Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, rado_svet написа:

Офтоп.

Глей са, ако те търся чрез данни от Мрежата, по удебелената дума с клавиатурна грешка вече знам, че пишеш на физическа клавиатура с БДС-подредба.
Това стеснява областта на търсене, като отхвърля останалите случаи.

Ако – само например! – разбера, че си български арменец или пък че си протестант по конфесия, задачата ми се облекчава още повече.

Ако случайно се изпуснеш или по косвени признаци разбера, в кой град/област живееш, вече мога да те търся реално, на место.

Това е абстрактен пример за деанонимизация, която може и бива използвана в злодейски цели, заради което с нея върви сериозна борба от рестриктивните органи.

Конкретен пример е един безработен румънец в Румъния, който преди години се беше ровил в общодостъпни публикации в Интернет и изчислил/разкрил/намерил чувствителна информация за няколко световно известни личности (например реален адрес, на който живеят, в кой банков клон ходят, от кои магазини се снабдяват, обикновеното разписание на деня им и др.) и просто така я беше публикувал.
Сега, под натиска на американците, е в румънски затвор за над 20 години без право на обжалване.

Не е необходимо да влизаш в конспирации, питането ми няма никаква връзка с деанонимизация на някого, а с това че си има специално звено за онлайн операции и съм забелязвал много такива тролове. И бъди спокоен, няма да се разкрият, те пишат през прокси и т.н.. Единствените злодеи тук са тези тролове, не аз. Затова ги погвам и ги дъвча. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Гражданин написа:

Не е необходимо да влизаш в конспирации, питането ми няма никаква връзка с деанонимизация на някого, а с това че си има специално звено за онлайн операции и съм забелязвал много такива тролове. И бъди спокоен, няма да се разкрият, те пишат през прокси и т.н.. Единствените злодеи тук са тези тролове, не аз. Затова ги погвам и ги дъвча. 

То защото ти не си дълбоко в конспирациите...

преди 1 минута, bioid написа:

То защото ти не си дълбоко в конспирациите...

Тук съм за забавление, така че е нормално да търся конспирации, иначе не е забавно.

преди 10 часа, maxthon написа:

То това градче

Щеше да е някакъв подарък на любимия ти руски идиот за Нова година,рождения ден ли /вече нямам спомен /  ама наскоро му подариха ЕДНИ ГОЛЕМИ КЪЩИ/19 броя/ и той беше безкрайно горд пред Америка/пардон журналиста/

преди 8 минути, Гражданин написа:

Тук съм за забавление, така че е нормално да търся конспирации, иначе не е забавно.

Да ти имам и забавленията...

преди 3 минути, bioid написа:

Да ти имам и забавленията...

А ти тука за какво си? Не си ли, за да се забавляваш? Или на сериозно си се взел?

преди 5 минути, bigiadri написа:

Щеше да е някакъв подарък на любимия ти руски идиот за Нова година,рождения ден ли /вече нямам спомен /  ама наскоро му подариха ЕДНИ ГОЛЕМИ КЪЩИ/19 броя/ и той беше безкрайно горд пред Америка/пардон журналиста/

Те тия приказки за подаръци и за бързане нещо да стане преди избори, преди това, преди онова са си изцяло нашенски.....

преди 51 минути, Гражданин написа:

Добре, а какво толкова ти пречи да ми отговориш на този прост въпрос?

Гражданино в повече, кой си ти аджеба да ми задаваш въпроси от лично естество, които не касаят темата?!

Ти махленска клюкарка ли си? Бъркаш форума с махалата, която обитаваш!

Толкова ли е трудно да проумееш, че за разлика от тролове като теб има хора с критично мислене, които не вярват във вашите "истини" и отдавна пробитата ви пропаганда: как лошата Русия без абсолютно никаква причина нападна "бялата" и "пухкава" Украйна; как Украйна печели и ще си върне границите от 1991 г.; как е нямало гражданска война в Донбас; как Украйна ще получи 1 трилион долара репарации; как ще демилитаризираме Русия поне до Урал; как ще ѝ вземем ядрените оръжия; как на Русия все ѝ свършват ракетите и танковете; как руската икономика е на пух и прах; как Путин умира от пет вида рак и има поне 7 двойници; как ще разпарчатосаме Руската федерация на поне 10 квази-държави и т.н. с пожелателните мисли от паралелната реалност. 🤡

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Това да ти го напомням ли след няколко дни, или ще си го запишеш на челото за да не го забравиш, когато Авдеевка последва съдбата на "непревзимаеми" крепости като Мариупол, Азовстал, Бахмут...

