Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Актуални данни по отношение на прогреса на руските военни сили в Авдийвка

Screenshot-2024-02-13-12-10-39-013-com-a

Screenshot-2024-02-13-12-11-30-769-com-a

Screenshot-2024-02-13-12-12-09-692-com-a

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Едни и същи ракети в Газа и ДНР

Коментара е излишен.

IMG_20240213_122008_817.jpg

преди 25 минути, maxthon написа:

Фактите са, че лъжеш.

Разбира се, че трол Гражданин лъже и маже, но това му спускат от Тролската централа и това повтаря като папагал без сам да провери фактите.

САЩ оказаха натиск върху Украйна и я лишиха от съветските ядрени оръжия, тъй като свръх корумпирана Украйна по това време безразборно разпродаваше своите оръжия от съветската ера на различни сенчести играчи по света. И УССР никога не е разполагала със защитните механизми и кодове, които руските инженери бяха вградили в ядрените бойни глави, намиращи се в съветска Украйна. 

Както сега бяха разположени руски ядрени оръжия в Беларус, но Беларус не разполага с кодовете, както Турция или Германия не разполагат с кодовете на американските ядрени оръжия, разположени в техните страни. 

Ядрената програма на бившия Съветски съюз беше разширена само до четири от неговите републики: Беларус, Казахстан, Русия и Украйна. 

Формално тези ядрени оръжия се контролираха от Общността на независимите държави, по-конкретно от Русия, която разполагаше с последователността на изстрелване и оперативния контрол на ядрените бойни глави и оръжейната система.  През 1994 г. Украйна, позовавайки се на невъзможността си да заобиколи руските кодове за изстрелване, постигна споразумение за прехвърляне на тези оръжия в Русия и стана страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine_and_weapons_of_mass_destruction

преди 3 часа, royalpiggy написа:

Актуални видео обобщения по отношение на ситуацията на фронта в Украйна и прокси войната на колективния Запад срещу Русия

Остин оправи ли се от раняването в Киев? Че не отговаря човека - да ми кажеш ти.

преди 3 минути, Flashback написа:

Разбира се, че трол Гражданин лъже и маже, но това му спускат от Тролската централа и това повтаря като папагал без сам да провери фактите.

САЩ оказаха натиск върху Украйна и я лишиха от съветските ядрени оръжия, тъй като свръх корумпирана Украйна по това време безразборно разпродаваше своите оръжия от съветската ера на различни сенчести играчи по света. И УССР никога не е разполагала със защитните механизми и кодове, които руските инженери бяха вградили в ядрените бойни глави, намиращи се в съветска Украйна. 

Както сега бяха разположени руски ядрени оръжия в Беларус, но Беларус не разполага с кодовете, както Турция или Германия не разполагат с кодовете на американските ядрени оръжия, разположени в техните страни. 

Ядрената програма на бившия Съветски съюз беше разширена само до четири от неговите републики: Беларус, Казахстан, Русия и Украйна. 

Формално тези ядрени оръжия се контролираха от Общността на независимите държави, по-конкретно от Русия, която разполагаше с последователността на изстрелване и оперативния контрол на ядрените бойни глави и оръжейната система.  През 1994 г. Украйна, позовавайки се на невъзможността си да заобиколи руските кодове за изстрелване, постигна споразумение за прехвърляне на тези оръжия в Русия и стана страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine_and_weapons_of_mass_destruction

Да чакам ли още да ми кажеш къде лъжа аз с мойте видеа? Както казах тръпна от нетърпение виден трол като тебе да ми каже.. И за базите в Крим проверили го че се излагаме малко така - толкова начетен пък да не знае това..

Москва -...

Енергетиците

"Roof is on fire"

Отдъхнах си било "планирана профилактика" това край Москва

Едно време какви профилактики имаше - развалиха я тази държава

Пряко от наказателния паркинг

Поредния опит за саботаж от страна на украинското прокси беше предотвратен. Вече опитите за саботажи и терористични действия станаха толкова много, че им загубих бройката.

Ето актуални новини относно най-новия опит за саботаж:

"Russia’s FSB thwarts attempted sabotage at gas distribution facility in Leningrad Region

According to the security service, the detained suspect had in his possession five fully-loaded improvised explosive devices, which he presumably was intending to plant at one of the gas pipeline junction points

MOSCOW, February 13. /TASS/. Officers of Russia’s Federal Security Service (FSB) foiled an attempt to sabotage a gas distribution station in the Leningrad Region and detained a foreign national in possession of five improvised explosive devices (IED), the FSB’s press office told TASS on Tuesday.

"An act of sabotage, which had been planned by the Ukrainian intelligence services at a fuel and energy facility in the Leningrad Region, has been foiled," the FSB reported.

"As a result of processing incoming data concerning reports of a suspicious person in the vicinity of the gas distribution station, as well as of the [FSB officers’] timely and coordinated efforts, the suspect was identified and apprehended," the press office continued.

"The detained suspect turned out to be a Ukrainian citizen," according to the FSB. "The detained suspect had in his possession five fully-loaded improvised explosive devices, which he presumably was intending to plant at one of the [gas] pipeline junction points. The explosives were defused."

