Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

"Чугуна е матриал за петолъчки"

Пауло Куелю

Другарю Ерджеп, Паулу Коелю не пише като шестак. Личи си школата в Симеоново, там ли изкара пагона?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Петолъчките нема как да се правят от чугун. Няма такава технология да изкара тънки детайли от чугун. Ама за да знаеш такива дреболии, требе да си учил инженерство. Аз военно образование висше нямам , но имах колега, дето се прехвърли от военно при нас и знам, че учат такива неща. Та толкоз с твоето висшо военно образувание, скъпи ми турското бай ганю'

току-що, Тhе Monstеr написа:

277754298_3092594047722602_4791305425702

И кое е фалшива новина и пропаганда. Па тея даже не споменаха Възраждане, въпреки че снимаха знамената?

преди 1 минута, tonit1968 написа:

И кое е фалшива новина и пропаганда. Па тея даже не споменаха Възраждане, въпреки че снимаха знамената?

В случая ударението е върху говновозка и пропаганда.

преди 26 минути, Hristo52 написа:

Най вероятно на всички дето плюят сега, родителите им са били от тези дето поради неграмотност и мързел, не са успели да се реализират по онова време, и са ги надъхали тия в огромна омраза! Лично познавах много хора които просто бяха некадърни за нищо! В службата имах двама, бяха старшини и писарушки. Като закриха отдела през 1990 те останаха без работа защото освен да пишат нищо друго не знаеха. И почнаха да плюват по всичко старо. Едва ли не Бай Тошо им беше виновен че са останали писарушки. Явно не са предполагали, че ще се обърне всичко и си чакаха пенсията...Много са такива.

Изобщо...крушата не пада по-далече от дървото!

Били старшини по онова време, след това останали без работа, но плюели по времето, когато са имали работа и са били старшини :lol6:

Кой лъжеш бе ? Като изключим, че си разменил местата, прав си че некадърниците, които не стават за нищо много им липсва онова време. 

В онова време някои и за старшини не ставаха.   После дойде демокрацията и хептен им замъгли и без това невъзможните преценки.

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

В случая ударението е върху говновозка и пропаганда.

Требе да смениш знамето. Постоянно гледаме по всички смрадове украинската "истина". Руската гледна точка я няма никъде, че да я гледаме. Та в случая говновозката е с украинския флаг, поставен върху американския. Просто гледам и казвам кво виждам. Ни във тубата, ни във фейса са разрешени всякакви руски гледни точки. Укрите са завзели всичко. Постоянно очаквам да се развее укроското знаме над Москва, ама не....

Взето от фейса. Снимка на тема "не-знаем-цялата-истина" и/или "не-разсъждаваме-едностранчиво"

277751414_10224671194224548_117214636179

Възможни отговори:

Цитат
1. Това е фейк!
2. Сама си го отхапала! Погледнете следите от зъбите, котките нямат такава захапка!
3. Очевидна провокация от кучетата!
4. Филето само се е захапало.
5. На трийсет и втората секунда филето мърда, това е постановка!
6. Ако котето не беше отхапало първо, филето щеше да отхапе него.
7. Ако погледнем много внимателно, всъщност на филето нищо му няма.
8. Това изобщо не е филе!
9. А къде е било това филе преди осем години?
10. Филето само си е виновно!
11. Котето не е нахапало филето- това е специална операция по деопаковкофикация.
12. Филето не би трябвало да съществува, това е историческа грешка.
13. Филето е разработвало противокотешки вирус.
14. Котето освобождава филето!
15. А ти къде беше 2014-та, когато са опаковали филето?
16. Не виждате ли, че филето е гримирано? И осветлението е подозрително!
17. Вчера филето беше напълно цяло докато котето беше навън!
18. Намерих инстаграма на това филе, то е фотомодел.
19. Знаеш ли колко филета са изяли котките в САЩ?!
20. Ако котето не беше отхапало от филето, НАТО щеше да отхапе от него.
21. Котето не закача мирното филе, унищожава нацистката опаковка.
22. А когато са рязали това филе на никой не му е пукало!
23. Филето изначално е част от котето.
24. Филетата и котетата са братски народи, котето не би постъпило така.
25. А ти какво искаш, а? Филето да проима ядрено оръжие?
26. Филето е изкуствено създадено, което доказва, че не може да съществува независимо от котето.
27. Ако котето беше захапало филето, щеше да изяде всичко.
28. Яденето на филе противоречи на мирната котешка природа, това е измишльотина на западните журналисти!
29. Това изобщо не е коте, а куче!
30. Това коте е герой! Освобождава света от потисничеството на филето!
31. А защо не защитавате котето от филешката агресия? Вълнувате се единствено от филето!
32. В цеха за месо работят нацисти! Там официално не позволяват да работят котки! Как да реагира котето на това?
33. Аз съм афилешко настроен и не ме интересува.
34. А когато са яли сирене, наденички и цаца никой нищо не каза! Лицемери!
35. Не виждаш пълната картина- трябва да питаш котето, а не да гледаш снимката.
36. Аз съм експерт по филетата, това положение на филето е неестествено.
37. Къде са доказателствата? Видно е, че всичко е нагласено, а филето е фалшиво!

