Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, attj написа:

Както всеки път бандеровците пак ще са почти доубити и пак ще са оценени от историята като много наивни.  Интелигентни хора не биха предизвикали подобни събития.   Дадоха повод и причина на руснаците да коригират сгрешени граници от времето на СССР.

Не, интелигентни хора щяха да превземат Украйна икономически и границата да е само фиктивна, не да избиват хиляди свои и чужди. Наричай ги освободители, братя, велик народ, но руснаците са си едни обикновени крадци. Окрадоха самолети за 10 млрд., сега искат да откраднат и ресурсите в чужда държава, нищо повече.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 15 минути, attj написа:

Както всеки път бандеровците пак ще са почти доубити и пак ще са оценени от историята като много наивни.  Интелигентни хора не биха предизвикали подобни събития.   Дадоха повод и причина на руснаците да коригират сгрешени граници от времето на СССР.

Сгрешени граници? Как сгрешени граници? То тогава цяла Русия трябва да е в земите на Украйна. За да се коригират грешките.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Сгрешени граници? Как сгрешени граници? То тогава цяла Русия трябва да е в земите на Украйна. За да се коригират грешките.

В ред ли си да пишеш такива неща за Руската Федерация?  Та там живеят над 300 националности.  Не отчиташ коя е най-голямата държава в света -по територия и съответно по суровини.  Аз бих предпочел РФ да влезе в ЕС, защото Украйна за какво ни е?  

преди 8 минути, Coco1 написа:

Защо не слушаш доктора си

На този въпрос само ти си знаеш отговора.

преди 11 минути, attj написа:

В ред ли си да пишеш такива неща за Руската Федерация?  Та там живеят над 300 националности.  Не отчиташ коя е най-голямата държава в света -по територия и съответно по суровини.  Аз бих предпочел РФ да влезе в ЕС, защото Украйна за какво ни е?  

Не е в ред- чукча писател, не читател. Най- много, да прочете някоя простотия в уикито и да й пусне линк. Другото е терра инкогнита за него.

Англичаните започват да се осъзнават- народа, не шефовете, които са добре подплатени, че да заложат интересите на страната си заради интересите на янките.

https://vtorifront.bg/article/britanskata-presa-veche-ne-se-interesuva-ot-ukrayna?fbclid=IwAR3oGGzc8bVj2mxl37Xe5P3Te7PES7aAjQ1SQyUEqD7AxdbciOUHoRG98ts

Най-големият таблоид „Дейли мейл“ изнесе въпроса на първа страница: „Забравените милиони британци питат: а какво ще стане с нас?“. 

преди 10 минути, absurt написа:

Най-големият таблоид „Дейли мейл“ изнесе въпроса на първа страница: „Забравените милиони британци питат: а какво ще стане с нас?“. 

Може би има договорка между ЕС и Русия за която още не знаеме-

https://www.gatestoneinstitute.org/18395/eu-global-power-strategy

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

И Донбас и Крим ще бъдат вътре в Украйна.

Кога ?  По въпроса за статута на Крим и Донбас на срещата в Истанбул украинците  защо предложиха  15-годишен период за консултации?   При ежедневни руски ракетни удари над украински градове защо измислиха точно това?   Коментирай като човек с военно образование.  Все пак Путин ги чака до сега цели 8 години. Не изпълниха споразуменията от Минск.  А скоро в Донбас няма да има живи бандеровци...   За какво им са дълги консултации?   Ако още не са разбрали - Украйна няма световна подкрепа от страните извън ЕС и НАТО.   Руските дипломация и пропаганда също работят - доуточняват защо има война в Украйна. Китай, Индия, Бразилия, Мексико, ЮАР, страните от арабския свят  няма да подкрепят Украйна.  Дори Турция е неутрална. 

Освободителите в действие.

https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Vidiah-s-ochite-si-Rusnatcite-biaha-ubili-majka-s-bebe-i-minirali-kol_773787.html

Видях с очите си:

Руснаците бяха убили майка с бебе и минирали количката. Така взривиха трима военни

Защо пък украинците да не са изпълнили минските споразумения? Как го реши това ? Можеш ли да докажеш че вината не е била на отцепниците, а на Украйна. 

Аз сега не разбрах, руснаците тръгнаха да освобождават своите сънародници в Украйна от нацистите или тръгнаха да опустошават като хуни и вандали. Да изнасилват, да убиват деца, майка с деца, възрастни люде,... Да взривяват болници, да грабят храните и да плюят водите на местното население.

То пък нищо ново. Типичните руснаци и техните действия.

