Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, free... написа:

Напротив , нужен е , аз не съм руснак аз съм Българин !

Мен руснаците не ме интересуват , притеснявам се за Българите и защо г-н Хитлер диктатора им е забранил да говорят и учат родния си език ? Забранил е всякакви книги и учебници които не са на руски език да се четат и учат. На хората не им се разрешава да избягат , като затворници ги третират ?

И кои те напропагандираха така?   

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, attj написа:

Там на руснаците през 2014 година им забраниха руския.  Не е нужен коментар.

Лъжеш като дърт лъжец.

Забраниха в институциите. Никой не е забранявал свободното говорвнв ма руски.

Както в СССР беше наложен на всякъде руският.

преди 6 минути, free... написа:

Напротив , нужен е , аз не съм руснак аз съм Българин !

Не е нужен, щото пък той не е българин, а ватнишки изтърсак. Тоз умреляк мизерния допреди войната се правеше на европеец и демократ, ноооооо - войната свали много маски, неговата тоже.

преди 19 минути, attj написа:

Руски казаци са всичките  -донски, запорожски, волжски, уралски и кубански.   Над 30 милиона руснаци.    Хохлите не го дооцениха и страдат.

Казаците НЕ СА руснаци!!!

А кубанските казаци са всъщност запорожки - преместени там още по времето на Екатерина.

Кубански казаци: защо тази нация е създадена от Екатерина II

Казах ти , искаш ли утре да ти отида в тях със лаптопа и да ти ги пусна през видеоконферентна връзка да ти кажат какво се случва сега там ? Можеш да разпиташ детето им и ще ти разкаже шокиращи неща ако не вярваш на родителите. Ще ти разкажат как са успели да избягат от там. :)

преди 3 минути, BANKATA написа:

Лъжеш като дърт лъжец.

Забраниха в институциите. Никой не е забранявал свободното говорвнв ма руски.

Както в СССР беше наложен на всякъде руският.

Глупаче си ти.  Учил съм там.  Ползвам руски и украински език - в Украйна двуезичието бе традиция.   В УССР имаха разбирателство   Дори хохли Хрушчов и Брежнев ръководиха СССР.  Всички руснаци навремето  са ги слушали.   Докато се реанимираха от историята бандеровските хохли...   

Поредният наркоман, който е смесил ваксините срещу корона вирус с наркотици.

https://www.standartnews.com/svyat/neshcho-strashno-se-sluchi-s-chechenskiya-glavorez-ramzan-kadirov-536135.html

преди 4 минути, free... написа:

Казах ти , искаш ли утре да ти отида в тях със лаптопа и да ти ги пусна през видеоконферентна връзка да ти кажат какво се случва сега там ? Можеш да разпиташ детето им и ще ти разкаже шокиращи неща ако не вярваш на родителите. Ще ти разкажат как са успели да избягат от там. :)

А защо не са избягали в територии, контролирани от Зеленски, а са дошли уж в България?

току-що, Flashback написа:

А защо не са избягали в територии, контролирани от Зеленски, а са дошли уж в България?

Там на месните не им е разрешено да ходят в Украйна , следят ги стриктно и не ги пускат войниците. Към Русия само могат да отидат и затова много хора си стоят по къщите , не искат да ходят в Русия но много от тях се принуждават заради бомбандировките всеки ден. Те искат да избягат в Украйна но не им разрешават и затова казах , че са като затворници. Много малко успяват все пак по някакъв начин да отидат в Украйна и то много трудно, със деца и родители е невъзможно.

преди 5 минути, attj написа:

Глупаче си ти.  Учил съм там.  Ползвам руски и украински език - в Украйна двуезичието бе традиция.   В УССР имаха разбирателство   Дори хохли Хрушчов и Брежнев ръководиха СССР.  Всички руснаци навремето  са ги слушали.   Докато се реанимираха от историята бандеровските хохли...   

Ти даваш ли си сметка че на великият СССР дори най-добрите му управници са украинци. 

И това ако не е срам.

ПП: дай да го водим този закон от 2014, нещо много бързо смени темата.

И да лъжете не можете като хората.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти даваш ли си сметка 

Учи и чети. 

преди 34 минути, free... написа:

Там на месните не им е разрешено да ходят в Украйна , следят ги стриктно и не ги пускат войниците. Към Русия само могат да отидат и затова много хора си стоят по къщите , не искат да ходят в Русия но много от тях се принуждават заради бомбандировките всеки ден. Те искат да избягат в Украйна но не им разрешават и затова казах , че са като затворници. Много малко успяват все пак по някакъв начин да отидат в Украйна и то много трудно, със деца и родители е невъзможно.