преди 2 часа, Coco1 написа:

Не си ли в Масква да оплачеш чугуна

Ама ти наистина ли си папагал?

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

Възродителите...

277779269_373637224679249_36211533484192

278028486_373637221345916_56139791526501

Типично. Снимали 16 пъти едни и същи хора и хоп, цялото мероприятие било само от такива. Ми да бяхте там и да говорите. Няма лошо, наистина имаме симпатизанти и членове от малцинствата. Скоро и ДПС ще почне да трепери да не си загуби сигурните избиратели. Да живее България!

преди 3 минути, tonit1968 написа:

Руската гледна точка я няма никъде, че да я гледаме.

Е ка да има "руска гледна точка", като няма такава държава? Има само територия, която (за сега) носи това име

https://nova.bg/news/view/2022/04/06/364084/изтеглят-шоколадови-яйца-от-пазара-заради-съмнения-за-салмонела/

вчера стана дума за шоколадови яйца,  а днеска със салмонела

не можахме да се  нядеме на  шоколадови яйца в тоя капитализъм и демокрация, и тва си е 

преди 2 минути, tonit1968 написа:

Типично. Снимали 16 пъти едни и същи хора и хоп, цялото мероприятие било само от такива. Ми да бяхте там и да говорите. Няма лошо, наистина имаме симпатизанти и членове от малцинствата. Скоро и ДПС ще почне да трепери да не си загуби сигурните избиратели. Да живее България!

Ти ли си тоя симпатяга на снимката?

преди 4 минути, tonit1968 написа:

Няма лошо, наистина имаме симпатизанти и членове от малцинствата.

Тези без пари не се хващат...

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Е ка да има "руска гледна точка", като няма такава държава? Има само територия, която (за сега) носи това име

Е като няма такава гледна точка, за каква руска пропаганда и фейк говорите? Тука говорят само укрофили . Пък в същото време ревете за пропаганда. Единствената пропаганда, допускана в България е на укрите. И при това все фейк. То вие вервате ли си, че да се надявате другите да вярват? 

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

Ти ли си тоя симпатяга на снимката?

Ми не съм. Метър 95 и 120 кила като видиш , аз съм.

преди 1 минута, ncl написа:

Тези без пари не се хващат...

Тези и много други , даже беломанести. Който е от Видинско, знае кво значи тая дума.

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Циганията Топчо, не е етническа принадлежност. Циганията е състояние на духа. В цялата Вселена няма по- големи цигани от Възраждане.

преди 21 минути, tonit1968 написа:

Петолъчките нема как да се правят от чугун. Няма такава технология да изкара тънки детайли от чугун. Ама за да знаеш такива дреболии, требе да си учил инженерство. Аз военно образование висше нямам , но имах колега, дето се прехвърли от военно при нас и знам, че учат такива неща. Та толкоз с твоето висшо военно образувание, скъпи ми турското бай ганю'

Пак си проспал последните 10-тина години! Има такива технологии - ерозионни, които позволяват студена обработка на някои видове чугун. Следва и вторична термична обработка (двуфазна) за възвръщане на кристалната структура. Дори с обикновена отливка, спокойно се докарват 1 мм.

ПС: Колко тънки са тези петолъчки, бе? Сърпа е друго нещо :) Смешник!

преди 3 минути, tonit1968 написа:

И що така те няма на мероприятието?

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Пак си проспал последните 10-тина години! Има такива технологии - ерозионни, които позволяват студена обработка на някои видове чугун. Следва и вторична термична обработка (двуфазна) за възвръщане на кристалната структура. Дори с обикновена отливка, спокойно се докарват 1 мм.

ПС: Колко тънки са тези петолъчки, бе? Сърпа е друго нещо :) Смешник!

Даже петолъчката на партийния дом в София не беше от чугун. А дребни детайли никой няма да си прави труда да излива от чугун, ползва се месинг или нещо сходно. Как да е, машинен инженер съм, не съм учил черни или цветни метали. Все пак сме имали един семестър за сплавите на желязото. Все пак, вече никой не лее чугунени блокове за ДВГ, нищо че има технологии. Не е рентабилно. Та върви некъде другаде да преподаваш акъл.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.