Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, andiay написа:

А Иванушка твърдеше, че тук немало функционално неграмотни...

Хайде пак да потретим...

Всичките локви на къра си снимал, жаби хващаше?:giggle1:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, Flashback написа:

Такъв пример е и "The Moscow Times", основан не от руснак, а от Дерк Зауер, който е холандски медиен магнат. След началото на СВО, изданието публикува открити призиви за преврат и организиране на руски Майдан. Путин потърпя малко и изгони изданието да си лее антируската и антидържавна пропаганда от Нидерландия.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Moscow_Times

Любим източник за позоваване на Мирча.

преди 35 минути, Coco1 написа:

Атидже тва си ти, ама без грим. Тежко ти е не се разпознаваш

Щом са казали главните от Мосейково трябва да вярваш бабо. Те ги бяха унищожили още преди да дойдат ама ти не си разбрала а и те са забравили. :giggle1:

Кокич да се обади, като се научи поне едно изречение да напише без грешки...   До тогава... изчакване.  Май няма да дойде този ден.

И откъде е това дронче? Нямам спомени да са плавателни, че и с няколко кила мина отгоре. Така че няма начин да е дпвлечено от теението. А и с мината няма как да лети, не е центрована. И обсегът ми е малък - не повече от няколко десетки километра. Сигурно е от окупационните войски, разквартирувани там. Предимно италианци. 

Удобно го унищожиха, остана само лаенето на стадото подпиндосники.

току-що, free... написа:

Всичките локви на къра си снимал, жаби хващаше?:giggle1:

Както казах, знам, че е невъзможно да попреча на един дебил, да се хвали с точно тази си характеристика....

Затуй просто се забавлявам стова как той сам доказва, че е дебил....

Виждам, че и на теб ти е забавно, че се хвалиш с това си качество, тъй че.... нека веселба да има....

Некъде назад четох, че си милеел за България, щот си бил българин....

Да наричаш "гьолове" и "локви" едни от символите й с които е най-позната по света, определено говори, че си горд с простотията си...

Макар че... такива простовати дзверчета като теб са на път наистина да ги превърнат в "гьолове" и "локви"...

Но... чужденците все още им се кефят и недоумяват как можем да не ценим това с което тъй щедро ни е дарила природата...

Щот не са общували с дзврчета като теб....

За мен чуденка нема....

"Екипът на място е взел решение да не поема риска да отделя боеприпаса от летателната част и е взривил целия дрон. Не разполагаме с дрона, а със снимки и остатъци, и по тях ще се опитаме да анализираме какъв е неговият произход".

Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред депутатите от парламентарната комисия по отбрана.

Той е на изслушване в ресорната комисия за актуална информация във връзка с открития дрон с прикрепен към него боеприпас, край брега на Тюленово. По думите му едва ли ще може да бъде казано с пълна сигурност откъде идва дронът.

Българската армия поддържа екипи за реакция при сигнали за невзривени боеприпаси и в извънработно време тези екипи трябва да могат да бъдат задействани в рамките на четири часа, и в конкретния случай това се е случило. Няма никаква опасност за гражданите и околната среда", каза Тагарев и добави, че са спазени всички протоколи за обезвреждането на боеприпаса.

"Да повишаваме степента на готовност на този етап ще окаже много негативно влияние върху личния състав на армията", смята Тагарев.

Министърът на отбраната обясни, че откриването и унищожаването на невзривени боеприаси се случва почти всяка седмица, но това е информация за цялата страна. Тагарев посочи, че това е първият подобен случай с открит дрон на крайбрежието ни.

Преди заседанието на комисията той каза пред журналисти, че очевидно дронът е паднал във водата и течението го е извлякъл към брега. Това може да се е случило преди часове, може и преди дни, оценката от пръв поглед е, че може да са минали до две седмици от неговото падане, поясни министърът.

https://www.vesti.bg/bulgaria/tagarev-ne-razpolagame-s-drona-ne-znaem-otkyde-e-6178786

Украински младежи, завърнали се след депортация в Русия, свидетелстват в Хага

От руски плен до Нидерландия – шест украински деца пристигнаха в Хага, за да дадат показания за отвличането и принудителното им депортиране по време на войната. Те бяха посрещнати с плюшени мечета – талисмани на движението, което се бори за връщането на отвлечените деца на Украйна. Euronews разговаря с две травматизирани деца, прекарали месеци в руски плен.

14-годишната Вероника попада в затворен бежански лагер в Русия, където се опитват принудително да я интегрират.

"През септември отидох в нормално руско училище, с руски деца. Те ме обвиниха, че родителите им са били мобилизирани и изпратени на война заради мен. Всичко било по моя вина, защото съм украинка. Заради това всички украинци трябвало да страдат. Казаха ми също, че съм по-глупава от останалите, защото съм украинка и съм изостанала с уроците" каза Вероника, принудително депортирана в Русия украинка.

Вероника се връща в Украйна след 9 месеца. Било е много трудно, тъй като майка й служи в украинската армия, а заради стреса развива хормонално заболяване.

17-годишният Иван живее в дом за сираци в Мариупол. Бягайки от бомбардировките, е заловен от руските сили и закаран в болница в окупираната Донецка област.

"Преди войната бях дете с много мечти. Исках да постигна нещо в живота си. Отнасях се сериозно към образованието си, спортувах футбол и бокс. Правех планове за бъдещето, но започна войната. Откакто се върнах от Донецк, загубих чувството, че мога да постигна нещо. Опитвам се да се издържам, но е много трудно. Белязан съм. Клеймото никога няма да изчезне, ще остане винаги с мен. Защото част от детството ми бе отнето от войната", смята Иван, принудително депортиран украинец.

