Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 часа, attj написа:

В украинската сводка днес се твърди, че досега са загинали 18 600 руснаци от руската армия -агресор в Украйна.    За своите жертви не казват -вероятно също са около толкова.  Смаян съм от идиощината на потомците на нашите освободители от турско владичество.  

А аз пък съм смаяна как вие не разбирате идеята на саможертвата за родината.

Ако това беше обикновена война и не бяха замесени нацизмът като идеология и зверското насилие, жертвите нямаше да са толкова много.

Мисля, че Владимир Путин и щаба му вече проумяват, че годините нацизъм там са си казали думата и жаленето на украинското население е пълна глупост. Мисля, че сега най - сетне ще видим масови ракетни удари на доста места. Още в началото трябваше да удари Киев с всичката си мощ.

Капитулацията на Германия във ВСВ не я подписа Адолф Хитлер. Не му трябва Зеленски. Да удари мощно Киев и да се свърши с този град. Бомбените килими над големите градове са решението. Доста нацисти ще измрат така, скрити сред цивилното население. Тогава няма да ма и къде и какво и на кого да се доставя. Имам предвид западните доставки на оръжие.

Нека съм жестока, но обезглавеният руски войник още мие пред очите. Не ми пука за сбърканото украинско население.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 часа, _sirena_ написа:

Ти си подготви твоя ! Не мисли за Путин ! 

Полша знае много добре , че ще изяде няколко ракетни шамара и няма да рискува такива действия , освен , ако някое чудовище не вземе такова решение от нейно име , но тогава ще стане гражданска война !  

Общо взето навсякъде , ако продажните правителства вземат такива безумни решения ги чака Гражданска Война ! 

Една да пламни ще пламнат и по света и това ще е 3-таа Световна ! 

В този случай хвърчиш и бункер нема да ти трябва !   Аз ще те разходя из Вселената с двата пръстта.

Аз на поляците вяра им нямам.

Когато са открили "Аушвиц" като музей,  много удобно са забравили да споменат евреите, на табелата са изписали, че загиналите в лагера са били само и единствено поляци и европейски християни. Нито дума за евреите.

А в наши дни Полша отрича твърдо за полските "капо" - та и цинично твърди, че такива са били само евреите.

На католическите държави вяра не може да им се има. Антисемитизмът там е посаден  от католическата църква. Поляците винаги са мразели евреите и руснаците и още ги мразят.

За католическите държави си имам едно наум.

Щом и до днес там вярват, че всички евреи са богати като Крез................ смятай за каква бедно духовно нация говорим!

преди 4 часа, crazy katon написа:

Това е, повече няма смисъл нито да говорим за тях, нито с тях. Те си измислят лъжите, живеят в тях и искат всички останали хора да вярват, а който не вярва е обявен за ... еретик. Нищо чудно, че точно този реагира така, техният свят вече подозрително силно напомня на тъмните векове, когато църквата е манипулирала хората чрез страх, е, сега го правят други.

Не масово, подкрепят го само тези, които го създадоха и въоръжиха, останалите са против него, но кой ги слуша, онези са окупирали всички уж социални мрежи (е, не всички) и тръбят за руското нашествие, не и за укронацистите, които избиват собствените си хора, точно това направиха в ... е, знаете къде, ако не беше там, щеше да е другаде, но и това не е краят. Историята учи,  че англичаните не се учат от историята. Защо те ли? Ами не виждате ли прилики между белите каски, новичока и избитите в Буча? Само дето последните наистина са избити ... от укрите, избиват собствения си народ, само за да обвинят Русия ... И знаете ли защо отровения запад толкова драпа да смаже Русия? Защото ако тя победи няма да могат да скрият многобройните си престъпления, между тях и това в Буча.

Точно затова пък аз съм за Русия, за да се срине най-после тази изгнила и извратена система, която някога е била демокрация, а сега е останало само името, не и смисъла.

Не случайно Наполеон е светил маслото на организацията "Инквизиция". Благодарение на това, католическата църква отслабва, а науката най - сетне влиза в училищата, спират да преследват учените, започват да се издават научните трудове на Николай Коперник, Галилео Галилей, Йохан Кеплер, Тихо Брахе, Антояан Лавоазие и много други.

