Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, Филипов написа:

Оня ден онова бюрократче столтенберг дето го напъват за банкер се изцепи че трябва да се вдигне процентът за война с 8 пункта. Или преведено от сегашните 2% да стане 10%,  А толкова беше когато имахме 3 армии с 300000 човека добре обучена и въоръжена армия с ракети, танкове и 400 самолета. И всичката промишленост работеше. 

Тук ме подсети за процента разходи от БВП .

Това бе огромния проблем на НРБ. Че за наборната войска по съветски тип, се заделяше двуцифрено число . Бях го цитирал тук някъде... партийните лидери се оплакваха че 13 или 17% от БВП е непосилно за НРБ.

А сега и 2% не можем да заделим както е изискването на НАТО.

И което е по важно  - когато дадена държава заделя двуцифрен процент , то това означава подготовка или водене на война. Т.е. в НРБ сме поддържали армия все едно в състояние на война.

Рашистките разходи сега са засекретени, но по косвени анализи,  са много над това.

Та, нормално е и партньорите на Украйна, да спрат да си замазват очите че се води война. Да, това е война, и разходите ТРЯБВА да са като за война.

Това важи и за България и нашата национална сигурност.

В противен случай ще си имаме проблем с рашистите, не че сега не сме пробити от тях, гледайки нивото на идиотизъм и пропаганда в "електората".

женица пита рашисткия окупатор  в Северодонецк

- От какво ни освободите ? От вода, храна, ток....

https://www.facebook.com/ivelina.stoyanova1/posts/pfbid0G2HB1xeLnb1SV1FbTXW8hPewGWb9r5z9PELwFBfy7YQ4MjTSHcos53X6jQdzbiGyl

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Подоляк: Украйна е против опцията ”размяна на територия срещу мир”.   Бандеровците още считат казаците за себеподобни и правят огромна грешка по този въпрос вече 9 години.

преди 13 минути, Филипов написа:

Само този поради някаква причина ги премахва и след това ги качва отново.

Благодаря!

току-що, attj написа:

Подоляк: Украйна е против опцията ”размяна на територия срещу мир”.   Бандеровците още считат казаците за себеподобни и правят огромна грешка по този въпрос вече 9 години.

Стаите лъжи ? Развален грамофон си .

Защо преди рашисткото вторжение да "ги освобождават" , никой не е искал да се цепи или отделя или присъединява към Рашистан ?

Защо никога не е имало многогодишни, вековни брожения и движения за "свобода" от "украинското робство " ?? :) :) :)

Защо след рашисткото нахлуване , военния ви министър на ДНР Стрелков не може да намери шепа доброволци от 4.5 млн население , а дузината които се записват , после бягат ?

:)

Коко пъти на ден искаш да ти набивам каската с не моите, а неговите , на рашиста, твърдения  за липса на каквато и да е подкрепа от местните "казаци" или рускоезични или всякакви там ? ?

:) 

Вие там сте окупатиори които НИКОЙ не ви иска, които само превземате с огън и физиеско унищожение на градчета, селца, домове, всичко !

Русенската радиоточка пак е тук.   Как се изключва такова нещо?  Не е сложно всичко да е ясно - бандеровците са под крилото на ЦРУ и САЩ вече над 70 години.    Това го знаят в БРИКС,  а в Русе явно още не го знаят.

То в Русе лятото е влажно и горещо - та затова недей критикува толкова.

Но поне диалог води - не е като Косьо некрофила - дрон дрон дрон 

преди 8 минути, attj написа:

Подоляк:

Този хроничен лъжец за наша сметка вчера тролеше цял час по обществената ни телевизия. Справка последното видео на Саня от снощи тоя се е изцепил че Индия и Китай са умствено непълноценни. Все пак техните космически апарати са на Луната, на нацистите хохли не са построили нищо и над 30 години съсипват и крадат наследеното.

преди 38 минути, Киро Н. написа:

Оооо Кокич 

Как е бульона - плуваш ли ?

Косьо 

Кажи сега за останкино - падна ли кулата ?

