Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, kosyo написа:

P.S. Абе ти верно ли скачаш на всичко дето го напишем тук срещу твойте "хуманисти"? 

Косьо, това е форум, а по принцип във форумите се водят дискусии и се споделят различни гледни точки!

Отделен въпрос е, според капацитета на изказващия се, да защити тезата си с валидни аргументи и източници на информация!

Монолози можеш да си водиш вкъщи в банята!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, Flashback написа:

Косьо, това е форум, а по принцип във форумите се водят дискусии и се споделят различни гледни точки!

Отделен въпрос е, според капацитета на изказващия се, да защити тезата си с валидни аргументи и източници на информация!

Монолози можеш да си водиш вкъщи в банята!

Записваме - не ти мина номера - Израел ще се включи обаче за сефте в тия разговори. А пък няка онзи да си блеюи глупости за евреите. Да ти напомня само че при предното блещенее на много по-малки глупости се появиха едни неща в Украйна -  мини ли да бяха м снаряди или и 2-те:)... Интересно сега да се види какво ще се появи - Всичко е точно по плана:)

преди 1 час, ivottoshev написа:

Планове много. Лошото е че ако се осъществят, може всички да отидем по дяволите ангелите. Не знам как биха реагирали руснаците на съвместни военни учения м/ду Армения и Кравария, но знам за Кубинската криза и карварската реакция тогава. Как ли биха реагирали сега, ако това м/ду Русия и Куба се повтори? А индикации за това не липсват и руснаците може би само чакат удобен повод:

Труден капан за САЩ»: CNN за засилване на икономическото и военно сътрудничество между Русия и Куба

С такива "сътрудници", не ти трябват врагове :giggle1:

Куба е разбила мрежа за трафик на хора, изпращани да се бият на страната на Русия в Украйна

току-що, kosyo написа:

Израел ще се включи обаче за сефте в тия разговори. 

И това явно според теб е поредната голяма "перемога"?!

Между другото, тази новина не е отразена официално в медиите, единственият източник е този туит, който ти беше посочил и авторът пише следното, цитирам:

Следващия месец ще се проведе годишният парламентарен конгрес на платформата, на който ще присъстват членове на парламента от страните, които подкрепят Украйна, а Израел избягваше да изпраща делегация на конгреса през последните години от страх от руския гняв и реакция. Но тази година, разказват източници, запознати с подробностите, има намерение да бъде изпратена официална израелска делегация.

Така че, нека изчакаме да видим дали израелската делегация въобще ще се появи на въпросната платформа. Тази новина все още не е отразена от официалните израелски медии.

преди 3 минути, Flashback написа:

И това явно според теб е поредната голяма "перемога"?!

Между другото, тази новина не е отразена официално в медиите, единственият източник е този туит, който ти беше посочил и авторът пише следното, цитирам:

Следващия месец ще се проведе годишният парламентарен конгрес на платформата, на който ще присъстват членове на парламента от страните, които подкрепят Украйна, а Израел избягваше да изпраща делегация на конгреса през последните години от страх от руския гняв и реакция. Но тази година, разказват източници, запознати с подробностите, има намерение да бъде изпратена официална израелска делегация.

Така че, нека изчакаме да видим дали израелската делегация въобще ще се появи на въпросната платформа. Тази новина все още не е отразена от официалните израелски медии.

Е пак ти убягнаха детайлите:

Очаква се да пътуват председателите на Асоциацията за парламентарно приятелство Израел-Украйна Зев Елкин и Юлий Еделщайн. Решението, разбира се, беше одобрено от политическия ешелон - и както беше споменато, това е решение, което се очаква да разгневи Москва.

Няма никакъв реален смисъл - обаче не се отказват от малоумното бандеризиране на казаците в полза на НАТО     https://dnes.dir.bg/svyat/iznenadvashta-vizita-na-blinkan-v-kiev-kremal-komentira-sasht-plashtat-za-voyna-do-posledniya-ukrainets

Обществената подкрепа за помощта за Украйна е силна, но според скорошно проучване по поръчка на Си Ен Ен вече малко над половината американци са против предоставянето на още финансиране на Киев.

