Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Пак си проспал последните 10-тина години! Има такива технологии - ерозионни, които позволяват студена обработка на някои видове чугун. Следва и вторична термична обработка (двуфазна) за възвръщане на кристалната структура. Дори с обикновена отливка, спокойно се докарват 1 мм.

ПС: Колко тънки са тези петолъчки, бе? Сърпа е друго нещо :) Смешник!

Ти да не визираш случайно електрорезийната обработка а , "професоре " :biggrin:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Moriati написа:

Ти да не визираш случайно електрорезийната обработка а , "професоре " :biggrin:

Не не визирам това. Какво визирам, как се прави и т.н - само срещу заплащане

преди 7 минути, symanbg написа:

https://t.me/sanya_florida/2208

Укрите не доволни от условията в Германия :)

Липсват плащания от държавата -това не е България, няма 20 Евро на ден на човек.

преди 1 час, bigiadri написа:

Tе за това дойдоха специално агентите на Путин  да тровят ,ама нещо им изветрял Новичока.

Икономическите новини днес: САЩ забрани на Русия да плаща от блокираните долари днешния падеж по облигации ,за да я принуди да ползва собствените /вътрешни/ долари. Русия обаче започна да плаща с рубли ,което води до технически фалит на държавата. Рейтинг организациите спряха да дават рейтинг на Русия.Като няма рейтинг ,как ако някой иска да им даде кредит ще определи лихвата?Това ще рече НЯМА КРЕДИТ  или  с някаква немислима лихва! Ако Русия повтори с доставките на горива/в което се съмнявам/ може да получи 371 милиарда долара. за тази година В момента тя получава около 900 милиона всеки ден ,от които 500 от нефта и 400 от газ. Вече няколко европейски страни заявиха , че се отказват от петрола. БГ ползва в Нефтохим  между 35-50 % руски нефт.

Хехехехехехе, водело де технически дефолт... е да ама не драги ми смехурко :D  Айде поредния велик ИконоМаст се появи :D 

Рейтинг организациите вече кой ги брои за слива бе каун, отдавна се доказаха на кого служат , капитала големия дори спря да им обръща внимание... На турция нали свалиха лирата и удариха рейтинга и какво, инвеститорите избягаха нали, е да ама не .... :newspaper:

току-що, attj написа:

Липсват плащания от държавата -това не е България, няма 20 Евро на ден на човек.

Тя немската държава даже не ги е регистрирала. Сега ако требва и да им бият нанороботи от файзер съвсем ще е пълен цирка.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ерозионна?

Верно ли?

Ба, на теб сигурно и в таксито не ти плащат, бре!

Разсипаха я тая държава!

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Пак си проспал последните 10-тина години! Има такива технологии - ерозионни, които позволяват студена обработка на някои видове чугун. Следва и вторична термична обработка (двуфазна) за възвръщане на кристалната структура. Дори с обикновена отливка, спокойно се докарват 1 мм.

Браво. Най-после разкрихме кой е един от авторите на:

252177882_10227796174716214_1627080303608747612_n.jpg.3ff64457184413e023bfb7e3c683fb13.jpg

Как стигна от автор на учебници до "бакшиш" в Студентски? Знам че злият Путин е виновен, но ми е интересно как точно стана?

преди 54 минути, tonit1968 написа:

Оф, ти знаеш ли как се чисти ръждялник с пясъкоструй? Верно с робот? С конфиг? То програмиста знае къде как и колко е ръждясало и програмира? Бе ти ... Няма смисъл. Предавам се. С идиоти не се спори.

На тоя трябва да му се покаже как работятя дори тука в Албиона с пясъкоструйки на повечето места, явно много филми е гледал за роботизирани цехове :biggrin:

току-що, Moriati написа:

На тоя трябва да му се покаже как работятя дори тука в Албиона с пясъкоструйки на повечето места, явно много филми е гледал за роботизирани цехове :biggrin:

При това третокласни филми.

току-що, NewRedDragon написа:

Да, верно. Таксито ми го плащат редовно!

Бегай го карай, дано случиш на клиент, дето поне малко те образова.

И да му платиш ти после, ей!

Разсипаха я тази държава!

преди 2 минути, symanbg написа:

Тя немската държава даже не ги е регистрирала. Сега ако требва и да им бият нанороботи от файзер съвсем ще е пълен цирка.

Заможните бандеровци за какво им са?   Бедните си стоят в Украйна и още не са асимилирали какви последствия сами са си създали.    Намайданват се окончателно много скоро. Госпожа Нюлънд им обеща процъфтяваща демокрация.

преди 20 минути, Тhе Monstеr написа:

Maлко си назад с инфото. Индия наистина има сериозни амбиции в тази сфера. Познай кой финансира начинанието. Лека демонстрация към Китай- да не се палят много.

Ти си много напреднал във фантазиите просто... спокойно почеши коня, преди да гаврътнеш поредната чашка.. че делириумати пак почва.... 