Духачо на спукани гуми ,който освен директивите  на партията   НЕ чете ,все се опитва да ме опровергава , ама чети си директивите  бе човек по няколко пъти ,пий си хапчетата като другите тролове , възнасяй славата на безаналоговата рашиска армия и техния нискочел руски идиот, любимия ваш руски мир и т.н. Ама за ТРИ ДНИ НЕ превзехте Киев  ,американците даваха сникерси ,вие ватенките защо НЕ им дадохте на киевчани и сега щяхте да сте самодоволни и да спите спокойно. Ти разбира се с твоята любима седалка. От друга страна НЕ прекалявайте с разпространяването рашиската пропаганда ,защото има една тенденция  вече в ЕС и тя постепенно се утвърждава ,ето и французите ще блокират над  190 тролски руски сайта , да не стане  и тук така ,че какво ще правим без калдата?

преди 5 минути, Flashback написа:

Гражданино в повече, кой си ти аджеба да ме питаш за въпроси от лично естество, които не касаят темата?!

Ти махленска клюкарка ли си? Бъркаш форума с махалата, която обитаваш!

Толкова ли е трудно да проумееш, че за разлика от тролове като теб има хора с критично мислене, които не вярват във вашите "истини" и отдавна пробитата ви пропаганда: как лошата Русия без абсолютно никаква причина нападна "бялата" и "пухкава" Украйна; как Украйна печели и ще си върне границите от 1991 г.; как е нямало гражданска война в Донбас; как Украйна ще получи 1 трилион долара репарации; как ще демилитаризираме Русия поне до Урал; как ще ѝ вземем ядрените оръжия; как на Русия все ѝ свършват ракетите и танковете; как руската икономика е на пух и прах; как Путин умира от пет вида рак и има поне 7 двойници; как ще разпарчатосаме Руската федерация на поне 10 квази-държави и т.н. с пожелателните мисли от паралелната реалност. 🤡

Добре, а къде ти е критичното мислене тогава? Ти пускаш само фейкове. Фактите са, че Русия излъга Украйна да си предаде ядрените оръжия, после като Украйна поиска интеграция с ЕС се развиха един куп неща, а Путин си занули мандатите с промени в конституцията, за да може да се кандидатира отново за президент и за да спечели му трябваше широка обществена подкрепа каквато може да получи само с война както до сега. През последните 30 години Русия не е спирала войните с някой съсед. Чеченските войни, Таджикистан, Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия, Сирия, Грузия, Крим... Сега Украйна. На тези зад стрените на Кремъл вечно им трябва някаква война, за да отвличат вниманието на населението от това че живее зле. Руснаците най-много се радвате на поредното разширение на територията ви, не изглежда да ви е писнало от лошите пътища, болници, корупцията, все по-ниския праг на средната продължителност на живота и т.н.. Да можеше само всички тези пари, които печелят управляващите ви да отидат за друго освен дворци и яхти. Но вие сте си така от край време. Казват че за 5 години в Русия може да се променят много неща, но за 100 години нищо. И послено, нима смяташ, че някой някога е искал да напрадне държава с ядрени оръжия? Това не е отбранителна война, а завоевателна. Една специална бизнес операция за контрол както навън, така и вътрешен контрол в страната. Да не смееш да шукнеш за все по-големите репресии, които са съвсем норма във "военно време", да пратят дъщеря ти да става ласточка за една снимка за мир в училище, а теб в трудова колония, или пък да те съдят за това че си държал празен лист. Ти тия абсурди защитаваш вместо да си подобриш държавата. А ако пък си българин, доста зле че в Швеция се налага да чоплиш крони от тук.

преди 32 минути, Гражданин написа:

А ти тука за какво си? Не си ли, за да се забавляваш? Или на сериозно си се взел?

Не, не съм тук, за да се забавлявам. Имам си други забавления както повечето нормални хора.

преди 2 минути, bioid написа:

Не, не съм тук, за да се забавлявам. Имам си други забавления както повечето нормални хора.

Значи наистина се взимаш на сериозно тук... Тц, тц, тц, тц....

преди 9 минути, Гражданин написа:

Ти пускаш само фейкове. 

Още вчера те посъветвах къде да се оплачеш - пиши на западните мейнстрийм медии, че пускат "фейкове"!

Можеш да се оплачеш и на арменския поп!

Викни едно "Слава Украине!" и се успокой!

А този чаршаф дето го изпляска само доказва за пореден път, че си налапал без грам критично мислене кухите опорки, спуснати от Тролската централа. За да имаш критично мислене трябва да огледаш двете страни на монетата и сам да си направиш изводите, а не да чакаш наготово да ти спуснат пропагандата, какъвто е случаят при теб!

преди 4 минути, Flashback написа:

Още вчера те посъветвах къде да се оплачеш - пиши на западните мейнстрийм медии, че пускат "фейкове"!

Можеш да се оплачеш и на арменския поп!

Викни едно "Слава Украине!" и се успокой!

