Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Ще го пише на руски и ще се чете в кафенетата на Ню Йорк където кафето ще струва две рубли.

Дори квадратните ви глави разбирате че преди рублата да стане каквото и било, има далеч по силни държави с техните валути  на "опашката" .

Полюциите ви и вицовете, разбира се са безплатни :)  Покават само колко беззъба злоба, носталгия по СССР  и рашизъм сте стаили под жалките си кожи

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, Coco1 написа:

Русороба чак и пита дали бил неприятен, досаден си като всеки русороб :bye1:

Бил откривател :giggle1:  Открий си дупките по родопското за да бъдеш полезен поне на себе си 

"Човече" спри да ме четеш, не ти се отразява добре на психиката, започна яко да преплиташ нещата.

Не бих казъл, че ще ми тежи на съвестта, ако изперкаш съвсем, ама ми става жал да гледам как ускорявам процеса.

Одеалото с дупки ли беше?

Баси извратеняка е бил онзи руснак, тея верно ще излязат големи гадове.

Аз с руснаци вземане-даване съм нямал, а иззвратеността на някои рускини не крия, че ми е допадала.

Но това, което са ти причинили на теб, вече е прекалено.

Нищо че точно ти си бил потърпевшия, пак е прекалено.

Цитат

Президент Молдовы Майя Санду объявила (https://newsmaker.md/rus/novosti/v-moldove-obyavili-traur-po-pogibshim-v-voyne-v-ukraine/) 4 апреля днем общенационального траура - в память о мирных жителях соседней Украины, которые погибли в ходе российского вторжения.
С 24 февраля Молдова приняла около 370 тысяч украинских беженцев, и их число может вырасти еще больше, если Россия продолжит обстреливать Одесскую область и соседние регионы

Молдова обявява ден за национален траур заради загиналите от рашистктие окупатори, украински  цивилни

Рашистите пък играят ва-банк

Цитат

Россия попросила провести в понедельник 4 апреля экстренное заседание СБ ООН из-за событий в украинской Буче, сообщил (https://www.interfax.ru/news/) зампостпреда РФ при ООН Дмитрий Полянский. Российский чиновник назвал происходящее в Буче "чудовищной провокацией украинских радикалов".
Третьего апреля журналисты и украинские власти сообщили об обнаружении десятков погибших людей на улицах города Буча к северо-западу от Киева: многие  были в гражданской одежде, иногда со связанными руками. Тела были найдены после ухода из города российских военных, которые оккупировали его более двух недель. Минобороны РФ уже назвало (https://www.currenttime.tv/a/minobr-rf-nazvalo-ocherednoy-provokatsiey-foto-buchi/31783801.html) фотографии тел "провокацией". Местные жители и украинские власти обвиняют в убийствах мирных жителей российских военных и требуют проведения международного расследования и наказания виновных

Същото искат и украинците.

Лицемерието на рашистите личеше при всички останали опити през годините за международни наблюдатели, когато с правото си на вето, РФ /и в мнго ослучаи и Китай/  блокираше всички усилия на ООН за мониторинг в ЛДНР от 2014 г.

СВОБОДНА САГА ЗА СВОБОДАТА

Цитат

...Реално, честно: ние продадохме свободата заради изкушения.

Някои дори стигнаха по-далеч - станаха отново роби на освободителите ни, последните. Или поне глашатаи, клакьори, ибрикчии даже. Просто много българи така разбират свободата - да служиш на последния освободител, да низвергваш всички освободители преди него.

Go, Найо, go!

Цитат
Актуално
Найо живее в Париж. Найо долетя от Париж. За да преименува бул. "Драган Цанков" на "Героите на Украйна". В Париж - какъв срам! - има бул. "Сталинград", пл. "Сталинградска битка" и метростанция "Сталинград".
Go, Найо, go!