Католическата църва отдавна не е религиозна, а политическа институция. Тази църква друго  освен да сее антисемитизъм срещу евреите, хората с увреждания, да преследва учените, да забранява научните трудове и да подкрепя и укрива престъпници срещу човечеството като нацистите, и преди, и сега, друго не прави.

Тепърва ще излезе на бял свят истината за папата на Хитлер. А сегашният поне не се крие.

Добре, че имаме схизма с тия. Все повече подозирам, че точно католическата църква стои зад смъртта на Калоян.

Жалкото само е, че хората не живеят по - дълго и патриарх Максим го няма. Той успя да удържи единството на църквата. На сегашния му нямам грам доверие.

Жалко, че за патриарси се избират възрастни мъже. Ще ми се следващият да е нашият, Видинският митрополит, защото той поне е истински християнин и православен  и не би приел разваляне на схизмата и приемане на всякакви откачени неща. Харесала съм във фейсбук страницата на Видинската митрополия и съм наясно с изявите, думите и действията на нашия митрополит.

На католиците вяра не може да им се има. Лъжат за добро утро.  Правят се на вярващи, но не са. Малоумно отричат аборта, разводите. Правят се на много морални. А най- много изневери ма точно сред католиците. Най - много сред членовете на нацистката партия са били точно католиците. Самият Адолф Хитлер е бил католик. И много други нацисти са били католици: Хайнрих Химлер, Йозеф Гьобелс, Йозеф Крамер..............................

преди 2 часа, Anneliese написа:

Мисля, че Владимир Путин и щаба му вече проумяват, че годините нацизъм там са си казали думата и жаленето на украинското население е пълна глупост. Мисля, че сега най - сетне ще видим масови ракетни удари на доста места. Още в началото трябваше да удари Киев с всичката си мощ.

Другарко нацистке шовинистке, никой така и не откри никакъв нацизъм в държавата управлявана от евреин, и с парламент/Рада/ в която дори не са влезли крайнтие националисти

:hush:

Но пък и ти както любимия ти фашист Путлер, осъзнавате че най сринати със земята градове са ... именно най рускоезичните... Странна работа а  ?

:)

преди 1 час, Anneliese написа:

Аз на поляците вяра им нямам.

Когато са открили "Аушвиц" като музей,  много удобно са забравили

А ти дали знаеш едни малко известен факт, че след ВСВ  , концлагерите са  работили като такива  още 5 години при съветската власт ?  Е, може да не са горили хора, но си е било концлагер :

За "Заксенхаузен" научих, да, и? С нацистите е правено това,което са правили на евреите и обикновените невинни хора. Да се впечатля? Абсурд. Повече съжалявам, че това наказание не е било наложено на онези, ръководили лагерите. Щеше да е хубаво възмездие.

60ec5ed0328dad7381cdf1ddfeaa0a87.gif

преди 8 часа, _sirena_ написа:

Всички , които са срещу Глобалистите тайно финансират и помагат на Русия !  

Това , обаче публикувано няма да го срещнете ! Даже Тръмп помага на Путин !   

Aко не си разбрала-Путин не е срещу глобалистите, нито Си Дзин Пин  е срещу тях.Или забрави общото хоро, което играеха с тях преди 2 години, а и продължават да играят!

преди 7 часа, NewRedDragon написа:

Укрепился нахуй

Ако наистина разбираше от бизнес и вярваше, че всичко е бизнес , както твърдиш, точно преди месец щеше да купиш рубли, а  вече възвръщаемостта щеше да е 100+%, и щеше дори да се радваш на развоя на събитията:hush:

преди 6 часа, Coco1 написа:

Ти можеш и извънземните да вкараш в играта.

Толкова ли е трудно да схванеш - Болшинството украинци не искат да бъдат с руснаците.

Трудно ти е да схванеш. 

преди 6 часа, Coco1 написа:

Продължаваш да търсиш извънземните.