Вероника и Иван са сред 386-те непълнолетни украинци, завърнали се в родината си. Но правителството в Киев е идентифицирало други 19 546 деца, насилствено депортирани и държани в Русия или в окупираните територии

https://euronewsbulgaria.com/news/19181/ukrainski-mladezhi-zavurnali-se-sled-deportatsiya-v-rusiya-svidetelstvat-v-haga

Леле от кога го чаках този момент ... и дойде

Айде до тука беше голямата сочна перемога.

Косе физкулт привет - давай за последно

https://www.foxnews.com/opinion/ukraines-blank-check-congress-over

Група Козяк - мойте съболезнования - на не се натъжавайте - голям празник беше

Не мога да се откъсна от видеоклипa, прекрасните момичета, песента, танца и гласовете, пеенето! Божествени са! Прелест и очарование!  Поздрави от България за красиви корейки.  На Кокич да му идва акъла  

преди 28 минути, attj написа:

Не мога да се откъсна от видеоклипa, прекрасните момичета, песента, танца и гласовете, пеенето! Божествени са! Прелест и очарование!  Поздрави от България за красиви корейки.  На Кокич да му идва акъла  

Деди, я прочети твоите приятели казаците с какъв ентусиазъм помагат на освободителите.

преди 1 час, attj написа:

Май няма да дойде този ден

Taka e, oставаш необразована копейка. 

Screenshot2023-08-02110006.png.4481e547c136c367bb0fa5c46ae966c7.png

преди 31 минути, attj написа:

На Кокич да му идва 

Дръж се, ей сега щи пратя памперси 

преди 54 минути, kirko12 написа:

Леле от кога го чаках този момент ... и дойде

Айде до тука беше голямата сочна перемога.

Косе физкулт привет - давай за последно

https://www.foxnews.com/opinion/ukraines-blank-check-congress-over

Група Козяк - мойте съболезнования - на не се натъжавайте - голям празник беше

Кое дойде бе бате? :giggle1:

Разбра ли какво пише или прочете статията и отвори шампанското? 

преди 1 час, M.Николов написа:

Любим източник за позоваване на Мирча.

Що така раделите на "другата гледна точка" се радват, когато тя бива забранявана в Русия? 

преди 1 час, Филипов написа:

И откъде е това дронче? Нямам спомени да са плавателни, че и с няколко кила мина отгоре.

с сигурност с тази тежест, качен горе на скалите - не е докаран от вълните, ако ти е още възможно да мислиш още самостоятелно, а не каквото кажат политиците, ще може и сам да си отговориш

След танкиста, който размаза цяла колона укри при Работино, ето още един смел руснак, който пък обръща в бягство славните херои, направо ги посра. Един срещу дванайсет, какво да говорим, такова е съотношението почти навсякъде и затова на места имат успехи, малки, но за тях са равностойни на епични битки. Затова предлагам да прекръстят Работино - Москва, Клещеевка - Санкт Петербург, а Андреевка - Екатеринбург, така ще им се получи перемогата. Ако го бяха убили, щяха да го пишат като велика победа, нищо че са много повече, изобщо тия не ги мисля, укрите вече не са нито държава, нито народ, пълна изроденост, а местните троли са ... ще използвам нещо, на което попаднах днес в любимия ми сериал "Бекър" (някога американците имаха чувство за хумор), та те са същества с патологично ниско (в случая по-скоро става въпрос за високо) самочувствие, маниакална фиксация и склонност към огромни заблуди.

преди 1 минута, Филипов написа:

Да, това е от тубата, само Тамир Шейх го оставиха, другите ги изпоблокираха, изтриха, изхвърлиха, но в телеграмата и рутубата си ги има и който иска си ги гледа, така и аз. А ето я и "телеграмата":

https://t.me/sheyhtamir1974/55552

В РУСКАТА преса се появиха съобщения  ,че молбите за подпомагане на семействата на убитите  са станали над 230 000 .Тъпаците де факто разсекретяват броя на убитите руснаци в Украйна. Разходите за подпомагане на убити и ранени вече са към 50 милиарда долара .Войната си има последствия и е скъпо начинание , но  това НЕ може да повлия е на военнопрестъпника путлер.

Bigiadri

Да допуснем за момент че министерството поръчва бройка да има запас за дълга война - а и роднините носят удостоверения.

А Украйна как ще плаща обезщетения и застраховки бе готин :) или ще.ми обясниш че жертвите са 17-19000 като миналата година.

Щото е цъфнала и вързала икономически - още преди войната.

Война до победа - ама няма пари  - да минават на купони е начина - класика.:)

И дискотеката ще е без прекъсване

https://t.me/breege_time_20zz/25754

преди 8 часа, BANKATA написа:

твоите приятели казаците с какъв ентусиазъм помагат на освободителите.

Милиони в Украйна са от смесени бракове и реално са хохло-казаци.    Там не трябваше да се допуска да се стига до гражданска война.  АнтиМайдана в Донбас не трябваше да се разпръсква със сила от ВСУ.    Държавата трябваше да се федерализира и щяха да се умиротворят. А сега се избиват взаимно.  Пък Кокич все му са копейки в акъла - пак е в интерната в Мосейково, а там е  Русия.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.