Гост-автор | 03/04/2022

Автор: Иван Иванов, ФБ

Найо живее в Париж. Найо долетя от Париж. За да преименува бул. "Драган Цанков" на "Героите на Украйна".

В Париж - какъв срам! - има бул. "Сталинград", пл. "Сталинградска битка" и метростанция "Сталинград".

277109366_684369642707524_32325056463055

Има бул. "Севастопол" и метростанция "Севастопол".
Има метростанция "Крим".

А най-красивият парижки мост носи името на руския император Александър III.

Когато Найо отлети за Париж, има мегдан за гражданска активност. Нека предложи на парижкия кмет да премахне споменатите по-горе позорни имена от лицето на великата френска столица.

И да ги замени с Бандера, Шухевич, Азов, Айдар, Торнадо, Тризуб, Парубий, Билецкий, Тягнибок, Ярош и задължително Зеленски!

Go, Найо, go!

277113388_1362912184171702_3997273855279

преди 9 часа, Тhе Monstеr написа:

И над 300 в масов гроб. Не го видя ли, кво стана?

И защо пак тръгнахме с: "А вие защо биете негрите." Какъв паралел има уличната престъпност в САЩ, с военните престъпления на руската армия в Украйна? Малко адекватност поне бе... Сега може да почнеш и с Либия, Хирошима... и ако успееш да обясниш, как това оправдава клането в Буча- цена нямаш!

Ох , начетох се на тези уж кланета в Буча....

Пуснататата от укропфилм кадри показват само уж убити на улиците, и то чак на 4 април, и на нито един не видях нещо като кръв или други следи от разстрел, всичките в някакви много чисти якенца, дънки или панталони, и чисти дори бели маратонки , ба си...

А самия кмет на Буча в видео от 1-ви април се радва като зеле че руснаците са напуснали селото, и ама никак никак не споменава за стотици убити в масов гроб, камо ли лежащи на улиците.... Смях в залата... :biggrin:

Явно още не са му били казали че филма ще се снима в неговото селце :D :wub:

https://glasove.com/novini/moskva-nito-edin-zhitel-na-bucha-ne-e-postradal-ot-ruski-voenni-provokatsiya-sa-vsichki-snimki-i-videoklipove-publikuvani-ot-kiev

преди 4 часа, Джугашвили написа:

В момента съм в невероятния Питер!!! Усещането е прекрасно!!! Дишам от въздуха на победата и свободата!!!

Дано скоро и ние го усетим. А тия, дето се хилят май е по-уместно да използват емотикона за плач за да не изглеждат като кретени, особено като оня кретен, пак от техните редици.

Ако бях по-млад (не че се чувствам стар, но годините са си години) със сигурност щях да емигрирам в Русия, тук вече не се живее, навсякъде поголовна диктатура на "свободното слово" и укрофейкпропаганда ... и по-лошо - героизиране на престъпници, които избиват собствения си народ, само и само да го лепнат на руснаците. Е, в епохата на интернет не могат да наложат глобална цензура и затова са я наложили само на робите, но дори и те имат начини да видят истината, не и горните ухилени идиоти, за тях е късно.

Сега пък трябва да търпим и гнусотиите на укробежанците като че ли са ни малко нашите плазмодии. За щастие най-голямата измет избяга на запад, а тук аз дори още не съм ги виждал или и да съм, не съм забелязал - толкова съм претръпнал от собствените ни ... Абе изобщо отврат и затова ти вярвам за: Дишам от въздуха на победата и свободата!!!

А за Питер какво да говорим, снахата и племенника ми ходиха преди няколко години и не можах да изгледам всички снимки, толкова красота, история и ... красота, и история, че е трудна за възприемане. А уродите на запад забраниха всичко руско, дори руските класици, великите руски филми, това нормално ли е, демократично ли е?! Въпросът е чисто риторичен, а отговорът може да бъде очень жесткий, но "каквото повикало, такова се обадило".