Аз от моите бесарабски българи вкъщи получавам доста информация и според тях цивилни от новите руски територии се пускат към териториите, контролирани от Зеленски. Има си КПП. Техните родители продължават да си живеят в Одеса, пенсионери са, но седят там, защото се опасяват, че има много вътрешно разселени украинци и някой ще се настани в домовете им.

Мъжът ми разказа също, че негови приятели и братовчеди са успели с връзки миналата година още в началото да се прехвърлят при руснаците в Херсон, за да избягат от мобилизация. След като руснаците оставиха Херсон, са се преместили с тях на другия бряг и още са там. 

Сещам се, че миналата година имаше репортаж и по Euronews точно от такива КПП, а журналистът беше изненадан колко много хора се връщаха в "окупираните" територии от други части на Украйна. Имаше километрични опашки, а напускащите тези територии се брояха на пръстите на едната ръка.

преди 45 минути, jhoro написа:

Казаците НЕ СА руснаци!!!

Виц ли е това?   Заради този въпрос хохли са с люти рани и  в безнадеждно положение.  Казаците не искат да ги порусначват - защото не ги харесват.   Никой не харесва предатели и продажници.

преди 2 минути, attj написа:

Виц ли е това? 

Не е виц, че си ватник - за това си и в безнадеждно положение. 😏

преди 1 минута, insec написа:

Не е виц, че си ватник - за това си и в безнадеждно положение. 😏

Біл зйом до Києва навремето за професія. 1988 г.

преди 12 минути, attj написа:

Виц ли е това?   Заради този въпрос хохли са с люти рани и  в безнадеждно положение.  Казаците не искат да ги порусначват - защото не ги харесват.   Никой не харесва предатели и продажници.

Нищо не ти разбрах, ама ... почети малко история!

преди 4 минути, jhoro написа:

Нищо не ти разбрах, ама ... почети малко история!

Какво не ти е ясно - въпросът е дали въобще ще има Хохлия.   

преди 11 минути, attj написа:

Какво не ти е ясно - въпросът е дали въобще ще има Хохлия.   

Тоя въпрос само в твоята глава, така че както си прецениш.

преди 3 минути, insec написа:

Тоя въпрос само в твоята глава, така че както си прецениш.

Не.  Без казаци няма Украйна.  Нищо друго не е задължително.    Навремето през вековете  Хохлия е била поделяна между съседни държави.   Има истории и традиции.  От Зеленски какво например зависи!?  Та той се държи като идиот... 

Днес, трийсетина години след като, както се надявахме, се освободихме от клишетата и труизмите, от идеологизираните мистификации и многоликите апории на тоталитаризма, ние го сторихме не за да тръгнем по един нов, конструктивен и прагматичен път – сторихме го, за да попаднем в плен на нови клишета, мистификации и апории – този път спуснати не по командно-административен път централизирано свише, а създадени снише, дълбоко в народните недра. А това обстоятелство ги прави още по-неизкореними и жизнеспособни.

Бягството ни от реалността продължи с бодра стъпка и в новите условия, и в новите условия ние тихомълком загърбихме социалния реализъм, за да го подменим със социалистически реализъм, за да се заселим обратно в царството на сенките, на митологиите и небивалиците.

Една от тези деструктивни митологии препоръчва Русия като наш двоен освободител, като наш вековен добротворец, православен и славянски закрилник и кръвен брат. Докато и историческата, и актуалната истина говорят обратното: не наш двоен освободител, наш двоен поробител е Русия – в края на ХІХ в., благодарение на наши сърцати (и ликвидирани впоследствие от Кремъл!) родолюбци като априлските апостоли Захари Стоянов и Стефан Стамболов по-малко успешно, а през средата на миналия век, благодарение на кремълски лакеи и национални предатели като Георги Димитров, вече съвсем успешно.

И в двата случая става въпрос не за освобождаване, а за поробване на страната ни, за лишаването ѝ от държавност и дори от националност, за превръщането на България от независима, суверенна държава в държава формална и обезличена национално, в руска губерния.

Този гибелен процес на денационализиране и русифициране върви, разбира се, подхранван от алчността на ненаситния кремълски империализъм, от една страна, и от обществената активност на многомилионното българско русофилство, на вездесъщите полезни идиоти и полезния им идиотизъм, от друга.

Източник

преди 9 часа, Филипов написа:

И колко армейски бронирани коли ?

И, що не сте в Киев ?

Значи съм забелязал, колкото по голяма простотия напише някой, Николов толкоз по я лайква.

Добро утро и приятен ден:

Тия не ви четат и явно не са наясно:

Няма кой да ги поправи....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.