Индия ще стане световен износител ама когато си нахрани първо доволно собственото население, и второ увеличи производството поне с 50 % ... Дотогава ще си игратя на малки порции продажба и покупка, както правят сега....  Да не говорим че и свободна земя трябва за това.... мдам.. и много други неща...

Не съм гледал филми, малоумнико! Знам какво казвам, защото съм го правил - т.е ползвал съм тази услуга . Това за плебеите няма значение - генетичния материал при вас е лош по принцип

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Ахам, ясно... малко се пообърка само значи... няма страшно, ние си те знаем колко можеш, споко :whist:

току-що, Moriati написа:

Ти си много напреднал във фантазиите просто... спокойно почеши коня, преди да гаврътнеш поредната чашка.. че делириумати пак почва.... 

Индия ще стане световен износител ама когато си нахрани първо доволно собственото население, и второ увеличи производството поне с 50 % ... Дотогава ще си игратя на малки порции продажба и покупка, както правят сега....  Да не говорим че и свободна земя трябва за това.... мдам.. и много други неща...

Индия ще стане износител също като Китай- без да си нахранва паплачта. Ти да не мислиш, че китайчетата живеят като в клипчетата дето ги пускат в мрежата? Леко си се омагьосал ти друже- не знам с фантазии или с друго.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не съм гледал филми, малоумнико! Знам какво казвам, защото съм го правил - т.е ползвал съм тази услуга . Това за плебеите няма значение - генетичния материал при вас е лош по принцип

Ясно, значи тукашните "индианци " мелкобритишки викаш са много изостанали от братята си зад окена.. тц тц тц, а Джонсън и сие се имат за едни от най цивилизованите и напреднали технически нации.... мдаамм.. Ще трябва ти лично да му обясниш нещата :D

По-лош от твоя генетичен материал не съм срещал.

Добре, че не си ми син, че или жената щях да убия или да ме налегнат тежки суицидни мисли.

И таксиджиите вече не са това, което бяха.

Развалиха я тая държава, ей!

току-що, Тhе Monstеr написа:

Индия ще стане износител също като Китай- без да си нахранва паплачта. Ти да не мислиш, че китайчетата живеят като в клипчетата дето ги пускат в мрежата? Леко си се омагьосал ти друже- не знам с фантазии или с друго.

А ти бе Ахилесов, какво знаеш ти за Китай извън клипчета?

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

Пич, казах ти да спреш с алкохола и белото нали, Китай също не е сред 20-тицата световни износители на пшеница.... пак делириум ба си....

Намирисваш вече на клиничен случай, поне проверявай нещата да го ева, гугъл не е забанен или забранен в Бг нали? :wub:

П.С Айде, нали съм добър, да ти дам матриала, че виждам сам не успяваш да намираш необходимите компчета на компа :hush:

https://beef2live.com/story-top-20-largest-wheat-exporters-world-0-206491

008f378c.png

Отбележи, Бг е на 11-то място, преди и Индия, и Китай, дето в списъка ги няма изобщо :D 

Миналата седмица Кейтлин Джонстоун коментира новия NDS на Пентагона за 2022 г.:

https://consortiumnews.com/2022/04/01/caitlin-johnstone-the-target-is-china/

Въпреки последните събития, Китай все още е обществен враг номер 1. Това изглежда малко неуважително за Русия.

Мисля, че повечето безпристрастни наблюдатели ще се съгласят, че Русия е направила повече от достатъчно, за да спечели позицията номер едно.
Забравих да го кажа, но изглежда, че Русия е приключила,край, капут и надолу в канала. Нова Зеландия затегна търговските си санкции, като наложи 35% мито върху руския внос и забрани износа на компютри и нещо друго.

Те също така ще доставят на украинската армия неща като чорапи и ръкавици ! Това е свободата и демокрацията в действие . Това са завеси за Путин.Край!

Пич, казах ти да спреш с алкохола и белото нали, Китай също не е сред 20-тицата световни износители на пшеница.... пак делириум ба си....

Намирисваш вече на клиничен случай, поне проверявай нещата да го ева, гугъл не е забанен или забранен в Бг нали? :wub:

Китай е сред топ 20 други износители, нали. Концентрирай се, че взе и на теб да ти цвъка мозък от ушите.

преди 2 часа, insec написа:

Не случайно шапка му сваляш. На челото на този човек също грее чугунена петолъчка.

Много по- стойностна от гумената глава, дето нищо не задържа. А, решиш да й закачиш нещо, а си я пробил и въздухът излиза със страшно свистене. А, тя се спихва.icon_explode.gif.6554f54a4de780af0ee25f0cf4c8c8ca.gif

Няма как - поне едно ниво нат тебе съм във веригата

Да, така е било преди 60 млн. години с братчедите ти.

Ма оттогава нещата много са се променили, да знайш.

Сега сте просто влечуги и птици, интересни за снимки и дотам.

Е, някои ви отглеждат и за домашни любимци, други за храна.

Но това не променя никак нещата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.