преди 19 минути, Тhе Monstеr написа:

За ромчето явно спомена е бил приятен. И сега се притеснява "що не пише"...

Ахилесов, Ахилесов, ша доживеч ли радостния момент, когато извадиш глава от пясъка и откриеш, че през цялото време дирника ти е бил гол-голеничък на показ и всеки минаващ е правил с него това, което му е допадало.

Лично аз само го подритвам от време на време, минавайки от тук.

преди 16 минути, A.com написа:

Най-новият модел броня:

https://pbs.twimg.com/media/FPaC-lYWUAAB-0b?format=jpg&name=medium

Типично укромодел :D 

В руската армия по състояние на 2021-ва са останали на въоръжение само около 180 броя вариант Торднадо -Г , който се различава от укропския стар вариант ( такъв стар има и в Бг впрочем , и не само)  

Боевая машина 2Б17М из состава РСЗО 9К51М Торнадо-Г на демонстрации МВТФ Армия-2016.

Намерете 10-те разлики :hush:

FPaC-lYWUAAB-0b?format=jpg&name=medium

преди 19 минути, andiay написа:

Баси извратеняка е бил онзи руснак, тея верно ще излязат големи гадове.

Аз с руснаци вземане-даване съм нямал, а иззвратеността на някои рускини не крия, че ми е допадала.

Не те ли търси вече и на него ли си досаждал русоробе

преди 6 минути, andiay написа:

Ахилесов, Ахилесов, ша доживеч ли радостния момент, когато извадиш глава от пясъка и откриеш, че през цялото време дирника ти е бил гол-голеничък на показ и всеки минаващ е правил с него това, което му е допадало.

Лично аз само го подритвам от време на време, минавайки от тук.

Всички се радваме на такъв екземпляр русороб като тебе че не се знае кога отново ше те приберат

преди 13 минути, Moriati написа:

Да вярваме ли, че ще отнеме три дни, за да излезе подобно „уличаващо“ видео? Или че тези „мъртви“ са лежали там три дни, без никой да ги притеснява?

Един от мъртвите изглежда движи ръката си:

преди 15 минути, crazy katon написа:

Ако бях по-млад (не че се чувствам стар, но годините са си години) със сигурност щях да емигрирам в Русия, тук вече не се живее, навсякъде поголовна диктатура на "свободното слово"

Като заминеш ни се обади. 

преди 1 минута, Coco1 написа:

Не те ли търси вече и на него ли си досаждал русоробе

Казах ти, преплиташ нещата вече.

Аз на никого не съм досаждал, нито пък някой мъж е имал мераци към мен.

Разбирам, че травмата от случилото ти се си дава своите отражения, но прехвърлянето на твоите фиксации към мен, няма да подобри състоянието ти, а само го влошава.

Аз не съм онзи руснак, нямам и родопско одеало, нито с дупки, нито без дупки.

Нямам и никакъв интерес към теб, освен от гледна точка на психологията, но вече нещата са ясни.

Ако имах родопско одеало, повярвай, на драго сърце бих ти го подарил, за да излееш натрупания гняв на него, даже и дупки щях да му изрежа.

Ама нямам.

Ето ти рецепта и на теб, днес работя про-боно.

Купи си едно родопско одеало, изрежи дупките, където са били някога и излей целият натрупан гняв върху него.

Има някакви шансове за успех.

Повече от това не мога да ти дам.

Съжалявам!

преди 2 часа, BANKATA написа:

Същите зверства првиха в Грозни, правят и в Сирия. Бомбят на ред цивилни за да избягат и да го превземат по-лесно, да няма и местни които после да имат претенции. А на идиотите нека им се привиждат бандеровци, нацисти, урки. 

Баш Сирия не трябваше да споменаваш, там основните сривачи на градове и убийци на цивилни бяха американците с техните васали мелкобритите и франсетата,  и потдържаните от тях кюрди , и чак после Асадчо с помощ от руснаците....  А за Грозни дам, там имат грехове , но щетите  изплатиха и още плащат, затова и Кадировците се бият за тях.... 

