Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Поредната терористична атака с дрон от страна на Украйна беше предотвратена от системите за въздушна отбрана на Русия. Този път дрон беше свален над Белград, който от началото на войната е мишена на артилерийски обстрел и атаки с дронове от страна на Украйна.

Ето новините по този въпрос:

"Russian air defense systems eliminate Ukrainian drone over Belgorod Region

Абе неграмотно детенце такова, айде спри се с тъпите ти опити за превод на български от английски от руската ТАСС.
Белград е столица на Сърбия бе насран тъпунгел такъв.
Свален е летял дрон над района на Белгород !!!
Щом като едно изречение не можеш да преведеш от лесен английски и щом като не ти стига акъла да четеш на руски в оригинал, айде разкарай се от тая тема.
Тръгнал да ми цитира ТАСС на английски дечкото...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Абе неграмотно детенце такова, айде спри се с тъпите ти опити за превод на български от английски от руската ТАСС.
Щом като едно изречение не можеш да преведеш от лесен английски и щом като не ти стига акъла да четеш на руски в оригинал, айде разкарай се от тая тема.

затова ли си избягал в столицата на Европа

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Прав си! Правилно беше да кажа "Белгород", а не "Белград".

Белград е столицата на Сърбия. Белгород е град в Русия.

Признавам грешката си и ти благодаря, че ми предостави правилната информация. Благодарение на предоставената от теб информация, която коригира грешната информация, която предоставих в резултат на объркване на превода, сега хората ще могат да видят в кой район реално е бил свален дрона.

Благодаря ти, че ми помогна да науча правилния превод. В бъдеще, когато пиша относно свалени украински дронове в Белгород, вече няма да обърквам името на този град с Белград, което не е в Русия, а в Сърбия и е столицата на Сърбия.

преди 11 минути, teo-glavata написа:

Ще се даде, каквото трябва

Акъл е нужен.  Виждаме какво става - като го няма.   Може дори и Хохлия скоро да няма...

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

В момента се изпълнява денонощната мобилизация в Украйна. Когато хората в Украйна свършат, ще започнат и масовите депортации и мобилизации на депортирани хора. След като свършат мъжете, колониалния режим в Киев ще започне да изпраща и жени.

Сериозно ли. бе прасчо? 

Че те жените (които стават, де) отдавна работят на, и то на "дрифт" - ама там се плаща яко

преди 10 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Доколкото знам,

,,,,,,,, останалото няма значение! Ти нямаш разрешение, да знаеш

преди 1 минута, attj написа:

Акъл е нужен.  Виждаме какво става - като го няма.   Може дори и Хохлия скоро да няма...

Айде се се серейските ку**и да не се обаждат, а!

преди 2 минути, attj написа:

Може дори и Хохлия скоро да няма...

Иска ти се , можеш да си мечтаеш колкото си искаш. Украйна винаги ще бъде там но за източния и съсед не съм сигурен!

преди 1 минута, free... написа:

Иска ти се , можеш да си мечтаеш колкото си искаш. Украйна винаги ще бъде там но за източния и съсед не съм сигурен!

Няма и не е имало  Украйна без казаци.   Искаше ми се там въобще да няма военни операции.   Не е интересно Хохлия дали ще е в Полша, сама като отделна държава или в  РФ.   

Няма и не е имало  Украйна без казаци.   Искаше ми се там въобще да няма военни операции.   Не е интересно Хохлия дали ще е в Полша, сама като отделна държава или в  РФ.   

С казаци или без казаци....САЩ не ги интересува. Йраница с се се сере е и там трябва да е територия на НАТО. Ватенките, трябва да се държат под контрол и да не могат да спят!

току-що, attj написа:

Не знам какво е хохлия и казаци и затова трудно те разбирам.

Искаш да кажеш , че РФ ще превземе Украйна , така ли е?

Русия успешно предотврати опити за нахлувания в руски територии от страна на украински групи за изпълняване на саботажи.

