Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 43 минути, Без умствен капацитет написа:

долара нещо не пада

Войната в Украйна не е за територии.Многопластова е.Войната не е само заради милитаризацията на Украйна, осигурявана нечистоплътно от САЩ, чиято мишена винаги е била Русия.

Не е само заради нацизма, чиито хиляди жертви в продължение на 8 години бяха пренебрегвани от света.Войната е за един нов многополюсен свят.Европа вече говори за съюз на суверенни държави, за Европа на нациите- нещо различно от сегашния Европейски съюз.

Светът обаче не го прави.Зависим е от еднополюсния модел, от финансовата клопка на долара, от господството на банковия монопол.Именно това е невидимият фронт на случващото се в Украйна.И Путин го е обмислил добре.Прави го – с най- големите и като територия, и като ресурси, и като население държави.Петро- доларът осигуряваше на САЩ финансова независимост и господство на финансовите пазари.Вече няма да е така.

Банките, държани от шепа хора няма да управляват света .Путин разрушава модела на федералната резервна система на САЩ според която всяка централна банка по света за да пусне в обръщение собствена валута е длъжна да закупи еквивалента и в долари – т.е. няма суверенни, а зависими от долара национални валути.До сега.Това се случва в Украйна.

Проблемът не е между русофили и русофоби.Проблемът е колко далеч виждаме.Призивите да помагаме с оръжия за да бъдат убивани хора е политическо късогледство и морално престъпление.Предложенията да преименуваме улици е поредното навеждане пред хранилката на САЩ.

Точно както поведението на медиите, повечето от които паднаха до нивото да бъдат презирани.Добре е да виждаме по- далеч от носа си.Добре е да виждаме голямата картина.Тя вече се случва.Пъзелът се нарежда – бавно и неумолимо.Един модел рухва за да дойде нов, по – справедлив. Такива са законите на еволюцията.

https://topnovini.eu/rumyana-chenalova-petro-dolarat-osiguryavashe-na-sasht-finansova-nezavisimost-i-gospodstvo-na-finansovite-pazari/?fbclid=IwAR1LFcAItRQ_4myjYVXF84YimHs-BaEM5Q6qFbhNzUoYQJWmLxha-3AOI20

Всичко ще Рухне , не само доларът !!!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Предлагам на всички които мислим еднакво да си направим една група и там да си пишем без кретенски намеси. Чакам мнения. А тия тука да си говорят по микрофон ако искат.

E kak ще стане - :които мислим....: От кога можете да мислите? 

За тези,които разбират какво се случва-

Русия е отстранена от 47-членен Съвет по правата на човека в Женева
Предложената от САЩ резолюция получи 93 гласа, като 24 държави бяха против и 58 се въздържаха.

spacer.png

Остават масови убийци като САЩ и Великобритания!

преди 7 минути, Тhе Monstеr написа:

278115661_10160190657124940_478388542868

От днес...

Всичко ще бъде,докато някой пиян боклук,не пребие Българин.Не се и съмнявам,че ще стане.Нали знаеш,че с мирните-пристигат и разни други...А те са неконтролируеми.Тогава,ще ви се отворят очите.Да видя онази балалайка миро,как ще каже,че е фейк.

преди 1 минута, glen написа:

За тези,които разбират какво се случва-

Русия е отстранена от 47-членен Съвет по правата на човека в Женева
Предложената от САЩ резолюция получи 93 гласа, като 24 държави бяха против и 58 се въздържаха.

spacer.png

Остават масови убийци като САЩ и Великобритания!

Важното е , че остават. свърши се с русия.

преди 8 минути, Hristo52 написа:

Предлагам на всички които мислим еднакво да си направим една група и там да си пишем без кретенски намеси. Чакам мнения. А тия тука да си говорят по микрофон ако искат.

Тайно се надявам, но едва ли ще го направите.

преди 8 минути, Hristo52 написа:

Не ти харесва истината ли?

И три групи да си направите тъпите руснаци ще продължат да си трепат украинци.

преди 12 минути, Hristo52 написа:

Я си направи самостоятелна група - само ти! И си говори ... на воля!

преди 57 минути, _sirena_ написа:

Ето ти пълна версия. Само че НАТО  едва ли са им обърнали внимание на авиомоделчетата.  :giggle1: Всъщност, е голяма зарибявка и се иска много труд и умения  от феновете.

По темата..

Рашистан официално са изключени от съвета наООН по правата на човека. Крайно време беше

А това за какво го правят ? Подготовка на новите еничари ?

преди 10 минути, The Rage написа:

Всичко ще бъде,докато някой пиян боклук,не пребие Българин.Не се и съмнявам,че ще стане.Нали знаеш,че с мирните-пристигат и разни други...А те са неконтролируеми.Тогава,ще ви се отворят очите.Да видя онази балалайка миро,как ще каже,че е фейк.

Не знам майна. Тук не виждам пияни боклуци, има и деца дори. Пияни и дрогирани има на "протестите" с руските знамена...

преди 28 минути, Тhе Monstеr написа:

Върви стремглаво нагоре. Вече е 2,3 стотинки. С по 0,1 стотинка на ден се вдига. Запада е в паника!