преди 12 минути, crazy katon написа:

не и горните ухилени

Ама те са си едни и същи, не е ли ясно? Американските миризливи подлоги. Тези дето освен Хамерика, не виждат нищо. Тези дето плюха по хората които не искаха да се ваксинират, същите които плюха по всички които искаха да свалят Борисов, хора безлични, без лице, без име, пълни анонимни защото няма как иначе. В реалния живот вероятно са нищо. Като индивиди, като хора 99% от тях са по ниски от тревата, и страхливи като мишки. Плюха и какво? Ваксинираха ли се всички - не. Борисов срина ли се - да. Сега плюят по Русия. То са снимки , клипове, дезинформация, "велики" мисли, пълни американски миризливи подлоги. Но само тук естествено. В реалния живот ги няма. Така и за Русия и за Путин. Ако искат и да се осерат, Путин ще спре когато си постигне целите. Дреме му кой какво мисли за него. На всички Натовци и хамериканци ил се дръпна лайното като им обясни, че Русия има и други оръжия.

Остави ги да си плюват. Те друго не могат.

преди 16 минути, glen написа:

Да вярваме ли, че ще отнеме три дни, за да излезе подобно „уличаващо“ видео? Или че тези „мъртви“ са лежали там три дни, без никой да ги притеснява?

Един от мъртвите изглежда движи ръката си:

Направо си го мърда, явно го е засърбяло, или по навик укросконацистки машинално е решил да поздрави с изпъната  ръка и да викне Слава Ухани :baby::wub: .. или просто се е уплашил да не я сгазят кинооператорите :D 

преди 15 минути, Moriati написа:

Пуснататата от укропфилм кадри показват само уж убити на улиците, и то чак на 4 април, и на нито един не видях нещо като кръв или други следи от разстрел, всичките в някакви много чисти якенца, дънки или панталони, и чисти дори бели маратонки , ба си...

А самия кмет на Буча в видео от 1-ви април се радва като зеле че руснаците са напуснали селото, и ама никак никак не споменава за стотици убити в масов гроб, камо ли лежащи на улиците.... Смях в залата... :biggrin:

Явно още не са му били казали че филма ще се снима в неговото селце :D :wub:

https://glasove.com/novini/moskva-nito-edin-zhitel-na-bucha-ne-e-postradal-ot-ruski-voenni-provokatsiya-sa-vsichki-snimki-i-videoklipove-publikuvani-ot-kiev

Нали разбираш че  съвременните патолози и разни следователи по експертизи могат да установят много  подробности за смъртта на даденчовек - кога, как, дали е местен, и какво  ли още не.

Има много други видеота освен тези трупове по улиците.  Има разстреляни в мазета в тила  / няма да давам линкове/ които няма как да ги причислиш  към убити от украинския обстрел когато още е имало руски войски там.

Имаше и едно видео  наедна жена която погребала в двора си набързо дъщеря си ,  която била разстреляна само защото гледала руската колона през оградата.

И понеже майка и не може хубаво да я погрее, само до някъде я покрила в двора.

ей тази жена със синята забрадка :

Има и много масови гробове, които също след ексхумация може да се разбере кога и от кого са правени/ разстреляни и заровени/

И последно ... Дори да има медийно надуване от украинска страна ,  това по никакъв начин не оправдава извършителите

Цинизма на рашистите няма край.

А и не им е прецедент. Сещате ли се как лъгаха до последно за малайзийския боинг ?

През няколко дена пускаха нови версии как не са виновни те , а някой друг.

Нищо че всяка следваща версия опровергава предната и е в пъти по абсурдна , но предоставяна за най най вярната и истинна. 

