Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Не ти е за първи път да вменяваш неверни неща и да сееш интриги.

Вярно е, че викаш за Русия. Ти си тая, която сее интриги и ми вменява, че съм за Хамаз.

Не съм за Хамаз. Аз съм за Израел в този точно конфликт, щото бяха нападнати вероломно от Хамаз, които твоя любим Касапи Путлер насъска.

Не стига, че ти въртиш интриги.

Цялото ти писане в темата е показателно, че викаш за Русия. Нищо не ти вменявам.

Ако не те интересуваше войната в Украйна, нямаше да пишеш в темата.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Твърди се, че - https://uk.style.yahoo.com/hospital-sees-30-rise-seriously-145400077.html

украинската армия губи около 30 000 души на месец:

Украинското правителство не е публикувало официални данни за общия брой на войниците, които са били убити или ранени, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия преди близо две години.

Анекдотични доказателства за нарастващите украински жертви във войната обаче бяха подсилени от твърденията, направени по украинската телевизия този уикенд от бившия главен прокурор на страната.

Юрий Луценко твърди, че около 30 000 украински войници сега биват убивани или тежко ранени на месец и че общият брой на жертвите на ранените и убитите във войната е около 500 000.

Те са по 1000 на ден. Това е повече, отколкото руското министерство на отбраната твърди в ежедневните си доклади. Средната стойност в него е около 600 до 700 на ден, изброени като украински убити или тежко ранени. Извън докладите остават убитите или ранените, които не са наблюдавани поради ракетни удари с далечен обсег.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

За да победите, трябва да имате ресурс. Ресурса е в САЩ. На вас ви помагат тайно и по лъжичка, а на нас ни помагат явно и с голямата кошница.

САЩ вече изключиха Украйна от кошницата с подаръците. Да твърдиш обратното е лъжа. Аз живея в републикански щат и имам такива нагласи. Републиканците стопираха помощта на САЩ за Украйна. За Байдън му  е по-важна победата за втори президентски мандат от това дали Украйна ще победи. Сенаторите поискаха от президента да обясни как вижда края на войната, за да решат дали да отпуснат помощ. Никой вече не вярва на добри пожелания и гръмките хвалебствия на Зеленски ,че е успял да си отвоюва някое село. Никой вече не говори за победа на Украйна, а за сключване на примирие, което няма да е в интерес на Украйна. Путин вижда това и изобщо не дава вид, че е готов на преговори. Времето работи в негова полза. Тук няма място за чувства  и виртуални емоции. Някой ден, Русия може и да бъде победена, но това няма да е от Украйна.

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Паралелната вселена на русоробите винаги впечатлява

Доказателства кой е стрелял? Или няма нужда от такива?

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Украйна така и така побеждава.

...в паралелната реалност!

Същото е като да кажеш, че вярваш в розови еднорози или Дядо Коледа! :D

А за "ресурса" на Украйна всички сме запознати, 50% от украинския бюджет за 2024 год. е на червено, а ЕС и САЩ вече не са така ентусиазирани да покрият финансовата дупка за трета поредна година. Изтрезняха и вече не вярват в победата на Украйна, всички розови мечти бяха разбити на пух и прах след претърпялото тотално фиаско контранастъпление. 

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Паралелната вселена на русоробите винаги впечатлява

Ти не знаеш руски.

Ся новата им опорка е, че Европа е в уайна.

Щото Русия е в уайна. Подмосковието замръзва. Топлоцентралите им каскадно аварират. Аварираха и централи в самата Москва и няколко московски квартала са без ток и вода при температури от -30 градуса по целзий

Това без никой да ги бомбардира.

преди 56 минути, valkiria1 написа:

Реджи, не отклонявай в друга посока. Въпроса беше зададен в контекста на написаното от Глен. Разликата е: Исраел разполага със собствен военен потенциал/произвежда танкове, снаряди, има защитен купол/,докато Украйна разчита в най-голяма степен от външна помощ. 12 милиона украинци не припознаха Украйна като родина, която трябва да защитават и я напуснаха. Бягаха и плащаха подкупи за да не ги привикат във войската. Сега вече мъжете украинци ги ловят с хайки по улиците за да ги пратят да се бият. 350 к резервисти за три дни пристигнаха в Исраел за да го защитят. Не се учудвай, че светът се умори да помага на войска, чиято прехвалена контраофанзива се издъни. За два месеца, Исраел помля терористите и изравни Газа със земята, разрушавайки бункерите и тунелите на плъховете на Хамас. Относно Украйна - от тук нататък войната ще е истинско клане и ще умират украинци заради ината на посредствен актьор, който се помисли  за велик военачалник. Нищо добро не чака Украйна. Както писах преди време тук- Русия загуби информационата, но ще спечели физическата война. Само фанатичен оптимист може да си помисли, че Украйна ще спечели срещу Русия. Един актьор, който си играе на  президент, който беше подведен и действаше като прокси срещу Русия. Не се заблуждавай, че поста ми отразява някакви топли чувства към Путин-просто имам реалистичен поглед към нещата.

Ама разбира се, Израел са върха, и това, че САЩ не е давал толкова пари на никоя друга държава, колкото на Израел, не е за споменаване :giggle1:

Цитат

Until the 2021 war in Gaza, the US had contributed a total of US$1.6 billion to the Iron Dome defense system.[11] After the end of the 2021 conflict, Israel asked the US for another US$1 billion for replenishing the Iron Dome batteries, which was approved by the US Congress in 2022.[12]

Цитат

The U.S. commitment to aiding Israel has long-standing roots. The United States has given Israel more than $260 billion in combined military and economic aid since World War II, plus about $10 billion more in contributions for missile defense systems like the Iron Dome, a U.S. News analysis finds. 