А с моста какво става ?

Чувам в Одеса, Рени и Исмаил пак продавали жито :)

НЕма перемога - ако ще и Кремъл да се запали :)

euglenaviridis.jpg.d0309d208b5bc7c3a2498a5620b1b214.jpg

Ако днес запишат подводна лодка в списъка ще ти го припомням често  - повярвай ми.А за Кремъл не се безпокой - дето е горяло - пак ще гори.

преди 12 часа, bigiadri написа:

Ми защо дават зелена карта  и гонят емигрантите да НЕ влизат в САЩScreenshot2023-08-07201635.png.288b487bd21f186f22e7e97121a5080f.pngScreenshot2023-08-26165056.png.343705104bc141fd41c184aec45fe602.pngScreenshot2023-09-01183618.png.cf5b1bda83c04796312f57e8da608355.pngScreenshot2023-09-01182843.png.688e886db7bc5663b2eafff959121eff.png . В ТВОЯТА рассия дават сигурно червена карта  и въпреки това бяяяягат!  Сигурно защото там е прекрасно . ЖИВОТ МЕЧТА! ДОБРЕ ДОШЛИ ,ВАТЕНКИ!

В твоята САЩ пейките са по удоби ,нали това го изговорихме вече ,че във почти всяка държава по света може да бъдат показани такива кадри?

Извинявам се на четящите темата за офтопика си.

homeless_wide-0921690dba48a00c983ecc2bb1

Homeless-on-Bench-1-640x478.jpg

cd87ab28-homeless-2-scaled-1024x705.jpg

2R34OY5SZRFGBG5Y2IPFE3VILY.jpg

преди 7 минути, AAUUXX написа:

В твоята САЩ пейките са по удоби ,нали това го изговорихме вече ,че във почти всяка държава по света може да бъдат показани такива кадри?

Извинявам се на четящите темата за офтопика си.

homeless_wide-0921690dba48a00c983ecc2bb1

Homeless-on-Bench-1-640x478.jpg

cd87ab28-homeless-2-scaled-1024x705.jpg

2R34OY5SZRFGBG5Y2IPFE3VILY.jpg

Е да! Свободния свят! Американската мечта за много кретени, и на времето и сега! Държавата с най-добрата демокрация и грижа за човека. Стълб на хуманността и т.н.

Където за да живееш според много и според един мой далечен братовчед трябва да работиш поне на две места! 

преди 10 часа, Без умствен капацитет написа:

само дето не са мърдали от склада от 50 г.:)

Е и ? Да не би мишките да са ги били изяли за да не са годни за използване ?

Бивш кмет на Киев   Леонид Черновецки отново се отличи със странни   изявления за войната, която Русия започна срещу Украйна, според  агенция УНИАН.    Черновецки заяви, че „няма война между Украйна и Русия и няма да има“. "Никога не е имало и никога няма да има война между Украйна и Русия. Военна операция за сплашване на идиоти и започване на преговори, да, такова нещо се случва", казва бившия кмет на украинската столица.    Истинските украинци биха одобрили споразумение - без взаимно да се избиват хохли-казаци. Ясно им е, че само така може да бъдат  запазени  единството и цялостта на държавата.    Бандеровските ""партньори""  на САЩ  обаче не допускат такъв вариант.

Ето ви основното от срещата Русия-Сев. Корея

Цитат

Предстои разговор между двамата, като преговорите им ще бъдат посветени на търговските двустранни отношения и на международни въпроси, съобщиха руските новинарски агенции.

Ким благодари на Путин за поканата да посети Русия. А Путин каза, че се радва, че има възможност отново да се срещне с Ким. Той припомни, че между двете страни се отбелязват 75 години на дипломатически отношения. Последната среща между двамата лидери беше преди четири години във Владивосток.

В отговор на журналистически въпрос дали Русия ще помогне на Северна Корея да изгради космически спътници, Путин отвърна, че той и севернокорейският лидер са дошли точно за това на космодрума "Восточний", предаде ТАСС. Путин добави, че на севернокорейският лидер ще бъдат показани и нови обекти на космодрума.