Добре че намесваш извънземните.Колко клипа за извънземни си гледал по СМИ, за които след това официално са потвърждавали или отричали, че са  достоверни?

А хората, които са правили или гледали и повярвали в такива клипове, се етикетират като "плоскоземци" и т.н.

Но сега, без официално потвърждение, милиони клъвнаха!

😂

преди 52 минути, miro20 написа:

Другарко нацистке шовинистке, никой така и не откри никакъв нацизъм в държавата управлявана от евреин, и с парламент/Рада/ в която дори не са влезли крайнтие националисти

:hush:

Но пък и ти както любимия ти фашист Путлер, осъзнавате че най сринати със земята градове са ... именно най рускоезичните... Странна работа а  ?

:)

А ти дали знаеш едни малко известен факт, че след ВСВ  , концлагерите са  работили като такива  още 5 години при съветската власт ?  Е, може да не са горили хора, но си е било концлагер :

Крайните националисти се ползват като "полезни идиоти", и при едните , и при другите.Погледни във времето кои са били назначавани  на ключови места в Украйна и какви са били.

А, да-има експертизи за концлагерите, че тези места не могат да са били ползвани като газови камери!

Взеха да се обаждат и да досаждат наследниците на членовете на "Бранник". Ставате мега досадни! Освен тъпи.

41f47762fbfb3b6a0f32284f9fa054ed.gif

преди 7 часа, miro20 написа:

Мариупол отдавна вече  няма нито една сграда годна за живеене. 

Този град вече НИКОГА няма да бъде ,това което беше. Руснаците ще го вземат ,това е тяхна стратегическа цел , но и след 50 години няма да бъде възстановен, защото ще трябва да се влагат милиарди.Халал да и е ме!Той ще бъде един призрачен град ,като паметник на руската агресия и наследството на Путин, както Чернобил е наследство на СССР

преди 16 минути, bigiadri написа:

Този град вече НИКОГА няма да бъде ,това което беше. Руснаците ще го вземат ,това е тяхна стратегическа цел , но и след 50 години няма да бъде възстановен, защото ще трябва да се влагат милиарди.Халал да и е ме!Той ще бъде един призрачен град ,като паметник на руската агресия и наследството на Путин, както Чернобил е наследство на СССР

Мариупол е нацисткият Мюнхен. Грешка е било да оставят Мюнхен и Дрезден да бъдат възстановени.

От човек, вълнуващ се само от молове и лъскави барове и хотели няма как да очакваш да разбере защо беше унищожен Мариупол.

Подготвяй си багажа за Слънчака, хич не се опитвай и да мислиш, не ти се отдава!

Радвам се,че не съм ходила в Германия и кракът ми не е стъпвал в Мюнхен.

преди 13 минути, Anneliese написа:

Радвам се,че не съм ходила в Германия и кракът ми не е стъпвал в Мюнхен.

Затова пишеш такива неща. Мюнхен е прекрасен град -столицата на Бавария.  Ето докъде докараха нещата в Мариупол   https://www.24chasa.bg/novini/article/11314470

преди 4 минути, attj написа:

Затова пишеш такива неща. Мюнхен е прекрасен град -столицата на Бавария.  Ето докъде докараха нещата в Мариупол   https://www.24chasa.bg/novini/article/11314470

Мюнхен е столицата на нацизма. Много нацистки семейства живеят там след войната, както и семейството на Степан Бандера. Това не е град за пример.

Рашистите сриват със земята именно градовете и селцата. Според теб как трябва да се отбраняват градовете ?  С покана - заповядйте на полето ?

Мариупол отдавна вече  няма нито една сграда годна за живеене.  И пак не е превзет напълно . Въпреки че от седмици е обграден  и тотално масирано обстрелван без оглед на сградии райони .

Ако азовците бяха в полето, вместо да се крият в градовете зад полите на жените, руснаците щяха да стрелят по полето а не по градовете. 

преди 5 часа, Anneliese написа:

... Бомбените килими над големите градове са решението. ...