Ето допълнителна информация относно загубите на Украйна и опитите за саботажи от страна на Украйна:

"Russian forces successfully foil incursions by Ukrainian sabotage groups

The Russian Defense Ministry noted that over one week in the Kherson area, the Ukrainian army has lost up to 360 troops

MOSCOW, September 16. /TASS/. Russian forces have directed their main effort toward preventing Ukrainian sabotage and reconnaissance groups from landing on islands and the Dnieper’s left bank in the Kherson area, the Russian Defense Ministry said.

"In the Kherson area, the main effort was focused on preventing the adversary’s sabotage and reconnaissance groups from landing on islands and the Dnieper’s left bank as well as on counterbattery work," it said in a statement.

The ministry noted that over one week in the Kherson area, the Ukrainian army has lost up to 360 troops, a tank, two armored fighting vehicles, 26 vehicles and 12 artillery guns."

Източник: https://tass.com/defense/1675863

преди 1 час, teo-glavata написа:

Е, сега с "Алф" антената...що не :) 

Ама я нагласил само ТАСС да лови...........

преди 1 минута, teo-glavata написа:

С казаци или без казаци....САЩ не ги интересува.

Кой въобще се интересува???   Руски казаци трепят хохли и обратно - пак още не им идва акъла.

току-що, petie1 написа:

Ама я нагласил само ТАСС да лови...........

И превода му е машинен на английски език ! :D

преди 17 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Прав си! Правилно беше да кажа "Белгород", а не "Белград".

Белград е столицата на Сърбия. Белгород е град в Русия.

Признавам грешката си и ти благодаря, че ми предостави правилната информация. Благодарение на предоставената от теб информация, която коригира грешната информация, която предоставих в резултат на объркване на превода, сега хората ще могат да видят в кой район реално е бил свален дрона.

Благодаря ти, че ми помогна да науча правилния превод. В бъдеще, когато пиша относно свалени украински дронове в Белгород, вече няма да обърквам името на този град с Белград, което не е в Русия, а в Сърбия и е столицата на Сърбия.

Ей как убаво му облиза подметките на белгийската мида думи нямам

преди 2 минути, free... написа:

И превода му е машинен на английски език ! :D

Аа и мести градовете също кат комичката ни

преди 2 минути, free... написа:

Не знам какво е хохлия и казаци и затова трудно те разбирам.

Искаш да кажеш , че РФ ще превземе Украйна , така ли е?

Украинските полуполяци са хохли. Такива като Хрушчов и Брежнев.   За какво им са техните земи на руските казаци?   Обратно - хохлите воюват за земите на казаците.   Безнадеждно.   Никой още  не се е ангажирал да има нова държава Хохлия.  Може пак да няма.

Още един бук хвърлил боба:

Това ретроградния Меркурий направо ги убива.

преди 2 минути, attj написа:

Украинските полуполяци са хохли. Такива като Хрушчов и Брежнев.   За какво им са техните земи на руските казаци?   Обратно - хохлите воюват за земите на казаците.   Безнадеждно.   Никой още  не се е ангажирал да има нова държава Хохлия.  Може пак да няма.

Опитвам се да те разбера и съм сигурен , че можеш и на разбираем език да го напишеш но няма значение.

Украйна се опитва да запази териториалната си цялост и то съвсем сама , само можем да се възхищаваме на това което прави в момента. Срещу този противник е невъзможно но те доказаха , че противника РФ е слаб и се справят повече от добре.

преди 3 минути, attj написа:

Какви руски и украински казаци измислихте? Казаците са един вид - като етнос и няколко вида - спорем местожителството.

Какви са кубанските казаци според вас?

току-що, free... написа:

Опитвам се да те разбера и съм сигурен , че можеш и на разбираем език да го напишеш но няма значение.

Украйна се опитва да запази териториалната си цялост 

Хохлите се опитват да подчинят казаците - от 2014 година.  Оттогава няма Украйна.  Има гражданска война.