"Лидерът на Корейската народнодемократична република проявява голям интерес към ракетната техника. Те се опитват да развиват и космическите дейности", заяви Путин.

На въпрос дали на преговорите с Ким ще бъде обсъждано и военнотехническо сътрудничество, Путин заяви: "Ще говорим по всички въпроси, без да бързаме. Има време."Той също така припомни, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу наскоро е посетил Северна Корея и там е бил добре приет.

В началото на преговорите Ким заяви на Путин, че подкрепя неговата свещена битка със Запада, предаде "Ройтерс". Той увери, че двете страни заедно ще се борят с империализма. Според Ким Русия е повела свещена война, за да защити суверенитета и сигурността си срещу хегемонистични сили.

Ето ви есенцията на срещата! Какви снаряди какви 5 лева. Русия нямала и не можела да си направи снаряди!!! Особено последното в черно! Само един кретен няма да разбере за какво става дума!

Не че обичам решима в Сев. Корея, но САЩ вече прекалиха отвсякъде и е време да им подръпнат юздите! А човек като Ким, е напълно в състояние да го направи!

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

18 000 каза. Проблема на българските чугуни е, че не знаят руски. Бяха 36 000, според фанерния маршал оня ден. Аз хем ви казах. 

В тази патаклама всичко е възможно. Броенето не е силната страна нито на укри, нито на руснаци. Примерно за няма и три седмици от началото, един наш колега-съфорумец твърдеше че 10 руски генерала са убити. 

на 16.03.2022 г. в 17:08, Реджеп Иведик написа:

Вече 10 рашистки генерала горят в ада.

Бандеровците отбелязват ,  че президентът им е евреин (затова, казват те, в Украйна няма нацизъм), но не забравят нито за секунда, че президентът им е евреин (което означава, че това въобще не ги прави щастливи, тъй като те са нацисти).  Зеленски скоро за всичко ще е виновен.      Той се обръща към Запада и казва: „Вие обещахте, че това е нашата обща война, къде е вашата помощ?“ А Западът  вдига рамене и намеква, че обещанието не означава да се ожениш и катастрофата ще си бъде само украинска.        

Европейските съюзници започнаха да бавят доставки на оръжие за Украйна. Германия не предоставя  ракети от месеци и казва, че няма да даде, дори ако американците доставят ATACMS на Киев.   С танковете не беше така.

Като цяло Зеленски вече се чувства измамен и изоставен от Запада. Той разчиташе на тях, но те не му предоставиха още пари, оборудване и консумативи навреме.   Затова са му виновни и западните "партньори" ...       Накратко казано, бандеровците в Киев са в съмнително здравословно и психическо състояние.  А военните действия продължават и още хора умират. 

преди 2 часа, miro20 написа:

Защо преди рашисткото вторжение да "ги освобождават" , никой не е искал да се цепи или отделя или присъединява към Рашистан ?

Хронологията, Насраний, хронологиятаааа :hit:

Преди Майдана никой не е искал да се отделя. Всичко започна СЛЕД Майдана

Защо след рашисткото нахлуване , военния ви министър на ДНР Стрелков не може да намери шепа доброволци от 4.5 млн население , а дузината които се записват , после бягат ?

След като вече е имало 40 000, не е могъл да намери веднага още 1000, които да защитават това населено място докато дойде подкреплението. А уж разбираше руски....

Коко пъти на ден искаш да ти набивам каската с не моите, а неговите , на рашиста, твърдения  за липса на каквато и да е подкрепа от местните "казаци" или рускоезични или всякакви там ? ?

Като не е имало никаква подкрепа, как така шепа руснаци са се изправили срещу цял народ и собствената му армия (подкрепена и от западни военни инструктори), на собствената му територия, пък осем години да не могат да бъдат изгонени?

Поне опит ще направиш ли да ми отговориш на този въпрос? Дай да се посмеем :help:

преди 5 часа, kosyo написа:

След ракетна атака гори корабо-ремонтен завод в Севастопол:

Само не казвайте на пияндето че ще натисне червеното копче и край с този гаден свят.