През август президентът на САЩ Джо Байдън поиска от Конгреса да одобри допълнителни разходи в размер на около 40 млрд. долара, включително 24 млрд. за Украйна и други международни нужди.

Искането може да срещне съпротива в Конгреса, където някои крайнодесни републиканци – особено тези с тесни връзки с бившия президент Доналд Тръмп – желаят да се намалят милиардите, които Вашингтон отделя за Украйна.

В Киев изненадващо пристигна американският държавен секретар Антъни Блинкън - Свят - DarikNews.bg

преди 1 час, kosyo написа:

Е пак ти убягнаха детайлите:

Очаква се да пътуват председателите на Аcоциацията за парламентарно приятелство Израел-Украйна Зев Елкин и Юлий Еделщайн. Решението, разбира се, беше одобрено от политическия ешелон - и както беше споменато, това е решение, което се очаква да разгневи Москва.

Не ми убягват детайлите, прочетох целия туит и на това му се казва спекулация, защото засега няма нищо официално.

Искам да прочета новината от официален източник, примерно от "Тhe Times of Israel" или "The Jerusalem Post".

И в двете медии потърсих с търсачката по ключови думи "Crimea Platform" и не открих такава скорошна новина.

Ако решението е окончателно взето, все си мисля че израелските медии щяха да отразят тази новина.

Например на първата страница на "Тhe Times of Israel" наистина има новина за Зеленски и Натаняху, от която става ясно, че отношенията между двете държави не са много "гладки" точно в момента. Напълно е възможно пан Зели да изнудва Нетаняху да изпрати израелска делегация на Кримската платформа, а Зели да пусне израелските богомолци в Уман. Това моето също е спекулация.

Интересно ми е как ще коментираш тази статия, цитирам днешна статия от "Тhe Times of Israel":

Зеленски и Нетаняху ще говорят тази седмица, за да разрешат въпроса за поклонението в Уман

Тъй като Киев заплашва да блокира израелските богомолци поради отношението на Израел към украинските туристи, лидерите се стремят да постигнат споразумение преди мащабното събитие Рош Хашана.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху и украинският президент Володимир Зеленски трябва да разговарят по телефона тази седмица, за да постигнат споразумение относно предстоящото поклонение на Рош Хашана в украинския град Уман, казаха дипломатически източници пред The Times of Israel в сряда.

Решение относно политиката на Украйна спрямо израелските поклонници се очакваше през уикенда, каза украински дипломат миналата седмица, но такова не беше взето.

Съобщава се, че през август властите в Йерусалим отхвърлиха като неоснователна заплахата на украинския посланик в Израел, че Киев ще затвори границите си за израелски поклонници, пътуващи към Уман, като отмъщение за това, че Израел депортира украинци.

Депортациите са свързани с украинци, идващи в страната привидно като туристи, а не като бежанци, в случаите, когато Израел подозира, че планират да останат или да търсят работа незаконно.

Украински официален представител обаче посочва пред The Times of Israel, че в Киев има хора, които настояват за агресивен отговор на Украйна към Израел.

Израелски дипломатически източник миналия месец обвини украинския посланик Евгений Корнийчук в раздуване на числа относно депортирането на украински бежанци от Израел и твърди, че това „не е първият път, когато украинският посланик в Израел се опитва да създаде медийна буря, като по този начин вреди на добрите отношения между нашите страни. ”

В седмично обръщение през август Зеленски каза, че „правата на украинските граждани трябва да бъдат гарантирани“, след като получи доклад за това как гражданите се третират в чужди държави – без изрично да назовава Израел.

На следващия ден Корнийчук даде да се разбере, че посланието на Зеленски е насочено към Израел.

„Украинското правителство няма да толерира унижението на своите граждани при влизане в Израел. Ние ще прекратим нашите двустранни споразумения за премахване на визите, съгласно член 7 от междуправителственото споразумение. Ние можем да приемем десетки хиляди израелци в Уман, с висок риск за сигурността и огромни логистични усилия, докато израелското правителство малтретира нашите граждани, които идват в Израел в рамките на договор между двете страни“, предупреди Корнийчук.