Screenshot_1.png.7387315b10761d1aed1080ac518beb23.png

Издирва се истинският путинофил, който в отговор на санкциите срещу Русия:

– Обменя всичките си спестявания в рубли, защото знае, че скоро доларът и еврото ще се сринат и истински пари ще има само той.

– Изтрива профила си от американските Фейсбук, Инстаграм и Туитър и оставя само вКонтакте, където няма фалшиви новини и упадъчна западна пропаганда.

– Продава немската си кола и си купува Лада, защото няма нищо по-хубаво от Лада.

– Изтрива всички тв канали в кабелната си, освен „Алфа“ и официалните руски, откъдето черпи мирно-православна и истинска информация, без фалшиви новини, която не му промива мозъка.

– Гледа само руски филми. Без субтитри и дублаж.

– Препрочита руската литература в оригинал.

– Поръчва си рубашка и самовар онлайн.

– Записва се на уроци по казачок.

– Проверява в интернет за онлайн рецепти за новичок, защото никога не се знае дали няма да му потрябва в спор с неблагонадежден фен на упадъчната западна либерална демокрация.

– Отменя лятната си почивка в Гърция и резервира такава в Сочи.

– Проверява има ли ски курорти в Сибир.

– Напуска работата си в западна компания, както и западната страна, където живее, и си купува еднопосочен билет за Воронеж.

– Записва децата си в университет в Калининград.

– Продава смартфона и компютъра си и чака руската безаналогова техника, от която по-добра няма и не може да има.

– Слуша само „Любе“ и Филип Киркоров.

– Гледа футболни мачове само ако играе Сборная.

Моля обозначете се! Да не ви потърсим ние от НКВД! :lol6:

преди 36 минути, Coco1 написа:

Защо не знаеш отговора Сирена

Защо не пишеш по 20 реда 

Сирена и всички останали твои бълнувания, са само в зачатието на мозък, което притежаваш.

Както казах, нямам никакво желание да ти отнемам илюзиите.

Притеснява ме само това, че лека полека се превръщам в поредната ти фикс идея и ме следваш из всички теми, които посещавам.

Но за това, което не зависи от мен, никога не се ядосвам, тъй че дерзай.

Пропуснал си няколко, хайде в едната вече месец не съм писал май, ама в другата вчера публикувах.

Може да се разровиш още в профила ми, току виж си я открил.

Не ми пречи.

Бавно четеш, още по-бавно схващаш и после ме цитираш по няколко пъти един след друг, затова гледам вече да няма повече редове.

Този ще да е последния такъв дълъг, очаквам няколкото малоумни твои коментара да се съберат и тогава пак.

П.С. И "тенекиената" те е харесала, току виж ти се усмихне късмета за тройка, макар и не руска, нито пък шведска.

Ама при твоето състояние, все е нещо.

Когато няма кон и магарето е кон.

преди 18 минути, BANKATA написа:

Защо пък украинците да не са изпълнили минските споразумения? Как го реши това ? Можеш ли да докажеш че вината не е била на отцепниците, а на Украйна. 

Бандеровците настояваха за предварително разоръжаване на бунтовниците и изтегляне извън границите на Украйна.  С това поведение докараха руската армия при себе си.  Сега пак искат  същото за да преговарят.  Като ги избият в Донбас кой ще преговаря?

https://gospodari.com/zelenski-s-obrashtenie-na-nagradite-grami-nashite-muzikanti-nosyat-bronezhiletki-vmesto-smokingi/

„Нашите музиканти носят бронежилетки, вместо смокинги. Те пеят на ранените в болници, дори на тези, които не могат да ги чуят”, заяви държавният глава в предварително записано послание, излъчено на видеостената в залата в Лас Вегас.

Screenshot_20220404-132009.png

Това ли ти е смешно?

400 деца ранени, 153 деца убити.

преди 1 час, glen написа:

Може би има договорка между ЕС и Русия за която още не знаеме-

https://www.gatestoneinstitute.org/18395/eu-global-power-strategy

Силно се съмнявам, въпреки че се надявам да им е дошъл акъла в главите. Нали уж затова беше създаден ЕС- като своего рода Европейски щати, като противовес на САЩ. А, вместо това, станаха група подлоги.

преди 1 минута, absurt написа:

Силно се съмнявам, въпреки че се надявам да им е дошъл акъла в главите. Нали уж затова беше създаден ЕС- като своего рода Европейски щати, като противовес на САЩ. А, вместо това, станаха група подлоги.

А, Русия защо бе създадена?

преди 44 минути, BANKATA написа:

А, ти можеш ли да докажеш обратното? И да обясниш, кой ще е достатъчно луд да си прати сънародниците на смърт, щото ей-така, е решил да им създаде емоции и развлечение?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

А, Русия защо бе създадена?