А този чаршаф дето го изпляска само доказва за пореден път, че си налапал без грам критично мислене кухите опорки, спуснати от Тролската централа. За да имаш критично мислене трябва да огледаш двете страни на монетата и сам да си направиш изводите, а не да чакаш наготово да ти спуснат пропагандата, какъвто е случаят при теб!

Айде коментирай "този чаршаф" като уж са опорки, би трябвало лесно да можеш да ги обориш. Ама не си пиши мнението с някои AI асистент, защото го засичам. Искам да видя какво смята един руснак като теб по тези въпроси.

преди 11 минути, Гражданин написа:

Айде коментирай "този чаршаф" като уж са опорки, би трябвало лесно да можеш да ги обориш. Ама не си пиши мнението с някои AI асистент, защото го засичам. Искам да видя какво смята един руснак като теб по тези въпроси.

Първо чакам ти да обориш моите "фейкове", които идват от западните мейнстрийм медии!

А коментарът ми за този твой чаршаф е "куха и отдавна пробита пропаганда"!

Виждам, че добре си налапал въдицата как американският военно-промишлен комплекс, НАТО и послушният Брюксел направиха от Русия нещо като "плашило", с което непрекъснато да плашат западняците и да оправдават източването на милиарди долари и евро данъчни пари.

преди 1 минута, Flashback написа:

Първо чакам ти да обориш моите "фейкове", които идват от западните мейнстрийм медии!

А коментарът ми за този твой чаршаф е "куха и отдавна пробита пропаганда"!

Виждам, че добре си налапал въдицата как американският военно-промишлен комплекс, НАТО и послушният Брюксел направиха от Русия нещо като "плашило", с което непрекъснато да плашат западняците и да оправдават източването на милиарди долари и евро данъчни пари.

Чакам да ми обориш мнението "чаршаф", за да видя кое е "куха и отдавна пробита пропаганда".

току-що, Гражданин написа:

Чакам да ми обориш мнението "чаршаф", за да видя кое е "куха и отдавна пробита пропаганда".

Първо обори моите "фейкове"! 

преди 1 минута, Flashback написа:

Първо обори моите "фейкове"! 

Оборих ги по-горе с моя "чаршаф" както го нарече. Отдавна е твой ред, не се прави на ударен.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Оборих ги по-горе с моя "чаршаф" както го нарече. Отдавна е твой ред, не се прави на ударен.

Нищо не си оборил с твоите пожелателни мисли!

Явно си въобразяваш, че ние сме по-тъпи от теб самия! 

Не позна! 

Продължавай да се напъваш, все още нищо от това, което пропагандираш - не хваща дикиш!

преди 2 минути, Flashback написа:

Явно си въобразяваш, че ние сме по-тъпи от теб самия! 

Кои сте тези вие? Колко души пишете от този акаунт?

преди 2 минути, Гражданин написа:

кое е "куха и отдавна пробита пропаганда".

Пропагандата на Киев никой не може да я конкурира.   Република Украйна е създадена в Кремъл след ВОСР и  не е дело на националният им герой Степан Бандера.    Лидерите на СССР - Ленин, Сталин и Хрушчов са истинските творци на УССР.    Отделно поляците и хохлите въобще са забравили, че от 1815-та  до 1915-та година,  Кралство Полша е било под руско владичество в Руската Империя.  Реално  това се е случило заради и след  войните на Наполеон.   Имат свои основания да не обичат руснаците.  Много лъжат за всичко.

преди 57 минути, Гражданин написа:

Фактите са, че Русия излъга Украйна да си предаде ядрените оръжия,

Фактите са, че лъжеш.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Кои сте тези вие? Колко души пишете от този акаунт?

Ако бях на мястото на Тролската централа, която ти плаща - нямаше да видиш и стотинка!

Пари, хвърлени на вятъра!

Толкова си некадърен и ограничен, че дори за трол от най-ниско ниво нямаш капацитет!

... ... ...

По същество:

"Политико" пише, че разпадането на НАТО е въпрос на време:

Европейският съюз вече не може да разчита на Съединените щати, за да гарантира собствената си сигурност; резултатът от американските президентски избори ще определи само колко бързо ще се разпадне НАТО. Това мнение изрази Матю Карнихниг, кореспондент на "Политико".

"На този етап е почти без значение дали Тръмп ще спечели изборите в САЩ. Европа остана сама. Единственият въпрос, на който резултатите от гласуването ще отговорят, е колко бързо ще се разпадне НАТО", пише авторът. Администрацията на Джо Байдън "безусловно би оспорила тази теза, отбелязвайки, че НАТО няма да бъде застрашена", ако настоящият президент на САЩ спечели. — Докога обаче ще продължи това?

https://www.politico.eu/article/donald-trump-just-did-europe-a-favor/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.