Тц, афганистанските бежанци са решението, доня Констипация. Налазват Берковица, па белким някой се прежали. Ама и те не са гламави.

преди 14 минути, Anneliese написа:

Мюнхен е столицата на нацизма. Много нацистки семейства живеят там след войната, както и семейството на Степан Бандера. Това не е град за пример.

Нямаш никаква реална преценка.  Отдавна са се сменили няколко поколения след втората световна война.   През 1995 година го посетих за първи път - изглеждаше ми, че там вече са постигнали комунизма.  Бях като шашардисан.   Сега ми е трудно да възприема ставащото в Мариупол  https://trud.bg/басурин-около-три-хиляди-украински-бойци-може-да-са-в-мариупол/ 

Леле Поля Нацито пак не си е пила хаповете и драска ли драска шаржове :)

преди 1 час, Anneliese написа:

Взеха да се обаждат и да досаждат наследниците на членовете на "Бранник". Ставате мега досадни! Освен тъпи.

41f47762fbfb3b6a0f32284f9fa054ed.gif

Тъй де няма само преродения Хитлер да драска шаржове мм

преди 27 минути, lebel написа:

Тц, афганистанските бежанци са решението, доня Констипация. Налазват Берковица, па белким някой се прежали. Ама и те не са гламави.

То никой не е гламав да се прежали за берковското наци ;

Ето кадър от мое клипче от 491 страница, което обяснява нещата:

054921cec9aa255e232ef7711957868b.jpg

Атлантиците искат да откъснат Европа от Русия и Азия и да не допуснат конкуренция. Чрез създаване на кордон от определено враждебни държави, които да правят разни неща без всякаква логика, вкл. икономическа. Тип "на Вуте да е зле". Така че руснаците ще разкъсат този кордон и южните части, вкл. Одеса ще бъдат превзети и зачистени от нацисти до границата с Унгария. Ако на румънците им дойде мисълта и не са идиоти като поляците ще стане още по-добре.

преди 25 минути, attj написа:

Нямаш никаква реална преценка.  Отдавна са се сменили няколко поколения след втората световна война.   През 1995 година го посетих за първи път - изглеждаше ми, че там вече са постигнали комунизма.  Бях като шашардисан.   Сега ми е трудно да възприема ставащото в Мариупол  https://trud.bg/басурин-около-три-хиляди-украински-бойци-може-да-са-в-мариупол/ 

Тя Поля Нацито отдавна е скъсала с реалноста

преди 46 минути, Anneliese написа:

Щот така рече берковскотоо наци нали?

А аз пък съм смаяна как вие не разбирате идеята на саможертвата за родината.

Ако това беше обикновена война и не бяха замесени нацизмът като идеология и зверското насилие, жертвите нямаше да са толкова много.

Капитулацията на Германия във ВСВ не я подписа Адолф Хитлер. Не му трябва Зеленски. Да удари мощно Киев и да се свърши с този град. Бомбените килими над големите градове са решението. Доста нацисти ще измрат така, скрити сред цивилното население. Тогава няма да ма и къде и какво и на кого да се доставя. Имам предвид западните доставки на оръжие.

Нека съм жестока, но обезглавеният руски войник още мие пред очите. Не ми пука за сбърканото украинско население.

Поля Нацито пак си оправда прякора и пак се доказа като върла нацистка

От години пиша, че засилващата се яростна атака срещу всичко руско е подготовка за война срещу РФ...Както сме тръгнали, като едното нищо ще повторим опита от 14.12.1941... ще ѝ обявим първо символично война...щото ако прекратим дипломатическите отношения с нея то си е обявяване на война...В стил "Вий сте гадове проклети!"...И сега, както тогава, на територията ни има чужда военна сила...добре, де...не е чужда...на нашите съюзници е...И тогава, както и сега, елитът ни беше убеден, че взема печелившата страна...Е, тогава възникна...хм... проблем. Да видим сега какво ще възникне...Между другото България като по гявол, винаги във всички войни е избирала "печелившата" страна!

Сърди се на Путьо.

Ако дойда да ви обирам и мъжът ти ме пребие или изнасили жал ли ще ти е за мен?