Само някакви си 3 милиарда всяка година, нищо работа.

преди 3 минути, Flashback написа:

тотално фиаско

Това е лъжа. Като видяха, че са сгрешили спряха.

Тотално фиаско са малоумните ви опити да щурмувате добре укрепената Авдеевка. Хем виждате, че губите гигантски количества хора и техника, хем не спирате месните щурмувания. Спрете бе, земете си сулук.

Ма Путлер не може да остави войниците ви да си земат сулук, щото докато си земат сулук, може да се замислят, а като почнат да мислят с тиквите си, а не със спомените за телевизора, има вероятност да обърнат пушките срещу Москва, както направи Пригожин.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Тя вика за Русия и ме дразни като не си признава. Също като Иван Киров и Тошев е.

преди 2 часа, attj написа:

Владимир Зеленски признава, че контранастъплението на украинските въоръжени сили не е постигнало поставените цели. Общо от началото на специалната военна операция Киев е загубил над 383 000 бойци от ВСУ.  Искат да мобилизират още 500 000 нови войници и за следващите 2 години им са нужни от Запада други 200 милиарда долара и евро.   Ако хохлите и казаците някак се бяха договорили и разделили -то не би било на подобна трагично висока цена     https://epicenter.bg/article/WSJ--Kontraofanzivata-sprya--Ukrayna-zagubi-nay-boesposobnite-si-voynitsi/337700/7/0       

Мадам В. Верно ли ? Аз бъдито заради нея мислех да го блокирам, ама му се размина ама ти ако не ми дадеш рецептата за пълнения хамстер - задължително..

преди 10 минути, maxthon написа:

Нарисуваното Z на танка доказва, че е актьор като Зеленски предполагам :D 

преди 11 минути, maxthon написа:

С каквъ цвят ракета? Не съм забравил - твоето написано стои

Злите езици говорят че бил от един бункер край Крим. То не може само натовски генерали да са в бункерите:

Който иска да се прости с него - инфо тук - https://vk.com/wall-158306_4835

20230823_092822.thumb.jpg.e515eb3f57a3b1f5d55ee98c1691849e.jpg

преди 3 часа, maxthon написа:

Разликата е, че руснаците влезнаха (в Мариупол) и разчистиха блок по блок без да изстрелят нито един снаряд или бомба по тях. В Газа първо стреляха с лошото (касетъчни заряди, фосфор) и после влезнаха да разчистват.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Тука вече счупи тъпомера дори и с зелените ракети и ПВО-то на Белгород. Абе ти вярваш ли си сериозно те питам?

току-що, N1K17Y написа:

Ама разбира се, Израел са върха, и това, че САЩ не е давал толкова пари на никоя друга държава, колкото на Израел, не е за споменаване :giggle1:

Е, какво лошо има в това да отпускаш пари на себе си 😛3 милиарда не са никак голяма сума.

Ако решите да приберете палестинците в България и да заселите пустеещите си села с тези образци на "борци за свобода" , ще получите много повече.  Хем ще покажете, че наистина ви пука за тях, хем ще закърпите финансите на държавата си. След време ще имате и прекрасно изградена подземна мрежа от тунели. Палестинците са като къртици.За нула време ще ви направят метро, без да протягате ръце за финансиране от ЕС.🤣

Енергетиците са под прицел:

Вечерната буханка е вътре за всички които я пожелаха

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е лъжа. Като видяха, че са сгрешили спряха.

Ъхъ, с месеци си удряха главите в превъзходната руска отбрана. Цяло лято и цяла есен, та се вижда кой лъже.

И клането за пиар плацдарма в Кринки продължава!

преди 1 минута, Flashback написа:

Ъхъ, с месеци си удряха главите в превъзходната руска отбрана. Цяло лято и цяла есен, та се вижда кой лъже.

И клането за пиар плацдарма в Кринки продължава!

Билд вика друг - ти нали само западна преса четеше.

P.S Рибаря днес дори пише че станал пацдарма станал по-голям. Дори по-голям от които викат независимите наблюдатели

Пу-пу да не му е уроки - опа - уроки:

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Тя вика за Русия и ме дразни като не си признава. Също като Иван Киров и Тошев е.

Мен пък ме забавлява, че другите путлероиди мразят израелци и викат за ислямските главорези и изнасилвачи.

Още едно САУ денацифицира успешно няколко дрончета:

Не знаят че са последните значи и гледай какво правят

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Е, какво лошо има в това да отпускаш пари на себе си 😛3 милиарда не са никак голяма сума.

Ако решите да приберете палестинците в България и да заселите пустеещите си села с тези образци на "борци за свобода" , ще получите много повече.  Хем ще покажете, че наистина ви пука за тях, хем ще закърпите финансите на държавата си. След време ще имате и прекрасно изградена подземна мрежа от тунели. Палестинците са като къртици.За нула време ще ви направят метро, без да протягате ръце за финансиране от ЕС.🤣

Бе гледам баш израелците в САЩ вече са научени и те да правят тунели :D 

79782935-0-image-a-44_1704782512946.jpg

Иначе и аз не виждам нищо лошо да отпускаш пари на себе си. Не знак как толкова много хора се хващат на някакви глупости за подарени парички от САЩ.

Абе кой едно време викаше нещо за пироните и дефицита им в самая болшая,а?

Да вземе да помогне че хората нямат а им трябват за армията. Не че нещо ама имат нужда ( 2-рата армия в света) от ЯПОНСКИ болтове. Не знам защо ама не искат други.. Вие обаче предполагам знаете - аз съм с първи клас и не го разбирам това

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.