„Ако Израел иска неговите граждани да могат да идват в Украйна като туристи, включително в Уман, смятам, че премиерът [Бениамин] Нетаняху трябва лично да се намеси, за да намери решение на настоящия въпрос“, каза той.

В отговор Израел отхвърли твърденията за малтретиране на украинци.

Уман, на 200 километра (125 мили) южно от столицата Киев, обикновено привлича хиляди поклонници за Рош Хашана, еврейската Нова година.

Киев и Йерусалим също така се сблъскаха с напрежение по отношение на политиката на Израел за предоставяне на помощ на Украйна. Въпреки че предоставя хуманитарна помощ на Украйна и система за предварително предупреждение за ракети, Израел отказва да доставя оръжия на Украйна, дори и само за отбранителни цели, като например предоставяне на ПВО. Това се счита за политика, която до голяма степен цели да избегне противопоставянето и антагонизирането на Москва. Понастоящем Русия контролира голяма част от небето над Сирия, където Израел се нуждае от свобода на действие, за да попречи на Иран и неговите пълномощници да се укрепят.

https://www.timesofisrael.com/zelensky-netanyahu-to-speak-this-week-to-sort-out-issue-of-uman-pilgrimage/

преди 4 минути, Flashback написа:

Не ми убягват детайлите, прочетох целия туит и на това му се казва спекулация, защото засега няма нищо официално.

Искам да прочета новината от официален източник, примерно от "Тhe Times of Israel" или "The Jerusalem Post".

И в двете медии потърсих с търсачката по ключови думи "Crimea Platform" и не открих такава скорошна новина.

Например на първата страница на "Тhe Times of Israel" наистина има новина за Зеленски и Натаняху, от която става ясно, че отношенията между двете държави не са много "гладки" точно в момента. Напълно е възможно пан Зели да изнудва Нетаняху да изпрати израелска делегация на Кримската платформа, а Зели да пусне израелските богомолци в Уман. Това моето също е спекулация.

Интересно ми е как ще коментираш тази статия, цитирам днешна статия от "Тhe Times of Israel":

Зеленски и Нетаняху ще говорят тази седмица, за да разрешат въпроса за поклонението в Уман

Тъй като Киев заплашва да блокира израелските богомолци поради отношението на Израел към украинските туристи, лидерите се стремят да постигнат споразумение преди мащабното събитие Рош Хашана.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху и украинският президент Володимир Зеленски трябва да разговарят по телефона тази седмица, за да постигнат споразумение относно предстоящото поклонение на Рош Хашана в украинския град Уман, казаха дипломатически източници пред The Times of Israel в сряда.

Решение относно политиката на Украйна спрямо израелските поклонници се очакваше през уикенда, каза украински дипломат миналата седмица, но такова не беше взето.

Съобщава се, че през август властите в Йерусалим отхвърлиха като неоснователна заплахата на украинския посланик в Израел, че Киев ще затвори границите си за израелски поклонници, пътуващи към Уман, като отмъщение за това, че Израел депортира украинци.

Депортациите са свързани с украинци, идващи в страната привидно като туристи, а не като бежанци, в случаите, когато Израел подозира, че планират да останат или да търсят работа незаконно.

Украински официален представител обаче посочва пред The Times of Israel, че в Киев има хора, които настояват за агресивен отговор на Украйна към Израел.

Израелски дипломатически източник миналия месец обвини украинския посланик Евгений Корнийчук в раздуване на числа относно депортирането на украински бежанци от Израел и твърди, че това „не е първият път, когато украинският посланик в Израел се опитва да създаде медийна буря, като по този начин вреди на добрите отношения между нашите страни. ”

В седмично обръщение през август Зеленски каза, че „правата на украинските граждани трябва да бъдат гарантирани“, след като получи доклад за това как гражданите се третират в чужди държави – без изрично да назовава Израел.