Затова и сега не ме учудва този крещящ цинизъм . А основната грешка им е че АКО не знаеха за делата на своята армия, най малкото щяха първо да кажат - да, ще разследваме за евентуално прекаляване от нашите военни, ще проведем разследване и ние , ще видим има ли виновни, ще съберем доказателства, ще съдействаме на общо разследване...

Не. Нищо подобно.

Още украинците не са повдигнали обвинение и не са публикували всичко известно за случаите, те / рашистите/ ВЕЧЕ отричат категорично и ясно . И че това е украинска провокация

Ех колко ми е познато това поведение... не се ли научиха за последните години,сами се издават така :) 

преди 1 минута, miro20 написа:

Нали разбираш че  съвременните патолози и разни следователи по експертизи могат да установят много  подробности за смъртта на даденчовек - кога, как, дали е местен, и какво  ли още не.

Има много други видеота освен тези трупове по улиците.  Има разстреляни в мазета в тила  / няма да давам линкове/ които няма как да ги причислиш  към убити от украинския обстрел когато още е имало руски войски там.

Имаше и едно видео  наедна жена която погребала в двора си набързо дъщеря си ,  която била разстреляна само защото гледала руската колона през оградата.

И понеже майка и не може хубаво да я погрее, само до някъде я покрила в двора.

ей тази жена със синята забрадка :

Има и много масови гробове, които също след ексхумация може да се разбере кога и от кого са правени/ разстреляни и заровени/

И последно ... Дори да има медийно надуване от украинска страна ,  това по никакъв начин не оправдава извършителите

Цинизма на рашистите няма край.

А и не им е прецедент. Сещате ли се как лъгаха до последно за малайзийския боинг ?

През няколко дена пускаха нови версии как не са виновни те , а някой друг.

Нищо че всяка следваща версия опровергава предната и е в пъти по абсурдна , но предоставяна за най най вярната и истинна. 

Затова и сега не ме учудва този крещящ цинизъм . А основната грешка им е че АКО не знаеха за делата на своята армия, най малкото щяха първо да кажат - да, ще разследваме за евентуално прекаляване от нашите военни, ще проведем разследване и ние , ще видим има ли виновни, ще съберем доказателства, ще съдействаме на общо разследване...

Не. Нищо подобно.

Още украинците не са повдигнали обвинение и не са публикували всичко известно за случаите, те / рашистите/ ВЕЧЕ отричат категорично и ясно . И че това е украинска провокация

Ех колко ми е познато това поведение... не се ли научиха за последните години,сами се издават така :) 

Айде не се пъни, хванати сте в лъжа ама нагло по фурнаджийски продължавате с опорките, .... смешници :biggrin:..

Ах да забравих, ти нямаше ни една лъжа казана, само дето нямаш и истина такава казана нали фурнаджийско мекеренце платено :hush:

току-що, Coco1 написа:

Кажи си щи олекне 

Ми аз казвам, но теб те е страх да си признаеш на себе си дори.

Не се срамувай, ти вина нямаш, онзи е бил насилника, той е виновен.

Да причини това на индивид като теб!

Изверг, това е все едно да го причиниш на шестгодишно хлапе.

Бягай да търсиш одеало и карай по рецептата, която ти дадох.

Нема да са пуашиш.

Не ти требе друг жокер.

Ю кен ду ит!

преди 1 минута, Moriati написа:

Айде не се пъни, хванати сте в лъжа ама нагло по фурнаджийски продължавате с опорките, .... смешници :biggrin:..

Ах да забравих, ти нямаше ни една лъжа казана, само дето нямаш и истина такава казана нали фурнаджийско мекеренце платено :hush:

Относно последното ти видео, чети коментарите де.. И там хората казват че това не е мърдане а изкривяване заради дъжда .

Така че ... не мен, теб те хванаха в лъжа :)  :hush:

преди 3 минути, andiay написа:

Не се срамувай, ти вина нямаш, онзи е бил насилника, той е виновен.

Начи си го харесал но той те е отблъснал. Що не те взе в Расия 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.