авиомоделизъм бре :)  Не си ли чувал :)

Е.. някои рашисти си мислят че това не са макети а истински самолети...   няма да ги разочаровам... ся някой да не каже че дядо Мраз не съществува ...

Е то пак са си вид дрончета само че преди им викаха авиомодели, даже си мисля че даже не се водят от оператори а от компютър ама кой знае?

Мисля си дали не е по добре да си купим дронове вместо тия Ф16? На украинците гледам им вършат добра работа :)

Като гледам единодушието на либерално - грантаджийската сволочь Дано да успеем да се преборим за съзнанието на хората, отровено от пропагандата им. И въпреки напъните на тези да изчистим България от тях като вземем властта на следващите избори. Колкото и да сме малко, оня ден се уплашиха да гласуват да си дадем ракетите на онези. Пиндосите имат и ракети, и МИГове. Що не ги дават те ами навиват другите страни, вкл. нас за това?

Един байрактар комплект е към 10 милиона. Общо взето свалените са повече от броя на официалния внос. Кой ще плаща?

За новите ни самолети на хартия няма дори и комплект ракети, ще я карат с по 1 - 2 , всяка от които струва към 300000. Дори и един изсрел с двавекин струва 185000$ Съпоставете ги с добрия стар РПГ. 

Това пари за лечението на колко наши граждани са? За които све цъкат SMS и събират капачки и подобни простотии.

Ще изринем тази продажници от властта.

преди 1 минута, Филипов написа:

Като гледам единодушието на либерално - грантаджийската сволочь Дано да успеем да се преборим за съзнанието на хората, отровено от пропагандата им. И въпреки напъните на тези да изчистим България от тях като вземем властта на следващите избори. Колкото и да сме малко, оня ден се уплашиха да гласуват да си дадем ракетите на онези. Пиндосите имат и ракети, и МИГове. Що не ги дават те ами навиват другите страни, вкл. нас за това?

Аз за съзнанието съм песимист. Вече управлява поколението на сестра ми, Кирил Петков е само с година по - голям от нея. Сега България се управлява от поколението на феновете на "Продиджи", "Нирвана", "Металика", Майкъл Джексън, Мадона, "Тейк дет", Роби Уилямс, поколението на феновете на шоколадовите яйца, тоблероните, дънките, СДС и рока. Силен песимист съм. Това поколение е пълен материалист от - до. Тия са върли фенове на САЩ и нищо не може да им налее ум в главите. Сестра миси гласува за ГЕРБ, щото СДС се разпаднаха. Това е поолението, намиращо за нормални алкохолните купони, наркотиците, рока, хипи откачените идеи и всякакви подобни. Сестра ми не вярва в науката, иначе е фенка на Айнщайн и го цитира. Ама си лекува децата с хомеопатия. А само да и видите фейсбука - харесала е всички марки алкохол, всякаква англоезична музика, даже и дребосъците Майли Сайръс и Аврил Лавин, сума ти западни известни марки..............

От това поколение не очаквам нищо хубаво.

Като нищо, скоро може да се легализират наркотиците у нас. Или Истанбулската конвенция. Защото тия не виждат по- далеч от носа си. Те живеят ден за ден. Тяхното поколение си търси работа за хубави парички и друго не ги интересува.

Не, че и моя набор е за пример. но има и разумни тук- таме. Ние бяхме деца все още през ужасната 1997 и не бяхме склонни да гладуваме и да се лишаваме в името на някаква си политическа идея. ние си искахме безгрижието, книгите, музиката и филмите, не одобрявахме престъпленията, наркотиците и запоите на големите. Година по - рано, като убиха Луканов, не го знаехме кой е. Знаехме само кой ни е президентът. Аз мислех,че е мафиот, защото само мафиотите се стреляха. Даже не разбрах какво толкова мама се вълнува от този случай. Прибереш се вкъщи, и вместо обичайното "Как беше в училище", виждаш майка си залепена до телевизора, понеже са убили някой си Луканов. Ами, обидно си беше.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.