На следващия ден Корнийчук даде да се разбере, че посланието на Зеленски е насочено към Израел.

„Украинското правителство няма да толерира унижението на своите граждани при влизане в Израел. Ние ще прекратим нашите двустранни споразумения за премахване на визите, съгласно член 7 от междуправителственото споразумение. Ние можем да приемем десетки хиляди израелци в Уман, с висок риск за сигурността и огромни логистични усилия, докато израелското правителство малтретира нашите граждани, които идват в Израел в рамките на договор между двете страни“, предупреди Корнийчук.

„Ако Израел иска неговите граждани да могат да идват в Украйна като туристи, включително в Уман, смятам, че премиерът [Бениамин] Нетаняху трябва лично да се намеси, за да намери решение на настоящия въпрос“, каза той.

В отговор Израел отхвърли твърденията за малтретиране на украинци.

Уман, на 200 километра (125 мили) южно от столицата Киев, обикновено привлича хиляди поклонници за Рош Хашана, еврейската Нова година.

Киев и Йерусалим също така се сблъскаха с напрежение по отношение на политиката на Израел за предоставяне на помощ на Украйна. Въпреки че предоставя хуманитарна помощ на Украйна и система за предварително предупреждение за ракети, Израел отказва да доставя оръжия на Украйна, дори и само за отбранителни цели, като например прихващане на ракети. Това се счита за политика, която до голяма степен цели да избегне противопоставянето и антагонизирането на Москва. Понастоящем Русия контролира голяма част от небето над Сирия, където Израел се нуждае от свобода на действие, за да попречи на Иран и неговите пълномощници да се укрепят.

https://www.timesofisrael.com/zelensky-netanyahu-to-speak-this-week-to-sort-out-issue-of-uman-pilgrimage/

Така де на едно място го объждат - този дето го е писал голям спекулант ще излезе, ама ти викат там перемога. Аз и не напразно писах - чака се по-официално, ама ти се закачи на кукучката..  Поживем — увидим, ама не ми се вързвай така - аз обичам да се гавря с такива - може да сложа някой капан - виж мойто бъди как го е страх да ми отговаря след няколко такива. И той така ми се вързваше и до къде я докарахме..

преди 10 минути, kosyo написа:

Така де на едно място го объждат - този дето го е писал голям спекулант ще излезе, ама ти викат там перемога. Аз и не напразно писах - чака се по-официално, ама ти се закачи на кукучката..  Поживем — увидим, ама не ми се вързвай така - аз обичам да се гавря с такива - може да сложа някой капан - виж мойто бъди как го е страх да ми отговаря след няколко такива. И той така ми се вързваше и до къде я докарахме..

Косьо, първо - "гаврите" не ти се получават!

И това не са никакви "гаври", а фейкове,  дезинформации и пожелателни мисли!

Второ - Аман от твоите любовни драми с бъдито!

Превърнал си темата в "Лична драма"!

Това е несподелена любов, приеми този факт, остави човека на мира и продължи напред!

току-що, Flashback написа:

Косьо, първо - "гаврите" не ти се получават!

И второ - Аман от твоите любовни драми с бъдито!

Превърнал си темата в "Лична драма"!

Това е несподелена любов, приеми този факт и продължи напред!

Ти сега с мойто бъди няма да го пипаш - ей. Да се разберем за това че ставам много докачлив на тази тема ша знаиш. А за този фейк- виж му профила на човека и тогава виках че е фейк, дезинформация  и пожелателни мисли- дори ти посочих какво точно пропусна да отбележиш...

И само да съм чул нещо за мойто бъди - разбрахме ли се. Ние като бивши артилеристи знаеш ли колко имаме да си споделяме. Оф все забравям че той и за това излъга. Карай ще го карам да ми остри моливчетата и да ми взема картите от секретна секция. Ох той пък не може - е значи само моливчетата ще остри.. :) Понятно?

Един приятел живее в Чикаго. Вика ми: “Като гледам какво е състоянието на руската армия, не биха могли да оцелеят в крайните квартали на Чикаго (където ходят въоръжени от 16 годишни), пък камо ли на война.”