Глупчо, пак неадекватен! Много рано, бе!?

преди 31 минути, andiay написа:

Но за това, което не зависи от мен

Защо пак написа 20 реда помъчи се да отговориш или в момента зависи от Сирена

преди 3 минути, Coco1 написа:

Защо пак написа 20 реда помъчи се да отговориш или в момента зависи от Сирена

Защото си една малоумна объркана "душичка".

Само тоз пост ли?

току-що, Coco1 написа:

Защо сте объркани 

Отговаора на този въпрос само ти си го знаеш.

Безсилен съм да ти отговоря, какво се случва в главата ти.

"Не се ли страхуваме за бъдещето? Не! И не можем, защото се прави всичко възможно да се заличи миналото…"

277563932_7250247738350966_3760823416109

Аз не агитирам. Не съдя и не оправдавам. Аз просто разказвам. Разказвам за работата, живота, приятелствата...

Няма да бъде честно, ако кажа, че не съм очаквала подобни реакции по повод публикуваното от мен. (от суперлативи до ругатни, пълно отричане и настоятелни заповеди да спра?!) Напротив. И въпреки това няма да спра да се удивлявам как хората четат, плъзгайки поглед по текста, как губят времето си без усилие да вникнат в написаното, как „крещят“, тропат с крак и безцеремонно обиждат в желанието си да се наложат на всяка цена, точно като децата... Като децата, за които все повече с тревога установяваме, че четейки или разговаряйки, не могат да вникнат в съдържанието на написаното или казаното...

На въпросите защо не спирам, защо пиша, защо „промивам мозъци" … ?! Ще отговоря с една дума – защото съм РАЗТРЕВОЖЕНА...

Аз имам не смелостта – имам необходимостта да заявя, че не приемам и абсолютно не вярвам на политици и политики, които не подбират средства, за да постигнат целите си. Не вярвам, че сатанизирането на един народ, настройването на света срещу него ще спре вoйнaтa. Не приемам сентенцията, че „Целта оправдава средствата“, защото съм дълбоко убедена, че красивите цели не се постигат с грозни средства. Не вярвам в сълзите на тези, които, знаейки изхода от вoйнaтa, лицемерно, оплаквайки нещастието на един народ, продължават „щедро“ да го отрупват с… opъжие… За неговото благо?! Потупвайки го по рамото за проявения патриотизъм?!… В един глобален свят, който проповядват?!!

Не приемам посегателството върху спорта, изкуството, културата, не приемам забраната (изгарянето по аналогия) на книги, призивите за насилие и смърт, които вече са разрешени в най-масовите и популярни социални медии… Не приемам и изказвам дълбоката си погнуса от гаврата с параолимпийците на Pycия и Бeлapyc. Не вярвам повече в спорт, в който едни спортисти се радват на отстраняването на съперниците им – под прикритието за съпричастие към други…

До съзнанието ми дори не могат да достигнат уволненията, отмяната на гастроли, соченето с пръст на гениални изпълнители и творци, (обявявайки ги за вoeнoлюбци, пyтинолюбци и т.н.), които имат смелостта да заявят своята позиция, вместо, като шушумиги, да се гушат под крилцето на всеобщото мнение…

В Йeмeн се води вoйнa вече 8 години. Сега! Пред очите ни загиват десетки хиляди… Деца умират без хляб и вода, без лекарства, без дом… Повече от четвърт милион загинали, от които 3150 деца… „Ситуацията тук е една от най-големите хуманитарни кризи… 20 милиона в Йeмeн се нуждаят от спешна хуманитарна помощ, за да оцелеят...“ – Не аз, Анджелина Джоли го казва… Нима едните деца са по-различни или по-малко мили от другите?

Не правим ли аналогии с Югocлaвия? Не си ли задаваме въпроса защо миротворците от HATO не спретнат там една „Благородна наковалня“ да раздадат справедливост и омиротворят региона?

Толкова ли е сложно да направим аналогия и с постепенното настъпване и завладяване на света от хитлepизмa и фaшизма (30–40те години на XX век) във всичките му превъплъщения? Защо се чудим, че народ като немския го е позволил, че светът го е търпял и стимулирал?

Не се ли страхуваме за бъдещето? Не! И не можем, защото се прави всичко възможно да се заличи миналото…

Затова пиша и докато имам сили ще го правя.

~ Heшкa Poбeвa ~

преди 1 минута, andiay написа:

Отговаора на този въпрос само ти си го знаеш.

Безсилен съм да ти отговоря, какво се случва в главата ти.

Нищо не зависи от теб значи си русороб

преди 20 минути, absurt написа:

Много рано, бе!

Прати ли от яхнията си на фронта

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.