Желателно е дружинката "Козяк-Бандера" да прочете тази статия, за да осъзнае реалността:

Тhe Telegraph: Настроението в Украйна се влошава поради големите жертви и перспективите за продължителна война на изтощение

Когато Алина Михайлова, офицер и парамедик в украинската армия, разказваше как смъртта на нейния командир е "осиротяло" подразделението ѝ, болката ѝ беше осезаема.

"След като загубих този човек, когото толкова много обичах и с когото бях споделила толкова много, разбрах, че сега всички в батальона сме сираци", каза тя, бършейки сълзите си, докато публиката пред нея се мъчеше да сдържи своите.

Мрачното настроение рязко контрастираше с ведрата атмосфера на миналогодишната конференция за европейската стратегия в Ялта, на която присъстваха държавните и правителствените ръководители на регионите.

"Може би най-голямата разлика от 2022 г. е, че толкова много хора вече са загинали", каза Дмитрий Наталуха, украински депутат, който участва в конференцията. "Всеки втори човек вече познава някой, който е загинал в боевете. Изгубих бройката на приятелите си, които съм загубил във войната."

Един от офицерите, който говори извън протокола, разказва за огромните загуби, които е понесла неговата рота при атака без въздушно прикритие през минни полета срещу добре вкопани защитници. Мъжете, които замениха падналите, добави той, нямаха същото ниво на обучение и мотивация. И ако войната се проточи още една или две години, напрежението върху ограничените човешки ресурси на Украйна може да стане огромно.

Но дори когато и ако победата дойде - това ще бъде горчиво-сладък момент за страна, която вече е загубила хиляди хора и се готви да загуби много, много повече.

"За мен никога няма да има победа, ако до нас не застанат хората, които сме загубили", каза Алина Михайлова. "Това е тъжната реалност. Никога няма да има победа, за която копнеех. Няма да има с кого да я отпразнуваме. Победата ще дойде на много висока цена, защото победата ще се измерва с живота на хората; хората, за които всеки ден четете в некролозите."

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/09/16/mood-sours-ukraine-braces-long-war/

TELEMMGLPICT000348478799_16948680170100_

TELEMMGLPICT000349248835_16948681808780_

преди 1 минута, jhoro написа:

Какви руски и украински казаци измислихте? Казаците са един вид - като етнос и няколко вида - спорем местожителството.

Какви са кубанските казаци според вас?

Руски казаци са всичките  -донски, запорожски, волжски, уралски и кубански.   Над 30 милиона руснаци.    Хохлите не го дооцениха и страдат.

преди 48 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Разбира се, че ще се внесат нови военни... това все пак е прокси война. Нали затова се нарича прокси война... Ако не беше прокси война на колективния Запад срещу Русия, колективния Запад нямаше да изпраща оръжия, пари и да изпълнява програми по шпионаж и саботажи срещу Русия и да извършва тренировки на украински военни.

Не, ти я наричаш прокси война.

2014 година.  Оттогава няма Украйна.  Има гражданска война.

Снощи един мой приятел заедно със жена си и детето се върнаха от Украйна казаха ми , че във окупираните територии са забранили да се говори и изучава Български език !!! Харесва ли ти тази новина ?

Там има много Българи .

току-що, free... написа:

Снощи един мой приятел заедно със жена си и детето се върнаха от Украйна казаха ми , че във окупираните територии са забранили да се говори и изучава Български език !!! Харесва ли ти тази новина ?

Там на руснаците през 2014 година им забраниха руския.  Не е нужен коментар.

току-що, attj написа:

Там на руснаците през 2014 година им забраниха руския.  Не е нужен коментар.

Напротив , нужен е , аз не съм руснак аз съм Българин !

Мен руснаците не ме интересуват , притеснявам се за Българите и защо г-н Хитлер диктатора им е забранил да говорят и учат родния си език ? Забранил е всякакви книги и учебници които не са на руски език да се четат и учат. На хората не им се разрешава да избягат , като затворници ги третират ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.