Ако не ме мързеше да търся от къде да си обменя 100-200лв за рубли, когато беше 0.8, сега хАмериканците щяха да ме почерпят едно пиене, ма тоз мой пусти мързел...

Цитат

Гласът на един обикновен българин: Повръща ми се от украинските Ви флагчета и от малоумния ни премиер

- Advertisement -

Искрено ми се повръща от цялата пропаганда с украинците! И хич не ми излизайте с това,че когато човек е добър помага всекиму! Къде сте, когато умират български дечица от лечими, но просто скъпоструващи за лечение болести? Къде сте с Вашите домове и квартири, когато български майки ги смазват от бой всяка вечер измежду ракийката и салатата? Колко много от тях си заминават убити като кучета, защото няма къде да отидат? Колко от тези български майки стоят, защото нямат квартира и пари?

Изведнъж се оказахме най- отзивчивата държава на света, събираме средства, дрехи (че даже и с изискване да са чисто нови), дават се квартири, а скоро и ще се отвори специална опция за заетост на украинските граждани тук. Защо с тези пари не се направиха домове за майките с деца, които мизерстват тук в България? Защо не се купиха линейки, а събираме капачки за тях??? Защо за Бога не се дариха за кампаниите на всички дечица, които чакат своя шанс за живот? Защо не се наливат в умрялото ни здравеопазване, а гледаме как хора загиват докато чакат на регистратура в спешните ми кабинети?

Бабите ни загиват с 300 лв пенсия в запустели села, а често стават жертви на кражба и тормоз, гледам как броят стотинки на касите и си тръгват с хляб, с който ще изкарат седмицата, а може и да им се наложи да делят и за следващата… И единствено една гледна точка съществува в момента за случващото се, единствено Путин Ви е виновен, бил агресор, фанатик и какво ли още не? А украинците какви са? Какво бяха те като изгаряха живи деца и възрастни? Донбаската пролет много бързо Ви е отминала!

- Advertisement -

Повръща ми се от украинските Ви флагчета, повръща ми се и от малоумния ни премиер и то много и съвсем скоро ако войната се изсипе и на главите Ви, ще е виновен той, не Путин!

Утре да не забравите заради чий народ сте тук на тази земя и с български имена, а можеше и да Ви е безплатна газта, да не се редите и на опашки по бензиностанциите! Всичко е така добре изиграно, така добре заснето и подготвено, то затова и беше толкова важен този интернет, който им се пусна, халал да Ви е членството в ЕС, НАТО и голямото приятелство със САЩ, роби сте и такива ще умрете!

Това четиво не е за малоумни! Браво! Истината за голяма част от "българите"

преди 7 минути, parmobil написа:

Тайно се надявам, но едва ли ще го направите.

Естествено че няма. Кога си виждал пропагандата да се крие?

преди 14 минути, Hristo52 написа:

Човече, какъв ти е проблема ?

Ако путинистките фейсбук групи са ти малко , не знам още колко искате ?? 

Руската ВКонтакте също е отворена за вас и абсолютно никой няма да ви пречи.

Не те устройва , защото си искаш тук да демонстрираш репресии срещу хора които не им харесваш мнението .

"самобанването" което го има като функция тук, не ви върши работа :)  Щото реално се самоизолираш сам , а не блокираш никого .

Знам ви аз къде ви сърби това комунетата.

Дискусията винаги я разбирате като " линия на партията" .

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ако не ме мързеше да търся от къде да си обменя 100-200лв за рубли, когато беше 0.8, сега хАмериканците щяха да ме почерпят едно пиене, ма тоз мой пусти мързел...

Имай вяра в рублата! Пак ще стане. 😆

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

Не знам майна. Тук не виждам пияни боклуци, има и деца дори. Пияни и дрогирани има на "протестите" с руските знамена...

Не знам,колко ще могат да съжителстват,с Арабите.Гледам,се заселват по техните ширини...

преди 1 минута, The Rage написа:

Не знам,колко ще могат да съжителстват,с Арабите.Гледам,се заселват по техните ширини...

КОй тва?

Щом руснаците признават за колосално количество жертви, то реалните мащаби наистина са ужасяващи.

И разбира се, обясняват защо се препънаха плановете за Киев и т.н.

И още малко емоционално :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Където са настанени Арабелите,в същите квартали,настаняват Украинци.Ако имаш път насам,направи един тегел на "Пиротска",или "Цар Симеон".За търсачи на силни усещания-след 23ч.

преди 26 минути, The Rage написа:

Ето виж какво ги правят в Чехия ! 

https://www.facebook.com/monika.spasova.52/videos/2080186668829907/

преди 23 часа, Moriati написа:

Я рублата паднала още спрямо долара.... ба си аднските санкции да го ева...  пукнат цент не струват явно.. :wub:

https://www.bloomberg.com/quote/USDRUB:CUR

Russian Ruble SPOT (TOM)
82.4375RUB
-1.4956-1.78%

https://currency-graphs.com/USDRUB/Real_nyy_kurs_dollara_k_rublyu.html

Та казваше, че се вдигала

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.