Вчера на сухия док там е било богато:

И това е част от планЪТ :giggle1:

:offtopic_s:

Хайде да ви "зарадвам"! Ще става нещо! Миналата година навърших 70 години и ме свалиха от отчет, пистолета също го здадох! 

Преди малко дойде куриер намери ме в кафенето и ми връчи...не мога да кажа какво, но нещо като повиквателна, да с е ява еди кога си, еди къде си...Двама колеги ми се обадиха да ме питат какво става? Че де да знам какво става, ама не е на добре, щом нас 70 годишните ни връщат...Аз разбира се ще откажа. След 70 имам право да откажа. Но тоя военен министър явен нацист явно нещо се случва...Та може и запасняци да почнат да прибират...това е само хипотеза, но нещо става и то не добро. В един трябва да съм в управлвнието...ха да видим.

преди 15 минути, Coco1 написа:

Така е Атидже

Защо Кокич е в гей-клуба на бандерофилите?   Или не е така?   

преди 45 минути, ivottoshev написа:

Хронологията, Насраний, хронологиятаааа :hit:

Преди Майдана никой не е искал да се отделя. Всичко започна СЛЕД Майдана

А Майдана и преврата са поръчкови мероприятия на ЦРУ  на САЩ - в изпълнение на продажни за долари  бандеровски послушковци.

Абе бях зает 

Какво стана в Москва - падна ли кулата ?

Гледам календара - 13 септеври малии

В Крайна графика за гасене на тока е готов - пуснаха го на абонатите.

Филипов

Европейската малка ракета гръмна заради укрите, последната степен е с двигател на Южмаш (вече го няма) стружки в турбината.

Преди години съсипаха и бизнеса с Боинг - бяха спазарили Зенит, ама гръмна два пъти подред

Косьо

Ко стана с пристанището дето го снимаха - нема радост а :)

ехххххх мъка за перемога

преди 42 минути, Hristo52 написа:

:offtopic_s:

Хайде да ви "зарадвам"! Ще става нещо! Миналата година навърших 70 години и ме свалиха от отчет, пистолета също го здадох! 

Преди малко дойде куриер намери ме в кафенето и ми връчи...не мога да кажа какво, но нещо като повиквателна, да с е ява еди кога си, еди къде си...Двама колеги ми се обадиха да ме питат какво става? Че де да знам какво става, ама не е на добре, щом нас 70 годишните ни връщат...Аз разбира се ще откажа. След 70 имам право да откажа. Но тоя военен министър явен нацист явно нещо се случва...Та може и запасняци да почнат да прибират...това е само хипотеза, но нещо става и то не добро. В един трябва да съм в управлвнието...ха да видим.

1203743178_.jpg.246a1f34e10c1879b19f41d9df946810.jpg

Разпадането на Украйна вече е неизбежно. Въпросът е на колко части ще се случи. Тия смешници начело с комика Зеленски  доказват, че Украйна е обречена да бъде нечия територия и не може да има такава държава на политическата карта. Жалко за хората там, които се надяваха не светло бъдеще, получавайки независимост от СССР. Нямаха нищо светло, а сега нямат и перспективи за добро бъдеще.  

преди 9 минути, Киро Н. написа:

Абе бях зает 

Какво стана в Москва - падна ли кулата ?

Гледам календара - 13 септеври малии

В Крайна графика за гасене на тока е готов - пуснаха го на абонатите.

Филипов

Европейската малка ракета гръмна заради укрите, последната степен е с двигател на Южмаш (вече го няма) стружки в турбината.

Преди години съсипаха и бизнеса с Боинг - бяха спазарили Зенит, ама гръмна два пъти подред

Косьо

Ко стана с пристанището дето го снимаха - нема радост а :)

ехххххх мъка за перемога

Следващото ниво:image.jpeg.2edb7558e02ad8488fd349ebace070ce.jpeg

А това като измислят Гравицаппа:

image.png

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.