преди 11 минути, kosyo написа:

Ти сега с мойто бъди няма да го пипаш - ей. Да се разберем за това че ставам много докачлив на тази тема ша знаиш. А за този фейк- виж му профила на човека и тогава виках че е фейк, дезинформация  и пожелателни мисли- дори ти посочих какво точно пропусна да отбележиш...

И само да съм чул нещо за мойто бъди - разбрахме ли се. Ние като бивши артилеристи знаеш ли колко имаме да си споделяме. Оф все забравям че той и за това излъга. Карай ще го карам да ми остри моливчетата и да ми взема картите от секретна секция. Ох той пък не може - е значи само моливчетата ще остри.. :) Понятно?

Аз не казвам, че е фейк, а че все още няма нищо официално като решение, че Израел ще изпрати делегация на Кримската платформа.

И от самия туит това се подразбира. 

И в крайна сметка последствията ще си ги носи Израел, Русия има с какво да отвърне. Да видим дали за Израел е по-важен Крим или нейната лична сигурност в региона. 

И остави бъдито на мира, омръзна и на гаргите с твоите лични драми! 

Поредния рашистки удар по най гъстонаселените части и пазари от градчетата с цел повече цивилни жертви.

Класически тероризъм от страна терорист с военопрестъпници новофашисти на власт

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Хахаха

"В търсене на перемога".

Това трябва да стане класика.

Косьо надеждите отминаха - само чудо може да спаси Крайна.

Например новия министър Умеров да намери начин да хване 500000 наборници и веднага да ги захрани с амфети.

и да намери да речем 30 милиарда да плаща "гробни" 

Трудно - но с цената на зачистване на групата Зеля е осъществимо.

Вълчев

Казах  не се опитвай да мислиш не ти се отдава.

С м26 на който обхвата е 20-30км хаймарсите попадат  на зоната която руснаците прострелват и ще бъдат забърсани моментално.

Миро

Руснаците явно стрелят с ракета с300 като оная дето падна в Полша ?

СБУ да извади некви снимки на части с руски сериини номера - или тогава вдигай пара

преди 7 минути, Flashback написа:

Аз не казвам, че е фейк, а че все още няма нищо официално като решение, че Израел ще изпрати делегация на Кримската платформа.

преди 21 минути, Flashback написа:

Явно нещо не сум те разбрал правилно :) Редовно ми се случва напоследък с такива като тебе - има нещо ама какво ли е...

преди 11 минути, miro20 написа:

Поредния рашистки удар по най гъстонаселените части и пазари от градчетата с цел повече цивилни жертви.

A чу ли в първите секунди как се чува изстрелване на нещо? Пак ли стрелят с ПВО или нещо друго по собственото си население?

преди 12 минути, Киро Н. написа:

Миро

Руснаците явно стрелят с ракета с300 като оная дето падна в Полша ?

СБУ да извади некви снимки на части с руски сериини номера - или тогава вдигай пара

преди 2 минути, maxthon написа:

A чу ли в първите секунди как се чува изстрелване на нещо? Пак ли стрелят с ПВО или нещо друго по собственото си население?

хаха :) Дежурните рашистки тролове веднага извадиха ескпертни оценки , разбира се, оневиняващи каквато и да е вина на рашистките терористи.

:)

Колко стандартно .....

Стандартна е речта за безмилостните руснаци от Зеля

И случайно Блинкен е в Киев 

Как стават все тогава тия работи ...

Що не реве за убитите в селото на Дунав - честни зърнари и агенти

ПП

Леле има повод за война с прашки, след като 7-8 пъти Данаилов повтори, румънците намерили части от руски дрон.

Чакаме утре реч на Зеля за гадните натовци дето не желаят да пратят ВВС да им оправят положението

Сега явно проверяват какъв е да не стане сакатлък 

Иначе графика имаме - това тъпо НАТО трябва да си задейства авиацията като по време на сръбската акция

IMG_20230905_202034_486.thumb.jpg.99196b2706608abfabad1b2fb935f20a.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.