The FSB investigative bodies of Saint Petersburg and the Leningrad Region initiated a criminal case on charges of an attempted act of sabotage and illegal possession of explosive devices."

Източник: https://tass.com/society/1745607

Косе

Нямам линк към коментара на създателя на Уики но ще си го намериш.

Трябва анимационен филм да се направи - украинците коригирали укипедията.

Относно гадните ти клипове - дойде видов ден.

Руснаците са покрили целия полигон в Селидово с касетъчни заряди. Ранените до момента са 600-700.

Та продължавай да пускаш линкове.

Реджепчо 

Бум бум бум

И 1000 от които някой Азовци вече ги няма.

В Донецка околия знаят кой как защо. И наказват лошо.

ПП

Сега ще изволнят някого а Зелката ще обяви траур.

IMG_20240213_132144_561.jpg

Зеленски планира обиколка в Западна Европа, ще търси оръжие.   За да удължава военния конфликт.    Трагикомикът още вярва за възможно да изгони руснаците от земите на донските и на запорожките казаци.  Лавров уточни в ООН, че 7 милиона души от тях са потърсили спасение в Русия.   

Ей тука са руснаците.

На края на Авдеевка.

Реджепчо, търчи за вазелин! 

Скоро идва и твоя ред.

avdeevka.png

преди 3 часа, bigiadri написа:

Ама за ТРИ ДНИ НЕ превзехте Киев 

Kой е искал да превзема Киев за три дни? Виждаш ли се какво шаранче си и как кълвеш на всяка укропропагандна кукикчка?

Адашче, аз няма да се мъча да те убеждавам. Провери сам дали има такова изказване на някой висш ръководител на руснаците, и сам ще се убедиш каква КУХА ХРАЛУПА си. Имаш ли смелост да проведеш този експеримент :)

Тошев

Чакай вестта за днешната зрада да плъзне.

Риването ще е епично. 

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Kой е искал да превзема Киев за три дни? Виждаш ли се какво шаранче си и как кълвеш на всяка укропропагандна кукикчка?

Аз няма да се мъча да те убеждавам. Провери сам дали има такова изказване на някой висш ръководител на руснаците, и сам ще се убедиш каква КУХА ХРАЛУПА си. Имаш ли смелост да проведеш този експеримент :)

Аз съм убеден, че дори ако утре пан Зельо подпише пълна и безусловна капитулация, дружинката "Козяк-Бандера'' пак ще каже, че "перемогата" е за Украйна, защото Русия не е успяла да вземе "Киев за три дни". :)

преди 4 минути, ivottoshev написа:

И успяваш да постигнеш целта си. На мен поне ми е забавно с теб :)

И на мен ми е забавно с вас. :)

току-що, Гражданин написа:

И на мен ми е забавно с вас. :)

Щом ти е забавно смехът да е на твой гръб, няма да ти трошим хатъра! :)

преди 29 минути, kirko12 написа:

Тошев

Чакай вестта за днешната зрада да плъзне.

Риването ще е епично. 

Пак ли руснаците са избивали "майки и деца", които после се оказва че са с военни униформи?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 14 минути, Flashback написа:

Аз съм убеден, че дори ако утре пан Зельо подпише пълна и безусловна капитулация, дружинката "Козяк-Бандера'' пак ще каже, че "перемогата" е за Украйна, защото Русия не е успяла да вземе "Киев за три дни". :)

Ама те това са го отработили. Още в края на първият месец от началото на патакламата знаеха какво ще се случи и вече тренираха опорките. Присъединяването на Донбас към Русия се представяше още тогава като "позорно барикадиране":

на 26.03.2022 г. в 10:35, miro20 написа:

Просто Путлер се проваля и края е ясен.

Независимо дали ще вземе още някое градче или позорно ще се барикадира в Донецките региони.

Мъка Мъка ....

https://www.facebook.com/erika.gr.125/videos/118604061342908

преди 1 час, attj написа:

Зеленски планира обиколка в Западна Европа, ще търси оръжие.   За да удължава военния конфликт.    Трагикомикът още вярва за възможно да изгони руснаците от земите на донските и на запорожките казаци.  Лавров уточни в ООН, че 7 милиона души от тях са потърсили спасение в Русия.   

Какво ще търси ? 

Шефът на „Райнметал“: Оръжейните складове в Европа са празни. Нужни са 10 години, за да ги попълним!

Европа се нуждае от десет години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания „Райнметал“ (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

https://otupor.com/1shefat-na-rajnmetal-orazhejnite-skladove-v-evropa-sa-prazni-nuzhni-sa-10-godini-za-da-gi-popalnim/

преди 13 минути, Inana.. написа:

Европа се нуждае от десет години, за да стане напълно готова да се отбранява

Ами вие вече 10 години щурмувате Авдеевка. Ако я земете да речем сега, имате още 10 години до следващото село.

Сега остава на нашите политици най после да им узреят тиквите, че е по изгодно да помагаме на Украйна и с нейните ръце да бием Путлер.

преди 2 минути, Филипов написа:

Зехте ли Авдеевка ?

Айде бързо, че ако се бавите още 10 години, Европа ще се въоръжи до зъби.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.