Реджеп Иведик написа:

Щом казваш...

Война има ли сега ?

Иванушка, не го казвам аз, а терминът нация....

През 1877-1878-а украинска нация е нямало...

Някъде там етническата група украинци е започнала да предявява претенции и за нация....

Е, нали темата е за войната в Украйна....

Да съм я наричал някога по друг начин?

преди 1 минута, parmobil написа:

Ти просто с това се оправдаваш!

Значи след като задам въпрос (или тема на дискусия) и виждам страхотна съпротива да получа отговор, а темата се сменя трябва да влезна в унисон с това и да се разводни всичко и да се премине към спор заради самия спор, а не по точно конкретна тема? И накрая с цялото ти нахалство се оказва, че се оправдавам защото някой не знаеш къде те сърби? Е вземи се почеши тогава за да не се налага някой друг да те зачеше.

преди 3 минути, andiay написа:
преди 17 минути, БаалБек написа:

In older texts or other languages the word "nationality", rather than "ethnicity", is often used to refer to an ethnic group (a group of people who share a common ethnic identity, language, culture, lineage, history, and so forth). This older meaning of "nationality" is not defined by political borders or passport ownership and includes nations that lack an independent state (such as the Arameans, Scots, Welsh, English, Andalusians,[10] Basques, Catalans, Kurds, Kabyles, Baluchs, Pashtuns, Berbers, Bosniaks, Palestinians, Hmong, Inuit, Copts, Māori, Wakhis, Xhosas and Zulus, among others).[citation needed] Individuals may also be considered nationals of groups with autonomous status that have ceded some power to a larger sovereign state.

Потърси из нетя кога възниква термина нация и какво означава...

Е след като не те устройва това, което съм цитирала...

Успех в оборването...

:popcorn2:

преди 7 минути, andiay написа:

През 1877-1878-а украинска нация е нямало...

Ново двайсе.

Явно дерта ви е руско османската война.

А през 1876 та имало ли е украинска нация ?

А през 2023 та ???

Сега с кого воювате бе, Малоуме ?

Да не би с НАТО ?

току-що, Реджеп Иведик написа:

В предния ти пост.

Ей, много забравяте туй неутралните.

Иванушка, що па лъжеш бре...

Да ти цитирам ли предния пост, който визираш?

Това, че ти забравяш къде да пускаш бомбите и все гащите си целиш, не значи, че и аз съм като теб....

Или пак желаното от теб приемаш като реалност?

Като с Кунчев...

преди 7 минути, kosyo написа:

Колко пъти искаш да те цитирам че да запомниш какво си казал.

Аз много добре зная какво съм написал. И не е това, което се опитваш да внушиш. Клешеевка, Работино общото е, че има мотики и украинците по собствено желание и за чужди интереси успешно се справят със задачата тези мотики да бъдат настъпени по начин сапа да ги удари в челото. И като цяло задачата на тези туитър ботчета, които много често показваш е да покажат обратното.

преди 2 минути, maxthon написа:

Значи след като задам въпрос (или тема на дискусия) и виждам страхотна съпротива да получа отговор, а темата се сменя трябва да влезна в унисон с това и да се разводни всичко и да се премине към спор заради самия спор, а не по точно конкретна тема? И накрая с цялото ти нахалство се оказва, че се оправдавам защото някой не знаеш къде те сърби? Е вземи се почеши тогава за да не се налага някой друг да те зачеше.

Роботино/Бахмут- само грешни отговори моля.. Е колко време да я дъвчем тая тема че не ти отърва да отговаряш а да искап другите да го правят> Ми то не  е честно така. - така де умен човек си м аз търпелив - ще се чакаме с тебе да ти дойде музата да си докажеш думите... Позор за руZката пропаганда... :)

преди 1 минута, BANKATA написа:

Все още не разбирам защо ги обясняваш на мен тези неща?

Ми щот ти ма питаш, бре Широко затворени очи...

току-що, maxthon написа:

Аз много добре зная какво съм написал. И не е това, което се опитваш да внушиш. Клешеевка, Работино общото е, че има мотики и украинците по собствено желание и за чужди интереси успешно се справят със задачата тези мотики да бъдат настъпени по начин сапа да ги удари в челото. И като цяло задачата на тези туитър ботчета, които много често показваш е да покажат обратното.

Така де сега остава да го докажеш - щото онзи дето лъжел се поправи но ти продължаваш да твърдиш че си прав. Че се чудя защо - сигурно имаш железни доказатества. И пай не се отнасяй по мотики , че точно тая мотика дето стърчи с тая локация не я виждаш ама виждап други неща..Абре да неби да не сме те разбрали пак нещо неправилно, а>? я поясни сега къде бъркам с тоя цитат и що чак сега се сети че е грешен - минаха 3 часа . Чакам сега да чуя къде сбъркахме :)

Шокиращ брой полски войници са загинали в Украйна за година и половина:
https://blitz.bg/svyat/mysl-polska-shokirashch-broy-polski-voynitsi-sa-zaginali-v-ukrayna-za-godina-i-polovina_news970986.html 

Просто изумителнo колко много жертви са дали пшишиткащите.

преди 4 минути, andiay написа:

Ми щот ти ма питаш, бре Широко затворени очи...

Абе, опитах се да му обясня, че по добре да ти залющи един.

Маймунска му работа...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.